3009
Mit kene vennem?
  • Jaffa 2843
    Nem a pár mm számít, hanem a forma. Sokkal nagyobb a DA.
    DB ~90 gramm
    DA ~115 gramm
    Érezhetően nehezebb is.
  • Hunter of Deer
    a gyarto oldalan irt adatok alapjan par mm az elteres. mi lenne a durva benne?
    pl súlyra melyik milyen?
    Utoljára szerkesztette: Hunter of Deer, 2015.01.28. 17:07:53
  • Jaffa 2843
    Elég durva váltás lesz, ami a méretet és súlyt illeti.
  • Hunter of Deer
    Én nem csalódtam a Razerben. Még mindíg egy Razer Diamondback Plasmat használok ami már kb 10 éves egy 4d Steel padon ami vele egy idős :D még a gyári talpak vannak rajta. az egyetlen baja ami van hogy a görgő görgetésnél hol fel hol le viszi a képet :) illetve ami az oldalán körbefut gumi már kezd szétmenni :/ úgyhogy én nem csalódtam a Razerben, ezért is fogom most nyugdíjazni a Diamondbacket és a helyére jön egy 2013-mas DeathAdder. remélem az is kb eddig fogja bírni :)
  • ENVE
    o.O Not a bad idea

De nem sajnos nem tehetem :) Egyrészt az egyiket nekem is megkéne szervizelnem, és vissza passzolnom az eredeti gazdájának (3.5g) a másikat meg még jobban megkéne, mert abból meg a szalag kábel szakadt ki konkrétan (V1) :D De mivel az meg megjárta a legnagyobb hazai 1.6 LAN-okat, ráadásul fejbe toszott már 1-2 magasan jegyzett játékost is, az eszmei értéket képvisel :D
  • Jaffa 2843
    Akinek van egy kis ideje/kedve kitöltené ezt a kis kérdőívet? Egy kis egeres közvéleménykutatás. :)
  • Jaffa 2843
    Adj el nekem egy DA szenzorpanelt óccsóé'. Kinzuadder-be kéne, kérem, adakozzon! :)
  • ENVE
    Én nem vok benne biztos, hogy a DA-knak konkrétan a mikrokapcsolója krepál be. Szerintem a gomb, ami lenyomja a mikrokapcsolot, az szokott megkopni. Nálam is jártak ilyen példányok, haveromé is így járt, és a báttyámé is kezdi, ami meg annyira nem is öreg ráadásul.
  • bajgunar
    Nekem G9 -em van ~7 éve! És még mindíg hibátlan. Pedig anno a CoD4-et pár évig (multi & war-ok tömkelege), aztán BF2, majd BF3 onilne. + rengeteg game amit végigvittem. Meg a napi otthoni felhasználás. Adtam neki rendesen, nem kíméltem. Mostanában már csak vadászok online. De még mindíg hibátlan. Kivéve, hogy a "tapadós" bőr hatású borítás megkopott rajta, így azt szépen ~lemostam róla. Így fényes lett a felület meg nem tapadós, de mivel jól illik a tenyérbe és stabil a fogása így totál nem zavaró.
  • sz4bolcs
    Elnyűhetetlen egeret nem nagyon lehet kapni, ha más nem, a mikrokapcsolók előbb-utóbb elfáradnak, de ma már nem megoldhatatlan a javíttatásuk. Nekem az etalonnak tartott egerek közül csak az mx300 nem krepált be a kezeim alatt 5+ év használat után sem, az rejtély, hogy mit tettek abba. :D
    Egy éve használok DA-t, pár hónap után úgy voltam vele, hogy amég gyártanak DA-t, addig a köv. egerem is ez lesz. 1 év után előjött egy általános probléma a görgővel, amit 5 perc volt javítani, és majd valamikor a mikrokapcsoló is el fog fáradni, akkor kicseréltetem benne.
  • ENVE
    Egyébként a g100s-hez újabb észre vétel, ami bár meglehetősen nyilvánvaló volt már vétel előtt is, azért mégsem számítottam ilyen mértékben erre... Durván szar az egér kasznijának az anyaga :D Szerintem ugyan abból a műanyagból van kb., amit anno 120éve az mx300hoz használtak :D Még most janúárban is csúszkál a kezemben, mint a szappan. Mi lesz ebből a nyáron? :D Vehetek rá valami csúszás gátlót. :D + 2hónap használattal máris kezdi a bal klikknél az újjam full fényesre koptatni xD Nem hiába ilyen occó ez ^^
  • Jaffa 2843
    A 150 IPS a valós, nem tudom, hogy mi van azzal a datasheet-tel. :D
  • ENVE
    Egyébként a driver nélküli használhatatlanság meglehetősen bassza az én csőrömet is, pont ezt szerettem régen a Logikban, hogy csak bámm bedugtam, oszt pew-pew. Én egyébként 500on használom, me asszem tán az natív benne. Bár azt olvastam az 1000 a javasolt, de nekem az sok.
  • ENVE
    Hmm érdekes, de azt hittem jobb kritikát fog kapni :))) Amúgy avago datasheet hogy-hogy, csak 60ips-t ír? o.O Mindenhol máshol több van arról a szenzorrol, még a srác esr-es topikjában is 150+-t igér :D
  • Jim Morrison
    twitch chat.

