3009
Mit kene vennem?
  • OsakaBandit
    Sziasztok! Sidewinder X6-ról valami tapasztalata van valakinek? Esetleg ennek az áráért tudtok valami jobbat?
  • Davidus
    te hol laksz? a napban? nekem még soha nem izzadtam az egérpadomra tócsákat:P
  • HunnernesKonge
    Szövet egérpadot tilos venni? :D Mit vegyen szerencsétlen? Üvegpadot? Amin télen megfagy a kezed nyáron meg ráizzadsz és ha véletlen belerántod az egeret a tócsába akkor használhatatlan lesz? Esetleg műanyag padot amit kb 2hónap alatt teljesen szét lehet koptatni? Vagy talán Alumíniumot? Mondanom se kell ugyan az a hatás mint az üvegpadnál.
    A szövet pad a lehető legjobb választás. Elenyésző százalékban kopik ( Ismerősömnek továbbadtam egy 1,5 éves Razer Mantis Speed-et - még mindig olyan mintha új lenne pedig folyamatosan volt használva) Tisztítani meg olyannyira nehéz hogy belebaszod a kádba engedsz rá vizet hogy ellepje majd fogsz egy finom szőrű kefét és átsikálod. Ha ezzel kész vagy kirakod 5 percre száradni a napra/radiátorra. Igen valóban bonyolultabb mint egy üvegpadot vizes ronggyal áttörölni na de kérem 8perc alatt kész az egész folyamat...
  • Davidus
    az egérpad fontosabb mint az egér. azon nem szabad spórolni:P
    szövet egérpadot meg tilos venni mert kopik és nehezebb tisztítani.
  • celza8807
    A válaszom erre a hszre tulajdonképpen kérdés is egyben, mert én nem használok padot, Logitech RX1000-esem (lézere) van, korábban emlékeim szerint nem ugrált, most viszont olyan idegesitő, hogy nagyon gondolkozom egy drágább padon...

illetve az a gond, hogy sufni tuning módra, mivel a billenytűzet tartó nem elég széles, mellészereltem egy másik lapot, ami szerintem a probléma okozója. Most megnéztem az eredeti asztallapon, a billentyűzettartón, ott egész jól megy, csakhát az asztallap magasan van, és baromira kényelmetlen..

Hete vettem office depotban egy szöveteset, de kritikán aluli... 2cm alatt "bejár" vagy egy métert össze-vissza...
    Az ósanos valamivel jobb, de az meg csúszkál, és hullámos a felülete.. ÁÁÁá

És miért most van hosszúhétvége... Ááá megint...

Valakinek észrevétele? :)
  • shrike7973
    OMG.. google..
    kép
  • KranaZoli #1482
    Dobjál már be vmi képet, linket, stb... mert nem vágom melyik a 4.0-ás...
  • SgtChris
    Nah megvan az új egerem... :-) Vége az kényszerszünetnek. Igaz nem a lentebb leírtat sikerült vennem, hanem egy Microsoft Intellimouse Explorer 4.0-t, de nagyon elégedett vagyok így fél napos használat után. Jól kézreáll, jó a fogása, simul a nagy mancsomba. 2+2 gomb, ami progamozható, plussz a görgő, ami gombként is használható, plussz a fel és le a görgetésen kívül jobbra-balra is mozgatható.
  • Solten
    Tudtommal a lezer eger magasabb DPI-re kepes: #1467
    De leteznek 1000 feletti optikai egerentyuk is.
  • SgtChris
    Egy lézeres Point of View GL1600XTR lézeres egeret rendeltem. Kérdésem az, hogy az optikai és a lézeres egér között mi különbség van gamer szempontból???
    Vagy vélemény róla?
  • KranaZoli #1478
    Következőt tudom javasolni. Pofátlanság, de működik.

MM-ba 3 napig vissza lehet vinni a cuccost, bármilyen hibával és a vevőszolgálaton sem nagyon pöcsölnek vele. Én néha szoktam ott vásárolni és akkor pofátlan módon ki is használom.

Most pl. fülest vettem. Kíváncsi voltam, hogy milyen a rádiós. Elhoztam, elvoltam vele 2 napig aztán visszavittem azzal, hogy az ON/OFF led nem mindig világít.

