Terrorizmus a nagyvilágban
-
Grenzjager #3185 de csak te ítéled meg szélsőségesnek a Hezbollahot. Képzeld el azt a fiút mondjuk aki egészségben maradt a polgárháború után, és ott ahol él a Hezbollah minden, a Hezbollah az iskola, más intézmény nincs, a Hezbollah ad edni ha rászorulsz, más nem... képletesen. Képzeld el, hogy így szocializálódsz, de hozzállásban semleges maradsz, mondjuk továbbra sem szimpatikus neked a Hezbollah módszere, de amikor az izraeli hadsereg járulékos veszteségként megöli egyik családtagod, vagy életveszélyesen megsebezi, lakásotokat járulékos veszteségként felrobbantja, menekülni nem tudsz, mert te hiába kaptál britt állapolgárságot mondjuk az anyád révén, feleségednek nincs papírja. A Hezbollah lesz az egyetlen ami megvéd a továbbiakban. Logikus ekkor ha a szóban forgó egyének jelentős része, ha nem is szimpatizál, de saját és családja "fizikai" érdekében ha nem is együttműkődik vagy segíti a Hezbollahot.
Én kb erre gondolok. Ez tény, az izraeli akció óta a Hezbollah népszerűsége (a libanoni keresztények körében is) ugrás szerűen nő!
De egyet szögezzünk le! NEM VAGYOK AKKOR TERRORISTA ha kiállok a felrobbantott házam, lakásam elé, és a közelgő iraeli páncélosba vagy személyszállítóba beleeresztek bazookát, miután szétlőtte a helyet ahol éltem addig!
Amúgy az izraeli példa ragad :) megjött az eszük a törököknek is?!, mert ha izrael mérhet megelöző csapást egy szomszédos ország területére, úgy akkor ez a jog Törökországot is megilleti, mondták a Török Parlamentben. A törökök megmondták azt is, hogy nem érdkeli őket az USA véleménye és ereje, saját országuk biztonsága érdekében komoly lépéseket tettek egy Észak-Iraki bevonulásra, hogy leállítsák a kurdokat. Amúgy kurva érdekes, hogy a kurdok legnagyobb támogoatója a MOSZAD !!! érdekes arra már nem probléma a civil áldozat...
Ez a török lépés, amúgy Iránnak lenne a legjobb szerintem mivel többször kijelentették, hogy ha Törökország bevonul a kurdok lakta területre, akkor ők a síták védelmében állnak ki, szintén egy iraki bevonulással. (Amúgy szögezzük le, olyan, hogy IRAK soha nem is volt, ez egy britt találmány mondhatni)
Amúgy jelenleg nehéz elképzelni az iraki polgárháború végét is...