Terrorizmus a nagyvilágban
  • [NST]Cifu
    #165
    Abban van igazság, hogy a jelenlegi állapot nem az igazi, de ha az ENSZ is venné át Irak felügyeletét, katonai erők Iraki jelenléte akkor is indokolt lenne - különben anarchiába torkolna a helyzet (no nem mintha jelenleg nem az anarchia szélén táncolna Irak). A különféle törzsek fegyverrel (és vérrel) jelölnék ki a fenhatóságukat - akárcsak Afganisztánban.

    Viszont a politikai felhang enyhén sikertelen - a parlament szavazta meg az Iraki kiküldetést. A Honvédség nevével játszani plusz nem túl fair dolog - a Honvédség a magyar hadsereg (fegyveres katonai erő) megnevezése. Azon kívűl ezzel az erővel a Szarajevói, Pristinai, Sínai, Ciprusi missziók is megkérdőjelezhetőek lennének...

    Idézet:
    "A Magyar Honvédség fő feladata Magyarország szuverenitásának és területi épségének védelme és az Észak-atlanti Szerződés alapján hozzájárulás a Szövetség kollektív védelméhez. További feladata, hogy hozzájáruljon más, közösen vállalt szövetséges küldetésekhez, részt vegyen a nemzetközi szervezetek égisze alatt zajló béketámogató és humanitárius akciókban, valamint a súlyos ipari és természeti katasztrófák elhárításában. Magyarország vállalt kötelezettségeinek megfelelően, a közös védelem érdekében készen áll arra, hogy rendelkezésre bocsássa a szükséges katonai erőt és lehetőségei szerint hozzájáruljon a Szövetség egyéb misszióihoz. A biztonságpolitikai alapelveknek megfelelően a Magyar Honvédség arra is törekszik, hogy a két- és többoldalú katonai együttműködés útján erősítse a regionális biztonságot és stabilitást."