3009
Mit kene vennem?
-
#2008 Lineage 2 vel játszok, ennél a játékban elég korlátozott a lehetőség F1-F12 + kétt másik shortcut sor mind 12, egy átlagos játékos jó ha 8 shortcutot tud aktiválni, így jobbára vagy vesz 1 olyan egeret aminek olyan progija van ami tudja emulálni bármelyik gombot vagy szarul fog játszani :), és igen nem elég az a 8 shortcut.
szal tudsz valami olcsó de jó egeret amiben van macro programozás?
még mindig visszasírom a g500 at, abban még idöre is lehet programozni , per pill 16000FTba kerül -
#2007 Igen, énis ebben a válaszban reménykedem. (ha fps-hez akar makrózni, akkor javaslom hogy tanuljon meg lőni)
Az abyssus nagyon kicsi egérke a felsoroltakhoz képest. Neki nagy egér kell. Viszont kétségtelen, hogy az abyssus fincsi darab :) -
Lacika 79 #2006 köszi! :)
makrók? pl. wow, vagy bármelyik mmo :) -
DIESEL DOG #2005 Razer Deathadder v.2... csak jót tudok róla mondani. :)
Btw, én még hozzátenném a listához a Razer Abyssus-t is. -
#2004 Ha játékra kell, akkor ezek jöhetnek szóba:
-Microsoft Intellimouse Explorer 3.0
-Logitech MX 518
-Logitech G400
-Razer DeathAdder
-SteelSeries Ikari Optical
milyen játékhoz kell makró? -
Lacika 79 #2003 kérdezem, mert ilyet keresek a lapát kezembe :P -
#2002 te most kérdezed vagy keressed?
Látom senki nem irt egeret, jó legyen, lehet 8000FT fölötti is :( -
Lacika 79 #2001 Mit tippeltek, melyik a legnagyobb egér, ami persze használható is, és nem 1000 forintos kategóriát képvisel? -
#2000 Hali
Olyan egeret keresek aminek programozható macroja van a kezelőprogramjában, régen volt egy Logitech G500 azt lehetett programozni, nagyon megsirattam amikor tönkre ment.
két dolog:ne legyen vezeték nélküli, és ne kerüljön 8000FT-nál többe, vezeték nélküli csak akkor ha nincs más, de mindenképp 8000FT nál ne legyen több.
Játékra kell!
Kösz a segítséget -
vato loco #1999 A PH-n is ugyanezt csinálja. -
vato loco #1998 Sztem lakásra se szánj többet! -
#1997 Igazából nekem fura, hogy szidod a Deathaddert, ami az egyik legjobb gamer egér a piacon, előtte meg azt kérdezed, hogy megéri-e olyan egeret venni amin "gyorstüzelő" gomb van :D -
#1996 Akkor nyilván nem a legdrágábbat kell nézegetned..
Viszont még nem mondtál sem árat, sem pedig azt, hogyan fogod az egeret. -
#1995 Megnéztem, milyen a Razer Deathadder. Aranyozott USB, teflon talpak. Csak mosolygok. 10 000 forintot nem szánnék egérre. Még jó, hogy nem kompozit műanyagból van. -
#1994 "Kb. mennyibe kerül egy FPS-hez jó egér? "
Amennyit rászánsz.
3ezer forinttól (Microsoft Wheelmouse Optical) kb 16ezer forintig (Razer Deathadder) az összes nagyszerű egér megtalálható. Efölött már csak a parasztvakítós és csicsás egerek vannak, amik pontosságban elmaradnak olcsóbb de ajánlott társaiktól. -
Borg #1993 Szal ha valaki nem ért egyet veled, az a,) személyeskedik, vagy b,) nem ért hozzá, vagy ezeket szabadon lehet kombinálni :) Értjük.
Remélem azért azt nem gondolod, hogy egyedül te játszol 20 éve PC-n egérrel... vagy fejezzük is be itt? Végülis a lényeget már úgyis tudja a versenyző. -
#1992 Játékra, főként FPS-re nagyon nem mindegy, hogy milyen szenzor van az egérben. Azt pedig egy szóval sem mondtam, hogy a kényelem nem mérvadó, viszont teljesen szubjektív. Nem lehet azt mondani általánosítva, hogy kényelmes, ugyanis ez emberenként változhat.
