Terrorizmus a nagyvilágban
-
Érdemes elkezdeni kötekedned, hogy most kezd összedőlni stb.., de miért? Nem a rendszer hibájából hanem, mert öregedik a lakosság, szépen félremagyarázod a tényeket. Ez a tb-s rendszer mintegy 100 évig tökéletesen működött.
Látod ez a vicc. Te állítasz valamit, én megcáfolom (tényekkel alátámasztva), és mégis te szólsz le. A Francia és a Német társadalombiztosítás a második világháború után nyerte el azt a formáját, ahogyan a közelmúltig működött, javíts ki, ha tévednék, de ez nem 100 év...
Hosszú-hosszú évek óta tisztában voltak ott is a problémákkal, de a TB reformját addig-addig halogatták, amíg csak tudták. Attól, hogy egy rendszer egykor jól működött, még nem fog automatikusan most is jól működni...
Érdekes módon 2003 elött annyira nem sirtak a kórházak sem, mint manapság.
Egy frászt nem. Már az 1990-es évek második felétől egyre több kórház küzdött anyagi gondokkal, csak akkor még az önkormányzatok többsége át tudta vállalni a terheket. Most már az önkormányzatok többsége is anyagi problémákkal küzd, és nem egy esetben képtelenek működtettni a kórházakat. Ezért hangosabbak a sirámok most, mert emiatt kénytelenek bezárni/leépíteni a kórházakat, míg eddig amíg csak lehetett megpróbálták megmenteni őket.
Kiváncsi lennék ha holnap az ENSZ valamelyik településünkön kikiáltaná, hogy az Cigányoszág akkor hány emberke fejében fogalmazódna meg, hogy el kellene foglalni. Aztán Cigányországot szépen támogatnák katonailag, még atomja is lenne stb.. Majd egy picit lecsippente Mo-ból akkor hogyan reagálnának rá az emberek.
Megint azt bizonyítod, hogy mennyire nem érted a dolgok működését. Anno a brittek kivonultak a fenhatóságuk alatt álló területről, és a nagyhatalmak egy ENSZ határozat által felosztották azt. Utána a zsidók katonai erővel foglalták el és politikailag is elismertők őket. Lent írtam, hogy mi kell egy valódi állam létrejöttéhez.
A zavaros hasonlatod több sebből vérzik, de eltekintek ennek kifejtésétől, mert már az alapmotivuma is hibás... (az ENSZ nem kiáltott ki semmit. Az 1945-ös határozat is valójában egy ajánlás volt, amit (mint azt már írtam) sem a zsidók, sem az arabok nem fogadtak el)