655
Gyűrűk ura: A gyűrűk szövetsége
  • Efreet
    MOST hagyjátok abba a HP vs. Gyürükurázást. (és az M* meg Csanádék szapulását-dícsérését is). véleményeket el lehet mondani, de az anyázást egymás közt emailban kéretik levezetni, ha nem tudjátok magatokat visszafogni.
    köszi.
  • liquid
    "Azoknak, akiknek nem tettszett a könyv/film ajánlom a M.A.G.U.S. -t. Sokkal komolyabb, és reálisabb. Viszonylag új és sokkal kiforrodtabb."

Ezen jót kacarásztam, vicces fiú vagy. Csanádék tápólós, gyakós, über-rambó bárdos történeti örülnének, ha a LOTR cipőfűzőjét beköthetnék.
  • Frenzy
    Hogy a Harry Potterrel azonosuljak? Azt inkább nem ... nem látom, miért annyira "nagy" ez a Fazekas Harry kultusz. Persze jó mese, a film is biztos látványos, de ennyi. Előbb utóbb el fog tűnni a köztudatból, mint ahogyan az ilyen hirtelen fellángolt rajongások általában eltűnnek. Én igazság szerint már most kevesebbet hallok róla ...

A Gyűrűk Ura könyv biztosan "veri" a HP könyvet, elég sok tekintetben, ezt nyugodt szívvel állíthatom. Hogy melyik film a jobb, sokat lehetne vitatkozni rajta. De hogy konkrétan "Harry Potter" üzenetére kérdezzek rá, miért volna feledhető alkotás a Gyűrűk Ura? És mi az, hogy 'összejött' egy-két jelenet a HP-ben? A GYU-ban talán mindent elbaltáztak? Dehogy...

Én elismerem, hogy részemről nem tudok elfogulatlanul nyilatkozni a Gyűrűk Uráról, de ezeket a kijelentéseket azért így alaptalannak tartom.

Fogalmazhatnék úgy is, szerintem a Gyűrűk Ura egy feledhetetlen klasszikus, (következzék egy idézet, nem tudom honnan és kitől, de nekem tetszik) "Tolkien szinte perverz aprólékossággal dolgozta ki a világát". A film pedig ennél jobban már nem is adhatná vissza Tolkien alkotását - hogy pontosan azt kapjuk a vásznon, amit a könyvtől kapunk, ha elolvassuk: úgy vélem ez lehetetlen vállalkozás lenne.

És a HP? Egy feledhető alkotás, semmi komoly ...

---

"A Harry Potter jobb film" - Ez talán nem egyoldalú vélemény, kedves Fazekas Harri ...
  • Coine
    A fantasy és a mese között nagy különbség van ám kisfiam !
  • Coine
    Na és a "Henry Kókler" kultusz kisgyerek ?
    Pottert már csak elvből sem nézem meg...
  • Coine
    Meg a nagymamád térdkalácsa, az !!!
  • Ramza
    Tudod, lehet, hogy ez meglep, de nem mindenkinek olyan a stílusa, hogy elkezd üvöltözni azzal, akivel nem ért egyet :-/
  • Ramza
    "Azoknak, akiknek nem tettszett a könyv/film ajánlom a M.A.G.U.S. -t. Sokkal komolyabb, és reálisabb."

Ez igaz. Mint ahogy az is, hogy az általam elolvasott kb. 10-12 magus könyvben egy pozitív (fő)szereplőt nem találtam. Ellenben nagyon-nagyon antipatikusat dögivel. Ez persze nem hiba: csak más a kettő. Te ezt erénynek fogod fel, mások esetleg nem.
    Ne érts félre! Vannak nagyon jó magus könyvek (főleg a Renier-félék, azok zseniálisak) - de ebből a szempontból nem hasonlítható össze a kettő.

"Viszonylag új és sokkal kiforrodtabb."

A kiforrott alatt nem tudom mit értesz, de ha mondjuk Roland Morgan vasárnapi meséinek "megkönyvesítését" hasonlítjuk össze Tolkien 30-40 év alatt kidolgozott világával, akkor ezt egy kicsit komolytalannak tartom.

