Terrorizmus a nagyvilágban
  • [NST]Cifu
    #3432
    Úgyhogy csak ne probáljuk elsumákolni izrael felelőségét, nyilvánvaló hogy az arabok sem szentek, de azért ne higgyük már azt izrael a jófiu.

    Nem hiszem, hogy valaha is mondtam volna olyat, hogy izrael jófiú. Olyat mondtam, hogy a lehetőségeihez képest ő már többször megpróbálta békés irányba terelni a történéseket. Sajnos eddig csak az 1990-es évek amúgy velejéig korrupt Arafat-párti csoportokkal tudott dűlőre jutni.

    Meg kellene érteni még valamit. Izrael képes arra, hogy a földbe döngölje azon országokat, amelyek közvetlen veszélyt jelentenek rá. Ha a Libanoni kormány úgy reagál, hogy együttműködne Izraellel a Hezbollah megfékezésére, valószinüleg ma teljesen más felállás lenne.

    gondolkodj már el azon, hogy 200 kmről kilő 20 rakétát a hezbollah, ennek fele útközben lepotyog, a maradék fele célt téveszt, és egy pár darab talál el valamit. Általában Izraeli károk: összedőlt egy kerités, leszakadt egy ház teteje, meg ne adj isten meghalt egy ember aki épp a budiba ücsörgött és rádölt a kerités...

    válaszcsapás: felszáll 4-5 repülő, ledob 20 db 500kilós bombát amik 90% célba találnak, meg elindul pár tank. Libanoni károk: összedölt a fél város, meghalt 200 civil, gyerekek, nők, járhatatlanok lettek az utak, a tankok ledozeroltak egy falut,és meghalt 3 hezbollah harcos...

    Szóval gondolkodj már el egy kicsit az arányokon.


    Csak ismételni tudom magam: izrael rendelkezik az erővel, hogy megvédje magát. Attól, hogy valaki le akart lőni, de elvétett, még nem fogok csak legyinteni rá, ha van nálam egy megfelelő fegyver, és megvan a képességem, hogy el is találjam, akkor vissza fogok lőni.

    A világ nem a fair playről szól, hanem arról, hogy kinek mennyi politikai, katonai vagy gazdasági érdekérvényesítő ereje van.

    Szigorúan csak fikcionális életszagú magyar példa: Nekiállhatsz pattogni egy háromajtós szekrén méretű izompacsirtának, hogy miért állt a parkolóhelyedre, de ne csodálkoz, ha ilyenkor bekapsz egy-két taslit. Kihívhatod a rendőröket, hogy hát mégis, de ha ő jó kapcsolatokkal rendelkezik, akkor a rendőr is csak legyinteni fog rád. Igazságos? Nem. De így működik...