13258
feenMUx.jpg
  • ReszegKoldus
    érdekes, én is ezt tippelném a 4 meccsre
  • ReszegKoldus
    azért szívesen megnézném, ahogy ezt a vegyülős rendszert bevezetik Európában, persze ne itt kezdjék, hanem lengyeleknél, oroszoknál, szerbeknél, horvátoknál, hollandoknál, törököknél, angoloknál, németeknél :)
    én amúgy nem tudom, hogy ez ott az amcsiknál alapból így "fejlődött" ki (mert akkor szerintem nincs is miről beszélni) vagy később fegyelmezték őket
    bár azt gondolom, ha ott örökre kitiltják az embert a stadionból, azt se csak úgy kitalálták mint szankciót, valami előzménye kellett hogy legyen
  • ReszegKoldus
    najó ezzel az erővel, azt is vegyük figyelembe, hogy elég nagy szégyen lenne, ha egy 300 milliós országban annyian mennének meccsre mint az NB1-ben...persze nem kizárt, hogy így lenne ha olyan lenne a színvonal, de ezért kár összehasonlítani a kettőt
    abban egyetértek, hogy vicc, hogy ezt balhénak nevezik, legalábbis ami az első videón van
    ráadásul több videót nézegettem, és némelyiknél nem is értettem miért kerül fel olyan címmel, amilyennel felkerült, érdekes
  • Ulvar
    Egyetértek.

ON: Egy kis összehasonlítás, esély latolgatás a Saints - 49ers meccsel kapcsolatban.
  • Jakuza001
    Kint tisztelik az ellenfelet jah. Before SB. Es akkor ne utaljuk.

• ressy14
    OFF

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem is egészséges, hogy engedik ezt a meccset megrendezni. Úgy kellett volna a csoportokat beosztani, mint a Grúzoknál vagy kiknél, hogy a szomszédos "baráti" országgal nem játszhatnak, ami nyilvánvalóan botrányba fulladna.
  • Ulvar
    arányait tekintve sokkal kevesebb a nagy balhé amcsiban, ennyi a lényeg.

OFF: Nézzétek meg majd a Horvát - Szerb VB selejtező meccset...ott merem állítani AKval fognak egymásra lőni...
  • bosco05 #4674
    Ez balhé? :D Ez vicc, semmi extra. Azt is vedd ám, hogy itt egy meccsen egy stadionban van annyi ember, mint az NB1-ben 3 forduló alatt minden pályán...
  • ressy14
    De ezek inkább csak lökdösődések, meg szócsaták. 1-2 idióta besörözve hirtelen nagy szurkoló lesz, aki kiáll a csapata mellett, ha szidják.
    A normál európai focinál az elvetemültek ölnének is a csapatukért. Itt a tenisz meccsen van csak ilyen nyugalom, a többiben benne van a balhé, ha sok néző van.
    Sztem az amcsik többsége ezt szabadtéri mozinak fogja fel, nem pedig vérre menő sportnak.

Persze az utolsó linked a kivétel.
  • ReszegKoldus
    azért az ottani stadionokban se honol egyfolytában béke és nyugalom
    http://www.youtube.com/watch?v=4hCpNc45VJI&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=r7Ahxjxh2tg&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=gSPPbT8lDHg&feature=related
    plusz még ezeknél a videóknál jobboldalon a többi kapcsolódó, de az már nagyon sok link lenne :)
    persze szerintem akkor is ez a legdurvább :D
  • Kori
    az a baj aki nem látta élőben nem nagyon akarja elhinni hogy lehet ezt kultúráltan is csinálni
    főleg itt európában mo-on ahol az a szemlélet másik csapatot el kell pusztítani
  • Hypo #4670
    Igen tanúsíthatom én is sőt érdemes megnézni a preseason Jets vs Giants meccset ott a hires jets es főszurkolonak szolnak be egy picit vissza szól aztan mindenki élvezte tovabb a meccset egymás mellett.
  • Rincewind
    En voltam NFL merkozesen, igy elso kezbol meg tudom erositeni, hogy alapvetoen roppant kulturalt a szurkolotabor. Persze muszaj is neki, mert sok gyereket is elvisznek a szulei a merkozesekre es ezzel mindenki tisztaban van. Persze itt-ott azert elofordul beszologatas az ellenfel szurkolojanak, de ez is inkabb amolyan csipkelodes, amit egyik fel sem vesz veresen komolyan.
  • Ulvar
    Én azt bírom mikor a stadionban együtt bulizik a nép!

25mptől hogy miért is mondtam ezt :).
  • ReszegKoldus
    lehet, hogy azért nem látni rajtuk semmi ellenségeskedést, mert addigra levezették a feszültséget netes szájkaratéval, és meccs után is azt fogják tenni, ha a meccsen megtapsoltak egy playt, majd jutyubon leszarozzák úgyis :D
    mondjuk én tényleg csak a videók illetve nfl-es cikkek/fórumok hozzászólásaiból tudok kiindulni, ott fröcsögnek egymásra ők is keményen, attól hogy meccs alatt egymás mellett ülnek békés egyetértésben :)
    pl. hogy mást ne mondjak a GB OC fiának haláláról szóló cikk alatt is legtöbben részvétet nyilvánítottak csapattól függetlenül, mégis volt ott néhány "abusive comment"
    egyébként meg ez nekem is tetszik, hogy a stadionban nem balhéznak, de gondolom senki nem akarja hogy kitiltsák egy életre, ezért inkább ott nyugton maradnak :D
  • sirdond
    engem nem zavar,felőlem azt utálsz,akit akarsz.
    csak kicsit furcsának találom,hogy egy olyan ember, aki jó eséllyel még soha nem volt élő mérkőzésen és az nfl-t is csak pár éve követi,miért pont egy olyan csapatot utál,amelyiknek már 1x éve nem volt semmilyen sikere az nfl-ben :D
  • Animefox
    Csak mert nem szimpatikus a pofájuk? Esetleg van ezzel valami kifogásod?
  • Ulvar
    trolololoo (ba dum tss) :DDD
  • lord nihilus
  • sirdond
    és miért pont őket utálod a legjobban?
  • Animefox
    49erst utálom a legjobban, felőlem megrohadhat az összes rajongójával együtt :D
  • Ulvar
    Szeretlek!!! (nem buzin)