Tessék bazd+, ellenőrizd le, ha akarod. Nem fogják, mert szépen vissza kell csomagolni és nincs idő rá. Bent az eladóval meg még azt is meg lehet beszélni, hogy részleges levásárlást kérsz. Ha olcsóbb, visszaadják a pénzt. Én így tettem. :)

Ezt ha az embernek van bőr a pofáján 2x simán el lehet játszani. Logitech G9 biztos van, szerintem Genius Ergo is a többi az necces. Ha egyik sem jön be, akkor arra is van lehetőség, hogy adnak egy bónt amit később is le lehet vásárolni és bármelyik MM-ban.

Hátulütője, hogy a pénzed így is, úgy is Náluk marad. :(
    De lehet vásárolni teljesen mást is!!! (később, vagy helyette)

Mondjuk azt nem tudom, hogy arra mit lépnek, hogy veszek 2db ceruza elemet és visszaadnak 29ezer pénzt. :)
    Mert sajnos Náluk egy G9 az 30ezer.
  • STREEX
    Én is most készülök új gamer egeret venni 15k alatt.Eddig a következőek a jelöltjeim:

Logitech g9
    icon7 z500
    Genius Ergo 555 Laser
    Trust GM-4800
    Sharkoon FireGlider

Nálam a legfontosabb hogy fegyverváltáskor ne lehessen véletlenül többet előremenni vagyis hogy a görgőnek semmi üresjárata ne legyen hanem "bekattan és bekattan" típusú legyen.Akinek valamelyik van a fentiek közül (vagy ki tudta már próbálni valahol) az elmondaná hogy olyan e a görgő? Mert a neten erre nem igen lehet választ kapni.
  • KranaZoli #1476
    Köszi!
  • HunnernesKonge
    ? Ki ugrál CSben? :D Meg különben is alapból oda kell tartani a célkeresztet a falon ahol sejtésed szerint lesz az ember és úgy ránézni :D

nah hogy ontopik is legyek: csak Solten-t tudom ismételni, minél magasabb a dpi annál precízebben mozog az egér. Igen a magasabb érzékenység nagyobb sebességgel jár, ezért lehet a driverében lassabbra venni az egeret, (létezik a windows-ban az egérbeállításoknál gyári csuszka is.) így eléred hogy egy kontrollálható de precíz egér legyen a kezedben. ( Grafikai munkához is haszonos pl nem csak játékra)
  • KranaZoli #1474
    Jól van, köszönöm. Úgy érzem megint okosodtam vmit. :)
  • kifli
    cs-ben jó ha gyors vagy, mert pl kiugrasz a saroknál és kevés idpd van rácélozni az emberre, ezért még ugrás közben rá kell "rántani" a célkereszet az emberre hogy mikor földet érsz egyből tudsz lőni
  • KranaZoli #1472
    De Én ebben azt nem értem, hogy akkor gyorsabb lesz az egérmutató mozgása is. Azt értem, hogy távcsöves puskánál pl. jobb a nagyobb érzékenység (dpi), de éppen távcsöves puskánál meg felgyorsul az egérmutató mozgása?!

No, közben találtam egy ilyet. (lehet, hogy éppen az benne a jó :)

SFT (03/08) - Mark 1.6 (Good)

"Az ergonómikusan formázott egér a legádázabb küzdelemben is jól kézre fekszik. ... 2.200 dpi érzékelőjével a jobbkezes egér a legkisebb mozdulatra is rendkívüli precizitással reagál, igény esetén a felbontást lejjebb is lehet állítani. + jól sikerült ergonómia + nagyon precíz"
  • kifli
    azt elírtam :)
    ha azt akarod hogy érzékenyebb legyen akk állítsd fölfele :)
  • KranaZoli #1470
    Azt értem(értettem), de amit kifli írt, hogy ha ez kell, ha az minden esetben lejjebb veszem azt már nem.
  • Solten
    "Most akkor melyik az érzékenyebb, vagy mifene?!"

Na fusd at megegyszer amit irtam...
  • KranaZoli #1468
    "és ha az kell hogy érzékenyebb legyen akk lejebb veszed ha az kell hogy lasabb legyen akk lentebb veszed."

Hm?!

CS-t nem ismerem ennyire. Csak láttam...

Mondom per pillanat annyit tapasztalok, hogy 800 dpi-n sokkal lassabban mozog az egér mutató, mint 2200-as dpi-n.

Most akkor melyik az érzékenyebb, vagy mifene?!