Hozzá nem értő és személyeskedő kommenteléseket pedig nyugodtan be lehet fejezni. -
Borg #1991 Kurvára mindegy milyen szenzor van rajta, ha nem kényelmes az egér... sosem fogja megszokni.
Tudom hogy neked a mániád a logitech meg egyéb méregdrága egerek, de a téma nem ott kezdődik, és nem is ott ér véget. -
#1990 Nagyon jó szenzorral kell rendelkeznie, ez az elsődleges. Utána jöhetnek az egyéb szubjektív szempontok (kényelem, design, stb)
Lézerest, ha egy mód van rá kerüld el.
Ha írsz egy hozzávetőleges árat, amennyit rászánnál, és leírod hogyan fogod az egeret, akkor szívesen ajánlok pár nagyon jó darabot neked.
Palm grip
Claw Grip
Fingertip Grip
Borg #1989
Ezt inkább ne, ha kérhetem... -
Borg #1989 Olyan egeret vegyél, ami a te kezednek, fogástípusodnak kényelmes.
Minden további paraméter másodlagos, és nem is döntő fontosságú. -
#1988 FPS-hez mit kell tudnia egy jó egérnek? Például kell a gyorstüzelő gomb? Nem bannolják azokat, akik multiplayer játékban használják?
Elég két gomb az egérre, vagy az a jó, ha minél több van?
Lézeres kell, vagy az nem is fontos?
Kb. mennyibe kerül egy FPS-hez jó egér? -
#1987 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!10 ezerért ajándék lenne nekem ha elvinnék... -
Tomy Lee #1986 Add el még jó áron van vagy használd fejhallgatóval:)
Mondjuk olyan sokat nem ér már,nem tudod mikor vetted de olyan 10-12 ezer jó szerencsével elviszik.
Vagy próbáld megszokni bár tudom,hogy az ilyen nagyon zavaró lehet:/ -
#1985 Kis saját, nem szakmai vélemény a logitech G9X, egérrel kapcsolatban :
Olyan QRVA hangos...
- kattog mint egy Quickshot joystick a 90-es évekből. :( -
#1984 Az, hogy minek nevezik és az, hogy mire használható, két különböző dolog. A vezetéknélküli technika még sehol sincs a vezetékeshez képest. Az meg már mellékes hogy a G700 szenzora is hagy némi kívánni valót maga után, de igen, a legnagyobb baj a vezetéknélküli mivolta.
A telefonnal meg ne hasonlítsuk össze, mert teljesen más a két eszköz. -
vato loco #1983 "A vezetéknélkülieket felejtsd el. Azok nem játékra vannak, sőt a minőségük is megkérdőjelezhető"
Erről tájékoztattad a Logitechet is? G700-ról hallottál már? Meg úgy általában az egész G sorozatról? Vagy MS Sidewinder? A vezetékes egér olyan mint a vezetékes telefon, a wireless meg a mobiltelefon. -
#1982 A szoftverben természetesen be lehet állítani a dpi értéket.
Mondok pár egérpadot, ezek közül bátran választhatsz:
Szövet:
-Steeleries QCK (mini: 250 x 210 x 2 mm, QcK: 320 x 270 x 2 mm, QcK+: 450 x 400 x 2 mm, QcK+: 450 x 400 x 4 mm, QcK Mass: 320 x 285 x 6 mm, QcK Heavy: 450 x 400 x 6 mm)
-Corepad C1 (Medium: 325 x 290 x 4.7 mm, Large: 455 x 405 x 4.7 mm, XXXL: 900 x 450 x 4.7 mm)
-Razer Goliathus Speed / Control (Omega: 270 x 215 x 4 mm, Standard: 355 x 254 x 4 mm, Alpha: 444 x 355 x 4.3 mm) A Fragged verziók 3mm vastagok.
