1651
Szerintetek szenved a metál / rock zene itt Magyarországon ???
  • hen-tes
    nem ismerem sajna..
    pedig közel lakom
    mien zenekarba van ?
  • sz4bolcs
    Azért nem csak Slash basz oda :) Hallgatsz Led Zeppelint, vagy Dream Theater-t? Jimmy Page és Petrucci is odabasz :)
    Van egy pécsi gitáros faszi - Kási. Őt ismeri valaki? Szép zenét csinál.

GUNS FOREVER!
  • hen-tes
    na én nem csak ezeket ismerem ám ! :)
  • artschi
    Mint említetted, a rockzene lényege mindig a lázadás volt. Tehát mi most itt lázadunk :).

1. Én nem ítélek külsőről, rühellem azt is aki azt csinálja.

2. Nem kevés olyan emberkével találkoztam már (fiúk-lányok vegyesen), akik divatból "lázadtak", mert éppen az volt a menő, később pedig ha próbáltál volna vele kommunikálni értelmesen, lefikázott, hogy hagyjam már ezekkel a xar zenékkel. Ez az egyik olyan dolog azon kevesek közül, amit nem igazán szeretek az emberekben.

3. Részemről tök mindegy ki milyen zenét hallgat, nem érdekel. Mint lentebb említettem, '93 óta hallgatok rock/metálzenét, és ezen belül is van olyan műfaj, amit nem szeretek, vagy nem vagyok oda érte annyira (pl. death v. black metal), de senkit nem nézek le, mert ezeket szereti. A másfajta zenéről is ugyanez a véleményem, én is diszkózenével kezdtem még ifjabb koromban, csak utána ált. iskola 8. osztályában váltottam. Kezdetben én is 3 bandát ismertem (Metallica, Guns 'n Roses, Moby Dick), és utána jött a többi. Nem mindegyiket szerettem, de a java azért megmaradt :).
  • hen-tes
    azé :)
    akko jó tuttamő
  • Astaroth
    de metál a Guns!
  • hen-tes
    3.
    én 15 vaok
    társaságomban mind diszkós meg housos, meg egy két old'szos
    oszt émmek rokker :)
    kb tok mondani 1 embert a társaságból(meg bátyámmat)
    szal nem mindenki ilyen
  • Lteebee
    Posers leave the hall!

:D

Let's start it with Dave Mustaine and Mr Hetfield and Mr Anselmo!

That's fuckin' bullshit!
  • Lateralus
    Persze, hogy nem vagy ember.
    Ezt mégis hogy képzeled ?! :)

"Posers leave the hall !"

Ez a metaltársadalom fő mottója.
  • Dzsini
    nem vagy ember... rendes rokker nem hajlandó mást hallgatni ;))))))
  • Lteebee
    Én pedig továbbra is azt nem értem, hogy miért olyan óriási baj, hogy valaki Metallicát és scootert is hallgat.

Én szinte mindenféle rock zenét hallgatok, de ezenkívül ha olyan a hangulatom, dub, d'n'b vagy urambocsá' goa is jöhet.

Nem is vagyok ember, vagy esetleg szélesebb látóköröm van?
  • Gandibá
    Én nem ítélek elsőre, mint már korábban is leírtam.
  • Lateralus
    Nem értem a felháborodásotok lényegét.

1. Mi alapján ítéltek valakiről elsőre a kinézete alapján, amikor azt várjátok emellé, hogy veletek szemben ne ítéljen elsőre a "külvilág", csupán a kinézet alapján ?

2. A rockzene lényege mindig is a lázadás volt. Hol van ott a lázadás, ahol pont a többségtől, a csoporttól elütőket húzza le a csoport értékítélete ? Akkor ki fele meg jobban a "lázadó" magatartásformának ? Az aki Metallica pólóban és rózsaszín strandpapucsban nyomul egy koncerten, vagy az aki feketére festett hosszú hajjal, fekete bőrkabátban, nadrágban és Opeth pólóban őt fikázza és mellesleg ugyaúgy néz ki, mint a tömeg nagyobb része ?
    Abba nem menjünk bele, hogy a lázadás mennyire póz a rock/metal esetében.

