Amerikai Football (NFL)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

robotnyk
ha még lehet valahol arra fogadni, hogy a szezon végén kirúgják Childresst a Vikingstól, akkor szóljatok 😛
Rincewind
Oh. 😊
robotnyk
tudom, erre próbáltam utalni 😊
Rincewind
Nalam ott virit a kiemelt videok kozt, immaron tobb hete. Mondjuk nekem USA reg-em van.
robotnyk
a liveot hiába mondod sajnos, mert ez szerintem régiófüggõ, nekem UK regisztrációval például nincs ez a mûsor.
Rincewind
Nem kell veluk minden ponton egyeterteni, de erdekes irasok/videok. 😊

7 Most Insane NFL Fans

Most Embarrassingly Bad NFL Teams of All Time
ProGabe
http://www.nfl.com/videos/nfl-the-season

mindig megtalálják a módját, hogy tudják játszani ezt a játékot. haverom pár éve eltöltött egy nyarat lengyelországban egy olyan iskolában, ahol amcsik voltak 1 hónapig csereprogramban

csak maroknyian voltak, semmi felszerelés, a pálya egy "tetves" mezõ volt, mégis fociztak 😊

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Rincewind
A legujabb The NFL Season episode "Burnt River" szvsz eleg erdekesre sikeredett. Akit erdekel, hogyan jatszanak focit 150 fos kis Amerikai telepuleseken es hogyan probaljak nepszerusiteni a sportot vilaghszerte az nezze meg.

Elerheto Xbox Live-on (illetve elvileg az NFL-com-on is, bar ez utobbit meg nem probaltam).
Jakuza001
NFL: Dallas Clark szezonja sérülés miatt véget ért

Pffff, ennyi is ennek az idenynek.

LasDen
volt egy csapattársam...lehet ismered (vagy hallottál már róla, Döme), aki annyira elvetemült, hogy ha lehetne nem húzna semmi védõcuccot....😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Igen, van, hogy kapásból fejjel megy neki, lényegében nagyobbat üt, de amennyivel nagyobbat üt annyival több mindent kockáztat. Ha a testi épséget nem vesszük alapul akkor a labdás játékos könnyedén kitér elõle, nagy a mistackle esélye, saját játékost ver telibe (tapasztaltam..) egyszóval vak lesz ami kiszámíthatatlanná teszi a játékát. Ez geciség, focis körökbe mélységesen el van ítélve.

Lényegesen. Ég és föld, játszottam collarban és anélkül, hát collarban kellemesebb volt😄 de nem tudtam a fejem hátrahajtani annyira, most ezalatt fél centit értek, de volt, hogy ez a fél centi jelentett egy TD-t 😊 Összetett dolog ez nagyon. Ebben a sportban minden milliméter számít, és a játékosok ilyen-olyan könnyítésekkel (térdvédõk, csípõvédõk....) próbálják ezeket a millimétereket megnyerni. Ha mondjuk a collar kötelezõ lenne, elõfordulhat, hogy kevesebb sérülés lenne.

Palinko
sajna még nem próbáltam a focit, de abból indultam ki hogy ha nem származna elõnyük akkor nem csinálnák szerintem.
ok a jelenlegi esetnél ez nem biztos hogy tervezett lefejelés volt, de néha tiszta helyzeteknél látszik hogy tervezve fejjel mennek neki.

meg mint játékost kérdezlek, mennyire lenne jó egy nagyobb "gallér" ami nyelné az energiát? biztos csak akadályozna a mozgásban még jobban, de hát talán ennyit megérne.
Helyzeti elõnyben aki fejjel megy?😊)) Ez megmosolyogtató😊 Fociztál valaha? Hidd el nincs elõnyben sõt hátrányban. A fejed csak a célkereszt, folyamatosan fennt kell lennie, így meg van támasztva a vállvédõ által és mindjárt nem a nyakad nyeli az ütközést hanem a vállad is besegít.

Palinko
Igen én is erre írtam hogy talán valahogy a vállra át lehetne vinni a nyakról a terhelést, de talán más, ötletes megoldás születik. addig is be lehetne tiltani a mostani védõfelszerelések mellett, talán így lenne legjobb.
Rincewind
A sisakon hiaba fejlesztesz, ha nincs hozzakapcsolva a testhez onmagaban soha nem fogja levenni a terhelest a nyakrol. Teljesen jol mondjak a videoban, a sisak azert van, hogy megvedje a jatekosokat nem azert, hogy tamadoeszkozkent szolgaljon.

Eloszor en is felhordultem egyebkent, hogy mi a francnak meg tovabbi szigoritas (lassan mar flag football-t jatszanak), de a videot megnezve mar abszolut egyetertek vele.
LasDen
nem kell levetni, de fejjel neki menni teljesen botorság...kishelyre kocnetrálja meg minden...de ha elcsuklik akkor baszhatod....ennyi erõvel a lándzsázást is engedhetnék....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Palinko
ezt a mondatot megértettem a videóbol 😄 de most nézzük akkor minden felszerelést tegyenek le mert semmi sem támadásra szolgál? ezért védõ felszerelés.

