Terrorizmus a nagyvilágban
-
nya, hazajottem, most kisregenyt irok :)
..."Nem akarják, hogy a szélsőségesek esetleg újra erőre kapjanak, (ezért elkezdik bombázni és fenyegetni a szomszédokat)..."
hogyan is kezdotott a dolog? nekem ugy remlik, hogy a gazai ovezetben bujkalo "szegeny, szerencsetlen palesztinok" elraboltak egy katonat... erre az izraeli hadsereg kicsit felkapta a vizet, de nem tehettek semmit, hiszen, ha lonek, akkor megolik -az addigra mar halott- elrabolt katonat. mindenki tudta, hogy halott, de a palesztinok probaltak alkudozni, ultimatom is volt, hogyha nem vonulnak ki gazabol, akkor megoli, balbalblabla...
az izraeliek tovabbra is maradtak, mire kozolte a hamasz, hogy akkor ennyit errol, izrael miatt fog meghalni a katona... eltelt majdnem ket het azota.
tegnap reggel (europai ido szerint; 08:05-kor) elraboltak ket izraeli katonat a libanoniak... most felmerul a kerdes mindenkiben, hogy miert is voltak a hataron izraeli katonak, amikor semmi keresnivalojuk nem lenne ott...
nos, a valasz:
kulonfele raketakat lottek libanonbol izraeli teruletre, ("kassam", "katyusa") ami mar nem terror akcio, hiszen nem megszallt teruletrol van szo, hanem egy masik kulonallo orszagrol, azaz ez mar haborus cselekmeny... nincs mit szepiteni rajta, ez bizony az. erre mar bizony lepni kellett, hiszen nem lehet hagyni, hogy csak ugy lojenek, az izraeli hadsereg is visszalott szepen, no meg a levegobol is belesegitettek egy kicsit... szetrobbantottak hidakat, bunkereket, es ha nem tevedek, akkor volt balami Bejrutban is. (ezt csak fel fullel hallottam, nem akarok hulyesegeket mondani, ugyhogy ennek meg utana kell neznem.)
eddig nagyjabol 5-6000 izraeli katona mar libanonban volt es lott rendesen, hogy kiszabaditsak a ket honfitasukat. nem sikerult, nem tudom miben biztak, de legalabb megprobaltak. az volt a baj ezzel, hogy ez az akcio meg 7 izraeli katona eletet kovetelte... ez volt tegnap az "allas". ma reggel mar Nahariaig is eljutottak a raketak (naharia kb 15 km a libanoni hatartol, kis tengerparti varos, ha jol tudom). 1 civil (terhes no) meghalt, ketten megsebesultek, mert pont a varoska kozepere csapott be a raketa... ennek sem lett volna szabad megtortennie, hiszen mar megelozo este mindenkit felszolitottak, hogy menjenek az ovohelyre... voltak akik mentek, voltak, akik nem, mondvan: ez mar szokasos, nem kell komolyan venni... hat, komolyan kellett volna, de mar keso...
----------------------------------------------------------------------------
mas:
gazaban tegnap ejjel egy tonnas bomba esett le a terroristak szekhazara, akik eppen tanacskoztak, de pech, mert mar a foldszinten voltak, amikor a bomba odapottyant... felhaborodas van persze, hiszen megint (sajnos) civil palesztinok haltak meg, de ketto a "fejesek" kozul megserult, eleg csunyan...
roviden ennyi :)
johetnek az ellenervek, hibak eszlelese, de arra megkerek mindenkit, hogy ha cafolni akar, akkor azt ne az index.hu cikkeivel tegye, mert kalap szar :)