3. Nem tök mindegy ki milyen fajta zenét hallgat ? Akár a rock/metalon belül is. Mindenkinek át kell esnie egyfajta zenei "szocializáción". Elsőre nyilván csak azt fogja hallgatni, amit a szűk baráti környezetében lát. Legalábbis az esetek többségében. Valamint kizárólag a külsőségeknek próbál megfelelni, a zene tök másodlagos kérdés. Egy 14 évest azért lenézni, mert a Linkin Parkon és az Ossianon kívül mást nem ismer...?
    Amikor először hallgattatok ilyen zenét, hány zenekart ismertetek a komolyabbak közül ?
  • artschi
    Az Opeth-ről meg sikeresen lemaradok, ugyanúgy, mint ahogy a Queensryche-ról :((((
  • artschi
    Szvsz nem a hosszú haj számít. Nekem rövid hajam van, de koncerten ugyanúgy lóbálom a fejem, ugyanúgy metálzenét fogok hallgatni.
  • artschi
    Egyetértek én is, vitázni teljesen felesleges ezen. Nagyon-nagyon minimális kivétellel a mai divatemberek, akik 1 Tcs vagy bármely más zenekar 1 számát meghallgatva lettek "rockerek", soha nem fogják megtudni, hogy milyen az igazi metálzene. Itt megint nem a Tankcsapdát fikázom, az első pár albumuk tényleg frankó volt.
  • Gandibá
    Az ilyenek még azt se érdemlik meg hogy megverd őket, bár én amúgy se tenném, mert nem vagyok egy verekedős fajta. Ha ilyen hülye, haljon meg :)
  • Gandibá
    :DD
  • mukika
    TC=TCS!!!!
  • mukika
    ja és még anyit, hogy én a TCT-t nem nevezné, deszkás zenének, mert nem Lukácsék tehetnek róla hogy egy-két kis fasz nem tudja az ő multjukat! enyi erővel sok metál együttest mondhatunk deszkás zenének, mert ők csinálnak ebből divatot, ami nagyon szánalmas... és még anyit hogy én kint voltam a PeCSában a Tcs koncerten decemberben és kurva jó volt. és volt egypár divat ember, de azok a tömegbe nem mertek bejönni, és megtaláltad ott ugyanúgy a 40 éves ősrockereket is!!!
  • mukika
    BEKANCSOT=BAKANCSOT :)
  • mukika
    hát ez sajna tényleg gáz. ez a divatrockerség. és egyre több ilyen ember van itthon MO!!! én olyat ismerek aki Scootert hallgat és közben Metallica-s pulcsiba van, stb... meg a deszkásokon mit keres Iron Maiden-es pulcsi meg Metallica-s és mellette meg az a szar fubu gatya! undorító egyszerűen! és az a baj hogy ez egyre roszabb lesz! és a sok hülye diszkós is azért kezdi feelvenni a BOMBERDZSEKIT vagy a BEKANCSOT mert hogy az jól néz ki és menő lesz benne... :P szánalmasak, ha meglátok egy ilyet tuti hogy beverem a fejét! ezt azé már nem kéne hagyni!
  • hen-tes
    :DDDD
  • hen-tes
    eddát kihagytam ? :)mek a metallicát .. ejnye :D
  • hen-tes
    nem tudja vki ménem megy a mellesleg ???????
  • hen-tes
    egyépként a gitár akkor is a gunsba a legjobb !
    slash szólóinál nincs jobb !!!
  • hen-tes
    the rasmus ? inthe shadow ?
    nemtom .. az is geciek de vhogy az jó kis számocska :D
    jajj ! most kezdődik a metallica - fuel !! :DDD
  • hen-tes
    guns nem metál ?
    mer nem vagyok tisztába ezekkel :D
  • hen-tes
    nekem hosszú a hajam :P
  • Yetike
    Rocker nem rocker fogalmakkal kicsit bajos dobálózni, mivel mostanság minden kis 12 éves zseléshajú slipknotos rockernek nevezni magát. Én ezért sem teszem ezt mások elött, nekem elég ha én tudom hogy az vagyok :).
  • Gandibá
    Te a szó szoros értelmében rocker vagy, mert ROCK-ot hallgatsz, én meg metalt, de utóbbit is a rocker kategbe sorolják. Amúgy meg még jó hogy tesó vagy! :D
  • hen-tes
    ez most fura :
    én ezek közül EGGYET SEM! ismerek :(
    de attól még rockernek tartom magam !
    én ilyesmit szeretek : guns n' roses, aeroosmith, deep purple, queen néha kis doors, scorpions :)
    na akkor most te nem tartassz rockernek ??
  • Gandibá
    Igazad van, rájuk kell hagyni..
  • Yetike
    Nem hiszem, hogy ezek annyit megérnek, hogy embernek nézd őket... Én az ilyenekkel nem bocsátkozom vitába, hanem ráhagyom, had legyen ő a hiperrocker. Egészségére, majd kinövi.
  • Yetike
    Hát igen, sajnos ez ma már népbetegség, hogy egykét zenekar mesterségesen akarja bővíteni a 'rajongótáborát' (manson, tcs stb), és kiad egy könnyebben emészthető albumot, aminek a témája már sokkal felszínesebb és a zene is olyan lp keménységű... Sajnos sok példa van erre...
  • Gandibá
    De a legjobb mégis, amikor mIRC-en vagyunk, és gyerek ott magyarázza hogy a nemtudom hányadrangú divatbanda a legjobb zene. Mondom nem, hanem az Opeth. Erre a válasz: "Nem, az nem lehet! Szar lehet mert sose hallottam róla. Ennél jobb nincs, leszögezem." (elnézést de nem emléxem melyiket tüntette ki). Hát erre nem lehet mit mondani.. Szerintem mondtam volna neki egy olyat hogy Marduk, Immortal, Anthrax, Testament stb.. csak nézett volna.
  • Gandibá
    TCS-ről ne is beszéljünk, deszkás zene lett már az is. Bár én sose szerettem, különösebben nem nagyon érdekel hogy mit csinálnak.. de igazad van. Metal Hammerbe is ilyeneket olvas az ember, hogy "Szia, 16 éves rocker vagyok, kedvenceim: TCS, LB, LP, Placebo, Good Charlotte.." hát nagy rocker bazze. Én se vagyok idős, sőt 17 vagyok, de az ilyeneket nem értem meg hogy miért írja magát rockernek.
  • artschi
    '93 óta hallgatok rockzenét, a Tankcsapda az elsők között volt, de amióta minden "rocker" Tankcsapdát hallgat, azóta lemondtam róluk. Nem fikázni akarom őket, csak ez eléggé gáz...
  • artschi
    Hát ja, nagy zenebarát és -ismerő lehet. Én azokat az embereket "bírom", akik meghallgattak 1 Tankcsapda számot és már rockernek érzik magukat, mert ez a trendi... hát no comment...
  • Gandibá
    Az még elég szánalmas, hogy az új Dream Theater-re azt mondják hogy linkin park lopás. Gondolkodjunk már el egy kicsit, hogy melyik zenekar a régebbi meg úgy melyik a képzetteb stb.. meg ha már mélyen zúdul meg a gitár, jó hangzás (ami tényleg bika), akkor az már nu metal. Hát nem..