Terrorizmus a nagyvilágban
  • assdf
    #3619
    Természetesen :)
    Még egy utolsó kérdés: Magyarország tud-e máshonnan gázt venni mint oroszország? (reális áron)
    És mégegy legutlsó kérdés: Láttál-e te olyat magyarországon, hogy valamelyik benzinkutnál 1-2 forintos eltérést leszámitva olcsóbb volt a benzin?

    Persze tudom én versenyhelyzet van meg globalizáció meg minden, csak olyan furán pislogva szoktam időnként bizonyos hireket olvasni.
    Például hogy a gyártok kartellbe tömörültek és mesterségesen magasan tartottak a számitógépbe való memoriamodulok árát. Természetesen sok cégről van szó sok országgal olyan méretü cégekről amikről fel sem tételeznéd hogy ezt megteszik. És természetesen globálic világpiacról beszélünk.
    De azt is furcsálva szoktam olvasni mikor épitőipari cégekről derül ki, hogy a versenyhelyzet ellenére fura mód konspiráltak, és előre megegyeztek hogy ki mennyit fog kinálni igy mesterségesen magasan tartva az árakat. Szintén sok cégről beszélünk sok országgal.
    Vagy amikor távközlési vállalatokról derül ki, hogy kartellbe tömörültek és mesterségesen tartották magasan az áraikat, és mivel konspiráltak, nem volt versenyhelyzet csak kivülről tünt úgy.
    Természetesen ez mind globális piac, sok száz vállalat, sok száz országgal és természetesen a politikusok is megérezték. És mégis...
    Minden tiszteletem a tiéd, de a felsorolt példák csak kiskutyák ahhoz képest amekkora pénz az olajiparban rejlik. És ha annak a pénznek a töredékéért is képesek erre a vállalatok, akkor el lehet képzelni hogy mi lehet magasabb szinten. Persze az ember nem szivesen képzeleg, mert még a végén elszédül és elesik, de néha azért érdemes utánngondolni és nem benyalni a látszathireket.