Terrorizmus a nagyvilágban
  • Hellhammer
    "mikor régebben 1970 elött?"

A mostanában kiújult konfliktus elejére gondolok. Akkoriban főleg azt lehetett hallani, hogy izraeli katonákra támadtak, nem pedig azt, hogy iskolabuszokat robbantgattak.

"Ramadan alatt sosincs balhé..."

Eddig nem volt, remélhetőleg most sem lesz.

"Börtön : Jaszin sejket nem likvidálták hanem boörtönbe zárták és ö a börtönböl is okádta az uszitást... és élö mártirja lett a "harcnak" igy az sem megoldás..."

Ez sztem inkább az izraeliek hibája. Miért nem tudják hermetikusan elzárni a külvilágtól? Mindenhol ott lennének a hamasz belső emberei? Miért? Sztem ez sok mindent elmond a helyzetről. Az amerikaiak meg tudták tenni, hogy az afgán tálibokat olyan helyre zárták be, amiről csak hosszú hónapok múlva voltak sejtések, hogy egyáltalán létezik. Onnan info nem jött ki és nem is jutott be, így nehéz bármit is irányítani, szervezni. Én ezt látom normálisabb megoldásnak, mint azt, hogy felrobbantani valakit.

"kiváncsi lennék ha odamegyek a magar határörökhöz és téglákat hajigálok a fejükhöz akor mi lenne a reakciojuk meg teszem azt egy akt apukámtol amit kaptam odfamegyek lövöldözgetni feléjük mitt tennének... a mocskos szemét magyarok??? ebbe is gondolj bele...

Nem lesz béke , föleg nem amig vannak radikális vezetök..."

Szépen lefognának és bedugnának egy intézetbe vagy fegyházba (ha lövöldözöl rájuzk, akkor valószínűleg lelőnének). Nagyon kifacsart példa, mert itt nálunk nincs félelemben és gyűlöletben tartva az ország (pedig lehetne alapja - Trianon). Így meg sem fordul a fejünkben, hogy teszem azt a szlovák vagy román határon zaklassuk a határőröket.
    Ellenben ha hosszú évtizedek (mondjuk a megcsonkítás óta) csak azt nyomnák mindenhol a fejekbe, hogy minket körölöttünk mindenki utál, elrabolták a földünket, stb-stb. akkor már a kisgyerekek is ebben nőnek fel, majd azok gyerekei majd azoké stb. Felnőne egy olyan generáció ami már nem is tudja miért kell gyűlölni a szomszédokat, csak "simán" gyűlöli őket. Erre jönnek a konfliktusok, meghal a családtagod, lerombolják életed munkáját, felrobbantják a barátaid és a többi. Nagyon nehezen lenne ebből kiút.
    Nem is tudom mit lehetne tenni, csupán annyit látok, hogy sem az amit a palesztínok sem az amit az izraeliek csinálnak nem javít rajta, hanem csak mélyíti a válságot.
    Ezt sztem mindenki látja, és azért érzek nagy furcsaságot a dologban, mert mikor pl. a Szerbek háborúztak a Horvátokkal, egyből ment az egész világ és helyrerakta a dolgot. Most itt van ez, hogy az izraeliek már szinte gettókat építenek, a palesztínok terrorizálnak (miközben az egész világ kiáll a terror elleni háború mellett) semmit nem csinál senki...
    Ha így fog folyni tovább a dolog, akár az is lehet, hogy a nagy zűrzavarban jön majd egy Hitlerhez vagy Sztálinhoz hasonlatos erős személyiség és annyira megvadítja a tömeget, hogy "igazi" háború fog kitörni, ami a jelenlegi közel-keleten nagyon nagy gáz lenne.