Szilagyimarci: 2.18 sensi 400dpi = 1.09 sensi 800dpi?

Segítsetek neki
  • alyr2
    A4-Tech Bloody Blazing A7 erről az egérről van valami vélemény tapasztalat?
  • Jim Morrison
    úgy kipróbálnám ezeket az egeret, csak nem egy olcsó teszt lenne :)
    Mikor nem vagyok otthon, akkor egy laptopon játszom, ráadásul a leselejtezett G5 el. Néha elveszti egy pillanatra a jelet, de ha megigazítom a kábelt akkor már jó. Ráadásul egy műanyag, kicsit göröngyös felületű egérpadon (céges ajándék), aminek a széle a notebookhűtő alatt van, hogy ne csússzon el :D így kevesebb mint egy (20centi?) kis arasznyi helye van a kezemnek, de mégis low senssel játszom, és ami meglepő, hogy baromi jó, néha már jobbnak érzem mint az otthon rendes kombót :D
  • Jaffa 2843
    Ő az, bizony. Én azt utálom a G100s-ben, hogy nem lehet szoftver nélkül 400 CPI-t belőni rajta. Aurora gyönyörűen megjegyez mindent, amit kell.
    Egyébként írtam ról egy kis szösszenetet, ha érdekel. Link
  • ENVE
    Ő az az egér akarna lenni, ami "privát" fejlesztés? Olvastam annó róla, ígéretesnek tünt.
    Áh nekem megfelel ez a g100s, egyrészt már nem játszom komolyan évek óta, másrészt én ezt a formát megszoktam a több éves g1, majd mx300 használat után. Jó volt úgy a kezembe venni egy új egeret, hogy az volt az érzésem, mintha mindig is ezzel játszottam volna :) IPS-e nem a legjobb, de jauvan az, megteszi :)
    Utoljára szerkesztette: ENVE, 2015.01.15. 17:50:05
  • Jaffa 2843
    Adj egy esély a Ninox Aurora-nak. :)
  • ENVE
    És mielőtt felteszed a kérdést, a Razer egereim az idő környékén vásárlódtak meg, amikor a Logitech a G5/G3 al évekre ásta el magát nálam, a Microfos meg a habu/Laser 6000 óta nem is került vissza a térképemre. :) De mivel a DA-k döglöttek, mint a legyek, vissza pártoltam a Logihoz, meg hát sajnos a régi MX300-am is elveszett külföldön... (ne kérdezd)

Ha mx300-am lenne, biztosan a büdös életbe egeret többet nem vennék.
  • ENVE
    Nem hiszek én senkinek, csak a saját kezemnek, de hát azt gondolná az ember, hogy legalább megpróbálják tudatni a vásárlóval, mi a lópikulát árulnak... :) Roccattal? Hát azon kívül, hogy túlárazott, meg 1 gagyi szar, hát nem tudom... Arra se méltó, hogy megnézzem mi a frász az. Nálam elásta az is magát, amikor a kishaveromnak tönkre ment kb. 1.5 alatt vmeik, már asse tom melyik volt az...

