3009
Mit kene vennem?
  • wollnerd #2529
    Huha.... akkor most megint elbizonytalankodtam...
    A következőt olvastam az Ipon-on:
    Razer Goliathus Control Edition:
    Erősen texturált szövés a még precízebb irányítás érdekében
    Varrott keret a kopások ellen és a tartósság érdekében
    Pixel-pontos célzás és követés
    Csúszásgátló kialakítás ----> Na, akkor most mi van?
    Négy különböző méret

Akkor most milyet érdemes venne a #2514-ben leírt probléma kiküszöbölésére??
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2015.04.01. 22:54:58
  • Jaffa 2843
    Volt Speed-em és Control-om is. A Control valóban jobban csúszik, mivel kisebb felületen érintkezik az egér talpaival, mint a Speed. (A lyukak miatt)
    Ellenben én nem vennék többet Goliathus-t, de ez már személyes gyűlölet preferencia.
    2 éves Control
    1 éves Speed
    A Puretrak Talent-em meg 3 év után is úgy néz ki egy mosás után, mint az új...
  • wollnerd #2527
    Értem, köszi a választ. Én ápr. 14-én tervezem megvenni az 576-ből, amikor remélhetőleg tényleg megjön a GTA5 is... :D
    Ha addigra megérkezik nálad, kíváncsi leszek a tapasztalatodra is. :)
  • ENVE
    Nos. A speed annyit akarna tenni érted, hogy az egér veszettül csúszik. A control kevésbé, nagyobb ez ellenállása. NADE!!

Hogy ez a goliathusra is igaz-e, azt nem tudom, de a mantisnál az volt a helyzet, hogy a control jobban csúszott, mint a speed (én is ezt vettem észre + 1 haverom is.) Lehet csak mi voltunk a balfaszok, de kétlem. Jaffa lehet többet tud a goliathusokról, de én a helyedben a controllal mennék. Én is azt rendeltem most, még várok rá sajnos. Majd írok tapasztalatot :)
  • wollnerd #2525
    Valaki? #2514
  • Jim Morrison
    Nagyon szépen köszi, igen győri vagyok, viszont már a legtöbb időt Pesten töltöm.
    Felsoroltak közül már párat volt szerencsém kipróbálni, és igazából egyiknél sem éreztem, hogy hú ez baromi kényelmetlen lenne, DA is elég kényelmes.Tudom, tapi nélkül kicsit lutri egeret venni, de Kana v2 höz hasonló egeret fogtam (hasonló kialakítású) és tetszett. Igazából most találtam egy webshopot ahol a fekete 12k (valahol 16...) és szerintem mindjárt megrendelem, nagyon nem foghatok mellé :)
  • Jaffa 2843
    Látom, h győri vagy. Ha esetleg tapogatni nem sikerül akkor fel tudok ajánlani jópár egeret tapogatásra valamikor.
    Kana v2, G100s, Salmosa, G303, G402, Ninox Aurora, Roccat KPM, régi klasszik MS-ek, G400, valahol egy DA burkolatom is van. Lehet h kihagytam valamit.. nem emlékezhtek mindenre. :)
  • Jim Morrison
    *
    Ja igen úgy :)
  • Jaffa 2843
    Úgyérted Kana v2. A kinzu v2 egy katasztrófa.
  • Jim Morrison
    Persze nincs tökéletes egér, de azért ne menjen már tönkre pár év alatt (főleg ne 5hónap alatt).
    Maradékból nekem is kinzu v2 maradt, megtapizom és ha jó akkor az lesz.
    Köszi szépen mindenkinek a segítséget!
  • sz4bolcs
    Nekem ezek közül Kana V2.
  • Jaffa 2843
    Azt azért szögezzük le, hogy tökéletes egér nem létezik. Mindegyiknek vannak hibái. Ez lehet szubjektív (forma, súly, stb) vagy objektív (anyagminőség, szenzor).