Annyira nem fontos ám ez, csak úgy érdekel, mert az első amin tudom állítgatni...
  • Solten
    Minel nagyobb a DPI, annal finomabb mozgasokra lesz kepes az eger (tehat minel magasabb ez az ertek annal tobb jelentest kuld a lezeregyseg a gepnek), ez ugye elsosorban jatekoknal lehet fontos. Bar allitolag 1000 felett mar erzekelhetetlen a kulonbseg, ergo parasztvakitas lehet mint pl egy 2GB-os 9600 GT
  • kifli
    szerintem közepesen, és ha az kell hogy érzékenyebb legyen akk lejebb veszed ha az kell hogy lasabb legyen akk lentebb veszed.

Am az előző mondat annyit jelentett (nemtudom mennyire ismered a counter strike-ot) de gépfegyverrel lősz és nyomod a gombot akk nem kell olyan érzékenynek lennie mint amikor egy távcsöves puskával rá akarod rántani a célkeresztet az ellenfélre :)
  • KranaZoli #1465
    Ez volt az a mondat, amiből egy szót sem értettem.
    De úgy egyébként. Melyiken érdemes használni?! (800; 1600; 2200)

No, majd 7vgén utána olvasok...
  • kifli
    azért jó álitgani mert pl cs-ben ha tunkolsz akval vagy ha wp-vel rántani akarsz az emberre nemmindegy milyen érzékeny az egered
  • KranaZoli #1463
    Lenne egy kérdésem a lenti egérrel kapcsolatban, ill. ezzel a DPI témával kapcsolatban.

Ez az egér az alábbi DPI beállításokat támogatja: 800; 1600; 2200

Egyáltalán mire jó ez a DPI állítgatás?! Egyelőre Én annyit tapasztalok, hogy 800 DPI-n a leglassabb az egér mutató mozgása és 2200 DPI-n a leggyorsabb. Azt hittem ez éppen fordítva lesz. Miért jó nagyobb DPI-re állítani az egeret?!

(ez az első olyan egerem, aminél ezt lehet állítani)

Ill. ahogyan írtam a vásárláskor a DPI nem is jött számításba, nem is foglakoztam vele. Pár tesztet olvastam csak el. Szinte mind1ikben annyi állt, hogy 800dpi mellett is teljesen jó volt vele a játék.

Most azt csináltam, hogy 1600dpi-re állítottam és lejjebb vettem az egérmutató sebességét.

• KranaZoli #1462
    No, többszöri MM látogatás után érdekes módon, de az először preferált termékek mind kiestek a körből.

Logitech termékek (MX Revolution, MX 1100); MS wireless ill. intellimouse; Razer ill, még pár jószág.

A Logitech egerekkel az volt a gondom, hogy keskeny. Én ahhoz szoktam, hogy relatív szélesen kattintgatok. Ezt nem tudom 1xerűen megfogalmazni. Talán úgy az a legjobb, ha úgy mondom, hogy utálom az olyan egereket, amik csúcsban végződnek, mert akkor befele kell húzni az embernek az ujjait. Én jobb szeretem a szélesebbet.

Ill. szeretem, ha az egér segge az asztal felé lejt és nem púpos.

A Deathadder egérrel fogásra az volt a problémám, hogy azok a szárnyak, vagy mittomén, hogyan fogalmazzak, szal a gombok hullámosak és "ráerőltetnék" az emberre azt a klikkelési távolságot, amik ezek a kis "szárnyak" adnak.

És végül egy olyan mellett döntöttem, amiről előtte nem is hallottam semmi infót nem olvastam, stb... ipon.hu-n nincs, Én magyar nyelvű tesztet se nagyon leltem róla, stb.

Ő lenne az.

Styx Gaming Mouse

Így utólag Google-ban pl. ez egy teszt róla.

Érdekessége, hogy a madzaga az textiles.

A többi infó meg a magyar oldalon.

- 7 gombos gaming egér
    - speciális gaming lézerérzékelő forradalmi 2200 dpi letapogatás
    - gombnyomásra kiválasztható dpi beállítás 800, 1600 és 2200 dpi között színes kijelzéssel közvetlenül az egéren
    - többszörös tüzelés 4-szer gombnyomásra beállítható
    - ergonómikus forma jobbkezesek számára
    - 1,6m-es USB vezeték

Driver progit még fel se tettem, nem volt időm rá, de az ilyen többszörös tüzelések ill. egyéb szarságok abszolúte hidegen hagynak.

Amiért Őt választottam az annyi, hogy kúrva sok egeret vettem kézbe több napon keresztül az MM-be és ez volt amire azt mondtam már az elején, hogy EZ AZ! Ez az ami Nekem kényelmes. A gombok, a kialakítás, stb...

