41234
Mondjatok vicceket!
Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
-
Jhon Balu #15367 Két bolond a hetedik elmeleten lakik. Egy nap nekiállnak ablakot pucolni. Keresztbetesznek az ablakpárkányon egy deszkát, egyik ül belül, a másik kivül és mossák az ablakot.
Egyszer csak csengetnek. Az, amelyik belül ült, leszáll a deszkáról és kimegy megnézni, ki az. A lakásajtóban senki. Lemegy a ház elé, hát ott látja a másikat a járdán, kilapulva.
- Na, vazze, hát te csengettél?
-
Jhon Balu #15366 Két bolond talál egy autókormányt. Megfogják, majd elmennek vele egy benzinkúthoz.
- 95-ös benzint kérünk, amennyi belefér - mondja egyikük.
- Na, maguknak sincs ki a négy kerekük - mormolja a benzinkutas.
- Látod? - mondja az egyik bolond - Alig kapod meg az autót, máris szerelni kell!
-
Jhon Balu #15365 A pszichiáter meglátogatja a betegeit. Bemegy a szobába és látja, hogy az egyik ember hadonászik a levegőben, a másik pedig fejjel lefelé lóg a mennyezetről. Kérdezi a hadonászótól, hogy mit csinál.
- Nem látja, hogy épp egy deszkát próbálok kettéfűrészelni? - hangzik a válasz.
- És a barátja mit csinál ott fejjel lefelé lógva? - kérdi az orvos.
- Ja, ő lámpának képzeli magát - feleli a beteg.
- Nem szólna neki, hogy fejezze be, már egészen lila a feje! - jegyzi meg a doktor.
- Mit akar? Hogy sötétben fűrészeljek?
-
Jhon Balu #15364 Móricka beírást kap és nem mer hazamenni...
mondja a tanító néninek, hogy ha már eccer volt olyan dear, hogy beírt akkor már hagy aludjon nála...
a tanárnő beleegyezik...
nagy unszolásra a tanárnő abba is beleegyezik, hogy egy ágyba aludjanak...
mondja Móricka:tanárnő én otthon anyukámmal ugy szoktam aludni, hogy a kisujjamat beledugom a köldökébe... megtehetném ezt itt is??
a tánárnő bólint...
-De hát móricka az nekem nem a köldököm
-wazz.. nekem se a kisujjam..... -
Jhon Balu #15363 Kisfiú nagyot taknyol a biciklivel, nyilt törés a lában. Bőgve hazaér anyukája így szól:
- Ne sírj, veszünk másik nadrágot!
Találkozik az erdőbe Piroska és a villám farkú farkas:
- Szia! Te ki vagy? - kérdi a farkas.
- Szia, én Piroska! Te ki vagy?
- Én vagyok a villám farkú farkas.
- Hú. És nem fog fájni?
- Miért fájt?
-
#15362 nézzük a pozitív oldalát, legalább nem halt meg magyar -
#15361 ez gecc :) -
#15360 Nemtom, vót-e má':
3 kolléga beszélget. Azt mondja az egyik:
- Én az amerikai kirendeltségünkön dolgozom,
a prémiumomból veszek egy házat, a maradékból meg berendezem.
Másik:
- Én a svájci kirendeltségünkön dolgozom,
a prémiumomból befizetek egy világkörüli útra,
a maradékból a szüleimnek veszek egy farmot.
Azt mondja a harmadik kolléga:
- Én a magyar kirendeltségünkön dolgozom,
a prémiumomból veszek majd egy pulcsit.
- És a maradék? - kérdi a másik kettő.
- Ja, azt majd a szüleim kipótolják.
-
#15359 Hogyan eljük tul a zombitamadast? Survival guide -
#15358 igen ez így jobb :)
bár szerintem elég gyönge vicc -
#15357 Két rendőr beszélget:
-Csokis a szád.
-Áá le van szarva!
-Ja, azt hittem csokis. -
BenceYCE #15356 LOL -
#15355 Két rendőr beszélget:
-Csokis a szád!
-Dehogyis, szart ettem.
-
#15354 - Honnan tudtad, hogy azok az emberek tolvajok?
