3009
Mit kene vennem?
-
Jana32 #1528 Kösz szépen! :) még annyit, hogy szted a hasonló árban lévő Logitech, Razer egerek mennyivel lehetnek jobbak, ha egyáltalán jobbak ennél? Vagy néztem még esetleg ilyen Sharkoon Fireglider egeret is. Az is milyen lehet... hát nemtudom. Az a baj, hogy most is asztallapon tolom (már csak a komolyabb játékokkal), mivel a mostani tesco-s beépített számológépes padom - ami idáig nekem tökéletes volt - kikopott és ki van lyukadva 1 darabon, szóval ha komolyabb játékkal játszom, mindig beleakad... és a lényeg, hogy nagyon nem jön be az asztallap, mivel nem támasztja meg semmi a csuklómat. Van egyáltalán olyan pad ami szereti a lézeres egeret? -
#1527 Szívesen segítek:)
-szövet padot én nem vennék lézeres egérhez...(én szívtam vele pedig csak 2000dpi-laserem van...)
(láttál mosópor reklámot ugye, na akkor tudod hogy milyen sok hely van a szövetszálak között. azon a sok egyeletlenségen (0.2-0.5mm-en eltud tévedni a lézeres egér sajnos) először próbáld ki asztallapon, ha nagyon gáz kitalálunk valamit...
a cybersnipa izé-micsoda szerintem bóvli. volt gamepadom tőlük, 15k-ért
és egy hét alatt szétesett:)
az icon7-es dolog az igéretesebb lehet. de azért meny be valami mediamarkt-ba és fogdoss össze egyet belőle hogy neked kényelmes-e
A dpi állítgatás hasznos tud lenni kár hogy csak körbe körbe megy...
Remélem segítettem:)
-
Jana32 #1526 Cső elolvastam pár hsz-t és láttam, hogy te konyítassz itt a dolgokhoz elég rendesen.:D Megtennéd, hogy elolvasod az előző hsz-emet és reagálsz rá valamit? Megköszönném :) -
#1525 üdv!
az alaplapi h.kari elég sok mindent össze tud szedni +5v-on keresztül.
két variáció van:
- veszel egy normális hangkártyát
-rátekered az egér madzagját valami ferritgyűrűre.... -
Jana32 #1524 Sziasztok! Most állok egér és egérpad vásárlás előtt. Megmondom őszintén nem szeretnék túl sokat áldozni rá (bár ez relatív, hogy kinek mi a sok/kevés), nagyjából a kettőt ki szeretném hozni olyan 12-13k-ból, ami úgy nézne ki az én elképzelésem szerint, hogy 10 körül az egér, 2-3 meg a pad. Nah most én kinéztem 2 padot: Steelseries QCK vagy Thermaltake A2501. Ezek megállják a helyüket? Meg jók lennének egy lézeres egérhez?
Egereket is néztem, hirtelen a Cybersnipa SWAT-on és az ICON7 Z500-on akadt meg a szemem. Nem ismerem ezeket a márkákat, tehát nem tudom, hogy ilyen exkluzív márkák vagy egyszerűen bóvlik (mondjuk 10k-ért már semmi ne legyen bóvli)???? És ezek mennyivel jobbak/rosszabbak mint 1 Razer vagy Logitech hasonló árkategóriában? -
center86 #1523 hello. vettem egy genius ergo 555 egeret, és azt vettem észre hogy valamiért zavarja a hangkártyát. a hangszóró recseg, ha ez egeret mozgatom akkor halkan furcsa sípoló hangot is ad. valaki találkozott már ilyen problémával?
-
#1522 lol :) éppen netezek és elkezd vándorolni magától az egér. na mondom pont nemrég írtam ide, h a textilpadon nem vándorol az egér. hátranézek a rádiós másik egeremre, 1 légy mászkált az optikáján :D -
#1521 szokás kérdése:
a régi optikai egerem kb.: 80gramm volt(szétkopott egy picit),utána nagyon "nehéz" volt megszokni G5-öt nemhogy súlyokat is rakjak bele.
az elmúlt öt évben egész jól összeszoktunk, azt teszi amit akarok:)
-
#1520 túl könnyű egeret meg észre sem veszed és felemeled egy gyorsabb mozdulatnál, szerintem kell neki egy egészséges súly, legalábbis én a nehezebb egereket preferálom :) -
#1519 egér súlyozásról:
szerintem az lenne a lényeg hogy minél kisebb energiabefektetéssel lehessen gyorsítani-lassítani az egeret, mármint mozgatni azt.