Ha esetleg műanyag pad érdekel, akkor a következőket tudom ajánlani:
-SteelSeries S&S (320 x 270 x 2 mm)
-SteelSeries xHD (3HD: 250 x 210 x 2 mm, 4HD: 290 x 240 x 2 mm, 9HD: 320 x 270 x 2 mm)
-Razer Destructor (350 x 280 x 2.3 mm)
Fémből pedig:
-Razer eXactMat (330 x 265 x 2.5 mm, mobil csuklótámasz (eXactRest), speed / control)
Ezeket a legkönnyebb idehaza beszerezni.
A különbség a Speed és Control felületek közt annyi, hogy a Speed jobban csúszik, mint a Control. Goliathus-ból én pl a Speed-et ajánlanám. A Control hamarabb koszolódik, többször kell takarítani és macerásabb is. A Goliathus Speed padom 1 éves és még nem volt tisztítva de még mindig remekül siklik, míg a control-t bizony 2-3 havonta kellett mosnom, pedig csuklószorítóval gépezek, de így is hamarabb bekoszolódott.
Persze műanyag vagy fém padoknál más a helyzet. -
NiGhTM4R3 #1981 Ez a G400 elég jónak tűnik, a DPI-nek 3600-at ír, ezt a szoftverrel beállíthatom akár 800/1600-ra is?
Mert van 'DPI léptetési lehetőség', ez azt jelenti, hogy az általam beállított DPI-re tudok kapcsolni egy gombnyomással?
A másik kérdésem az egérpaddal kapcsolatos. Itt ki milyet ajánl?
Meleg tapintású Nano részecskésű? Miktrokristályos bevonatút? mi a különbség a 'Control' és 'Speed' kiadások között?:D -
#1980 A vezetéknélkülieket felejtsd el. Azok nem játékra vannak, sőt a minőségük is megkérdőjelezhető. Logitechnek vannak nagyon jó egerei a G400-on kívül is (Mx518, G1, MX300, MX310, Mx500, Mx510).
Razer-nek a 3G és 3.5G Infra(optikai) szenzora olyan ami megállja a helyét mindenhol. (A lézer még messze nem tart ott mint az optikai)
Próbáltál már ezen Microsoft egerek közül?
-Microsoft WheelMouse Optical 1.1(a)
-Microsoft Intellimouse 1.1a
-Microsoft Intellimouse Explorer 3.0
Nem azt mondtam, hogy a Razer Hex rossz, hanem hogy az árából 2, de talán 3 jobb szenzorral felszerelt egeret veszek, ami FPS-ben jobban teljesít.
SzirmosSzisza #1979
Egyrészt a felesleges gombok, másrészt pedig a szenzor sem egy hárdkór FPS-re lett kitalálva.(kitalálva talán, de arra nem a legjobb :D ) -
#1979 Szerintem arra gondol, hogy a sok gombnak nem sok értelme van egy FPS-ben :) -
Tomy Lee #1978 Én nem próbálkozok többet logitech-el.Volt már pár széria mind tönkrement vagy nem tetszett(MX,VX,Nano).Most G400 van ez az optikai,vezetékes megoldás egész jó de mondom megláttam razer-t,kipróbáltam és nagyon megtetszett.
Van viszonyítási alapom mert Microsoft egereket is próbáltam már nem is olyan rég de azok se fogtak meg úgy mint Razer.
FPS-re nem?Butaság.Haver olyan B3 meccseket tolt vele,hogy csak lestem.. -
#1977 A Razer egerek egyébként kicsit elmaradnak minőségben (értsd tartósság) a Logitech, Microsoft, Steelseries egerektől. Persze ha normálisan van használva ezek is hosszú évekig.
Egyébként a Razer Hex nem éri meg az árát. Szenzorilag elég lehet arra amire kitalálták (MMO), de FPS-re nemszabad ilyet venni. -
Tomy Lee #1976 Razer egeret kell venni ha nincs pénz ilyenre akkor G400.
Voltam havernál nemrég vett razer hex-et csak lestem,hogy ilyen egér létezik.Baromi jó egér megéri a pénzt csak sokba kerül.
Logitech egerek közül G400 nagyon ajánlott.
-
#1975 Ajánlanám figyelmedbe a Logitach G400-at. Kellemes kinézető és nincs tele hányva gombokkal. Esetleg picivel többért Steelseries Ikari Optical.