- Először azt hittem, hogy rakodómunkások, de amikor láttam, milyen szorgalmasan dolgoznak, rögtön gyanakodni kezdtem. -
#15353 Az MTI jelenti Wellingtonbol:
Tegnap hajnalban nagy gyász érte a focivilagot.Europa tizezer legjobb labdarugojával a fedélzeten
zátonyra futott es elsüllyedt a Golden Star turistahajo.Senki sem élte tul a katasztrofát.
A szerencsétlenségnek magyar áldozata nincs. -
#15352 Két döglégy ül a friss szaron, az egyik hirtelen fingik egy kurvanagyot.
Mire a másik:
- Bazzeg, nem zavar hogy éppen eszem?! -
#15351 "Boci boci tarka,
Se füle se farka,
Oda megyünk lakni,
Ahol tejet kapni."
A vers szerkezetileg egyértelműen két részre tagolható. Az első egységet az első és a második sor alkotja, a másodikat a harmadik és a negyedik sor. Ez már a rímképletből is világosan kiderül: A A B B.
A verset az teszi igazán nagy művé, hogy egyszerre tartalmaz személyes és általános igazságokat. Ezt már a felütésnél érzékelhetjük, a költő kétszer szólítja meg a bocit, és ezzel tudatja vélünk, hogy valójában nem egy, hanem két bociról van szó. Az egyik boci természetesen a költő, akinek szerelmi bánata van.
Feltűnő, hogy az első szerkezeti egységben egyáltalán nem találhatók meg az igék, már ez is a leülepedettség, elhagyatottság érzetét kelti bennünk. De ezt csak fokozzák a két sorban halmozottan előforduló oppozíciók.
A két sor már önmagában is oppozíciót alkot (van egy boci, aki tarka, de nincsen se füle se farka, a 'füle' szó magashangrendűsége is éles ellentétben áll a 'farka' szó mely hangrendűségével, a 'tarka' szó pedig önmagában alkotja a legerősebb oppozíciót, hiszen egyszerre fehér és fekete.
Ennyi ellentét nem lehet véletlen, és nem is utalhat másra, mint a szerelem természetének kettősségére, ami Catullus óta minden jelentős szerelmes vers sajátja. Egy embert látunk magunk előtt, aki bár 'tarka', vagyis a költőiség minden szépségével, rútságával, örömével, bánatával fel van ruházva, mégis hiányérzete van. Ez a hiányérzet minden beteljesületlen szerelem sajátja, a kedvese nélkül a költő sem érzi teljes embernek magát, és ezt vetíti elénk nagyon találóan egy fületlen és farkatlan boci képében.
A második szerkezeti egységben csak fokozódik a magányosság és az üresség érzete. Itt jelenik meg a versben szereplő egyetlen ige, ez viszont annál kérlelhetetlenebbül, visszavonhatatlanabbul: 'megyünk'. Az egész verset átszövő kettősség itt is megtalálható, hiszen szó van egyszer a költő érzéseiről, amik egytől egyig elhagyják a költőt, aki már képtelen arra, hogy eltartsa őket, és elköltöznek valaki másba, aki még képes táplálni őket, vagy 'ahol tejet kapni', és szó van az egész társadalomról, akiket eddig verseinek tejével itatott a költő, és akik szintén mind elpártoltak tőle, mivel szerelmi bánatában képtelen költeményeivel etetni őket.
A másik, az általános érvényű boci maga az élet. Itt az első szerkezeti egység (Boci boci tarka / Se füle se farka) azt jelenti: az élet sokszínű,de nincs semmi értelme. Felmerülhet a kérdés, vajon miért maradt el a 'de' kötőszó. Persze tisztában vagyunk azzal, hogy a költői nyelv állandóan tömörségre törekszik, de ebben az esetben másról is szó van. Nem teljesen egyértelmű ugyanis a 'de' szó használata. Felfoghatjuk úgy is, hogy itt éppen arról van szó: az élet sokszínű MERT nincsen semmi értelme. Hiszen ahogy valami értelmet, célt kapna, máris sokkal egysíkúbb lenne, sok mindennek lecsökkenne a szerepe, esetleg teljesen értelmét vesztené, megsemmisülne. Ez egy újabb kettősség, amit a költő nem old fel, mindenki kedve szerint értelmezheti, de mindenesetre feltár egy olyan lehetőséget, hogy az élet értelme esetleg éppen az élet értelmetlenségében rejlik.