Én nem utálom egyik csapatot se... fél évvel ezelőtt mint már mondtam úgy néztem NFLt hogy nem volt kedvencem, mert a meccsek érdekeltek. Attól hogy a ninersnek szurkolok egy ideje, az nem azt jelenti, hogy elkezdem utálni az NFC összes másik csapatát...A divatdrukkereket viszont utálom... azok kikészítenek...
  • Kori
    szóháború nyilatkozatháború van és ennyi
  • LasDen #4658
    oké, de azért őket sem kell félteni a köpködéstől...:D
  • Kori
    a Raiders szurkolók erről híresek de ők sem vadállatok
  • lord nihilus
    azért a plüssmacik odabasznak:DD
  • LasDen #4655
    azé én nem találkoznék szívesen egy Raiders szurkolóval...
  • Kori
    igen ez tipikusan magyar és európai
    kint tisztelik az ellenfelet, megtapsolják ha jó játékot csinál, egymás mellett ül a két csapat szurkolója beszélgetnek nem látni rajtuk semmilyen ellenségeskedést (és mielőtt megkérdeznétek voltam olyan szerencsés és saját szememmel láttam egy Pats Giants meccset)a parkolóba együtt sütögetnek labdáznak
    az másik csapat nem ellenség hanem ellenfél
  • Redmer
    +1
  • lord nihilus
    Ja és persze ez nem csak az NFL-re vonatkozik. Pl. facebookon is csak azt látom h a Realosok csak annak örülnek ha szopik a barca...olyat nem is pislantottam soha h jajj de jól játszottunk a MECCSÜNKÖN. Nem, csak h milyen jó, hogy kiszopott XY csapat.
    Nem mondom ha 4chan stílusba viccelődnénk az mókás lenne (ott azt is megnevetem ha Brady-t oltják), de tiszta gyűlöletből...
  • lord nihilus
    Valaki emlegette itt a magyar mentalitást...NA pont ez az.
    Már nem a kedvenc csapatunknak szurkolunk, hanem csak az a lényeg, hogy a legjobban utált veszítsen. Igaz? Gratulálok...ennyi erővel végig olthattam volna a nagy Coltsot egész szezonban vagy a Steelerst. Ez is úgy működik mint a mondás? Hogy ha megdöglik a lovam, akkor dögöljön meg a szomszédé is?
    Csak gratulálni tudok, nem lehet meccset nézni, csak fröcsögni a szart.
    Kívánom, hogy Houston - 49ers döntő legyen, hogy mindenki bekussoljon.
    Már nem lehet magát a SPORTOT szeretni, valszeg kiment a divatból.
  • LasDen #4650
  • Jakuza001
    De pont ugy kell beszelni roluk. Lassan mar kisasszonysport lesz az NFL mert allandoan sir Brady es olyan szabalyokat hoznak emiatt amik nevetsegesek.
  • LasDen #4648
    tudod attól hogy utálsz egy csapatot, még nem kell folyton utálkozva beszélned róluk...
  • Hypo #4647
  • Animefox
    Istenem de örülnék egy Giants győzelemnek a legvégén és újra miénk lehetne a trófea...
  • Hypo #4645
    a szezonba jatszott meccs GB ellen is egy hajszallon mult, es most mindenki egeszseges remelem nyerunk Hajra GIANTS, ja es remelem Brady elkeni Tebow szajat.
  • Jakuza001
    A Giants barmelyik csapat ellen eselyes, ha a jatekosaik feltudjak szivni magukat.
    Amikor nyertek az SB-t a NE ellen, akkor is ez tortent. Mar az alapszakasz utolso merkozesen is felszivtak magukat, csak akkor pont nem a defense volt igazan topon, hanem az offense.
    De utana az egesz rajatszasban olyan szintu jatekot mutattak be, hogy egy csapat se lett volna kepes megverni oket.
    Pedig en azt mondom, hogy az a Packers is megverte volna a siros Bradyeket.

Ha megint felszivjak magukat ugy, mint ahogy a Packers elleni idei merkozesukon tettek., siman okozhatnak meglepetest, mert ez egy nagyon jo csapat es a vedelmuk frenetikus, ha elkapjak a fonalat.

A masik agon az SF49 szerintem pedig nem olyan jo, mint ahogy kinezett a szezon elejen. Szerintem NO siman fogja verni oket.
    Ha tippelni kellene azt mondanam, hogy a bajnok az NFC-bol fog kikerulni az NO,GB,Giants harmas valamelyikebol.
  • Ulvar
    Nem. Jim Harbaugh már az edző.
  • Hypo #4642
    Go Giants Go:)