"PL: a gyűrűlidérc nem ugrik át a tutajra"

Miért ugrana? Arachnofóbiásnak próbáltad már elmagyarázni, hogy a pók nem bánt? Tériszonyost vittél már fel a tízemeletes ház tetejére?

"Meg legalább 1 karcolás kellett volna mithrillen miután az a brutális állat odabaszott."

Miért kellett volna? A mithrill nem karcolódik. Ez így lett kitalálva. Akkor miért pont itt a filmben lett volna ez megváltoztatva?

"Persze ez a fanoknak tök mind1"

Továbbra is csak azt tudom mondani: ha rossz lett volna a film, akkor a fanok háborogtak volna a leginkább. Eddig csak egy ilyet hallottam, de ő nem beszámítható :)

"A nyálas részeket nem is rész letezem"

Erre, és az egész véleményedre szeretném figyelembe ajánlani Liquid 258-as hozzászólásának utolsó három sorát. Ezt a magus-sal kapcsolatos hozzászólásodhoz is hozzátenném (Novák Csanád elhíresült mondata tipikus: "a hobbitokat meg hasonlókat nem szeretjük", vagy valami ilyesmi)

"Nekem ez a véleményem, még ha mindenki ki is fikáz."

Természetesen tiszteletben tartom a véleményedet, és remélem nem érzed úgy, hogy fikáználak. Csak egyszerű, kulturált vita, oké?

"Nem kötelető figyelembe venni, de elgondolkodhatnátok azon, milyen filmet is imádtok."

Ezt az üzenetet pontosan annak fényében írtam, hogy elgondolkodtam rajta.
    Béka!
  • Ramza
    Na tegnap találkoztam a másik véglettel. A srác azt mondta, hogy nem kellett volna bele annyi harc, és hogy a könyvből indokolatlanul hagytak ki egy csomó részt.
    Én igazság szerint egyik oldallal sem tudok egyetérteni: szerintem amit film formában ki lehetett hozni a Gyűrűk Urából azt sikerült, minden további kukacoskodást értelmetlennek találok :-/ De ez persze magánvélemény.
  • Efreet
    Nagykörút Petöfi-híd végén a 2pisztoly mellett Camelot... ott tegnap volt. Meg a Deák téri metróaluljáró kiskönyvesboltjában.
  • Ramza
    "Most akarom megvenni könyvben,hogy megtudjam mi lesz a másik kétrészben, de egyszerűen nem tudok hozzájutni :((("

Bocs, ha evidens, de próbáltad rpg-boltban?
    Kolosy tér- Silverland, Andrássy út- Valhalla bolt, stb? Mondjuk ha ezekről a helyekről is elkapkodták, akkor az már valami :)
  • Efreet
    a google els?re ezeket dobta vissza, nem néztem bele, lehet hogy használhatatlanok.
    http://www.altomovies.com/l/lord-of-the-ring/wallpapers-1.html
    http://cinemadesktopthemes.com/mv/l/lord_of_the_rings_the_fellows.dt.1.html
  • Szaca
    Sziasztok! tud valaki olyan címet ahonnan jó képeket lehet letölteni a filmből?A hivatalos oldalon nagyon gyenguszok vannak. Nekem pl az kellene ahol a királyszobrokat látni az Anduin partjain.Az tényleg király!Egyébként tátott szájjal néztem a filmet ( pedig a könyvet már 5* olvastam) .Az egyedüli problem az volt hogy nagyon elzsibbadt a seggem a 3 óra alatt!
  • Frenzy
    Még automatát is keresnem kellett, hogy megszerezzem a nehezen összegyűjtögetett pénzecskémet :P
  • Frenzy
    Szóval valaki 14x olvasta ... hmmm ... le vagyok maradva, én még csak most olvasom 9. alkalommal :)
  • Pheel
    Bocsásson meg Frencsenzó testvír :)

