Terrorizmus a nagyvilágban
  • assdf
    #3370
    Nem olvastam végig az összes hozzászólást, de azért érdekelne az izrael pártiak véleménye, hogy vajon izrael miből is gondolja azt hogy egy katonai akcióval csökkenteni lehet az arab terrorizmust?
    Itt a következő paradoxonra gondolok:
    -a terroristák a lakosság között bujnak meg
    -a terroristák emberi erőforrás utánpotlása a lakosság köréből kerül ki
    -izrael bombázza a terroristákat, azaz a lakosságot
    -saccperkábé minden 10 lebombázott civilből 1 terrorista volt. a maradék 9 halotthoz biztos hogy tartozik 9 élő ember, az illető apja, fia, testvére stb.
    -saccperkábé a 9 élő családtagból ha csak 2 is beáll a hezbollahhoz, mert elvesztette mindenét, és most már szivből gyülöli izraelt, akkor 1 terrorista halála árán a hezbollah kapott újabb két tagot...

    Összegzésképp: nem látom hogy ettől a katonai akciótól hogyan csökkene a hezbollah támogatottsága, vagy a terroristák száma?

    Más: valamelyik hozzászolásban azt olvastam, hogy izrael nem is vétkes, mert ők szoltak hogy melyik várost fogják bombázni, miért nem hagyták el a civilek...
    Erre csak ennyit mondanék: most dél van, este 6kor lebombázzuk szolnokot, tessék kiüriteni a város, mindenki húzzon el onnan... (arról nem beszélve hogy itt még van is tömegközlekedés, vannak utak, és az embereknek vannak autóik. Ott se ut, ami van az is szét le bombázva, se tömegközlekedés, se autói nincsenek az embereknek, ráadásul oké elhuztam a csikot a városból, túléltem a bombázást... és aztán? holnap meg éhenhalok....)