Terrorizmus a nagyvilágban
-
steweee #1800 én nem igazán értem hogy mit is enyhített a korlátozás feloldása. mert eddig is lehetett akár katonai automata fegyvereket tartani civileknek az usaban, vagy legalábbis voltak olyan államok ahol lehetett, de sima félautomatákat minden korlátozás nélkül is engedélyre, amit 17 éves kor után büntetlen előélettel nem tagadhattak meg, csak két hetet kellett vármi az elbírálásra. gondolom azért, hogy ha vki éppen nagyon haragszik vkire és le akarja puffantani, legalábbis két hét alatt meggondolhatja magát. nem rossz hozzáállás, de mondjuk ha nagyon akarja ott aztán biztosan hozzá tud jutni illegálisan is fegyverekhez. gondolom a mostani szabályozás az egész egyesült államok területére vonatkozik, hogy bárhol tarthassanak a civilek is katonai fegyvereket, és biztosan nem csipázza ezt jónéhány tagállam vezetősége. sztem igazuk van. én még a sorozatlövő fegyvereket is engedélyezném ottoni tartásra bizonyos típusmegkötésekkel, közterületre meg a félautomata pisztoly vagy revolvert bizonyos kaliberig, és a kivétel a katonai lőszert tüzelő fegyverek lennének, mert azok úgyis csak hadicélokra vagy fegyverek bűncselekmények elkövetéséhez kellhetnek, de biztosan nem önvédelemre.a tárkapacitás nem igazán értem hogy mi a jelentősége, aki pisztollyal akar bűncselekményt elkövetni, és úgy érzi hogy a 10 lőszeres tár ahhoz kevés lesz, akkor vesz hozzá egy dupla tárat, vagy visz több töltött tárat, vagy illegálisan beszerez egy olyan fegyvert, aminek nagyobb a tárkapacitása vagy automata is egyben