3009
Mit kene vennem?
-
Dizson #1288 Na, egér megvan. Most már csak egérpadot kéne választanom. Mit ajánlotok nekem? -
nagylaci23 #1287 Ok! Azért köszi!
Ha valakinek van, vagy ismeri a Logitech mx 620 at az kérem írja le a tapasztalatait! vagy ha tudtok hasonló tudású egeret ajánlani azt ís írjátok le légyszíves! -
#1286 Vezetéknélküliekhez abszolút nemértek, de viszonylag új szóval ez is a lehet hogy jó már kategória
mrzoltan: G5 refresh a kék mintás igen. Én nem tudok róla hogy belül változtattak volna rajta, csak kapott +1 gombot oldalra ahogy én emlékszem. De ha rosszul tudom valaki nyugodtan javítson ki -
#1285 a G5-nek is van refresh változata nem?
-
nagylaci23 #1284 Értem! Szerinted az mx 620 az útóbbi kategóriába tartozik lézerét tekintve? -
#1283 Enyém volt mind az MS 1.1A-t kivéve(azt kölcsön kaptam tesztre de az is eltöltött nálam 1 hónapot kb), kb 1-1 hónapot játszottam is velük, volt amelyikkel többet is majd jó áron továbbadtam őket. :)
Lehet azthinni a Razerről hogy a design-ra gyúr/gyúrt és ha ez régen így is volt mára biztosan megváltozott. Nézz meg egy Deathaddert vagy egy Lachesis-t mind szép ergonómikus és szolid egér, rég eltűntek a világító oldalsávok, egyedül a pulzáló logó maradt meg,(amit egyébként driverben ki is kapcsolhatsz) de ez már szinte a védjegyük.
Optikai vs Lézer témáról azt kell elmondani hogy alapjában véve mikor kitalálták a lézeres szenzorokra való váltást akkor hirdették hogy mennyivel precízebb irányitást tesz lehetővé, aztán kiderült hogy ha nem nagy egérérzékenységgel játszol akkor könnyen előfordulhat hogy ugyanúgy az eget fogod nézni velük mint egy-egy low budget optikával szerelt egérrel, mert egyszerűen nem képes lekövetni a mozgást.
Ezért mikor kijöttek az első szériás lézeres egerek mindenki belenyúlt a tutiba rájött hogy mit is vett valójában és azóta kialakult ez a kép a játékosok közt, hogy a lézer megbíhatatlan és lehet hogy a legfontosabb pillanatban hagy cserben.
Persze azóta sok-sok idő eltelt és gondolom nem ültek a gyártók a babérjaikon valószínűleg a lézeres technológia már sokkal jobb mint a Microsoft Laser Mouse 6000 vagy a Copperhead és G5 idején volt, azóta itt a friss Lachesis a Roccat Kone és a G9 és a Steelseries Ikari Laser is.
Ezek mind-mind új egerek amikbe a lehető legjobb szenzorok vannak belepakolva, de a 2évvel ezelőtti lézeres lebőgés a legtöbb játékost kapásból arra készteti hogy még csak rá se nézzen ezekre az egerekre. -
nagylaci23 #1282 Ez a sok egér ez mind a tiéd volt vagy csak kipróbáltad? Pont azt mondom, h a razernél szerintem a külcsínyen volt a hangsúly! Mi a különbség az optikai és lézeres között? mért olyan trágya a lézer? -
#1281 Na látod pont ez a baj hogy soha nem volt olyan egered amiről mi beszélgetünk.
Én használtam már Razer Copperheadet,Logitech Mx518-at, MS Intellimouse 1.1A-t, 3.0-t, 4.0-t,Logitech G5-t és végül de nem utolsósorban Razer Deathaddert, meg persze pár trustot geniust és egyéb low budget egeret.
Ezek közül minden kétséget kizáróan a DA volt a legjobb, legalábbis számomra.