Tehát minél könnyebb legyen, persze ez nem mehet a mechanikai stabilitás és kényelem rovására.
-Van egy "beteg" gamer ismerősöm kb.:45éves és már teljesen ki van a jobb csuklója, a sok egerezéstől. azt fontolgatja hogy bal kezes egeret vesz, és azzal tolja tovább a cs-t:)- -
#1518 lehet. ennyire nem vagyok fanatikus :D -
#1517 Üdv!
ha 1x-es szórzót beállítod játékban, persze mindenféle inputszűrés és gyorsulás letiltva (nálam 2000dpi-n ugye G5)
és laseres egeret finoman mozgatod a szövet padon akkor meglátod hogy nem mindig arányos a képernyőn megtett út az egér elmozdulással.
számomra ez már zavaró tud lenni, ha fejes osztás a cél..
szövet pad nélkül ezt nem tapasztaltam -
#1516 nem mondom, h szar az egeretek, de talán az enyém se. sima mezei fekete textil pad-ot használok és nincsenek ilyen gondjaim. -
#1515 olvasd el légyszíves a következőket:#1508,#1509,#1510
biztos szarok az egereink, vagy csak pszichopaták vagyunk -
#1514 én szövetet használok régóta és nem ugrál. 3200dpi. -
#1513 Üdv!
nem akarlak kétségbe ejteni de szerintem nincs jó egérpad laseres mouséhoz!
a razer exactmat is csak parasztvakítás(szerintem), én még mindig asztallapon játszok logitech G5-el kb: 5 éve.
kipróbáltam elég sokféle padot: műanyag recés, műanyag sima(röhögni fogsz még vazelint is vettem hozzá), alu, üveg, szövet.
a szövet volt a legegyenletesebb csúszás tartóssága szempontjából. de ugrált rajta a 2000dpi-s egér!
megoldás:
szabass laminált-bútorlapot, élzártat. olyat ami nem recés a felülete és nem is csillog nagyon.ez kb 1200 forintba kerül.
két oldalas ragasztóval felrakod és többet meg sem mozdul.
-időnként meg kell takarítani a felületét a felhordott mocsoktól.
-elég sokáig tart elnyűni:)
-
Asmodeus84 #1512 Uh... köszi, de valami olcsóbb megoldás nincs? Drágább, mint maga az egér. Nem hajtok hardcore gamer cuccokra. :) -
shrike7973 #1511 razer exactmat -
Asmodeus84 #1510 Köszönöm a tippeket.
Első rövid tesztek alapján mindkét gond megszűnt az egérpad és a driver eltávolításával. Az előbbi nagy szívás, mert textilpadhoz mérten nem olcsó a Qck.
Ebből fakadóan viszont adódik egy új kérdésem, miszerint lézeres egérhez milyen alátét lenne akkor megfelelő? -
#1509 Üdv!
szerintem próbáld ki más felületen is nem bitzos hogy a qck bejön neki (pl.: asztallap:)
G5+qck=hótszopás
Gondolom adtak valami progit a músé-hoz (driver) azt felejtsd el!
bedugod az egeret usb-ba és gamében megadod a gombok funkcióit és kész!
-
Asmodeus84 #1508 Én is beruháztam egy Speed Link Styx-re, de vegyesek a tapasztalataim.
Az egér mellé vettem egy Steelseries Qck mini textil egérpados is.
Az első érdekesség az America's Army 3 tesztelésekor keletkezett. Az egyszerű jobb kattintás olyan hatást idézett elő, mintha rántottam volna egyet az egeren. Általában jobbra és lefelé szokta dobni a kamerát. Azonban ha elindítom az egérbeállításokat (drivert felraktam) és nyomok egy "vissza az alapbeállításokra"-t, akkor a hiba megszűnik, és nem is jelentkezik a következő windows indításig. Ugyanezt a jelenséget azóta megfigyeltem már a Call of Juarez: BiB-ben, valamint a Sins of a Solar Empire-ben (itt megpörgeti az egész játékteret). A fennt említett módszerrel mindkét esetben megszűnik a probléma. Hozzáteszem semmit sem változtattam meg az eredeti beállításokon. Érdekesség, hogy Team Fortress 2 alatt viszont nem jelentkezett a dolog.
A másik furcsaság, hogy néha önállósítja magát. Álló egér mellett a kurzor elkezd vándorolni az asztalon (DPI beállítástól függetlenül).
