269
Ruins of Myth Drannor - az első D&D 3E CRPG
  • Rincewind
    Pont az a lényege a körökre osztott harcrendszernek, hogy nehezebbek a csaták, de jó stratégiával meg lehet őket nyerni!
    Javaslat:
    A harcosokkal küzdj!
    A Pappal gyógyíts!
    A varázslóva varázsolj!
    Egy kis gyakorlás után már nem fog kinyírni egy szaros ork! :D
  • I.C.ram
    jo jatek erdemes leszedni?
  • Rincewind
    Na!
    Semmi extrát nem csináltam a Zombi Lordnál! Harcosok ütötték többiek lőtték! Ezek szerint szerintem csak szerencsém volt :)

Karakterek:
    Törpe Pap
    Human Paladin
    Elf Sorcerer
    Halfling Thief

Viszont vissza kellett adnom a CD-ket a gazdájának, úgyhogy most várhatok 1 hetet, mire meglesz a saját példányom! :(
  • KH
    egy törpe fighter
    egy elf sorcerer (azóta felvettem még a kőbe zárt sorcerert is)
    egy humán pap
    egy elf (hmm, vagy halfling?...nem 'asszem elf) tolvaj

most
    fighter 2 szint 22 AC
    pap 2 szint 20 AC
    tolvaj 2/ranger 1 (a long bow miatt-hogy miért nem fighter csináltam, ne kérdezzétek, magam sem tudom :) )
    sorcerer 2
    másik sorcerer 3

eddig egyébként egy másik csapat volt még ellenfél, az is a zombie lord közelében volt, négy skeleton lord támad egyszerre, rájuk már hatott a TU, de ha nem szívta be mindegyik, azok is elkalapáltak, kész röhej, úgy emlékszem körönként kettőt tudnak támadni, a fighterem miért nem tud? és hogy van az, hogy az ellenfél rendszerint megdobja a támadódobást, az én karaktereim meg alig-alig

beteges
  • Wenik
    KH: Milyen karikat inditottal ?

Es mas ?
  • KH
    és hogyan nyírtad ki? komolyan érdekelne...
    mondjuk nem lenne nehéz, ha meg tudnák sebezni a karaktereim, dehát hála a kocladobás elb@szásának, nem tudják...ő viszont mindig
  • M.A.D.
    Nem rossz a POOL,sőt!
    Bár nem tartozik szorosan ide de mivel RPG-ről beszélünk: a Throne of Darkness megér egy installt??
  • Rincewind
    Zombi Lord!
    Lol :) Én elsőre kinyírtam. Kissé mákos vagyok :)
    Szerintem marha jó játék, csak ne lenne annyi mágikus tárgy benne. Meg ne lenne 3th E., mert akkor még értenék is belőle valamit :D
  • KH
    térjünk
    mi abban a poén, hogy ezekben a kib@szott nagy dungeonokban a hely egyik végén van egy kulcs, a másik végén meg egy hozzá illő láda

és eddig csak egy olyan kulcsot találtam, aminél egyértelmű utasítás volt, hogy milyen ajtóhoz passzol (pontosabban az ajtón volt, hogy ide Pale Blue key kell)
  • Wenik

Letoltod a pacth-t es elinditod -arrol nyomod fel az installt.

Mas most az a baj, hogy nehez(zomi lord) vagy az hogy konnyu(plusszos targyak) :)
    Sajnalom, hogy neked sem tetszik KH :(
    (anno en a BG1 -ben eleg soxor visszatoltikeztem a lepcson allo fejvadasz miatt, de bizti en voltam a bena :) )
    Persze nem uti meg a BG szinvonalat a game, de szerintem jatszhato.
  • M.A.D.
    Na de térjünk vissza a POOL-ra
  • M.A.D.
    Igen KeviN, de ha van hozzá NoCD crack akkor nem kell a binfile + az install! Az meg így is több. Pl: Undying-nél majd 700valamennyiMB a közben "bemountolva" 610MB. Ja és a full install meg 580MB. Na mindegy.
  • KeviN
    M.A.D. : Daemonnal mi ertelme van a full installnak ? en a daemonnal mindig minimumot valasztok, hisz igy is, ugy is winyorol tolti nem ? :) KeWiN
  • KH
    nekem valahogy az sem tetszett, ahogy az ellenfeleket tálalják

egy zombi lord leveri az egész csapatot? egy csapással megöli a fighteremet? míg az meg sem tudja sebezni? ugyan kérem (mindez az első dungeonba, ahol kettes szintű a party)

ez tiszta ökörség, mi ebben a játék?
    ha talán nem baltázták volna el a kockadobásokat, szórakoztató lenne, de így? vagy töltögessem addig, míg a papom valami kivételes szerencsével nem tudja turn undead-elni? brávó!