A második szerkezeti egység egyértelműen a fentiekben már említett 'megyünk' ige köré csoportosul. Ez a rész (Oda megyünk lakni / ahol tejet kapni) természetesen a halálra vonatkozik. Rendkívüli jelentősege van itt a többes szám első személynek, vagyis mi mindannyian 'megyünk', mi mindannyian meghalunk. Pontosan ez az, ami örökérvényűvé teszi a verset, hiszen a halál kérdése mindig foglalkoztatta az embereket, és ameddig lesznek emberek, mindig is foglalkoztatni fogja őket. A vers tehát örök problémát feszeget, és végül is arra jut, a halál az életnél egy nyugodtabb világot biztosít majd, 'ahol tejet kapni', tehát ahol nem kell megfejni az élet tehenét ahhoz, hogy boldogok lehessünk.
Itt tehát közvetve mégiscsak kiderül, mit tart a költő az élet igazi céljának: hogy fáradozva, olykor áldozatokat hozva végül is boldogok legyünk. Ez a vers mondanivalója, örök tanulsága, ami ebbe a játékos formába öntve olyan meggyőzően szakad ki a versből, hogy méltán sorolhatnánk ezt a költeményt a legmaradandóbb művészi alkotások közé.
Olvassuk el a verset még egyszer:
Boci boci tarka,
Se füle se farka,
Oda megyünk lakni,
Ahol tejet kapni.
Ugye milyen máskent szól most a vers, hogy a mélyére hatoltunk? -
#15350 A nőkkel vigyázni kell, nagyon veszélyesek:
övék a világ pénzének a fele, és a világ összes puncija. -
#15349 Pofátlan:
-Szia kislány. Lefeküdnél velem 10000forintért?
-Nem, hogy gondollod!!!!!
Kár. Pedig nagyon kellett volna a lóvé. -
#15348 Focistáknak:
-Kussojj vazze!!! Több labdát adtál el,mint az Adidas egész évben!! -
#15347 Az egyik kisvárosban riasztották a tűzoltókat,mert egy ház emeleti ablakából füst gomolygott. A csapat behatolt a házba,ahol egy férfit találtak a füstölgő ágyon. Miután kimentették, a matracot pedig eloltották, feltették neki a kézenfekvő kérdést:
- Hogyan történt?
Válasz: - Nem tudom, már lángolt, amikor ráfeküdtem. -
#15346 ez igy jobb :)) -
#15345 :DDD -
#15344 Igy vicces,nem úgy mint az eredeti borzalmas szóvicc (aminél Matula bácsi a Tüskevárból jobb poént nyomott) -
Jhon Balu #15343 igyis jó -
#15342 "- Mit mondott Julius Caesar, mikor meglátta unokaöccsét vezeték nélküli
head-set-tel?"
- Az meg mi a fasz a fejeden?
Pont ennek kigúnyolása végett halottam :))
-
#15341 Hehe
En sem tudtam eldönteni, hogy most hülyül-e, de miutan ott van, hogy nem erti a viccet, feltetelezem, hogy a Bluetooth fogalmaval sincs igazan tisztaban... -
#15340 Nő: Mitt tennél ha meghalnék? Újra nősülnél?
Férfi: Kizárt.
Nő: Miért nem? Nem szereted a házaséletet?
Férfi: Dehogynem.
Nő: Hát akkor miért nem házasodnál meg újra?
Férfi: Oké, ujraházasodnék.
Nő: Szóval mégis...(fájdalmas kifejezéssel az arcán)
Férfi: (hangosan felnyög)
Nő: És a mi ágyunkban aludnál vele?
Férfi: Hol máshol tudnánk aludni?
Nő: Lecserélnéd az ő képeivel az enyéimet?
Férfi: Hát ez tűnik a megfelelő dolognak.
Nő: Használná a golfütőimet?
Férfi: Nem, mert ő balkezes.
Nő: (csend)
Férfi: Basszameg. -
#15339 :D:D:DDDDDD -
#15338 ezt ugye nem mondod komolyan?
valószínű jah, volt egy unokaöccse Bluetooth, meg volt egy bátyja ADSL, jah és a hugáról ne feledkezzünk meg drága CHELLORÓL sem, lol -
#15337 :DD -
#15336 :D -
#15335 Bemegy az agresszív kismalac a játékboltba.