A Modderezést meg felejtsd már el könyörgöm megmondta hogy játékra kell neki. Az meg hogy egy egér milyen szépen világít meg villog rohadtul nem számit olyan szempontból hogy mi van a belsejében. A Roccat Kone is lézerrel szerelt egér ami kb semmire nem jó. Nem véletlen hogy a legtöbb profi játékos még mindig Intellimouse 1.1A-val vagy 3.0-val mx518-al vagy DA-val. Nah mi a közös bennük? Igen mindegyik Optikai szenzoros,nem lézeres trágya.
Copperheaddel és G5-el is néztem már az eget CS-ben egy 65-70 fokos rántás után, pedig közepes érzékenységgel játszom... Dizson neked meg ajánlom a lentebb linkelt teszteket olvasgatásra, plusz hogy kerüld a lézeres egereket.
Féreértés ne essék nem kapok jutalékot ha DA-t veszel, felőlem vehetsz Logitech-et is, de NE lézerest. -
nagylaci23 #1280 Most néztem! Sztem a roccat kone sokkal jobb mint bármelyik Razer! Nem olyan esetlenül lapos, több gomb, igényesebb kialakítás-a moddereknek is-! Ha nincs vmi típushibája és nem lesz túl drága, akkor sztem érdemes lesz megvenni! -
nagylaci23 #1279 Én nem tudom...! Én meg vagyok elégedve a legalább 5 éves Genius Netscroll optikai egeremmel! Játszani játszottam vele(minden szuper "kütyü" nélkül(pl:2-3ezer Ft-os egérpad nélkül, stb)) igaz nem tétre menően, hanem a saját szórakózásomból! Sztem a egy jobb egér se tud nagyon sokkal többet, mint az én 5 éves "gagyi" genius-om: jobb fogásra, van rajta több gomb, nem annyira érzékeny a kül. felületekre(én fa felületen használom és jó), nem mintha nagy szűkség lenne rá de tudod pixelenként mozgatni!
Aki napi több órát játszik/készül egy versenyre(azaz kocka, lcd esetén tégalatest) az vegyen 10-20ezerért egeret! Aki csak arra használja, hgy néha játszik csak vele komolyabban az vegyen középszintű játék egeret(G5, vagy egyéb ilyesmi árkategóriájú)! AZT MEG NE HIGGYÉTEK EL SENKINEK, HOGY A VEZEZÉKNÉLKÜLI SOKKAL LASSABB MINT A VEZETÉKES! A barátomnak van egy ednet(nem drága, nem nagy név, nem is ajánlom:D, de mégis működik)billenytyű+egér párosa és kipróbáltam, alig észrevehetően lassabb, pl. átlagos játszásra tökéletes a késés szempontjából! Na erre nem mondom, hogy aki versenyre megy az ilyet vegyen, de akkor még ami nem ednet az talán gyorsabb is, szal én ha veszek egeret akkor az mx 620 lesz! -
#1278 AS:D:AS:DAS::DAS G5 mi? a lehető legtrágyább logitech egér amit valaha a gyártó kiadott a kezéből. az mx518 is 100x jobbb nála.
Szerintem a Razer modderek-nek való!
Igen valószínűleg ezért a Razer volt anno az egyetlen cég aki a játékosok igényeit figyelembe véve tervezte az egereit a játékosokkal szoros együttműködésben.
Na de hogy ne csak egy razer fanboinak tűnjek, amit már ugyis bebuktam a logom miatt itt egy átfogó teszt egerekről:
A teszt sok-sok oldallal egerekre külön kitérő információkkal, különböző diagrammokkal stbstb.
Itt pedig ugyanazon diagrammok a DA-val kiegészítve. (DA később jelent meg mint a teszt készült ezért nem volt benne az első körben)
Meg lehet csodálni hogy a G5 milyen jól szerepel
A G9 lehet hogy jó ugyanugy nem tudok róla semmit mint a Lachesisről, de ezen a G5ös irományon kiakadtam -
Dizson #1277 ÁÁÁ istenem... Mindig mondtok valamit. Most megint nem tudok dönteni, de már közeledek a végéhez. :D Szóval Deathadder, lachesies, G9? -
#1276 Én tudok :) logitech G9. Ez van most nekem és maximálisan elégedett vagyok vele! -
nagylaci23 #1275 Szia! Szerintem a Razer modderek-nek való! Igazán játék egérnek szerntem g5, vagy g9! De sztem egyiket sem fogod kihasználni, ha komoly játékegeret veszel! Nekem ha nem lenne mire költenem, és tényleg tudnám magamról hogy komoly játékra használnám, akkor tuti G9(posta nélkül 14000 körül van)! -
Dizson #1274 Értem. Valakinek tapasztalat Lachesiies-ről?