azért a BG1-ben nem volt olyan ellenfél, aki sz@rrá veri az egész társaságot mindjárt a játék elején, valahogy odafigyeltek erre az apróságra

a tápos cuccok meg röhejesek, olvastam, hogy volt akinek olyan fighter lett a végére, hogy 34 ereje lett!

bocsesz, ennyit akkor talán a "szerepjátékról"
    NWN

(hehe, egyébként én is nyomom, minden este cirka egy órát, kb. addig bírom, aztán kikapcsolom, vagy kidob a progiból, mert ez is rendszeresen előfordul! ha pl. a fent említett zombi lord elől inkább el akarok szaladni, a program azzal díjazza, hogy a windowsban találom magam)
  • Wenik
    Na vegre meg valaki aki jatszik vele
  • Rincewind
    Eddigiekkel ellentétben én eltérő véleményt fogok ide leírni a játélkról!
    Nekem ugyanis tetszett! :) Szerintem nagyon jó, a körökre osztott harcrendszer! Az XP-t se találom kiábrándítóan kevésnek! Ezek így együtt nagyobb meggondoltságot (és talán érettséget) kívánnak meg a játékostól, hisz ez nem annyira pergő, mint a BG! Viszont szerintem ízig vérig Fantasy! Tehát nincsenek benne mondjuk olyan klónozótartályok, mint a BG2-ben, ami például elég illúzióromboló volt szerintem! :( Plusszos tárgy tényleg sok van! Ez baj :( Ez hiba! De mindent összevetve, nekem tetszett!
    Ez van... :D
  • M.A.D.
    Emberek.Van aki Daemonnal fullra instalállva nyomja vinyón?
  • Wenik
    koszi
  • Wenik
    Hali.

Bar itt mindenki fuj a gamera en azert tovabbra is jatszok vele.
    De sajna sikerult belefutnom egy kis bug-ba. A mentett jatekallasaimat nem tolti be ill. kidob a fomenube toltes utan.
    1.1 pach se segit ugyhogy kb fel napi jatek oda.
    Masnak van ilyen tapasztalata ?
  • KeviN
    ne a fazonra mutass, hanem a sziklara, a labanal...ugy fog kiszabadulni :)
  • skorpio7
    Öcsipók !
    A pontos cím .

ftp://ftp.supergamez.hu/.hdd2/upload/skorpio7/
  • skorpio7
    Öcsipók !
    Segítsél már nekem legyél szíves !!!
    Nézd már meg , hogy fel tudod-e rakni a Tipikus vagy Maximum installba a játékot , mert hiába lett lett lemásolva mégegyszer a játék , bizony megint az utolsó file-nál akad el az install .Amúgy tegnap sikeresen uninstalláltam a játékot ( már fáradt voltam 2*13 órás munka után , így sikerült elérnem ezt a műveletet :) ) .Szerencsére nem nyúlt semmilyen windows rendszerfile-hoz , pedig a következő rendszerindítástól a hírek miatt rettegtem . :)))
    Visszatérve a problémádra , megnéztem és pontosan annyi neke is a file 141.447 byte méretű ( 01.08.27 - 21:09 ) .Felrakom neked ide az sg-re a kért file-t az Upload/skorpio7 könyvtárba .
    Utánna nézd már meg legyél szíves a fentebb említett problémámat .OK ?!
    Előre is kössz !
  • KH
    hogy a fenébe kell Jarlaxet kiszabadítani?
    tudom, hogy egy gyűűr kell hozzá, de speciális, vagy elég hozzá bármilyen? és akkor mi van?
    tegnap ott brékeltettem a karaktereket a sziklája körül, de nem jutottam semmire...
  • MuERTe
    Talán mert nem próbálták ki előtte :) Arról nincs statisztika, hogy hányan kérték vissza az árát? :D
  • skorpio7
    Hát lehet , de mégis itt akad el az install-om . :(

Amúgy egy érdekes kis eladási lista !
    Vajon miért ?!?!

Thursday, October 11, 2001 - 8:04 am CT
    Pool of Radiance Debuts at No. 1
    Players snapped up copies of the Pool of Radiance sequel the moment it hit shelves, immediately propelling it to the top spot on NPD Intelect’s list of best-selling PC games for September 23-29. Set in the Forgotten Realms world of Dungeons & Dragons, Pool of Radiance features D&D's New 3rd Edition Rules plus 3D animated characters and monsters. In this role-playing adventure, players choose from a variety of character classes to build a party of heroes and defeat a mysterious evil emanating from the newly awakened Pool of Radiance. Players can also join other people online in a multiplayer format that offers additional content as well as random dungeons. The release was plagued with reports of installation problems and other bugs, but this did not dampen consumer enthusiasm. Here is the rest of the top ten:

Pool Of Radiance: Ruins Of Myth Drannor from Ubisoft
    The Sims from Electronic Arts
    Diablo 2 Expansion Set: Lord of Destruction from Vivendi Universal Publishing
    Operation Flashpoint from Codemasters
    Red Faction from THQ
    Roller Coaster Tycoon from Infogrames Entertainment
    The Sims: House Party Expansion Pack from Electronic Arts
    NHL Hockey 2002 from Electronic Arts
    Madden NFL 2002 from Electronic Arts
    The Sims: Livin Large Expansion Pack from Electronic Arts
  • Celern
    Hi All RPG fan! :-)
    Eléggé kétes a véleményem a játékról, de sajna inkább negatív :-(
    néha úgy érzem hogy nyeregben vagyok és magával ragad a játék, ám sajna ez sosem tart sokáig.
    A lassú fejlődést úgy próbálták meg kompenzálni, hogy már az első labirintusban táp cuccokat találunk. De hisz a varázstárgyak épp így vesztik el "varázsukat". Emlékeztek még arra hogy a BG 1-ben pl. mennyire nagy érték volt már egy +2-es v. +1-es cucc?
    Na itt bizony vagon-számra találjuk a törpe-kovács munkákat. Na de aki ismeri a világot, az tudhatja hogy ezek milyen ritka ereklyék.
    Amúgy szerintem a D&D 3E-vel nincsen semmi gond , csak ajáték alkalmazza rosszul...

Sajna csalódás lett ez a game, de remélem hogy a közeljövő nagy RPG-i beváltják a hozzáfűzött reményeket.
    Amúgy még sorolhattam volna a kifogásaimat a játékkal, de lusta vagyok
  • I.C.ram
    hehe es en honnan a fenebol tudjam hogy az hol van :)) de azert kosz a helpet bar nem bannam ha kituznel melle egy web cimet is :)
  • Lacc
    Az insane warezen fent van.
  • I.C.ram
    honnan lehet leszedni az isot?
  • KH
    tudja valaki hogyan lehet azt bekapcsolni, hogy a kockadobásokat kiiírja?
  • MZ/X
    Az Ultimat kihagytad. ;)
  • KH
    ezt érdemes elolvasni
    http://www.3rdedition.org/reviews/viewer.asp?ID=35&pageid=1

az hogy örültem az Attack of Opportunity-nek csak a tudatlanságomnak volt köszönhető...bár akkor is tetszett :)
  • KH
    az az érdekes, hogy nálam van még a forrás, és azon is 730 kb, viszont minden további nélkül felrakta róla, na ezt aztán végképp nem értem!

azért írtam, hogy ha elszáll, elszáll, mert nem érdekel annyira, ilyen PR mellett meg egy év múlva szerintem 3.000 Ft-ért dobják majd az emberek után, díszdobozban, sűrű bocsánatkérések mellett (jó, ez túlzás, de valami ilyet várok :) )
  • mad mind
    Huh megnéztem és baromira feldühödtem ezen a játékon.
    A harcrendszer jónak tünik, de a rohadtsok almenü teljesen elbassza. A papom nem bírta elvarázsolni a gyógyítását, mivel mire előbányásztam (ekkorra már előjött a lassulás bug) letelt a köröm. A scrollozás hiányát nem tudom megérteni, mivel ha véltlenül megátok egy ellenséges csapatot, nem tudom felmérni az erejüket, pláne, ha egymástól relative távol álnak. Nem értem a varázslót, több másik kaszttal együtt, miért kellett kihagyni.
    A térkép szerintem teljességgel használhatatlan, a skillek meg hülyén vannak megoldva. A szintlépés is érdekes mivel olyan, mint egy ajándékcsomag. Nem tudod mit kapsz. Az első szintlépés után, az az érdekes helyzet állt elő, hogy a varázslóm több hp-val rendelkezett, mint a panőm és a tolvajom. Nagy az interaktivitás a tárgyakkal. Magyarázza el nekem a programozó bácsi, miért kell mindent szétverni, ha nem lehet kinyitni? A DM egy jó ötlet lene, ha leírná valahova amit mond, mivel könnyű elsiklani a szövegei felett. A grafika szép is lehetne, ha hagyna egy két dolgot változtatni. Nálam pl. konzekvensen az ősrégi voodoo 2-est használta, ami nem épp directx8 kompatibilis. Hiányoztak a jó kis párbeszédek is. Nekem nem elég az "Ask about" beszélgetés. Zavart még az is, hogy hülyének néznek. Bizonyos jeleken/helyeken automatikusan elmondja a kódszót, nehogy véletlenül én irjam be/jelöljem ki.
    Nagyot csalódtam a játékban, én sokkal többet vártam.
    Ellenben az uninstall tökéletesen működött.
  • Demeter
    Dark: figyelj tesó, távol álljon tőlem, hogy a lelkesedésed derékba törjem de sajna ha megszakadok sem tudok egyetlen egy pozitív érvet sem felsorakoztatni amellett, hogy érdemes legyen feliratnod. De ezt persze majd döntsd el te magad (csak aztán nem mond, hogy nem szóltam :D ).
    A Dio2 után ez az a gém amiben baromira nagyot csalódtam! :( És már emiatt is félek, hogy a NWN-t erre a sorsra fog jutni. De Odin lássa lelkem remélem, hogy nem nekem lesz igazam.