Csak utána néztem, hogy Gaming Mouse, 800-2200 DPI-s (mert ez se izgat vmi nagyon) és akkor még azt sem tudtam, hogy optikai, vagy lézeres. :)

Csak annyit, hogy kanócos. :D

100%-ban meg vagyok vele elégedve és szerintem az ára is teljesen baráti, 7000-től látom max. 9000 magyar forintig. Én kettő között vettem, de már nem emléxem mennyiért. 8ezer pár száz forintért. Közelebb a nyolchoz.

Ajánlom mindenkinek aki pl. Gaming Mouse-t akar venni. Én nem azt akartam, de az lett belőle.
  • KranaZoli #1461
    Napokban volt szerencsém megnézni pár vezeték nélküli egeret.
    (optikai nem lézer)

Azt vettem észre, hogy ezek mind olyanok voltak, hogy az optika akkor is világított, ha nem is volt bekapcsolva a gép. Ez most olyan mint a hűtőszekrény, hogy vajon akkor is világít-e, ha csukva van az ajtó?!

Vagy ilyenkor vmi idő után átmennek vmi energia takarékos üzemmódba?! vagy így amúgy sem fogyasztanak sokat?! Hogyan van ez?!

Igen tudom van olyan, amelyiken van kikapcs, bekapcs gomb, de nyilván ezek az olcsóbb kategóriák voltak...
  • dronkZero
    Ja,h hát mondom, hogy ez szubjektív... A kábel "húzásának" meg az a titka, hogy az asztal tetején kell hagyni plusz 30 centi kábelt egy hurokban, nem szabad engedni, hogy az egész egérkábel beessen az asztal mögé, mert akkor akad össze a többi kábellel, akkor húzódik meg. Én a joystickomat szoktam rárakni az asztal másik felén, hogy használat közben ne tuszkoljam le a fent hagyott hurkot az asztalról.
    Így 90%-ban kiküszöbölhető a probléma, de az igaz, hogy még így is beakadhat.
    Ellenben számomra abszolút pozitívum, hogy így két elemmel könnyebb az egér, lehet egészen pehelysúlyú is. Könnyű egér, gyors, pontos mozgás. Szerintem.

Hát, a 20rugós egerek meg... Profi optikás, sokgombos egér olyan 6-8eHUF. +rádió,elemek: 6eHUF, +"gamer" jelző:5eHUF... :) Valahogy így lehet belőve az ára... :) De az tény, hogy a rádiós, akksis egerek jópár ezer forinttal drágábbak az ugyanolyan tudású vezetékesekhez képest. Két rádióadóvevőt ki kell csengetni pluszban...

DeathAdder tényleg világít, egyrészt a görgő világít folyamatosan, másrészt a hátán a Razer-logó pulzál. De nagyon szolíd, elegáns, egyáltalán nem tolakodó. Én nagyon bírom. A Microsoft Habu-nak ugyanilyen a formája, de azon van körben egy átlátszó, kéken világító csík, az pl szerintem sokkal giccsesebb. Egyébként driverből külön-külön kikapcsolható a világítás, ha zavar.
  • kifli
    AA-s és logitech nemtompontosan milyen :) egy egyszerű egér, ha joltom 800dpi-s. Nem szokott pörögni meg rántani/laggolni
  • KranaZoli #1458
    Tölthető milyen akksi?! Ez AAA-s, vagy AA-s?!
    (ill. milyen egér?!)
  • kifli
    nekem tölthető aksi van az egeremben, és elég sokáig írják, pedig már nem új az aksi. NEm duracel meg energizer aksit kell venni hanem rendeset, pl varta
  • KranaZoli #1456
    Nem a bonyolultságával van problémám. :)
    Ha beírom Google-ba, hogy Logi G7 teszt, ezt írják. És nem is non-stop játék... :(

De ez Nekem vhol hihetetlen. Az említett A4Tech-es egeremben több napja ua. a 2db AAA-s elem van és újabb több órás Fallout 3-on vagyok túl. ;)

Csak ez görgős és már öreg. Ezen kívül meg optikai kábelesek vannak. Amit írsz, hogy zavaró a vezetékes egérben azzal teljes mértékben egyetértek. Az Engem is zavar, hogy a kábel "húzza" az egeret...
    (legalábbis amilyenek Nekem vannak...) Ezek mind2 átlagos vastagságú kábelek... Az A4Tech X7-esre viszont azt írják, hogy vékony kábeles. Az talán kevésbé gáz. Gondolom ezért is vékony a kábele. :)

MX-t Én újonnan akkor is sokallom. OK! Igazad van, hogy a telefonom töltője is évek óta jó, viszont az akksija már kevésbé. Ezzel azt akartam mondani, hogy előbb lesz szar az egér akksija mint a töltő...

