13258
feenMUx.jpg
  • ReszegKoldus
    Már az előző meccs is majdnem meglett, ez már csak meglesz valahogy :D
  • ReszegKoldus
    Redskins valahogy behúzza, RG3 folytathatná ezt a 4 passzolt TD-s szériáját :)
  • Ulvar
    Hát ha nem bal lábbal kell fel Eli, akkor Giants. De foshatnak amúgy a Redskins offensetől.
  • McCartman
    Giants - Redskins meccsre ki-mit prognosztizál? :D
  • McCartman
    Hát ja, így működik a világ, egyenlőbb az egyenlők közt.
    Nem is kell olyan messzire menni a magyar médiában sem, itt van mindjárt autóstohl ügye ugyebár.
  • ReszegKoldus
    Olyan nagy pontkülönbség nem lehet, ha a Steelers védelme és a Ravens támadói ugyanúgy játszanak, mint az elmúlt 1-2 meccsen :D
  • ReszegKoldus
    NFL topikban inkább sportolókat hozok példának, de egyébként igaz, nem kell sportolónak lenni hozzá, hogy kivételezzenek velük...persze ettől még nem fogom jobban elfogadni ezt :) Meg aztán ehhez ugye amerikába se kell menni, a törvények itt se vonatkoznak mindenkire ugyanúgy.

Meg ez nyilvánvaló, hogy ugyanolyan joga van egy sportolónak fegyvert vennie, mint bárki másnak, csak az szerintem nem egy elvárhatatlan dolog, hogy a törvények is ugyanúgy vonatkozzanak rájuk.

Persze ezt a mostani esettől függetlenül írom, mert ez egy sajnálatos dolog volt és nem hasonlítható ahhoz, amikor marihuánát találnak valakinél, esetleg valamelyik beveri az asszony fejét, vagy "állítólagosan" megerőszakol valakit, de semmi komoly büntetés nem jár érte, mert XY-nak hívják az illetőt.
  • McCartman
    Nem ugyanaz mert ott is a "sportolókra" hegyezted ki a mondandód, itt nem az a kérdés, hogy egy 'sportoló' miért tart fegyver hanem, hogy miért van minden harmadik-negyik amerikainak.

Igen, ugyanolyanok, ugyanúgy megkapják a fegyvertartásit és adott helyzetben ugyanúgy igénylik is.
    Mi köze ennek ahhoz, hogy gazdagság és befolyás révén egyesek előbbre jutnak? Elárulom, semmi, ehhez nem kell sportolónak lenned de még csak lehajolnod sem.

Egy olyan országban ahol 90 fegyver jut 100 emberre hátrányban van az akinek nincs, ez gondolom világos. Ahogy nyilván a bűnözők sem a nyomornegyedben várják a nagy fogást.

Ezt az ügyet kár belekeverni a példakép, erkölcsösség témába, bármelyik ember bekattanhat társadalmi státuszától függetlenül.
  • McCartman
    De, kultúra, tradíció.
    Ne a drogdílerre gondolj hanem pl. Texasra.
  • ReszegKoldus
    Tök jó, hogy az utolsó sorod kb ugyanaz, amivel én kezdtem a #6344-et :D

"A sportoló is ember, ugyanolyan mint bárki más."

Nekem is eszembe jutott, hogy van, aki így gondolhatja, de akkor a nagy egyenlőség jegyében azt hiszem a sportolókat nem kéne pénzbüntetéssel, pár meccses eltiltással, vagy tárgyaláson kívüli megegyezéssel kivakarni olyan slamasztikákból, amiért esetleg bárki más kissé komolyabb büntetést kapna :)

"Azért hogy, ha teszem azt éjjel az életére tör a sarki drogdíler aki ugyanúgy fel van fegyverezve, legyen esélye megvédenie magát és a családját, ez ilyen egyszerű."

Erre is gondoltam, csak én úgy voltam vele, hogy ezeknek van annyi pénzük, hogy olyan házban, olyan környéken lakjanak, ahol erre kisebb az esély, mint máshol. Nem nagyon néztem utána még, de olyan hírrel nem találkoztam még, hogy "fegyverével akadályozta meg a betörést az NFL játékos", Sean Taylort mondjuk pont akkor lőtték le, amikor hozzá betörtek. Jovan Belcher egyébként szerette a fegyvereket, azért volt neki.

