655
Gyűrűk ura: A gyűrűk szövetsége
  • Efreet
    nekem nagyon bejön. szeretem a világot, és a regények közt van rengeteg, ami tiszta politika és intrika, van ami akciódús, lövöldözös... korrekt jellemábrázolás, jól felépített, érdekes világ... 13 kötet után még mindig nagyon tetszik a dolog. és a mai mozitechnikával korrekt módon megvalósítható.
  • Efreet
    :)))))))) sok zsé kellene ahoz... mondjuk lendületböl egy rengeteg filmes sorozat a Résháború, aztán Korongvilág filmek garmadával, Battletech filmek, soksok Dune film, Dragonlance, Alapítvány, .... hosszú a könyvespolcom :)
  • Efreet
    olvastad a könyvet? uncsi, semmilyen... és mégis mekkora film lett belöle :) van itt a polcon pár olyan könyv, amire kíváncsi lennék, hogy látja egy rendezö... mert nekem van róla egy képem, és szerintem nagyon tuti lehetne :)
  • Efreet
    Az Alapítvány nagyon nem akciódús, innentöl nem lenne manapság közönsége... de szerintem megcsinálják... elöbbutóbb... én a Galaxis Útikalauz meg az Elveszett Próféciák filmeket várom, mindkettöröl van hír hogy készül, kíváncsi leszek rájuk, legfeljebb nem sikerülnek. A majmokbolygója könyvet nem olvastam, viszont az új filmet se láttam, a régi sorozat tetszett. (ellenpélda: Nyolcadik Utas a Halál könyv rettenetes, viszont a film...)
  • Efreet
    Nekem a Gyürük Ura volt, hogy 2 éjszakai nemalvás lett suliidö alatt belöle, plusz rengeteg tanár általi le...ás, hogy 'már megint mit olvasol a pad alatt???' :) azóta meg az eredeti Düne ciklus ilyen, meg még pár... rengeteg nagykedvenc könyvem van.
  • Efreet
    mikor lesz Alapítvány-film... megvalósítható az is...
  • Efreet
    az nem Asimov összes... "csak" a robot-birodalom-alapítvány sorozat könyvei, novellái vannak benne. tegnapelött álltam neki, "súlyos" olvasmány :)
  • Efreet
    :) végülis mindegy... majd én megnézem helyetted is moziban jó? de ha van idöd meg kedved rá, olvasd el a könyvet, erösen a 'letehetetlen' kategóriába tartozik.
  • Efreet
    nem lett túlhangsúlyozva?? Minden trailer végén ott volt, hogy 2001,2002,2003 karácsony... és olvasd el a könyv(ek)et, érdemes. az elsö kb 100 oldal nehezen indul be, de onnan nagyon szuper.
  • Efreet
    Pheel: nem olvastad? a második résznek se lesz "vége". ez egy 1000 oldal körüli sztori, ami fel lett darabolva 6 'könyvre', 3 kötetre. ez kettesével meg lett filmesítve.
  • Ágnes@@@
    Nekem nagyon tetszet!
  • Pheel
    Hát srácok és lányok én ezt ma megnéztem. A következő 2 részt már nem moziban fogom, az biztos. Esküszöm volt 1-2 rész, ahol a Terminátor 1-en kevésbé látszott, hogy trükk meg montír, mint ezen a filmen. Ráadásul hatásvadász. Nagyjából 10 helyen éltek a másodrangú tinihorror filmek jól bevált módszerével, azaz a csendes nyugalmas környezet a másodperc töredéke alatt vált át robajló akármivé nagy mozgással, ami ugye arra való, hogy jól megijedj, esetleg felébredj, ha aludtál. A 3 órában elmesélt sztori egy-másfél órában letudható lett volna, ráadásul nekem senki sem mondta, hogy NINCS VÉGE. Állnak a hegyen, indulnak lefelé a távoli célhoz, erre megszólal a drága hobbit barátunk, hogy: "Jó, hogy itt vagy velem Samu." Aztán pedig a stáblista következik. Hát köszönöm szépen...
  • Efreet
    (Jöv?néz?) Óriási dilemma el?tt áll Peter Jackson, „A Gy?r?k ura” rendez?je. Tolkien trilógiájának második kötete ugyanis „A két torony” címet viseli, ami a rendez? szerint fájdalmas emlékeket ébreszt fel az amerikaiakban a tavaly szeptemberi terrortámadás okán. Viszont ha megváltoztatná a film címét, azért valószín?leg a rajongók szednék ízekre. Ahogy Jackson fogalmazott: „lassú és kegyetlen halálba üldöznék”, amire ugye képesek a filmes megszállottak, ezt a „Baljós árnyak” óta tudjuk.

A film készít?inek azonban még van két hónapjuk a döntésig: az els? reklámok akkor jelennek majd meg, s a filmet karácsonykor szeretnék bemutatni. Talán addig lecsillapodnak a kedélyek, s a két toronyról nem feltétlenül a new yorki Világkereskedelmi Központ jut eszébe az embereknek. Már csak azért sem, mert a harmadik részben felt?nik a harmadik torony is.