fightmouse Haverom ezt használja erről vélemények? -
#1273 Razerekből Deathadder mindenképp, esetleg Logitech mx518.
Kb ugyanazt tudják, a fogását kéne letesztelned valahol melyik illik inkább a kezedbe.
Copperheadem volt/van jó az az egér kb 1 hét alatt megszokod a fogását, de a lézer szenzor miatt lehetnek gondjaid. (bizonyos nagysebességű rántásokat esetleg nem követ le,ilyenek..)
Lachesis szintén lézeres, bár újabb verzió, erről nincs tapasztalatom, mert ehelyett inkább egy 2. DA-t vettem -
Dizson #1272 Hát nem feltétlen ragaszkodok hozzá. Ha tudtok jobbat akkor írjátok le légyszíves. Persze 8-15 k körül. -
#1271 Hi!
Nekem speciel nincs jó tapasztalatom a Cooperheaddel, de ha már ragaszkodsz a razerhez akkor a deathadder és a lachesis közül vmelyik inkább. -
Dizson #1270 Sziasztok! Nos egeret szeretnék venni... Lehetőleg razer-t mert nekem ezt ajánlották (leginkább gamelek) És nem tudok választani.
Razer Deathadder
Razer Copperhead
Razer lachesis
Melyiket ajánljátok? Vagy tudtok jobbat 10-15k körül? -
#1269 az normális hogy a G9-et használva az asztalon vagy épp az egérpadon grafit nyomok vannak?? jo gondolom kopik folyamatosan meg minden,de nehogy valami baja legyen -
nagylaci23 #1268 Szerintem nincs mit tenni! Vagy wifi, vagy egér! cseréld le olyan egérre ami 2.4GHz-es, vagy vezetékes! -
#1267 Sziasztok! Van egy Logitech mx610-es egerem. És az a gondom, hogy a Wifi zavarja. Főleg, ha 11-es csatornán van. Vissza tettem 3-ra, de még itt is érezni, hogy megakad az egér. Mit lehetne tenni ez ellen? Laptopba van bedugva egyből az adója. Valami ötlet, esetleg nincs nektek, mivel tudnám ezt megszüntetni? -
shrike7973 #1266 Ha valakinek kéne egy G3 logitech egér irjon privátot.. -
#1265 Nekem most egyenlőre az is elég, szóval lehet, hogy majd benézek, mert venni meg úgysem onnan veszem, hanem iponon vagy rendelem pixmaniaról, ott picit olcsóbb (utóbbin a G5 9e Ft). De úgy emlékszem, hogy talán electroworldben is láttam már kitéve. Meg ott láttam már MX Revot is 25e Ftért :) -
#1264 nem mondasz hülyeséget^^ kivan rakva a G9 is 22k LOL
amúgy kipróbálni nem lehet, csak jól összefogdosni -
#1263 Lehet h hülyeséget mondok de sztem a media marktban lehet próbálni elég sokmindent. -
#1262 Igen, tudom, hogy milyen a G9, meg hogy mi jár hozzá. Nekem úgy nem szimpatikus az egész formája, de lehet, hogy ha élőben látná, akkor megszeretném. Nem tudom. Majd kerítek valami boltot, ahol meg tudom nézni, esetleg kipróbálni, mert azért nem 2 Forintos az egér, hogy ha nem jó, akkor majd veszek másikat. Azért nagy kár, hogy az MX Revolution nem túl jó játékra, mert az nagyon tetszett és kényelmes is. De ez a görgő dolog most nagy szar nekem, mert az eddigi egeremnek egy nagyon jó, kényelmes görgője volt, jó vastag. Most, hogy tönkrement elég szar megint visszatérni az átlag görgőhöz, meg aztán ha már 10+ ezer Ftot szánok egérre, akkor elvárom, hogy az minden tekintetben jobb legyen az előzőnél, pláne, hogy majdnem 2x annyiba kerül. -
