1651
Szerintetek szenved a metál / rock zene itt Magyarországon ???
  • Match
    nem elítélendő véleményem szerint (tudom hoyg nem hozzám szólt :D), csak hülyeség. Persze akinek tetszik az csinálja....szerintem pl kicsit gyerekes is minden nap abban járkálni...merthoyg koncertre felveszek egy olyan pólót, amin a zenekar van (mondjuk azén pólóimat nézve nem valószínű hoyg ilyen koncert lesz :)) az OK, de mindennapi viseletként sztem gyerekes...
  • Yetike
    Nem értem miért elitélendő az, ha valaki zenekaros pólót hord... Persze, tudom, mostanában minden diszkós ilyenekben szaladgál a keménység kedvéért, de mivan akkor ha tetszik a megnevezett együttes zenéje és a pólója, ezért felveszed ? Ez is elítélendő ?
  • Match
    ajjaj...másnem a röhögés kedvéért tedd közzé :))
  • Lateralus
    Nekem is van itthon pár kopott, kinőtt. Bár némelyik már szétesett és ki lett dobva.
    Sose találod ki, hogy milyenek ! :)
  • Match
    Én 7. es koromban még javába mastrer of puppets-es pólót hordtam, de aztán ahogy láttam egyre több emberen, kicsit elment tőle a kedvem....Nem azért mert hoyg nem hordok olyat amilyet sok ember hord, meg hoyg mert egy diszkóson láttam. Haverom mondtaq hogy "már nem hord nyomott pólókat, mert még régen egyedinek, stílusosnak számított ma meg már nem...inkább jár sima feketébe, nem kell mindenkinek látni rajtam mit halgatok". Nah, ez volt kb 15 éves koromba...azóta nemigazán hordok....max néha egy cradle of filth, de az is csak azért mert nincs más tiszta :)
    Szerintem hülyeség, ma már nem adnék pénzt érte...jó a sima fekete (egyébként most 18 vagyok).
  • Calver
    na kiderítve:
    Budapest, Mega Pub (XIV. kerület Öv. u. 210.)
    baszki az a társulat rendezi ami az énektanárom együttesének is a kiadója
  • Lteebee
    Ma én is aggályosnak látom, ha valaki az öltözködésével, vagy valamilyen jelzéssel nyilvánítja ki, hogy milyen zenét szeret, vagy milyen pártra szavaz, de 17 évesen én is TCS pólóban jártam.

A fiatalokat még könnyű bandákba verni, csordákat is lehet belőlük csinálni, fanatizálni...
  • Gandibá
    Itt a pontos link.
  • Gandibá
    Azt nem tudom hogy merre van, és azt se hogy hol lehet venni, rockline-n láttam kiírva a jegy árát. (koncertek menüt nézd, azon belül is magyarország :))
  • Gandibá
    Április 27 Finntroll/Ensiferum/The Wake - 19:00 - Bp. Mega Pub. Jegyár: 3300 Ft.
  • O0D:
    nem tok róla, bár ilyen lagzis cigány koncertre nem biztos hogy elmennék. nagy fejrázás és kész.. hát az meg nem buli..
  • PResident Evil
    már korán reggel osztod az észt ? :)
  • Calver
    ha már ugyis idetévedtem, kérdezem hogy mit tudtok Finntroll koncertről? ma egy arc megkérdezte tőlem hogy az egy Finntrollos pulcsi rajtam, mondom igen mire visszaszol hogy április 27, mondom mivan? aztán megaszondta hogy elvileg akkor lesz koncert, és van is vmi kiírva oldalukra de nem tul konkrét... tehát ki tud vmi bővebbet?
  • O0D:
    ok lesznek a numetal nagy oregjei
    csak nem éljük azt meg..

Divatzene.. én meg azt is belevenném hogy hány ember akarja magán azt megjeleníteni, felvágni vele hogy ő most xy-t hallgat, ha egy zenekarhoz sok ilyen ember kötődik, akkor az divatzene.. Az másik kérdés hogy ezeknek az embereknek a nagy része csak divatból hordja, esetleg még azt a zenét sem hallgatta.. Volt egy osztálytársam aki, diszkós révén kornos felsőt hordott, és életében nem is hallott róla, csak talán tetszett a felirat.. hát no comment.