Van valami ötletetek ezekre a jelenségekre, vagy szerencsétlenül húztam bele? -
priluki #1507 hát nem 2 gomb hanem 5... x7 755fs egyépként a gyári lemezröl probáltam telepiteni a honlapjukrol mégcsak lese tudtam szedni semmit:S -
shrike7973 #1506 Link pls a driverről amit telepitettél.
Am az a 2 gomb nem olyan sok .. :S -
priluki #1505 vagyis nemtom telepiteni,rákatintok a menüben a tipusra és nem történik semmi:S xp alatt simán megy minden.. -
priluki #1504 dziasztok olyan gondom van hogy van egy a4tech x7 egerem és a driver vista64 alatt nem mükszik.. és igy sok gombot nem tok használni.. tudna valaki megoldást? elöre is kösz -
shrike7973 #1503 Diamondback 3G -
tmisi #1502 Nekem van Logitech Pilot, nem gamer egér, de legalább viszonylag kicsi. -
katyi #1501 Sziasztok!!Légyszí segítsetek!!!Game egérkét szeretnék venni.Elég kicsi kezem van ,és pénzem sincs sok.Az mx 518-at azt próbáltam de kicsit nagy volt.Mit ajánlanátok???Elöre is nagyon szépen köszönöm! -
#1500 szerintem sokat tesz a magyar-e sportért ha meg pénzt is tud belőle csinálni akkor egészségére :) -
#1499 Inkább ez a személyi kultusz az, ami vicces. Elég sokat játszottam velük még anno '99-2001 környékén. Jó játékos Kodiak, de inkább csak az különbözteti meg a többi pléjertől, hogy ő üzletet csinált belőle. -
#1498 ?
ezt nekemszántad? csak mert én nem érveltem a nevével. -
shrike7973 #1497 Tökjó hogy már minden nevenincs senki gamer Kodiak nevével érvel...-.-' -
#1496 Én mondjuk "grafikus", vagy "modellező" vagyok, AutoCAD-nek baszom az ívet nap mint nap, ennek ellenére tippem nincs, hogy a súlyozható egér mire jó, és hogy miért is lenne nekem arra szükségem, hogy lesúlyozzam az egerem... -
#1495 bocs főnök -
#1494 arról hát, de 99.9999999% ban nem grafikusok veszik :) Nameg azok azért valószínű ennél komolyabbat vesznek :) -
#1493 Kodiak senem grafikus, senem modellező :)
játékhoz télleg semmi értelme
(márha a súlyozásról beszélünk :)) -
#1492 szerintem akkor is parasztvakítás :D Még Kodiak is megmondta -
#1491 havernak 2x szart be razer egere, nemvágom a típusát kék csík volt az oldalán :D
aztán kicseréltette ez mx550-ra (asszem) meg amit én eddig fogtam razer egér az mind nagy volt (nekem legalábbis) én főleg fps-ekkel játszom és ott fontos hogy jól megtudjam emelni az egeret, mmo-ra viszont szerintem tökéletes, ami havernak tönkrement az meg lehet csak egy hibás széria volt
logitechnél a súlyozás grafikusoknak van, megmodellezőknek, ott azért van értelme egy kicsi :) -
#1490 Te igenbuta vagy, csakis szövetet szabad venni, mert a műanyag fényes kopik, üveg :SDA:SDA:SA:DSA:DAS Igazad van szövetben is van szar, de normális márkát kell venni és jó lesz (SteelSeries, Razer)
--
Mellesleg énis 2 éve folyamatosan használom a Steelseries egérpadomat semmi kopás nincs rajta, egyszer volt áttörölve szivaccsal és annyi. Egyetlen hibája, kezd leválni a széle, de ez az én hibámból kifolyólag olyan. -
#1489 Egerek terén a Logitech nyomja a legnagyobb parasztvakításokat. Súlyozás -> Minek WTF! 4000Dpi -> Nézz utánna windows meddig támogat 20 G-s gyorsulást kibír? -> OMGWTFLOL
Na de komolyra fordítva a szót, ajánlani tudom a Razer egereket. Nagyon jók, kényelmesek és megbízhatóak. Nem úgy mint a fenn említett márka, amiről lekopik a teflon, és folyamatos használat után hajlamos beszarni. Jelenleg Razer - Krait egerem van, Főként MMO-hoz ajánlják mert kényelmes hosszú távon is, de FPS re is ugyanolyan jó :)