A sportolókat meg azért "erőltetem" ennyire, mert ők példaképek és viselkedjenek is úgy, nem lenne ilyen hír körül akkora felhajtás, ha a helyi zöldséges követi el, de még akkor se foglalkoznának vele ennyit, ha egy csapat szertárosa követi el. Kb 1 mondatos hír lenne.
  • Ulvar
    Hát én kultúrának nem nagyon mondanám, inkább törvény adta lehetőségek kihasználása. De ja, más világ.
  • McCartman
    Itt nem a sportolókról van szó, nem értem minek erőlteted ezt ennyire.
    A sportoló is ember, ugyanolyan mint bárki más.
    A Szilícium-völgyben dolgozó mérnöknek miért van fegyvere? Nem mozog azonos körögben a sarki drogdílerekkel 'vagy legalábbis nem kéne azonos körökben mozognia'.
    Azért hogy, ha teszem azt éjjel az életére tör a sarki drogdíler aki ugyanúgy fel van fegyverezve, legyen esélye megvédenie magát és a családját, ez ilyen egyszerű.
    Ezen kívül bejátszatnak még a "mindenkinek van, nekem miért ne legyen" és az "ettől igazi férfi a férfi" közhelyek is.
    Az egy más világ, más kultúra, más törvényekkel.
  • Narusco
    ja csak a szorzó is 1.25 körül van, ami nem sokra jó. az meg hogy tudnak e nyerni 5-6-7 ponttal már nehezebb kérdés :)
  • ReszegKoldus
    Előzőleg is elég nehezen nyertek és akkor se játszott, bár a hazai pálya mellettük szól. (meg az, hogy megint Batch játszik, aki múlt héten valami "zseniális" volt)
  • Ulvar
    Na lehet fogadni a Ravensre. Ben nem játszik.
  • Ulvar
    Itt egy bővebb összefoglaló a gyilkosságról
  • Ulvar
    Hát ja, de aki nem úgy viselkedik ahogyan kell azt én ki is zárnám az NFLből. Aztán neki ott kakukk van...
  • ReszegKoldus
    Ezt tudom, meg azt is értem egy sarki gettó drogdílernek minek kell, de hogy egy sportolónak minek azt nem tudom. Nem azonos körökben mozognak, vagy legalábbis nem kéne azonos körökben mozogniuk. Persze lehet, hogy minden játékosnak van fegyvere csak nem tudok róla, mert nem használják :D

Mondjuk engem már az is zavar, amikor azt olvasom egy játékosról, hogy drog/alkohol befolyás alatt vezetett, megerőszakolt valakit, balhézott/verekedett egy klubban stb, az ilyen dolgokat el kéne hagyniuk és inkább a seggüket a földhöz kéne verni örömükben, hogy ott lehetnek, és úgy hozzáállniuk a dolgokhoz, ahogy szerencsére a többség meg is teszi.
  • Ulvar
    törvény adta lehetőség, egyes államokban nem kérdik mi a francnak neki, csak megveszi és kész.
  • ReszegKoldus
    Tudom, hogy más világ, meg más törvények, de akkor se értem az Igaly Diánákon kívül minek egy sportolónak fegyver... Még nem is nézek olyan régóta NFL-t, de így is kb minden évben találkoztam ilyesmivel.
  • ReszegKoldus
    Lelőtte a barátnőjét, aztán a stadionhoz ment és ott lelőtte magát is...
  • Ulvar
    Ja sokan őt írják

• Narusco
    Jovan Belcher linebacker
  • Ulvar
    azt a betyárját :O
  • ReszegKoldus
    A Chiefs egyik játékosa úgy néz ki lelőtte a barátnőjét, aztán öngyilkos lett, a stadionban...nem lesz egyszerű holnap ott játszaniuk. R.I.P.
  • ReszegKoldus
    De gondolom az alapján nevezték kezdőnek, hogy jobb, azt meg nem hiszem, hogy egy agyrázkódás megváltoztatná, talán annyira nem csapták fejbe, hogy elfelejtett focizni. :D
  • robotnyk
    szerintem annak kell játszania aki jobban játszik.
  • ReszegKoldus
    Háhá jó, hogy mondtam, mégis megszakadt :D
  • Ulvar
    Ja én is ettől félek. Bennem az is felmerült, hogy Harbaugh felett döntöttek. Értem úgy, hogy a csapat tulajdonosa, tulajdonosai (nem tudom hogy hogy van ez a része a dolgoknak) megmondták Harbaughnak, hogy itt a remek alkalom tessék Colint játszani innentől kezdve (mikor lesérült Smith), mert ha nem akkor hű meg ha lesz. Persze ez egy nagyon brutális elmélkedés. Ez úgy lett volna jó, ha Colint év elejétől játszatják. Pre Season alatt eldöntötték volna hogy jól van, Colin játszik ezen a poszton, mert jobb, és mi SBt akarunk nyerni, sajnáljuk Smith és ennyi. Akkor tiszta lenne a sor.

