Terrorizmus a nagyvilágban
  • assdf
    #3399
    Nyilván megtámadták, ha holnap valaki a te udvarodon verné fel a sátrát hogy mától kezdve ez az ő földje, lehet benned is túltengene a tesztoszteron.
    De az egy kérdés hogy ki kezdte meg hogy mi volt az oka, stb stb.
    Most már ez van, ezen a helyzeten kéne segiteni. A mondanivalómmal arra probáltam volna rávilágitani, hogy a terrorizmusnak alapvetően kétfajta utánpotlása van. Ha ezekből kifogod a szelet, akkor előbb-utóbb a terrorizmus is vissza fog szorulni.

    Első: emberi erőforrás, ha egy embernek nincs közvetlen oka hogy lődözzön a szomszédra, akkor általában nem is fog, egy két fanatikustól kivéve de ez ellen nem lehet mit tenni. De egy ilyen bombázással generációkra visszavetheti izrael a terroristák emberi utánpotlásának csökkenését, mert eddig úgy nőtt fel egy generáció, hogy fiam ezek megölték apádat, menjél bosszuld meg, mutasd meg nekik hogy mi vagyunk a keményebbek. Most izrael lebombázott rengeteg civilt, akiknek a túlélő családtagjainak eddig eszükbe sem jutott fegyvert ragadni, vagy épp egy bombával a derekukon behajtani egy zsidó piacra, ezután viszont a gyerekek megint úgy nőnek fel, hogy fiam menjél öljél meg minnél több zsidót, mert ezek megölték anyád, apád, nővéred, öcséd stb stb... Tehát ezzel a bombázással csak táplálják a terrorizmust.

    Másrészt: a terrorizmus másik fő utánpotlása a fegyverek. Ha nincs fegyver, nincs mivel harcolni. Miért kapnak fegyvereket? Mert a környező országuk utálják izraelt, és ezért tápolnak mindenféle ellene irányuló akciót. Izrael pedig meg sem probál jóban lenni velük, igy aztán nem csodálkozhat hogy a terroristák sosem fogynak ki a fegyverből. Ráadásul az is megérne egy misét, hogy honnan szerez pl irán vagy sziria fegyvert, mert rengetek amerikai fegyvert használnak, tehát tulajdonképpen az amerikai fegyvergyártók mindkét félnek adnak el hadianyagot, csak izraelnek legális csatornákon, a többinek meg feketén. Azt meg már tényleg csak félve emlitetem meg hogy ezek a cégek többsége zsidó kézben vannak, tehát tulajdonképpen a saját fajtájukat is irtják a zsidók, mindegy csak a pénz döljön...

    Szóval van itt gond, de ha izrael nem adna emberi utánpotlást a terroristáknak, és a megprobálna jóban lenni a szomszédokkal -akiknek ezért nem lenne érdekük hogy a terroristákat fegyverezzék- és nem csak arra támaszkodnak hogy mi vagyunk a legerősebbek nekünk mindent szabad és különben is mögöttünk az USA, akkor előbb utóbb megszünne a terrorizmus, hisz az embereknek nem lenne különösebb okuk a szomszédot irtani. Persze ez 1-2 generáció alatt menne végbe, mivel addigra tünne el ez a "megölték apádat adjál nekik" helyzet, és az új felnövekvő generáció már más szemléletü lenne. De ha izrael csak a katonai erőben hisz, akkor a szemlélet nem fog változni.