Használt lenne kb. 13ezerért. Szerintem kb. ez a reális ár, ill. még ez is sok egy egérért...

Viszont most Ipon-on találtam ilyet:

LOGITECH MX 1100 Cordless Laser Mouse 12ezer pénz

2db AA(!) ceruza elemet írnak a weblapján. Nem AAA-s és nem akksis...

Kinézetre ez már Nekem eléggé MX-es.
  • vasziszdasz
    1 aksi akkor 1 nap ha 0-24h játszol. És azért van a másik hogy azt mrg töltsed, aztán csere. Nagyon bonyolult...

Szerinte az akksis egérrel az is probléma lehet, ha pl. beszarik a töltője. :(
    Ez egy igen gyakori probléma, kb. mint hogy a fejedre esik egy meteor, vagy jönnek az idegenek...

a tölthető AAA-s jobb választás lehet
    Legalábbis annak aki akar szopni a "tölthető" elemekkel. Kb 10 percet ki is bírnak 1 töltéssel. Hiuába veszel energizert meg duracellt, mind fos. Ennél jobb és olcsóbb ha veszel az ósanban egyszeri kínai elemeket, 4-es pakkban tizedáron.

A vezetékesben az a szopás hogy mindig húzza az egeret a vezeték irányába, idegesítő hogy mindig nagyot kell rántani rajta ha lefele akarod húzni. És ha átülsz pl. az ágyba mert onnan akarsz filmet nézni / netezni, akkor lehet átkábelezni az egészet. Rádiósnál ilyesmi nincs.
  • vasziszdasz
    Ezt a szomszéd fodrászának gyerekének iskolatársa hallotta valhol? Mert hogy nem látott még MXR-t aki ezt állítja, az biztos.
  • kifli
    nem vagyok benne bisztos de microsoftnak van valami jó rádiós egere emlékeim szerint
  • KranaZoli #1452
    Most egy A4Tech 2db AAA-s egérrel játszom. Ma pl. hajnal, reggel 5-ig Fallout 3 és már több napja benne vannak az elemek. :O

Nem veszek észre semmi olyat, hogy akadozna, stb...

A G7-esről Én(!) olyanokat olvastam, hogy bár 2db akksit adnak hozzá, a legtöbb tesztben azt írták, hogy 1 akksi kb. 1 nap. Ez kalap szar.

Az MX meg szerintem kúrva drága... PH-n néha van olcsóbb és váltottam is pár üzit egy MX tulajjal, akinek már nem garis az MX-e, de kifogástalan állapotban van. Szerinte az akksis egérrel az is probléma lehet, ha pl. beszarik a töltője. :(

Így talán a tölthető AAA-s jobb választás lehet. Akadozást szerintem már jól kiszűrték, amennyire Én nézem ez a 2,4Ghz-es vez. nélküli technológia már igencsak jó...

Annyi azonban bizonyos, hogy a vezetékes az vezetékes, ott ilyen probléma nem lehet. :)

A vezetékessel olyan fenntartásom van bár igaz, hogy pl.: az A4Tech X7-es széria is vékony kábeles, talán kevesebbet kell baszakodni a kábellel, Nekem olyan szgép asztalom van, hogy kihúzható a bill.+egér "pad". Rám pedig jellemző, hogy néha a rádiós egeret nem a padon használom, hanem Magán az asztalon, attól függ éppen mit is csinálok, mikor melyik kényelmesebb...

Nem tudtok még jó rádiós egeret, MX-en és G7-en kívül?!

Ez így olyan kevés. :(((

• KILLER2
    Az MX Rev tudtommal pont nagyon nem jó, mert gyakran laggol a vezeték hiányában.
  • vasziszdasz
    Már hogyne lenne jó, ki mond ilyen hülyeséget? G7, MX Revolution teljesen jó gamer egér.
  • Jaffa 2843
    ha nem zavar a vezeték és viszonylag jó áru egeret szeretnél akkor A4tech X7-es széria (főként optikai). vezetéknélküli nemjo játékra, és a lézert sem ajánlják játékosoknak.