3009
Mit kene vennem?
-
ENVE #2489 Ahoz a krumplihoz must have az 500-1000hz, mivel 8bites interfacen kommunikál, ezért kell neki a jó sebesség, másképp megfeneklik, ahogy azt jaffa kolléga is írta. -
ENVE #2488 Woah hoszabb gép nélkül töltött idő után újra itt... nF szabikám, hát nagyon csalódott vagyok, hogy nem adod nekem el azt a krumplit:[[[
Jaffa, benned meg egyre többet csalódom, pozitívan. ;D Reméltem, hogy nem látok kinzukat azon az ajánlott listán :D
BTW seneihez még 1 rossz pont, ismerősösnek úgy cincog a görgője, mintha tényleg egy egér lenne :D:D -
#2487 G502 - nagyon jó szenzor, nagyon nehéz, hangos lötyögős fém görgő, indokolatlanul drága
DA Chroma - jó szenzor, sok a panasz a mikrokapcsoló korai meghibásodására, ellenben nagyon szépen világít a szivárvány minden árnyalatában :D
Sensei - elfogadható szenzor (ha nem vagy profi), a felület hamar eljezd pattogni, sok felesleges sallang, amitől méretéhez képest nehéz. Sensei RAW jobb vétel. -
#2486 sziasztok!
egérvásárláson gondolkodom, 3-at néztem ki. Esetleg akinek van tapasztalata leírhatná pro/kontra. köszi
Steelseries sensei
Logitech g502
razer deathadder chroma -
#2485 Nagyon nehezet mondok.. Amelyik kényelmesebb. Tudom, nem sok esély van megvétel előtt kipróbálni, de ha adsz néhány támpontot, akkor azalapján tudok biztosabbat mondani. (Nem arra, hogy neked kényelmes lesz-e, mert az teljesen egyéni)
Van mindkettő a birtokomban, pontosabban egy Roccat KPM és Kana V2.
Utoljára szerkesztette: Jaffa 2843, 2015.03.11. 16:45:42 -
#2484 Ez a ketto maradt a vegere, mar csak dontenem kell:
1. Roccat Kone Pure Optical
2. Steelseries Kana v2 -
#2483 Visszapillantóra dísznek. -
#2482 Itt vannak ezek a Hamak is, ezekerol vannak tapasztalatok?
https://ipon.hu/webshop/product/hama_urage_reaper_3090/482098#post_text
https://ipon.hu/webshop/product/hama_urage_illuminated/500247 -
#2481 Innen bármit.
Egyébként a mikrokapcsoló hiba nem egyedi jelenség. Bárhol előfordulhat. A drága egerekbe is a kínai kapcsolókat pakolják, csak a szenzor és a kényelem nem mindegy. -
#2480 Udv!
Az Asus UX300 bal gombja kezdi megadni magat 1 ev 4 honap utan, ugyhogy lassan venni kell egy ujat. Ezt a harmat neztem ki:
https://ipon.hu/webshop/product/razer_deathadder_chroma/823900
http://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_gm_m6900/167357
http://ipon.hu/webshop/product/zalman_zm_m400/443142
Nem tudom megeri-e befektetni egy Razerbe, nem doglik e be pont ugyanannyi ido alatt, mint az olcsobb tarsai... Illetve az lenne a kerdesem, hogy a DeathAdderen van DPI allitasi lehetoseg gombbal? -
#2479 Teszteld le bármilyen 125 és 500/1000 Hz-es egérrel. Ha látod, akkor látod, ha nem akkor nem. Embere válogatja. Tudod, valakinek a 25-30 fps az abszolút etalon és annál nem is kell több. -
#2478 Szóval annyi jelentősége van, hogy alacsonyabb hz-n darabosabban látszik a kurzormozgás? -
#2477 Kinek mi. Engem zavar az alacsony polling rate. Látszik a monitoron is a különbség.