Esreality? Ismerem, hogyne. Nevelkedni? Nem köszi, én 1.6 on nevelkedtem, meg a negatív acceltől való szenvedésben. :) Éveken át kerestem azt az egeret, amit nem tudok úgy megrántani, hogy negatív accelbe csapjon. Azóta lemondtam erről a törekvésemről. xD
  • Jaffa 2843
    All this hate
    Ha hiszel a gyártó oldalán feltűntetett adatoknak, akkor mi a gond a Roccat Tyon-nal? Az is baj, ha írnak oda valamit, meg az is, ha nem... Te nem az ESR-en nevelkedtél? ez egy betegség... :D
  • ENVE
    Látom azóta a gyártó le is vette ezeket az adatokat az oldaláról. Well played, nagyon komoly srácok, hogy ilyen fontos adatokat nem adnak meg a saját termékükről. Dícséretes
  • ENVE
    Úgy szólom le a márkát, hogy megnéztem őket szépen, amikor havernak kellet 1 egér. 2-3 egérig jutottam, ami 75ips es volt, a gyártó honlapja szerint. Akkor miről beszélsz?! Ráadásul ms copy a forma terve kb. mindnek. Ne haragudj, de egy olyan gyártó, aki semmit se tett le az asztalra, csupán forma tervet koppint, bele tesz 1 alsó-közép kategóriás szenzort, meg szponzorál 2-3 pro csapatot, majd el akarja adni az ismeretlen szarját ugyan annyiért, mint a logitech, ami nagyjából megteremtette ezt a szegmenst a microsoftal, az az én szememben senki. Ennyi. Vegyétek nekem tök 8, de én maradok annál a gyártónál, ami már bizonyított, nem 1x, nem 2x.

Egyébként hülyeséget beszélsz, mert a pcs után nem jön rögtön a g100s-nél megállás, tapasztalatból mondom. Egyébként is egérpad függő.
  • Jaffa 2843
    Szóval úgy szólod le a márkát, hogy azt se tudod, hogy miket gyárt. Mind több PCS-t tud (a Mico kivételével, az nem túl jó), mint az MS vagy G100s, G302.
    Attól függetlenül drága a Zowie, de legalább jók.

A G100s PCS-je ~2,7 m/s környékén van, valamint ugyanitt található a malfunction speed is, tehát itt meg is bolondul sajnos. Mondjuk nem tudom, hogy melyik a rosszabb, ha megőrül egyből vagy beb@szik a brutális negaccel... :D
  • ENVE
    Egyébként vissza térve erre a steelserieses egér gyorsításra, ebből is látszik mekkora szemétláda cégről van szó. Amikor kiderült a senseiben ez, és elkezdtek rinyálni érte a játékosok, akkor böfögték be ezt a veretes blődséget, hogy ez kell a next gen proknak. Nyilván egyszerübb volt ezt kitalálni, mint elismerni a hibát, amit vétettek.
  • ENVE
    Persze lehet van a zowienak is 100+ ips-es egere, nem néztem végig őket. Számomra az 1 ms koppintás, és amiket én nézegettem ilyen ~75 ips volt. Hát annyit tudott még a g1 em is, mittom én 7 évvel ezelőtt -.-

Mivel én elég low sensin játszom, nekem kell a jó perfect tracking. Még a g100s-t is elvittem a megállásig vmeik nap csében 1 180as rántásnál, ami vmi 2.8m/s felett kell, hogy legyen, mert addig elvileg perfect tracking van. :)
  • ENVE
    Tudom melyikben milyen van, de nem csak az számít, az engine is amit írnak hozzá.

IPS-re gondolok első sorban, mert nekem a dpi kurva mind1. Úgyse megyek 800 felé.
  • Jaffa 2843
    Teljesen más a két egér. Sensei A9500 lajzer, Kana A3090 optikai.