Amilyen zenekart igazán szeretsz, annak nem csak a zenéjét szeretheted hanem az egész "kultúráját", a diszkósok aziért ilyenek amilyenek, nekik az a kultúra
  • hen-tes
    én azé nem hallgatom , mer nem hiányzik..
  • [HUN]PAStheLoD
    nemérted ;]] nem fér bele a másikba a discman ];
  • sz4bolcs
    A divatzenén szerintem azt értjük, amit nap mint nap leadnak a danubiuson, kocsmák zenegépeiből ezek folynak, nekem nem is ezekkel van bajom, aki szereti halgassa!

Nekem speciel a discos """zene""" -vel van bajom, mert azt nem lehet zenének nevezni, mégis sokan azt halgatják zenének hívva a tucc-tucc-t. És az igazi zenét meg lefikázzák -ekkor van probléma. A divatrockerek meg tényleg más téma, bár én sok discost láttam aki rockernek nevezte magát, és fogalmuk nem volt a rockról ráadásul nem szeretik a zenét!
  • zakika
    jo kerdesek...

szerintem szubjektiv... senki nem fogja neked bevallami hogy azert halgat linkinparkot mert az a meno, hanem inkabb azt mondja milyen kemenyek es egyediek

most lehet hogy rossz peldat hoztam fel, lehet hogy egypar ev mulva ok lesznek a numetal nagy oregjei
  • Lateralus
    Jó kérdést vetettél fel.
    Minden kornak megvoltak a divatzenekarai. A 70-es években a Led Zeppelin, vagy a Black Sabbath mellé is ugyanúgy csapódtak ezrével olyanok, akik csak azért hallgatták, mert úgymond menő zene volt, vagy mert Robert Plant segge jól feszült a bőrnadrágban. Ilyen mindig van és nem csak az úgynevezett "divatzenekaroknál". A sarki kocsmában fellépő garázscsapat mellé is kerülhetnek olyan rajongók, akik a dobos tetkói miatt szeretik a zenekart. És mi van, ha a csapat 12 db rajongója közül 4 haver, 7-en a gitáros fasza cucca miatt, meg a dobos tetkói miatt istenítik őket, és a maradék 1 ember hallgatja őket valóban a zenéjük miatt. Akkor az egy divatbanda, divatembeekkel, nem ? Hiszen a rajongóik nagy része, nem az igazi értékük a zenéjük miatt szereti őket, csak valami menő dolog miatt. Ez a fogalom amúgy is megfoghatatlan. Mi az a divatzene ?
    Sok lemezt eladó zenekar ? Mennyit ?
    Olyan zene, amit nagyon fiatal tizenévesek hallgatnak ?
    Vagy sok rajongója a bufalló cipőhöz hordja a pólójukat ? És ha csak így szeret járni ?
    Mi alapján lehet ezt az egészet megítélni ?

Csak úgy záporoznak bennem a kérdések :)
  • zakika
    Hello zenerajongok

gazad van szabolcs, csak zenet lehet szeretni... szerencsere mostanaba konnyeb a hozzaferes mint kb tiz eve, de a szoci idokben volt az igazi :), akkor azt halgattunk amit a tobseg

tehat a mostani divatdompinget kikerulve probalok hozzajutni ahoz, amit valamikor nem tudtam megszerezni (plane hogy nem tudtam rola). mostanaba fedezgetem fel a regi nagyokat - led zeppelin, black sabbat, deep purple, ELO, uriah heep... van ami jobban teccik, van ami nem annyira, de meghalgatom, mert szeretnem tudni milyen volt akkor

sz4bolcs jol megjegyezte, a zenet csak szeretni lehet, mindegy milyen - en is sokat halgattam radios slagereket (es olyanokat is, amik soha nem jutottak el hozzank). most meghalgatom a divatzenet is, de egyre kevesebbet fog meg... lehet hogy majd 20 ev mulva ahogy most a nyolcvanas evek zenei :)
  • artschi
    Nah, jó reggelt.
    Megvettem a friss hammertet és Ecsegfalván KATATONIA koncert lesz júl. 9-én v. 10-én.
  • sz4bolcs
    Mi az?! Mióta írtam nem mer senki írni? :-)
  • hen-tes
    szal majd mááskor :)
  • sz4bolcs
    @-= E L I T E - HUb =-@
  • sz4bolcs
    elite-hub.no-ip.com:4242
  • hen-tes
    mi a pontos címe a hub nak ?
  • sz4bolcs
    ja de én még mindig normál emberke vagyok :))
  • sz4bolcs
    Yetike: Nem feltétlenül igaz, amit a hozzászólásod elején írtál! Sokan nem képesek továbblépni!
  • Yetike
    Azt kell mondjam, néha szükség van divatrockerekre, mert általában ezekből lesznek az elvtársak (senki sem gunsal meg mansonnal kezdte).