Ehhez képest az történt hogy néha lehozták Smith-t meccsek alatt egy két play előtt, hogy játsszon egy picit Colin, aminek értelmét nem láttam, ha egészséges az első számú QB. Bár meg is értem, mert Smith annyira nem tudja kezelni ezeket a stresszes szituációkat, és ezen elment 3 meccs is...

Na mindegy ezen lesz még majd vita hétről hétre, és ez nem tesz jót a csapat moráljának. Túl kéne lépni ezeken a "politikai" döntéseken.

Amúgy most jön egy divízió meccs, ami jó támpont lehet. Ha a Rams-t idegenben elverjük, akkor megerősödik majd az emberekben egy picit, hogy jó döntés született. Egyelőre viszont marad az aggódás...
  • ReszegKoldus
    Szerintem, ha a kezdő irányító egészséges, akkor neki kell játszani.
    Engem az érdekelne, ha jön 1-2 vereség utána ki fog játszani? Patriots ellen esélyes a vereség, de arra meg ráfoghatják, hogy de hát az a Patriots, tőlük nem gáz kikapni.
    Viszont, ha a maradék 5 meccset megnyeri még érdekesebb lenne, mert a playoffban már nem fér bele a vereség :D
    Harbaugh ebből csak akkor jöhetne ki jól, ha Kaepernickel megnyeri a Super Bowlt, bármi más történik, mindenhol jönnek majd a "bezzeg, ha Alex Smith játszik" cikkek :)
  • Ulvar
    na kezdődik....

Alex Smith kiakadt hogy újabb kényszerpihenőre küldte őt Jim Harbaugh.

Kurva nehéz szituáció az fix...Smith végig szopta az elmúlt éveket a szarocska Ninerssel, majd tavaly összerakta őt fejben Harbaugh eljutottak egy NFC döntőig, a bizalom mégis megcsökkent, jól mutatja hogy érdeklődtek PM iránt. Most meg mióta "bizonyított" Colin azóta őt játszatja Harbaugh. QB poszton az fix hogy most nagy a kavar...

Szerintetek mi lett volna vagy mi lenne a jó döntés.
  • ReszegKoldus
    Ez nagyon jó!
    Én csak egyet nem bírok Breesben, azt az 50+ meccses passzolt TD rekordot :D
    Idén az már nem hiszem, hogy megszakad.
  • Hypo #6331
    érdekes interjú
    http://www.cbsnews.com/8301-505383_162-57553828/drew-brees-on-family-football-and-giving-back/
  • ReszegKoldus
    Ez nagyon jó lett (nem a videó minőségére gondolok) :D

itt van másik link is csak ez nem teljes
  • Hypo #6329
    na ja, :) Go Giants:)
  • ReszegKoldus
    Olyasmi meccs volt ez, mint tavaly a playoffban, úgyhogy most a playoffban jöhet majd egy olyan, mint a tavalyi, vagy még inkább tavalyelőtti alapszakaszban :)
  • Hypo #6327
    na megneztem a Giants GB meccset, jo kis win volt, de azért elgondolkodtato milyen jol vedekezett a hosszu passzok ellen a gb
  • ReszegKoldus
    A védelemben vannak fontos hiányzók, a támadófal és a futás eddig se volt jó, ezeken kívül nem sok minden marad, amiben jeleskedni lehet. Ezért fogadtam a Giantsre, hogy mindenképpen nyerjek :D
  • Ulvar
    őőő Packers? WTF?
  • ReszegKoldus
    Pár jogos zászlót azért nem ártott volna bedobni, hogy szerezhessen a Saints legalább egy FG-t :)