- Tessék mit adhatok?
- Egy türelemjátékot kérek. De kurva gyorsan!!! -
#15334 mennyit lovagoltok ezen a viccen szerintem jó vicc és lehet hogy a vicc iró nem tudta hogy a fogadott fia volt de a vicc szempontjából ez lényegtelen -
#15333 Talan többet kene a suliban logni, mint az SG-n :-)))
Mikor Julius Caesar ellen összeesküdtek es leszurta Brutus, a fogadott fia, allitolag az volt az utolso mondata, hogy "te is fiam, brutus?"
Mivel tudta, hogy merenyletet fogan elkövetni ellene, de nem gondolta, hogy a fia fogja azt vegrehajtani. -
Jhon Balu #15332 Egy nap a Medve totál berug,szóval a fejéből is alig lát ki. Egyszer csak megáll 1 gödör előtt, és bámulja az alját. Arra jár a Nyuszika, és ezt gondolja magában:
-Na a medve úgy is sokat szemétkedett velem seggberugom.
Úgy is tesz a Medve beleesik a gödörbe,de még annyit lát hogy két kis vékony valami szalad el. Más nap mikor a Medve kiljózanodik,nagyon szégyelli a dolgot,hát elmegy a Bölcs Bagolyhoz hogy elpanaszolja mit tettek vele. Erre a Bölcs Bagoly összehívja az erdei gyűlést,és megkérdezi:
- Na jól van ki rugta tegnap seggbe a Medvét?
Senki nem jelentkezik, pedig az összes állat ott van.
- Te medve nem tudnál valamit mondani az esetről?
Kérdezi a Bölcs Bagoly
- Hát amikor felálltam a gödörben két kis vékony valamit láttam elszaladni.
Erre megböki a Nyuszika a mellete álló csigát.
- Mivan csiga? Szorul a hurok? -
Jhon Balu #15331 A jótündér azt mondja a gonosz kismalacnak:
- Teljesítem 2 kívánságodat.
- LEGYEN HÁROM! MINDIG 3 SZOKOTT LENNI!!!
- Na jó, legyen három. Mi a második? -
Jhon Balu #15330 Sorozás van az erdőben, de természetesen sok állat nem akar katona lenni. A nyuszika elmegy a bölcs bagolyhoz:
- Bagoly, te olyan bölcs vagy, mit tegyek, hogy ne sorozzanak be?
- Hát nyuszika, neked hosszú füled van, ha levágod az egyiket,nem leszel katona. A nyuszika így is tesz, és meg is ússza a dolgot. Igen ám, de a róka sem akar katona lenni. Ő is elmegy a bagolyhoz:
- Ó, bagoly, te olyan bölcs vagy, adj nekem tanácsot!
- Hát, róka, ha levágod a szép, hosszú lompos farkad, megúszod. A róka így tesz, és meg is ússza a katonaságot.
No, de már akkor a medve sem akar katona lenni:
- Ó, bölcs bagoly, adj tanácsot!
- Hát, medve, neked se hosszú füled, se hosszú farkad, nincs más megoldás, le kell vágnod a faszodat! Szegény medve, nem látván más kiutat, szörnyu kínok közöt megteszi. Ezután megy a sorozásra, de a sorozóbizottság már messzirol kiabál neki:
- Medve, te ne is gyere, neked lúdtalpad van! -
Jhon Balu #15329 A farkas sétál az utcán, és meglátja a nyuszikát a sarkon, baseball utővel a kezében. Odasétál hozzá a farkas, és megkérdezi tőle:
- Mit állsz itt nyuszika?
A nyuszi mereven ránéz, majd felel:
- BOSSZÚT!!! -
Jhon Balu #15328 Az elefánt minden nap átsétál egy hangyabolyon, amit a hangyák elunnak és tervet szőnek. Amikor legközelebb arra megy az elefánt, az összes hangya egyszerre rárohan. Az elefánt megrázza magát, mire az összes hangya leesik, kivéve egyet. Erre a többiek:
- Gyerünk Józsi, fojtsd meg!!!