Terrorizmus a nagyvilágban
  • Hellhammer
    Amít a 2. gondolatoban leírtál azt nem teljesen értem. Egyszer itt írjátok, hogy igen is azért ment oda az USA, mert szeégny irakiak nyomorgását nem tudták nézni és fel kellett hogy szabadítsák őket (pontosabban K.András hangoztatja mindig ezt), erre írod ezt a teljesen elnnetétes álláspontot, amivel részben egyet értek. Azért csak részben, mert egyfolytában azt kommunikálják, hogy nem politikai és gazdasági okok miatt támadtak, hanem a terrorizmus leverése és a világbéke érdekében. Ha ezt szeretnék, akkor menjenek Izraelbe és Észak-Kóreába és hiteles lesz a dolog (ezért írtam azt példának). Bár hihetetlen, de van még becsület is ezen a világon, amit nagyon kevesen tartanak elsődleges célnak (azon pár vezetőt kivéve akik már lemondtak - van aki öngyilkos lett - a kudarc miatt, Bush és Blair nem tartozik közéjük, pedig erkölcsileg szvsz már nullák Magyarországról nézve).
    Ezért tartom elfogadhatatlannak az egész iraki helyzetet, az USA a saját politikai céljai elérése érdekében sok külföldi országot rángatott bele ebbe az értelmetlen háborúba. Ha valami gáz van a résztvevő országok valamelyikében, akkor azt meg szerják le magasról (lsd. Spanyolország), nem kívánom, hogy bárhol történjék is valami hasonló, de biztos hogy az USA nem sietne az adott ország segítségére, holott fordítva elvárja azt.
    Nagyon is jól tudták, hogy soha nem lesz demokrácia Irakban, mert nem egy példa volt már rá a történelemben (Fülöp-szigetek, Nigéria, Afganisztán, Szomália). Nem hiszem, hogy a Pentagonban dolgozók ne tudták volna előre azt, amire már itt is rájöttetek, hogy a környező országok nem fogják hagyni a demokrácia kialakítását. Ennek fényében is csak azt tudom mondani, hogy éktelen nagy felelőtlenség volt az egész hadművelet.