Mi az "olyan tudás"?
    Utoljára szerkesztette: Jaffa 2843, 2015.01.14. 18:01:45
  • ENVE
    Hozzá tenném, sok egeret azért nem javaslok (zowie), mert letöbbjük ugyan olyan tudással rendelkezik, mint egy 1x-éves MS 1.1A, és elkérnek érte 10000 forint fölött. Annak pedig úgy nyilván nem sok értelme
  • ENVE
    Érdekes, a nagy senseiben van, és a steelseries közleménye szerint azért, mert ez kell a next gen pro playereknek XD Akkor a kanát csak amatőröknek csinálták ? XD Mind1, én akkor se venném meg azt a szar steelseriest ha igazából ők fizetnének érte.
  • Jaffa 2843
    Steelseries Kana V2 egy jó egér, de kb ennyi a Steelseries jelenleg. Nincs benne semmi accel.
  • ENVE
    Számomra.

Logitech mx300/500
    Logitech g100s (csak jókat halottam a többi xxxS-ről is, de azokat személyesen nem teszteltem, így azokhoz nem mondanék semmit, mert nyilván csak találgatás lenne)
    Logitech MX518
    Razer Diamondback 3g (csak a formája miatt jön be jobban, mint a DA, nekem kicsi a kezem)
    DA 3.5g
    DA v1
    (v2 őm sose volt)
    Diamondback v1 / krait v1
    MS 1.1A
    MS 3.0
    MX 510/G1
    A4TECH X7 X-710BF (azthiszem több szenzorral szerelt verzió is létezik, volt egy ami 2.2m/s et bírt perfect trackingel, arra gondolok)

Ennyi kb., amit én megmernék venni. Nyilvánvalóan vannak olyan egerek, amik kimaradtak, de jók. Azokat nem ismerem. A razerekhez hozzá tenném, hogy bár minőségük hagy kívánni valót maga után, maga a szenzor megéri. A legújabb DA még tesztelésre vár,havernál már ott van. Majd megráncigálom 1x:)

Egyébként egérpad és sensitivity függő is a dolog, de nagyon.
    Utoljára szerkesztette: ENVE, 2015.01.14. 15:43:08
  • alyr2
    Nekem egy régi x7 x-710FS van ugy 7 eve:D es meg mindig pont ugyan olyan mint mikor kivettem a dobozabol
  • MerlinW
    A jó öreg G400 mindenre jó.
  • Jim Morrison
    Nem kötekedésből meg ilyenek, de leírnád mondjuk a Te top5/top10 egered? Érdekelne, hog szerinted mely egerek a legjobbak.
  • ENVE
    Ezzel csak az a baj, hogy ahol a tesztet olvasod általában olyan ember írta, akinek abszolúte fogalma sincs, mit is kell nézni egy egeren. A visszajelzések meg hát olyanok, hogy "vettem egy trust gamer egeret, kurva jó" tehát érted... Na mind1, hát használd egészséggel, minden esetre legközelebb én a helyedben inkább valaki olyat kérdeznek még, aki játszott verseny szerűen valamilyen FPS-t, és több egere volt már 1-2 nél. A többség vesz 1et, bebüfögi fórumba, hogy mekkora király, mert hát persze tescoshoz képest minden az. De én szerintem pl. egy kinzu v2 pro meglehetősen gyenge eresztés, amolyan 3-4 ezer forintos kategória, nem tudom az a raw is olyan iszonyatosan selejt-e, de remélem azért nem.

Nade mondom használd egészséggel!
  • mooo
    Nem tudom,hogy ki játszik vele,én a sok pozitív visszajelzések/tesztek/ajánlások miatt választottam. Aztán majd kiderül jól tettem-e.
    Utoljára szerkesztette: mooo, 2015.01.14. 04:42:42
  • ENVE
    Srácok azért valamit jegyezzünk már meg... Azé me xy pro azzal játszik, nem jelenti azt, hogy az a legjobb. Neki fizetnek azért, hogy azzal játszon, nektek nem fognak! Még nektek kell, szóval jó lenne, ha nem hagynátok magatokat megvezetni -.-

Tehát komoly FPS játszásra (versenyszerű) a steelseries csodáit felejtsük már el, hát egérgyorsítást nem tod belőle kiszedni, az életben nem fogsz megtanulni rendesen lőni, ha a kutya se tudná megmondani mikor mennyit fog mozogni az egér.... Hát az onnanstól lutri lesz -.-