Terrorizmus a nagyvilágban
-
Na, ezzel végle lehet vitatkozni :)
Nem veszed figyelembe az emberi, az érzelmi oldalt.
Ha a közeledben csapódna be egy bomba és tépné szét a szemed láttára a feleséged és gyerekeid, míg te a túloldalon alkudozol le egy kiló gyümölcs árát (mert k-rva szegény vagy, és az a kis píz is számít), nos akkor sztem neked is értelmét vesztené az életed és megpróbálnád megbosszulni az ellened elkövetett sérelmeket (én biztos).
Ki legyen a célpont? Lássuk hogyan is gondolkodhat ez a szerencsétlen:
A katonák akik a bombát dobták? Ők csak parancsot teljesítettek, ha nem teszik ők kerülnek bajba ...
A parancsnokaik? Ez már jobb célpont lenne, csak éppen soha rá nem fogok jönni, hogy ki adta ki a parancsot...
Az ő parancsnokaik (miniszterek) akik engedélyezik ezt a terrort? Ez már jó célpont lenne, csakhogy lehetetlen kivitelezni...
Akkor akik a hatalmat adják ezeknek az embereknek, a szavazók? Igen, ők választották ezeket a gyilkosokat, ők a felelősek azért hogy meghaltak a szeretteim, halál reájuk ....
Egyszóval nem azt mondom, hogy helyeslem amit tesznek, de mint érző ember megfelelő képzelőerővel el tudom képzelni hogy min mehetnek keresztül és mi viheti rá őket a civilek elleni öngyilkos merényletekre.
Mindez persze nem igaz a pénzért és fanatizmusból elkövetett merényletekre, az úgy mocskos és aljas ahogy van.