A jelőltjeid közük én Kana V2-t vinném. (G100s-t, ha olcsóság a lényeg)
  • Jim Morrison
    Rival problémát olvastam, az kicsit el is bátortalanított...
    Nem zavartál össze csak kiderült hogy egyik kiemeltem sem jó :) g100s el is az a bajom hogy nincs oldalsó gomb, ezért is döntöttem magasabb büdzsé mellett...
    Szóval akkor vissza a statra...:) akkor ha a listádon szereplő egerek sem az igaziak akkor mi?:D Salmosa ahogy elnézem most nem vehető ebayen (amit linkeltél) szóval az is kiesett :(
  • Jaffa 2843
    Logitech G100s - Nem éri meg a hazai árát, tekintve, hogy ~5k ebay-ről. Nincs vele gond, de egy egyszerű egér jó szenzorral, viszont beépített memória nincs benne. Ha megfogdosod valahol és méretre jó, akkor azt javaslom, hogy féláron ebay-ről rendeld meg. Én innen vettem. Doboz nincs hozzá, de nem is azzal játszik az ember. :D

Steelseries Kana v2 - Egy fokkal már jobban megéri az árát. Kapsz egy-egy oldalsó gombot és belső memóriát. Hátránya a magas LOD, amit vastagabb tappanccsal és tapefix-szel orvosolni lehet.

Steelseries Rival - Nagyon sok helyről jelentették, hogy gyatra a burkolat minősége. Az oldalsó gumik botrányosan kopnak, valamint hallani lehetett összeakadó/csiszálódó főgombokról is. Gumi kopás Durvább 5 hónapos egér...

Razer Abyssus 2014 - Synapse egy ócska holtteher a gépen, plusz az egér csak a default 1800 CPI-n produkál jó eredményt. Az egér polling rate-et megjegyzi, a DPI-t nem. Bár minden defaulttól eltérő DPI csak ront az egéren... Ha valaki ezt választja, akkor az szokjon hozzá az 1800 CPI-hez, valamint ha jót akar magának, akkor synapse malware-t ne telepítse. Szerencsére sikerült egy új dobozos Salmosa-t beszereznem ebay-ről baromi jó áron, így nem kell az új Razerekkel szenvednem. Ennek legalább hardveres kapcsolók vannak az alján, így teljesen PnP. (800/1800 DPI, 125/500/1000 Hz)

Remélem sikerült kellően összezavarni. :)
  • Jim Morrison
    Még egy icipici segítséget kérnék :)
    listából, hasonló termékekből kiindulva (plafon ~12k...ha nagyon jó ajánlat akkor 15 :D)
    -Logitech G100s
    -SteelSeries Kana V2
    -Steelseries Rival
    -Razer Abyssus 2014

