Terrorizmus a nagyvilágban
-
Na de gondolj bele,miért kéne nekünk állatnak megmaradni?Miért?
Ezzel most azt akarod mondani, hogy őseink állati sorban voltak? Hmmm... Egyébként nem kellene lenézni a természetet, valószínűleg nem véletlenülalakult így ki a dolog, próbáltak már szembemenni a természettel, de eddig mindig az győzöt...
Személyes meglátásom szerint a totális demokrácia az lenne, hogy ha a nép bármikor kifejezhetné nemtetszését eredményes módon. Eredményes úgy mint, hogy meg tudják változtatni a kormány által elindított ügyet, törvényt stb. A témában igazad van amúgy, úgyhogy helyesbítek: nem feltétlen diktatúra van itt, de 4 évig szinte biztos. A demokrácia jelenleg annyiban merül ez ki, hogy 4 évente elmehetsz szavazni, és az elmúlt idők, és az akkori kampány szédítései alapján eldöntöd, hogy ki fog teljhatalmúan dönteni helyetted (ha nem értesz egyet, légyszíves írj egy példát, hogy milyen módon tudnál egy Téged hátrányosan érintő közügyet az országgyűlés elé vinni és módosítást kicsikarni az érintett törvényben, rendelkezésben, határozatban). Egyébként ismerem a szabályokat és értem is (közigazgatásból 2-szer is vizsgáztam - és nem suliban, hanem a közigazgatásban, mivel köztisztviselő vagyok), csak nem fogadom el fenntartások nélkül.
Ezzel sem értek egyet,ha valaki nem akar csinálni valamit,azt nem jo kedvel fogja tenni,igy közel nem lehet annyira hatékony mintha saját akaratábol és saját elképzelése alapján tenné...
Ebben is igazad van, én sem egy munkahelyet hagytam már ott a zsarnokoskodó főnökök miatt. De akárhogyan is fáj, egy demokratikusan működő nagyvállalat nem sokáig lenne piacon, elmenne a dolgozók energiája a belső érdekérvényesítésre, civakodásra, általában széthúzó lenne mindenki, nem találnának közös utat. Vagy gondolj bele egy demokratikus katonaságba, ahol közgyűlést tartanak arról, hogy mire lőjenek... A jó diktátor (főnök) meg tudja találni mindenkivel a közös hangot, és mindenki elé jó célt tud kitűzni, így szinte nem is érzékelik a totális kontrollt a dolgozók (ilyen munkahelyem is volt).
És ahonnan indult az egész: szerintem is helyes döntés volt Saddam-ot elmozdítani, megszüntetni a diktatúráját, de azt nem tartom helyesnek, hogy most rá akarnak erőltetni egy olyan demokráciát az irakiakra, ami teljesen távol áll tőlük. Egy normális diktatúrában (nevezzük ezt akár királyságnak) szerintem sokkal jobban el lennének egymással. Ha jól emlékszem, Te magad írtad le régebben Irak történelmét, így tudhatod, hogy mekkora múltja van ott a nyugati tíőusú demokráciának.