Terrorizmus a nagyvilágban
-
Szerintem a terror célja az, hogy megfélemítse az embereket, ezáltal olyan irányba terelje a cselekedeteiket, amit a terror alkalmazója jónak lát.
"...de megfigyelők emlékeztetnek arra, hogy a Fülöp-szigetek - az Egyesült Államok volt gyarmata - jelentős mértékben rá van utalva az amerikai gazdasági segélyekre."
Szerinted az nem a megfélemítés eszköze, hogy ott lebegtetik felettük azt a lehetőséget, hogy a segélyeknek over? Látványosan nem ölnének meg senkit mint a hagyományos terroristák, de azáltal hogy elvonják a pénzeket tőlük szerinted hányan halnának bele az éhségbe és a fertőzésekbe, amik annyira jellemzőek az ilyen 3. világbeli országokra? Ugyanazt az eredményt érnék el vele, mint az afrikai diktatúrák vezetői akik a segélyszállítmányokat lenyúlják, csak itt nem lenyúlás lenne, hanem az, hogy nem adnak semmit. Ezzel fenyegetik őket, hogy ha nem azt csinálják ami az USA érdeke, akkor szétesik az országuk. Ez sztem reális veszély, és én igen is a terrorhoz sorolom ezt is (mint anno a szovejeteknek azokat az akcióit amikor a kőolajszállítmányok leállításával tartották sakkban a keleti blokkot). Ha ezt te nem vagy hajlandó elfogdani, akkor elfogadom neked, de ne próbáld meg körmöd szakadtáig festeni a rózsaszín mázt az "USA a szabad világért" utópiára.