Természetesen nem csupán a filmrendez? kattanhat be egy ilyen volumen? problémától, de a rajongók százai is: a misztikum kedvel?i máris úgy forgatják „A Gy?r?k ura” regényt, mint Nostradamus próféciáit. Szerintük Tolkien könyve sok titkot rejt, és jóslatokat a jöv?re nézve. Ha szerencséjük van, biztos kiolvassák azt is a sorok közül, túléli-e Peter Jackson az idei évet.
  • Dikkma
    Egerszegi vagy??? :O)

én is :))

csak bp-n tanulok (még 3 hétig, most vágnak ki :)))

de itt nézem meg.
  • liquid
    A forgatáson annyira jó viszony alakult ki a szövetség tagjait alakító színészek között, hogy a felvételek végén egy közös tetoválást (egy elf rúnát) csináltattak maguknak.
    A Gandalfot alakító Ian Mckellen annyira karta a szerepet hogy ingyen (!) vállalta a másfél éves forgatást.
    Szóval nem csak hálivúdi nyáladzás van a dologban... :-)
  • liquid
    Szauron azért került bele, hogy a Gyűrű történetének elmesélésével azok is képbe kerüljenek, akik nem olvasták se a LOTR-t, se a Hobbitot. Én nem bántam, mert a csata+Islidur eleste nagyon látványosan lett megcsinálva, legalább az "előzményekből" is felvillantottak valamit.
  • Kilyan
    Hello!
    Elrond-on kicsit nevettem mert a Smith ugynok a matrixbol, a film jo vool, bar kar volt Szauron-t belerakni az elso ot perc utan (az elso kotetben nem is szerepel ilyen formaban, csak mint Szem)
  • liquid
    "hosszáról", na.
  • liquid
    A film hosszáró+a kihagyott részekről: Bombadil és az Öregerdő nekem is hiányzott, de valahol ugye meg kellett húzni a határt. A film így is 3 óra, ha egy órával hosszabb, akkor a rajongókon kivül senki nem nézi meg.
    A LOTR egy nagyon komoyl, és nagyon drága (270M dolláros) vállalkozás, valamennyire szem előtt kellett tartaniuk az eladhatóságot is...
    Ha már vágni kellett, akkor szerintem is Bombadil volt az ideális megoldás, mert a sztori egészét tekintve neki van a legkisebb szerepe az első részben.
    Vannaknak még persze (apróbb) változtatások a filmben, de imho mindegyikkel bőven eggyütt lehet élni, a lenyűgöző összhatáson nem változtat semmmit.
  • liquid
    A szinkron teljesen korrekt, imho érdemes először azt nézni- különösen akkor, ha nem beszélsz jól angolul -így teljes egészében a filmre koncentrálhatsz.
    A film egyébként imho NAGYON jó, csak ajánlani tudom mindenkinek, LOTR rajongóknak, és Tolkien apó dolgaival csak most ismerkedőknek egyaránt.
  • Waterhorse
    Rájöttetek??

Egyébként az a Ian MacAllen aki a Gandalfot jácca, az volt az X-Men-ben Magneto és már az X-Men 2-ön dolgozik, úgyhogy már 100% kész vannak a másik 2 résszel, legalábbis a forgatással.
  • Efreet
    a forgatás igen. de a számítógép meg a hangstáb még nem végzett a maradék 2 résszel.
  • Break
    nem úgyis, hanem már kész van, olvastam (magyar nemzet, hvg), hogy egyszerre forgatták (!!) az összes részt (mind a 3-at)
  • Efreet
    a Duna Plaza-ban van 1 feliratos kópia. meg kell nézni mikor adják azzal.
  • Dreet
    Én is megnézem ma ( 20.10 Lurdy ) Csak azt bánom hogy szinkronizált. Játszák amúgy valahol eredeti nyelven?
  • Efreet
    én holnap, holnapután, talán vasárnap, meg utána még párszor biztos...
  • Rincewind
    Én ma nézem
  • Break
    azt tudom...pénteken nézem!! :))
  • Bith
    Ha minden igaz, holnaptól a mozikban! :)
  • Break
    ezt tőlem kérded? nem tudom, ez itt egerszeg :))))
  • Dikkma
    Szombaton a Camponában lesz?
  • Break
    ma vettem + a jegyet a lord of the gyűrűkre. tifelétek mennyi a mozijegy (nálam: a 6-oson és a 8-ason 600 HUF (esti 6 és 8, nem reggel :)), és a délután 4-esen meg 350 HUF)
  • Rincewind
    Hogy utálhat valaki olvasni??? Ez nekem magas...
  • Break
    jójó, most éppen nekem is van pénzem, de nem (csak) erre szeretném mindet elkölteni, másra is kéne (hamarosan pölö 0 lesz a dominokártyámon a huf :-((((()
  • Efreet
    én se vagyok túl gazdag. De hónapok óta gyüjtögetek arra, hogy megnézhessem ennyiszer.
  • Waterhorse
    Moat viszont nem tudom...azt olvasta az imént, hogy Bakföldét, Bombadil Tomát meg az egész öreg-erdös eseményeket úgy ahogy van kihagyják a történetbol, hát ez valahogy lelombozott. Mé nem haggyák ki mingyá a gyürüket a történetböl az nem kell az úgyse lényeg Ezt a buta felfogást. Véletlenül kicsit többet kellett volna költeni, spóroltak rajta vagy mi?
  • Break
    ezzel én is így vagyok elvtárs (vagy inkább sorstárs??) :)))))))
  • Waterhorse
    Igen de én csóró vagyok, így nincs dvd lejátszóm és csak egyszer engedhetem meg magamnak a mozit.

Egyébként meg most kezdem a 2. könyvet. Mármint a Gyürü szövetségében.
  • Efreet
    én a DVDt fogom megvenni :) és minimum 3-4 mozilátogatást beígértem magamnak :) (már olvastam rengetegszer)
  • Waterhorse
    Most már minden világos! Már tiszta miért követed el ezt a letöltögetös gyalázatot.
    Senkit nem akarok megsérteni de szerintem többet is megérdemelne ez a film. Én például eltökéltem magam, hogy kiolvasom a könyvet mielött megnézem, aztám majd kivárom és megveszem az eredeti kazit.