Terrorizmus a nagyvilágban
 • [NST]Cifu
  #3568
  1) a kilövések helyszínét bombázni teljességgel értelmetlen népirtás kategória (mert ott nincsenek hadieszközök, ezt izrael is pontosan tudja ... ezért egy mocskos náci a szememben)

  Honnan tudod, hogy nincsenek eszközök? Továbbá ott lehetnek még a támadók maguk.

  A dolog másik oldala, amire már többen utaltak: a Hezbollah több esetben is civil épületek tetejéről indítottak rakétákat. Valószinüleg nem kérdezték meg az ott lakó civileket, hogy beleegyeznek-e ebbe, márpedig a civilek valószinüleg nem egyeznének bele, hiszen pontosan tudják mi lesz a következmény. A lakosság tehát nem csak az izraeliektől, de a Hezbollahtól is szenved! Ez nem új keletű dolog, mint korábban említettem, 1982-ben a helyiek üdvözölték az izraeli bevonulást, mert tőlük remélték az áldatlan állapotok helyreállítását (az már más tészta, hogy az izraeliek ezt nem pont úgy képzelték el, ahogy a libanoniak). Erre sajnos rengeteg példa történt, például volt arra is példa, hogy palesztin szélsőségesek egyszerűen lelőttek egy palesztin családfőt, miután az fel merte emelni a hangját az ellen, hogy az ő háza tetejéről lőjenek egy izraeli őrposztot. A családfő a saját érdekeit nézte, mert tudta, hogy az izraeliek egy ilyen támadás után jönnek, és eldozerolják a házát.

  Szóval el kéne fogadni, hogy a civil lakosság nem csak az izraeliektől szenved. Civilnek lenni arrafelé bizony nem egy leányálom...

  A másik felére nem válaszoltál: "milyen terrorista cuccra pályáznak az izraeliek a kilövés helyszínén ???? "
  Kíváncsi lennék rá, hátha te tudsz rá választ adni ?


  A kilövés helyét nagyon gyorsan és viszonylag egyszerűen meg lehet állapítani tüzérségi radarok segítségével. Ez egy olyan radar, amely képes akár egy aknavető gránátját is észrevenni, és a bemért pályája alapján visszaszámol, hogy pontosan milyen koordinátáról is lőtték ki. Utána erre a koordinátára már mehet is a saját tüzérségi tűz avagy a légi csapás. Az izraeli hadsereg elég jól "be van drótozva", így felteszem az indítás után legfeljebb két-három percel már érkezik is oda a szeretetcsomag. Ha a hezbollah még nem pakolt össze, akkor lehet, hogy még elkapják.

  Egyébként arra már volt példa több is, hogy ugyanarról az indítóállványról több rakétát is indítottak. Valószinüleg e válaszcsapások elsődleges célja az, hogy elrettentse őket az ilyen próbálkozásoktól.