holnap/holnapután boltokban tapogatok, de egy utolsó szűkítésre még megkérnélek titeket, mert pl rival 20 ft al olcsóbb valahol mint kana v2 , és doksi szerint még magasabb árkategória is... Persze a kényelem majd dönt, de tényleg szeretném a legjobb döntést hozni.
  • wollnerd #2514
    Sziasztok! Az "egércsúszás problémáról" van szó.
    Az egerem Razer Naga (2014). Kiváló egér, de azt hiszem az asztalom felületét nem igazán szereti, vagyis miközben mozgatom (úgy hogy a kezem nagy része az egéren fekszik, de a kezem bal része, (a kisujjam és az az alól induló rész) már az asztalon fekszik) a egeret, néha megakad a mozgása, főleg ha az egérkurzor pozícióját csak minimálisan szeretném csak változtatni. (pl. amikor a WoT-ban próbálok rácélozni a (közép)távban lévő ellenfélre) kicsit olyan mintha egy kicsit "ragadós" lenne az asztal felülete. (Lehet hogy a kezem bal része is közrejátszik olyan 30%-ban...) Emiatt egy kicsit nehéz pontosabb pozíciókra vinni a kurzort. Tudom, a DPI (felbontás) is van, de az érték megnövelésével az kurzor sebessége is megnőtt, próbáltam a DPI állításával, nem igazán lett változás...
    Viszont!
    Razernek (is) vannak kiváló egérpadjai, amik gondtalan mozgást tudnak biztosítani. Ezekkel kapcsolatban van kérdésem. Én olyan egérpadot gondoltam, ami a pontosságra is koncentrál főleg. Ilyen pl. a Razer Goliathus Control Edition de észrevettem hogy van RAZER GOLIATHUS SPEED EDITION, WORLD OF TANKS-os egérpad is. (Tudom, a WoT-os dolog csak skin) is, ami a minél gyorsabb egérmozdulatok érdekében kisebb ellenállásokba ütközik az egér az e egérpad anyaga miatt... Na most itt elbizonytalankodtam, nem igazán értem a különbséget a pontosság és a gyorsabb célzás elérése között... A fent leírt probléma végül ellenállás-probléma az egér számára? Világosítsatok fel!
    Melyik egérpadot lenne érdemes megvennem? :) (mivel az asztal anyaga picikét "ragacsosnak" érzelődik, ezért terveznék vmi jó egérpadot venni majd)
    A véleményeteket, tanácsotokat előre is köszönöm!
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2015.03.30. 20:36:51
  • sz4bolcs
    15ért itthon is megkapod (+1k futárral vidékre), ebay-eshez nem tudok hozzászólni..
  • Jim Morrison
    Amazonon le van árazva, de úgy is 16k... Ebayen van egy 12k ért, azt írja nem használt, de ki tudja. Bepróbáljam? (Telóról vagyok később tudok rendesen utána nézni)
  • Jaffa 2843
    Milyen egér? Más felületen is csinál ilyet? Jó esetben a pad koszos. Egyébként sürített levegővel érdemes próbálkozni vagy tűhegy végű pumpával. Ha nem segít és mindenen csinálja akkor szétkapni és úgy is belenézni, hogy van e ott retek. Vagy gariba vele ha van lehetőség.
    Elég vicces tud lenni külső szemlélőnek az egérhiba ha nézik a karakteredet. :D
  • sz4bolcs
    mionix avior 7000, csak az ára nem stimmel...
  • ENVE
    Lencsét hogy érdemes tisztítani? Valami baj lehet, egyre szarabb az egerem, ennyire rossz nem lehet ez az egér... Megőrül, kezdőn állok és lenéz, fordul magától 200fokokat, mindenki rajtam nevet :S:S:S
  • Jim Morrison
    ártól függ, ha csak pár száz forint a különbség akkor lehet inkább boltban veszem.
    köszi a szép listát, átfutom!
  • Jaffa 2843
    Ebay játszana?
    katt
  • Jim Morrison
    Ha mondjuk veszek egy egeret, hogy még 8 évig biztos tudjam használni... akkor esetleg melyik jó egér jöhet szóba? 10k körül max, legyen görgője és legalább 2 oldalsó gombja. Vagy legalább 1.
    Kicsit nézelődtem pár nagyobb áruház miket árul (mert elugrottam egybe, de nem találtam megfelelőt), ami szóba jöhetett nálam és volt, az a Logitech G100s és roccat LUA volt, viszont egyik sem rendelkezik oldalsó gombokkal.
    Nem kell, hogy kvékben bírja a 180at, de legyen tisztességes, hogy azért tudjam használni játékra is, jó pár évig. /palm-claw/
    Vagy ha tudás-ár ban sokat kérek akkor az oldalsó gombok nélkül is jó.
  • ENVE
    Hát annyit talán megér, de nem tartom kizártnak, hogy 1500hufért az ember tud vadászni egy WMO 1.1A-t, ami azért mérföldekkel jobb annál :D
  • Jim Morrison
    soha semmi gondom nem volt vele, csak az az apróság ami miatt le lett cserélve :D utóbbi időben pót egérnek használtam notihoz (meg ha notin játszottam azt használtam). Ha javításból kijövök 1500 ból akkor miért ne?
  • ENVE
    Biztos okos dolog pénzt költeni egy g5-re? :D Azt nem mondom, hogy megvenni mi volt, de még pénzt is költeni rá?
  • Jaffa 2843
    A gyári Logitech talpak nem valami minőségi darabok. Necces. Hajlamosak kettéválni, felhullámosoni, ami már elég zavaró ha karcolja a szövetpadot.
  • Jim Morrison
    igen, videót néztem másik egérnél hogy kell így kaptam egy kis képet az egészről. Viszont ha leveszem az egértalpakat akkor azok megmaradhatnak olyan állapotban, hogy utána azokat ragasszam vissza?
  • Jaffa 2843
    Ebay. Rákeresel hogy Logitech G5 cable. 1-2 ezer ft max. Azt meg nemtom, hogy mi az a párna, de ha a hyperglide (egértalp) akkor azt meg nálam.