én se tenném normál esetben de a pályán azért helyzeti elõnyben van aki fejjel megy kis helyre koncentrálja az erõt alacsonyabban is lehet a súlypont mert úgy össze húzzák magukat.
tényleg elég sok szögbõl látják a bírók de egy ilyen esetnél mint a videóban azért lehet hogy épp takarásba jönne ki aztán lehet videóbírózni meg stb :\
LasDen
ahogy a videóban is mondta, a sisak védelemnek van, nem támadásra szolgáló eszköz....
szerintem nagy bátorság kell fejjel neki menni valakinek.....én sose tettem és nem is tenném...de ha jól tudom tilos is....egyszerûen annyit nem ér a dolog....
azér lehet ellenõrizni...azér van azaz 50 bíró a meccsen....😄

Palinko
igazából nehéz lesz ezt ellenõrizni ha tényleg megváltoztatják a szabályt, sajnos nem sok mindent értettem meg a videóbol :\

ha nyak sérülések vannak ilyenkor talán inkább a sisakokat kéne fejleszteni ami átviszi az erõt a vállra és ne minden a csigolyákban nyelõdik el.

nekem is nagyon tetszenek ezek a nagy összefutások a játékosok tényleg nem félnek mert úgy vannak vele mindenható a védelem, sajnos ilyenkor látjuk hogy nem az. valamit ki kell találni az nyilvánvaló, de én nem szeretnék egy rögbi szerû látványt ahol ritkábban vannak ilyen látványos ütközések.

persze én is ugyanúgy sajnálom még a legkisebb ficamot is, nem még ilyen komoly sérülést, de én jobb megoldást látok egy felszerelés fejlesztésben.
Rincewind
Szo szerint ugyanigy latom en is.
ProGabe
szerencsétlen fõsulis srác! 😮

egyetértek a döntéssel, hogy ezeket be kell tiltani. azt azért hozzáteszem, hogy ilyenkor sokszor az elsõ reakciója az az embernek, hogy az micsoda rohadt látványos dolog, amikor két 120 kilós játékos így egymásnak ütközik. hallani a sisakok koccanását, igazi gladiátorok, stb

aztán amikor lent maradnak, na csak akkor kezdi mindenki szívni a fogát 😞

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Rincewind
Rincewind
Fogalmam sincs; nem vagyok otthon a warez temaban. NFL.com-on esetleg meg lehet nezni.
GAthersw
PC-n valahol nem elérhetõ? Ha livera megyek tuti lesújt rám a bankalapács 😊

01110000 01110010 00110000

Rincewind
Xbox Live-on van egy uj NFL sorozat. Minden heten turheto reszletesseggel bemutatnak egy csapatot. Ingyenesen stream-elheto HD-ben a kiemelt videok kozt.
óhh, hát a kis Branch visszatér New Englandba...vajon mennyire felejtett el játszani Seattle-ben?<#gonosz1>

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Shep
Te jó ég, milyen gyenge a Dallas, nem sok közük van a meccshez sajnos 😞

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Jakuza001
Tenyleg akkor nekem biztos kaprazik a szemem.
Dallas Clark statja az elkapasok atlagaban sose volt ilyen gyenge eddig mindig 10Y felett teljesitett, iden 9.8 ami majdnem 2 Yard loss az elozo evhez kepest.

Lassuk az elkapokat ott majdnem 4 yard/catch a kulonbseg minuszban, a masodlagos elkapoknal, hiszen most a legjobb Austin Collie 12.4 yarddal, mig tavaly Pierre Garcon 16.3-al buszkelkedhetett csak hat leserult ugyebar a Giants merkozesen.

Reggire kell jatszania mostansag Peytonnak de van amikor 3an orzik, ugy meg eleg nehez, de meg igy is jol tolja, viszont egy ember keves.

Ez van ha egysikuva valik a jatek, jobban kiismerheto konnyebb vedekezni ellene.

Az mas kerdes, hogy a vedekezes ugyanolyan szar mint volt elozo idenyben.

A tavalyi SBre pedig visszaterve Robotnyk, pont egy Harrison hianyzott a jobb oldali elkapo poziciojaban, mert a Saints rem gyenge volt az elso felidoben, csak annak koszonhette az SB-t, hogy a tamadasai erotlenek voltak ebben az idoszakban a Coltsnak, visszaadogattak pontok nelkul allandoan a labdat.
Reggie Waynet es Dallas Clarkot kellett csak levedekezniuk es ez eppen eleg volt, hogy szinte semmilyen tamadast ne tudjon befejezni a Colts.