Az MX300-nál az 1m/s PCS elég csirke, viszont 1000 Hz-en ~3,9 m/s lesz. -
#2476 Én 125 és 1000 közöttén én nem érzékeltem, bár nekem buta Razer egerem van, nem 10 éves Logitech :D -
#2475 Mennyire érezhető egyáltalán a 125 hz és az 500 hz közti különbség? -
#2474 DA baromi kényelmes egér, amég nem kell mozgatni, meg eszeveszettül kattintgatni. :D -
#2473 Csak Win7ig működik a polling rate hack. -
#2472 Érinti, csak nem tud róla. Boldog tudatlanság... -
Borg #2471 Csak épp ugye a maradék 98%-nak a 98%-át nem is érinti az, amiről a 2% úgy gondolja, hogy fontos... -
#2470 Jól írod. Kb. az emberek 2%-a ért hozzá, és érdekli a téma, a többi bemegy a boltba aztán levesz a polcról egy gamer egeret, ami a legjobban tetszik neki... -
#2469 na, beüzemeltem a kis krumplim. :D
Meglepően használható razer DA után, ezzel legalább tudom használni a goliathus egérpadomat az értelmes lod miatt.
Ha jól olvasom, 8.1 alatt a polling rate emelés nem megoldott?
Utoljára szerkesztette: sz4bolcs, 2015.03.04. 10:45:26 -
#2468 Naná, hogy nem :D Egy olyan egér, ami 5 év alatt nem megy tönkre nálam, az nem eladó... -
#2467 Lassan egy honapja hasznalom a Razer Deathadder 2013-mat es sztem marha jo. 1800DPI-n hasznalom mostanaban leginkabb CSGO es Diablo3.
kicsit fura volt a 10ev Diamondback hasznalat utan :) foleg amiatt hogy ennek a jobb oldalan nincs olyan bemelyedes mint a DB-n es emelgetesnel eloszor kicsuszott a kezembol neha :D de mostanra mar kezdem teljesen megszokni igy eleg jol adja :D
szal nem bantam meg, remelem ez is kihuzza addig mint a DB. -
#2466 Esetleg egy eredeti bontatlan dobozos Razer Salmosa? link
Ma érkezett meg. Ez már a 2. Salmosa-m, az elsőt még néhány éve eladtam, de nem bírtam ezt otthagyni ennyiért...
Ha belegondolok, hogy hány éve csücsült már a dobozban, könnybe lábad a szemem. -
Borg #2465 Jó, akkor ezentúl légyszi a kis csgos belterjes közösségetekben hirdesd ezeket a 400dpi-s csodaegereket. Mert ugye nem akarsz abból általánosítani az emberek többi 98%-ára, hogy nálatok ott csgoban ki mitől hiszi magát praugémernek...
(persze ezek a körök megvoltak 2000 körül cs-ben is, aztán jópár évvel később sourceban is, tehát majd kinőttök belőle ti is)
Utoljára szerkesztette: Borg, 2015.02.23. 19:34:39 -
#2464 Hát az esélyeid nem a legjobbak hacsak nem vagy egy vérbeli
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához![/spoiler]
Gamer csaj
[spoiler]Bár Jaffa lehet olyat szereti amiből lehet harapni
[spoiler]Hmmm lehet nem is a nőket szereti
[/spoiler] -
ENVE #2463 De úgy játszanak. :) Persze már nem fullosan mindenki, de a többség. A modellek nagyobbak maradnak kis felbontásban -> nagyobb fej -> könyebb kill. Ennyi a logika benne. :)
Csak egy péla, ex TITAN, EPSILON ScreaM
Resolution:
800x600 - Black bars (4:3), Stretched for stream.