A kábelcser egyszerű, csak lehúzod a csatlakozóról az újat meg rádugod. Úgy kell elképzelni mint egy ventillátor csatit az alaplapon.
  • SzirmosSzisza
    USB az ilyen szabvány, itt le van írva milyen kivezetések vannak. Az mondjuk más kérdés, hogy normális para beszerelni, úgy, hogy ne szakadjon ki/rájöjj, hogy melyiket hova kéne rakni :D
  • Jim Morrison
    Kicsit gugliztam, de nem találtam: Hol lehet kapni USB kábelt, amilyen az egerekhez kell? gondolok itt arra, hogy csak egyik felén van usb a másik meg vezetékek...
    Úgy tűnik a régi G5 végleg beadta a kulcsot de nagyon gyanítom, hogy a kábellel van baj, amivel eddig is voltak, és gondoltam megpróbálom kicserélni, mert nem egy drága dolog és rosszabb már nem lehet.
    Meg érdemes lenne vennem párnát is, hátha szétbarmolom őket levételnél/nem jó ugyanazt visszatenni?
  • d0gm4
    Ez szomorú, mert az rendkívül tartós volt... Na mind1, extended megrendelve. :) Köszöntem
  • Jaffa 2843
    A Goliathus Control-nál közelebbit nemhiszem hogy találsz. Minőségben már nem biztos, hogy ugyanazt kapod egyébként mint a Mantis.

Large - 355mm x 444mm
    Extended - 294mm x 920mm
  • d0gm4
    Jaffa kellene nekem egy egérpad ami hasonlít a mantis control felületéhez, és nagy. Értem ez alatt, hogy kurva nagy. Ötlet? Goliathus ugyan olyan feeling?
  • ENVE
    Van ilyen is olyan is !
  • Hunter of Deer
    lehet valakinek problémás, nekem nem.
  • Jaffa 2843
    Egyelőre megfeneklett a KinzuAdder projekt, mert egy maroknyi időm se volt. Majd guberálok megfelelő vezetékeket és nekiállok forrasztani... A hentes munka már meg van, a kinzu ház kellően szétvagdalva belülről. 3.5g vagy 3g a szenzorpanel?
  • ENVE

125HZ. Látható, hogy a negatív gyorsulás igen hamar beüt. Így használva azt kell, hogy mondjam, közel lófaszt sem ér az egér, és egy random 1500forintos a4tech is jobb.

1000HZ

És máris ott vagyunk, hogy eltiporja a mai egerek 80%-át. ;>
    Utoljára szerkesztette: ENVE, 2015.03.16. 10:12:11
  • ENVE
    Hát én a DA-t venném ezekből, de kérdéses számomra, hogy megoldották-e már a klikkek rohadt hamar történő elkopását. Nem a mikrokapcsolóval van a baj, hanem magával a műanyag gombal ami lenyomja. Megkopit picit, azt annyi neki.

Jaffa érdekelne még a szenzor a DA-ból? :D