Szerény esetem például: Ahány zene van a világon, azt én rock elött mind hülyére halgattam, sőt még egyszer dizsiben is voltam. Voltam elöször normál emberke, aztán diszkós utána rapper, és még régebben egy emberke mutatott nekem pár numetalos sz.arságot, és tetszett. Ahogy hallgattam (na igen, akkor én is divatrocker voltam, de nem bánom mivel már kinőttem azt az 1-2 hónapot :). Aztán ahogy hallgattam mindig ott volt, hogy ezzel a zenével valami nem stimmel, valamiért nem jó hallgatni, és akkor ahogy ismertem meg a zenekarokat tértem át a metál rockra, és most itt tartok.

Elítélem a divatosokat, de ne feledjétek, egyszer ők is kinövik.
  • sz4bolcs
    DC-re este megyek föl 22 körül ELITE hub név: [HUN]HSZ ott lesz zenekönyvtárban.
  • sz4bolcs
    az biztos hogy nem tud, viszont kedvenc bandám énekesének ugyanaz a hangja mint Axl-nek így színvonalasan tudnak előadni guns számokat :)
  • hen-tes
    dc ?
  • sz4bolcs
    Nem gondolkodtam előre :) nem biztos hogy kell a reklám, mert ahol ált. koncertezni szokott (IH Billentyűk) elég kicsi hely és már így is mindig teltház van
  • hen-tes
    loál :D
    úgy nem tud senki más :))
  • sz4bolcs
    Kási egy pécsi faszi Kási Guitar Instruments az együttes neve. Érdekes zenét játszik ilyen metálosat... A hapi nagyon rosszul manageli magát nagyon nem ismert. kb 2-3-4 havonta koncertezik, gitározást tanít pár száz Ft/óra :D

Ha meghallod az egyik kedvenced lesz. Ha adnátok valami ftp-t ahova föltölthetem, szívesen feltöltöm (1 CDje van össz-vissz) szerintem neki is inkább reklám lenne, nem akarom megkárosítani, nem is fogom mert én már pécs összes eldugott lemezboltjában kerestem a CD-jét és sehol nem lehet kapni.
  • sz4bolcs
    Egyébként meg sok dologban egy 0 vagyok mert nem érdekel, de a zene témára érzékeny :) a divatrockerek egy külön téma - ők csak vannak nem kell velük foglalkozni.

Jut eszembe szoktam chatelni és sok embernek a Blink413415 a Linkin park és a limp bizkit esetleg ha "jártasabb a témában" Manson a rock. no comment
  • sz4bolcs
    Ja igen meg ha tud úgy énekelni, mint :)))) Axl Rose :))))) akkor is megmondhatja hogy nem tetszik neki
  • sz4bolcs
    De sokszor a kérdésre a válasz: -MER' SZAR BÁZ'
  • sz4bolcs
    Ja és nekem az mondja meg, hogy a Led Zeppelin és a Guns szar, aki minimum pötyögtetni tud egy szintin, vagy le tud fogni egy pár akkordot gitáron, meg tudja mondani hogy mi nem tetszik benne akkor elfogadom, hogy nem szereti.
  • sz4bolcs
    Lateralusnak igaza van! Én 5 éve Beatles-szel kezdtem, folyamatosan ismertem meg zenéket Queen --> Led Zep --> Black Sabbath --> J. Hendrix --> Nirvana --> Guns és közel 100 bandát... Namost elötte azt hallgattam amit a koleszban épp a rádióban adtak - divatzenéket, otthon pedig ilyen kedvenceimet: Hair vagy István, a király; Kőműves Kelemen... namost szerintem 5 év alatt sikerült fölszednem valamennyi "zenei műveltséget" de nem is ez a megfelelő kifejezés rá... Akkor én most rocker vagyok? :) Aki kérdezi tőlem a válasz csak ennyi: -Szeretem a ZENÉT

A discosokról: Meg van a véleményem azokról, akik ilyen hulladékot hallgatnak, mert miről szól a zene? Kifejez valamit hangszerekkel - énekkel. Sokan kötekedtek már velem, és amikor a kérdésre, hogy "Mi tetszik neked ebben a zenében?" "Köt valami élmény, emlék ehhez a számhoz" azt a választ kapom, hogy nem tudom és NEM akkor száll el az agyvizem. Könyörgöm aki zenét hallgat, az szeresse a zenét!!!