HunnernesKonge
A reply arra vonatkozott, hogy az offense-nek az ég világom semmi baja nincsen, futni nem tudnak, ahogy eddig se tudtak...a defense nem hozza azt amit eddig
robotnyk
2-2, ez számít, nem az offense statok
HunnernesKonge
Nem hiszem hogy szenvedésnek lehetne mondani az alábbi statisztikát:
Rec Yards Avg Long TD
Reggie Wayne 33 456 13.8 42 2
Austin Collie 32 398 12.4 73 5
Dallas Clark 28 275 9.8 50 3
Joseph Addai 13 79 6.1 13 0
Blair White 5 47 9.4 14 1

Én inkább a Colts defenseben keresném a hibát, sosem voltak acélosak, de idén eddig harmatgyengék
robotnyk
idén szenved a Colts, de azért tavaly nem szenvedtek sokat Harrison nélkül 😊
Jakuza001
Ne felj a Vikings innentol nagyon meg fog erosodni.
Azert nem ment nekik mert nem igazan volt elkapo es csak egy futojuk van es nem eleg egy darab arra a posztra, meg ha jelen esetben Adrian Petersonnak is hivjak.

Egy siku volt a jatek azert nem ment nekik, de innetol kezdve, nem csak jatekban hanem mentalisan is sokkal erosebbek lesznek.
Es pont emiatt lesz gyengebb sokkal az NE is, mert egysikuva fog valni a jatekuk, most mar nem kell +1 embert eltolni a vedekezesben a tobbi elkapora tobb jatekos marad.

Mar pedig mint tudjuk ezek a merkozesek legtobbszor a mentalis alapottol fuggenek, ha ket hasonlo kepessegu csapat kuzd meg egymassal.

A colts pedig pont rossz pelda, mert kozel sem megy nekik ugy, mint szokott koszonhetoen, hogy gyengebbek lettek elkapo poszton.

Ugyanigy szenvedtek, amikor kiesett serules miatt anno Harrison es Waynere eleg volt a plusz embert atallitani.
Dallas Clark akarmilyen jo jatekos is, mar ezt o sem tudta korrigalni.

Vikings meg jo par skalpot fog begyujteni innentol kezdve, ezt elkezdheted elore boritekolni. 😄

robotnyk
úgy érzem, hogy azoknak már mindegy. tavaly volt meg a lehetõség, idén annyi INTet fog Favre dobni, mint TDt tavaly. és most nincs is olyan egyszerû év eleji sorsolásuk mint 2009ben. MNFben a Jetshez mennek, Reevis, Cromartie + Favre, és sokat javult Jets offense, nem tûnik a Vikings szempontjából olyan jó kombónak 😄
jaja, én is erre gondoltam 😊, az offense olyan szinten van mint kb.2005ben volt, akkor a legjobb elkapónak a TE, Watson számított, de végülis akkor se vallottak szégyent...

am a Vikings oldaláról érdekes lehet a dolog, két nagyon komoly veterán az offense-ben, ha most nem tudnak élni a lehetõségeikkel, akkor az edzõ fejét veszik xD

robotnyk
Welkernek azért könnyebb dolga volt, amíg Mosst ketten kelett hogy védjék... 😊
de már látszik, más kérdés hogy Moss nélkül hogy mûködik majd a dolog (Welker ugye marad, Hernandeznek nagyon jó elkapásai vannak, Tate is szépen fejlõdik, Edelman idén mondjuk még nem sokat mutatott, de õ is elég tehetséges)

robotnyk
Harrison mellett ott volt Wayne, Clark, és találtak olyan embereket, mint Garcon, Collie... bár az NE is találhat ilyeneket, egyelõre nem látszik kik lesznek azok.
végülis ennyi - pl. Manning se halt bele Harrison visszavonulásába, és van még erre példa - ráadásul látszik, hogy fiatalítanak rendesen, offense-defenseben egyaránt, de még így is meg fogja nehezíteni egyesek dolgát 😊

LasDen
azért ezt így kijelenteni....kár érte, de azért nem a mindenható volt.....

Jakuza001
Ezzel innentol vege is az NE szezonjanak 😄

robotnyk
meg is történt.
robotnyk
Vikings expected to reacquire Moss in deal with Patriots

érdekes trade lenne.
robotnyk
enyhe kifejezés, ahogy néztem az összefoglalót.
LasDen
ez nem negatívum...😄

Fenrir
Gyenge ez az offensive line, Urlacher-ék nem tudják megnyerni a meccset egyedül :\

A halál csupán a kezdet...

robotnyk
égtek 17-3ra
Fenrir
Mit játszott a Bears a Giants ellen?

A halál csupán a kezdet...

robotnyk
egy 25+ pontos gázolás, fú de izgi <#unalmas>
HunnernesKonge
Tökéletes meccs azoknak akik az ismerõseiket be akarják vonni az NFL rajongók táborába. Minden benne van. Egyetlen negatívum, hogy ezután még több pats drukker lesz <#buck>

hmm...sima fumble volt benne? nem emlékszem<#confused><#confused>