Rogerke #1974
Atyaég ez miféle elcseszett koppintás akar lenni? :D
A leírás is megér egy misét.. "500millió gombnyomás" xD -
Rogerke #1974 Nemrég Laptopomhoz kerestem egeret mivel a touchpadet nemigen díjazom, az asztali gépről meg már nemakartam mindig kiráncigálni mindig az mx518-at.
Ezért beruháztam erre a Razer Deathadder COPY-ra és megkell mondjam külsőre egy az egyben olyan belsőről meg csak annyit hogy nem lehet ugy konfigolni mint az eredeti Razert. És még olcsó is ; )
http://www.users.hu/?p=termek&termek=21526&silverline-lezer-eger-tp-nm2050-laser-mouse -
NiGhTM4R3 #1973 Tudnátok nekem egeret ajánlani úgy ~10 000 ft-ig?
- ne legyen kisméretű (jelenleg egy GM-M6880-am van, ez méretre jó)
- ne legyen túl sok gombja (zavarnak a sokgombosok.. véletlenül megnyomom stb.)
- lehessen állítani az érzékenységét, 800/1600 dpi feltétlen kell (előbbi netezésre utóbbi játékra)
Egy Razer Abyssust néztem ki de azt olvasom róla, hogy elég kicsi.. ez hátrány.
A másik meg egy Logitech G300 USB Gamer egér, ennek meg sok gombja van és 2500-at ír dpi-nek nem tudom ez állítható-e kisebbre?
A kettő közül melyiket vegyem? vagy tudtok jobbat ajánlani? -
suba53 #1972 Megvan a hiba. Kábelhiba, vagy kontakthiba.
Kis vékony gyenge kábele van, és ahol kibújik az egérből, ott megmozgatom, és produkálja a hibát ismételhetően. Kialszik a ledje, majd újra kigyullad, és az USB konnektálási jelzést adja a PC.
Három hónapos az egér! Megy gariba. De amennyire kis gyenge kábele van, szerintem ez konstrukciós hiba, és lesz még bajom az újjal is. -
#1971 Hogy állapítottad meg, hogy nem kábelhiba?
Próbáld meg esetleg driver nélkül használni, hogy úgy is csinálja-e.
Legvégső esetben gariztasd. -
suba53 #1970 Sziasztok!
Már régóta van egy Logitech MX518-as, és egy G5-ös egerem, és egyikkel sem volt soha problémám.
Ezen felbuzdulva a kisebbik fiamnak vettem egy G400-as játék egeret szülinapjára, ami az MX518-as közvetlen utódja.
Win7 64 bites oprendszer alatt az egér elkezdett hülyéskedni. Játék közben, sokszor azon kívül is diszkonnektál, majd kis idő múlva újra csatlakozik az USB vezérlőhöz, teljesen random módon. Aztán egy darabig megint jó. Nincs kábelhiba, és a többi egérrel kifogástalan. Több gépen is kipróbáltam, win7 64 bit alatt és hasonló problémákat mutat.
Ez elég bosszantó, főleg játék alatt. Netes fórumokon már olvastam hasonló panaszokat róla, de megoldást még nem.
Tudtok valamit erre a problémára? -
#1969 Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre, mert nem vagyok nagyon tisztában az egér választékkal.
Szükségem lenne egy új egérre, de a következő feltételek kellenének:
1, vezeték nélküli legyen ( Kicsi a hely az asztalomon, a vezetékes egér vezetéke állandóan beakad a monitor lábába vagy a hangfalba)
2, ne legyen 20 ezer Ft-nál drágább
3, olyan vezeték nélküli egér kellene, amihez adnak "dokkolót", vagyis tudom tölteni az egér akksiját, ha nem használom, vagy ilyen "USB kábeles" megoldás is jó, hogy ha rákötöm, akkor addig tölti az egeret ( Ez azért lenne max jó, hogy amíg filmet nézek, addig tudnám vele tölteni az egeret).
Leginkább sima internetezésre használom a gépet, de néha játszok is, nem profi szinten, szóval nem kell valami hiper-szuper gamer egér.
Tud valaki valamit ajánlani? Vagy felejtsem el és maradjak a "szokásos" ceruza aksi + aksitöltő megoldásnál?