Valahogy ez a 3rd kiadás nem igazán "fekszik" nekem. A 2nd után számomra ez egy kicsit, hogy is mondjam csak - visszaesés - az AD&D-t irintően. Bár lehet, hogy csak a Pool mondatja velem mindez, de valahogy nem igazán szívesen láttam volna ezt a rendszert a BG sorozatban.
    Nálam még most is a második kiadás az etalon, és valszeg még az is marad jó sokáig. Éppen emiatt is "félek", hogy az NWN is hasonló sorsra jut.

Miért van az, hogy az olyan régi rpg-k mint pl. az EOB sorozat mindannyiunk múltjából elődereng? Mit tudhattak annó azok a (mai szemmel mérve igencsak "primitív") játékok?? Miért van az, hogy akár még ma 5-10 év elteltével is számításba jöhetnek az összehasonlítás végett???
    Ezek a programok mára már a saját műfajukban legendákká váltak. És ha jól megnézzük mára mi maradt eme legendák örökségéből??

Egy biztos az SSI eme "gyöngyszemét" nem fenyegeti a - Hall of Fame - örökbecsü titulusa. Ez a csarnok mely olyan nagy neveknek adott ezidáig "otthont" mint pl. Dungeon Master, Black Crypt, Krynn trilógia, EOB sorozat, Fate Gates of Dawn, Ishar trilógia, az eredeti Pool sorozat, Bard's Tale sorozat, Dark Sun, Wizardry 6-7, Betrayal at Krondor, Torment, BG sorozat és az én nagy kedvencem az IWD sorozat! Mindez persze a teljesség igénye nélkül. Azért érdemes végigkövetni az rpg mint műfaj alakulását PC-n a 90-as évektől napjainkig. Ugye milyen nagy a "különbség"?

A Pool of Radiance mint olyan hamarosan a feledés homályába vész. Elmossa az idő, mint a könnyeket az eső.....

Jock & Dark: de azért cimbik ti csak nyugodtan próbáljátok ki. ;-)
  • Viking
    Ajanlom, hogy cdiras, vagy iratas elott teszeteld/tesztelje le a cd-t cdmage-el! Kiszur minden hibat az isoban, es ki is tudja javitani oket!
  • skorpio7
    Felhívtam a forrásomat ezügyben !
    Nos úgy néz ki , hogy el van kúrva a cd írása .De elég érdekes , hogy neked is ez .A DATA könyvtárban található Unit3301.mcz file mérete nekem 730 kb , holott ennek 744 kb-nak kellene lennie .Szóval végül is megvan a hiba oka .Csütörtökre meglesz a jó cd is , addig meg a minimum is jó .
    Én azért nem szeretem , ha valami "elszáll" , főleg ha fizetek is érte egy összeget .Eddig is korrekt-nek ismertem a haversrácot , így gond nélkül kicseréli nekem .
  • KH
    szórul szóra ugyanez volt!
    elkértem a forrást installra, és a saját másoltról próbálkoztam a játékkal (ment)
    asszem amíg érdekel menni fog, ha meg elszáll...hát, akkor elszállt :) (hogy finom legyek)
  • MuERTe
    Így látalanban is valószínűsíthető, hogy hibás a 2. cd. Installáld minimum módban, akkor valószinüleg fölmegy, de akkor meg játék közben fog sikitozni :)
  • skorpio7
    Egy kérdésem lenne mindenkihez , akinek megvan a játék .
    A játékot megpróbáltam felinstalálni "Tipycal" és "Maximum" módban is , de elakadt az install-om .
    Tipycal - esetben 100%-nál kéri újra a 2-es cd-t , noha az van bent a cd meghajtóban , Maximum - esetén pedig 81%-nál kéri be a újra a 2-es cd-t .Mindkét esetben a DATA/Unit3301.mcz fájlnál áll le az install program .A kérdésem az lenne , hogy nektek is ez történt-e , ha ezeket a felinstallálási módokat választottátok , illetve , hogy a DATA könyvtárban található-e még nektek több fájl az Unit3301.mcz file után , mivel nekem nincsen és gondolom ezt hiányolhatja még .
    A 2-es cd pontos mérete nekem 640.080.085 byte .Nektek is ennyi ?
    Nézzétek meg már legyetek szívesek , mert akkor lépek ez ügyben mielőbb .