#1261 görgő jó...a sima módban kicsit nekem durvának tűnik más egérhez képest, de legalább precizitást,pontosságot sugall. MicroGear módba kapcsolva meg valami zseniális 5let volt a tervezőktől...internetezni tökéletes.(bár valaki arra rakja a tűz gombot cod4ben)
ne csak azt nézd milyen a sima markolata a G9nek, hiszen kettő jár hozzá!! -
#1260 Nálam előnyben van a Logitech, mert ha már gamer egeret veszek úgy, hogy a gamer billentyűzetem egy Logitech G15, úgy nem szívesen veszek mást mellé. A G5 formában jobban bejön, de lehet, hogy csak azért, mert még nem fogtam a kezemben se G5öt, se G9et és az előző egerem formája nagyon hasonlít a G5éhez. Viszont az előző egeremnek egy nagyon kényelmes vastag görgője volt, amihez bár hasonló nincs a Logitechnél, de a G9é kényelmesnek tűnik, mert ami a G5ön van sima szar, azt nem szeretem.
Szóval ha egyszer ki tudok próbálni egy G9et és kényelmes lesz, akkor valószínűleg a görgő miatt inkább azt veszem, még ha nem is tetszik annyira. -
#1259 Jól döntöttél! Mindegy melyiket választod, a lényeg, h Logitech legyen. -
Dizson #1258 Sziasztok! Gamer egeret szeretnék venni és 10k ból tudok gazdálkodni. Leginkább FPS-el játszom. -
#1257 Aha. Akkor macerás, az meg nem jó. Köszi. Akkor maradok a Logitechnél. Már csak el kell döntenem, hogy G5 vagy G9. -
#1256 Firmware-ket kellett leszedegetni hozzá, állítgatni egyfeszt. Nem mindig jegyezte meg a beállításokat meg ilyenek. A g9-nél nincs ilyen gond. -
#1255 A sok szarakodás mit takar? -
#1254 Nekem G9-em van. Először persze furcsa volt mint minden egér elsőre, de nagyon kényelmes, legalábbis nekem. Nagyon megérte megvenni! A következő egerem is G9 lesz :) Hacsaknem jön vmi más. Razerről: cooperheadem volt előtte. Sok szarakodás volt vele, h őszinte legyek. Aztán kb 2 év alatt kimúlta magát. -
#1253 Aha. Hát nem tudom. Ehhez ki kéne próbálnom, hogy dönteni tudjak, mert igazából most G5 mellett vagyok és nem tudom, hogy az vagy a G9 lenne nekem a kényelmesebb. De van, aki Razer Copperhead-et ajánl inkább a G5 helyett. -
#1252 haverom hülyének nézett amikor megvettem 18k-ért...én igazából pont azt a "markolatot" szeretem amelyik szögletes, és a képeken is az van. haver szerint a másik jobb,a sima. mind2 jó csak a sima inkább cod-ozásnál meg amikor tényleg igénybe veszem. netezni meg ilyesmi akkor az érdeset szoktam, de van amikor nemis cserélem. ez érdes, nem izzad rajta a kezem.kényelmes. ...szal haver átjött, far cry 2zött vele 1-2órát és kellemsen csalódott h mennyivel jobb egy ergonómikus egér mint egy 1-2-3ezer forintos sima kétkezes -
#1251 Gigabyte gamer mauz
fain... ^^ -
#1250 Mennyire kényelmes az a G9? Én most végül a G5 mellett döntöttem, formailag az jobban bejön. Nekem a G9 ránézésre túl szögletesnek tűnt vagy nem is tudom. Szóval úgy ránézésre nem annyira tenyérbemászó, mint pl a G5. -
#1249 igényeid és pénztárcádat felmérve válaszd ki mit szeretnél...