Utoljára szerkesztette: ENVE, 2015.02.22. 18:13:20 -
#2462 Nem hiszem, hogy bárki 4:3-ban játszana, illetve Ők se azért játszanak úgy, mert olyan jó lenne, hanem mert, mikor elkezdtek játszani még csak az a felbontás volt és megszokták :D -
ENVE #2461 Nekem az az egér kényelmetlen lenne szerintem. Most, hogy jaffa elszólta magát az mx300-al, vérszemet kaptam rá :D -
ENVE #2460 Első kérdésedre a válasz : 1024-ben játszik a pro csgo-sok 80%-a. A második kérdésedre a válasz : a csgosok 100%-a. Te meg a kutyát se érdekled. -
#2459 Jaffa mesternek van fent egy Logoutos cikke abban ecseteli hogy a 402 majdnem ugyan az mint a 100 csak van benne egy badass G szenzor ami átveszi a melót a nagyobb gyorsulásoknál ahol a sima szenzor elhasal. -
Borg #2458 Tegye fel a kezét, aki 2015-ben még 640x480, meg 800x600, sőt 1024x768-ban játszik? És aki 15-20 centinél többön fordul 360-at?
Mennyi, 1 az 1000-ből? Na ezért baromság, és rég idejétmúlt ez, hogy 400dpi mindenre elég... pont mint a 640kb memória. -
ENVE #2457 Ki idegel amúgy a malf.speedje a g100s-nek, hihetetlen hányszor a fődet nézem mikor rántanék egy 180ast... Szerintem vmi nem jól van itt, 5let? Kezd vissza térni a skill több éves kihagyás után, és úgy érzem ez az egér nem lesz egy hosszú távu megoldás. :\
Utoljára szerkesztette: ENVE, 2015.02.22. 08:02:11 -
ENVE #2456 Esreality copy-paste, hogy megértsük a dpi-t...
"Resolution (DPI)
New gaming mice tend to be released with high DPI counts, but how much DPI is really needed to play games? Higher DPI obviously seems better. Like the steering wheel in a car you want continuous and smooth control over turning. The difference is that game graphics is made up of pixels, rather than the real world which has much more detail. At some point, having more DPI becomes unnecessary because the actual bottleneck is the screen. But how much DPI is enough?
I will use the example of playing an FPS game. If you are playing on a screen resolution of 1024 by 768 pixels, then we can roughly work out the number of pixels in a full horizontal rotation of 360 degrees. We multiply the number of pixels across the screen by 4 (since each screen is about 90 degrees viewing angle).
Pixels in 360 degrees = 1024 * 4 = 4096
Now we need to work out how far we want to move the mouse for a full rotation of 360 degrees. This distance changes depending on the gamer, because changing the game sensitivity changes how far you need to move the mouse for the same effect. By dividing the total number of pixels by the total distance (in inches), we get a rough idea of how much DPI is useful.
High Sens: 360 degrees in 0.1 m (4"), roughly 1000 DPI needed
Medium Sens: 360 degrees in 0.25 m (10"), roughly 400 DPI needed
Low Sens: 360 degrees in 0.50 m (20"), roughly 200 DPI needed
While 3D games don't need you to turn a whole pixel before the screen changes, this is a sensible way to work out when more DPI resolution stops being useful. What we find is that standard 400 DPI mice are ok if you have a low sensitivity, but there are times when more DPI can improve the game. If you have a High Sens and a huge 2560 x 1600 panel to play on, our formula says that our ideal mouse resolution is a whopping 2500 DPI!"
Ergó high senshez (100mm / 360fok), 1600p-ben is elég a 2500dpi. Bőven. Nekem, aki low senses (450mm/360fok), 1024*768 ban (amúgy 800x600ban/640x480ban csgozom), a 200dpi is BŐVEN ELÉG LENNE. -
ENVE #2455 Pedig hidd el nekem, 1000hz-en az mx300 ban a negatív gyorsulás sokkal később jön, mint az ms 3.0-ban. :) NEM ADOD EL NEKEM AZT???? Ölnék érte... Cseréljük már el a g100s-re ! :D
Borg te meg csak szimplán hülye vagy, minden quake játékos tisztában van vele, hogy az mx300/500 az isten egér (már aki nem az MS-t favorizálja). Körbe röhögnének a szaroddal együtt. :) -
TomStorm #2454 Nagyképernyős TV-n használom jelenleg de nemsokára jön az új Monitor.Ott majd biztos visszaveszek DPI-t -
#2453 ÉN valahogy így képzelem el:
A full HD monitoron 1920x1080 pixel van tehát vízszintesen 1920 és függőlegesen 1080 nagyon kicsi pötty van.
