Terrorizmus a nagyvilágban
  • [NST]Cifu
    #288
    "Megégettek, megkínoztak és feldaraboltak négy embert Fallúdzsában. Az áldozatokat egy, az amerikai vezetésű koalícióban használthoz hasonló terepjáróból rángatták ki a faludzsaiak - jelentette a BBC. A CNN legfrissebb értesülései szerint a négy személy Irakban munkát vállaló volt, közülük három amerikai állampolgárságú.

    A város térségében - az amerikaiakkal szembeni ellenállás központjában - az utóbbi időben hevesebbek lettek a harcok. A BBC tudósítója naponta számol be összecsapásokról, a múlt héten két amerikai katona és több iraki civil vesztette életét.

    Egyelőre nem tudni, kik a szerdai támadás áldozatai - a koalíciós erők parancsnoksága nem számolt be veszteségekről. A BBC jelentése szerint az egyik áldozat mellett amerikai útlevél hevert.

    A szemtanúk beszámolója szerint az autót felgyújtották, a feldühödött helyiek kirángatták a megégett áldozatokat, majd ásókkal verték és feldarabolták őket. "A testeket az öreg hídra akasztották, mint a levágott birkákat" - nyilatkozta a BBC-nek egy helyi lakos. "