Az egérnél megadott dpi amivel jelölik a szenzor egyik tulajdonságának jellemzőjét, méghozzá 25,4mm-t elmozdítva az egérpadon mennyi "pöttyöt" mozdul a képernyőn.
Ha te 3000dpi-n használod az egeret az azt jelenti, hogy az egérpadon oldalra elhúzva ~16mm-t, fel-le meg ~9 mm-ert mozdítva már el is érted a 1920x1080 pixeles monitornak a széleit.
Máshonnan megközelítve a dolgot meg, olyan egérpad kell hozzá amin ~16mm-en 1920 apró barázdát tartalmaz, amit a szenzor jól megtud különböztetni egymástól, mert ha nem biztos a dolgában az a kurzor mozgásán is látszódni fog.
Magas dpi-n a szenzornak nagyon sok apró részletet fel kell ismernie (és előfordul hogy hibáznak közben) + néha mindezt igen nagy elmozdulás mellett azaz arrébb rántod ~5cm-ert 1méter/másodperccel akkor a szenzornak 6000 barázdát kel felismerni 5 századmásodperc (a mp 20-ad része) alatt hibátlanul , hogy pontos maradjon.
Egy játékban ahol pl a célpont csak 20x20 pixel neked az egérpadon 0,17x0,17 mm-es négyzeten belül kell tartanod az egeret.....
(azt most figyelmen kívül hagytam, hogy a játékon belül is lehet egér érzékenységet állítani vagy windows-ban)
Utoljára szerkesztette: ximix, 2015.02.20. 23:31:13 -
#2452 Mondjuk 3000 DPI-vel elégnek kéne lennie a mini-nek (legalábbis ha az az S-es), nekem sajna ~3 év használat után felkunkorodott a széle. -
#2451 Érdemes 2080 DPI alatt használni. Ezalatt smoothing mentes. A magas DPI-nek semmi előnye sincs, de annál több a hátránya.
A görgő lenyomását csak úgy lehet lazábbá tenni, ha szétszeded és megfeszegeted a műanyagot, ami tartja a görgő mechanikát. Vagy vársz vele, valószínűleg sokat...
Az, hogy megéri-e az árát elég relatív. Szerintem egy 30%-os akcióval karöltve jó vétel, de ez manapság minden jobb egérnél így van.
Egyébként jó egér, remélhetőleg sokáig egér marad... -
TomStorm #2450 Ez a G402 Fury kegyetlen jó egér.Ajánlom mindenkinek.
Claw-ba a sniper gomg kicsit előrébb van a görgő nyomáspontja mély és hangos (lehet bejáratom jobb lesz) de ettől függetlenül mind a három fogásra alkalmas!Szenzor első osztályú én mindig híve voltam voltam a magas DPI-nek de itt 3000 körül bőven elég,nagyon szépen remekel.
Szerencsére ez a 2 negatívum van amit fel tudok hozni és amit én pont nem használok mint pl. a görgő lenyomása és a sniper gomb fog hozzászoktatni a Palm fogásra:)
Imádom a kis rágcsálót.Picivel lehetne nehezebb de tényleg csak pár grammal.
A pénzt simán megérte..
Steelseries QUick paddal használom DE minit ne vegyetek csak ennél bőven nagyobbat.
Gyönyörűen szalad rajta:)
Utoljára szerkesztette: TomStorm, 2015.02.19. 01:14:33