Mióta gyűjtötted a pénzed? 3-4 perce? :))))
  • Frenzy
    Méghogy milliomos!? Már mióta csak erre gyűjtöm a pénzemet, hogy megvehessem CDn ezt a zenét. :)

Pheel: Amugy meg ne szolitsal Frenyonak, az csak Kólának jár ki! :P
  • Pheel
    Frenyónak CD-n. Megvette a kis milliomosa. Nekem (még) mp3-ban. De lassacskán leginkább sehogyansem... :-P
  • Nuki
    CD-n van a zene vagy netrő' le lehet töltögetni?
  • Frenzy
    De hogy temanal maradjunk: nekem a Gyuruk Ura filmzeneje is egyre jobban tetszik. Konkretabban, minel tobbszor hallgatom meg, annal jobban :)

Pheel: hallgassad azt is, kozben olvassad a konyvet, te rossz b*zee. :P
  • Pheel
    Ó bébi :))))

Tudtam, hogy csak az alkalomra vársz. :-P

Oh boy :)
  • Frenzy
    Pheel: Azert ahhoz kicsit draga, hogy egybol kettot vegyek masodik korre (matine jegy nincs ra?? :P )... meg ha csaj lennel, talan elgondolkoznek a dolgon :)
  • Pheel
    Hááát. Moziban? Majd ha már nem lesz drága vagy ha befizecc :)
  • Frenzy
    Szerintem annyira nem jo, hogy mindig karacsonykor csinaljak ... ha pl. 3 havonta, vagy 6 havonta csinalnak, sokkal jobban ereznem magam

A konyvet amugy erdemes elolvasni (Pheel, olvassal! - apropo, nem akarjuk megnezni megegyszer? ) mert egy ido utan tenyleg letehetetlen.

Fr0d0: Lehet hogy mindenki most akar vasarolni belole ezert nincsenek boltokban? :) Bar ha igy fogy, elobb utobb jon az utannyomas ...
  • Tomcat
    Olvasgassál addig, könyvben az igazi! :)
    Meg kéne már nézni azé... na majd vizsgák után :)
  • Coine
    Hát igen, piaci stratégia, el kell adni a cuccost, pedig már készen van ÉS ÉN LÁTNI AKAROM A KÖV. RÉSZEKET !!! :)
  • G@b0r
    Azért még ezután is írhatok ebbe a topicban ugye? :)
  • Coine
    ez azért durva volt...
  • G@b0r
    nah lehet hogy most nem leszek híres ezzel a hozzászólással :) de szvsz:
    1. Matrix
    2. The lord of the rings
    3. Harry Potter
    Azé nincs harag ugye? :)
  • Coine
    Komolyan a karddal ment aludni, én is olvastam.
    Állítóllag a rendőrök többször igazoltatták miatta :-D
  • Ramza
    "Ramza!Szeretnélek kijavítani:én nem vagyok fanatikus, csak nagyon-nagyon szeretem Tolkien világát!A kettö nem ugyanaz."

Hát ez egy elég nehezen definiálható dolog :) Egyik ismerősöm 14-szer olvasta el a teljes trilógiát (komolyan!), na ő fanatikus. Mi hozzá képest nem, csak szeretjük, maradjunk ennyiben :)
  • liquid
    A három rész a teljes történet: minek lenne tőle csömöröd? Én kb 20szor olvastam a könyvet, de már alig várom, hogy jöjjön a következő film.. :-)
  • Efreet
    még csak 3... legalább 5 fix eddig, bár inkább 7...
  • Efreet
    az elsö könyvet. amíg összeáll és felbomlik a Szövetség. a 2. a két torony most karácsonyra jön.
    de miért kellett ezt ekkora ló betükkel?
  • Nuki
    csaa-csakk-kk há-há-háro-ro-romsz-sz-szor???
  • Nuki
    Bocsi hogy ilyen alapvető kérdést teszek fel:

Az 1. részét vagy az egész Gyűrűk urát játszák a mozikban???

• Efreet
    én még csak háromszor láttam moziban... és kellkellkellkellllll!!! :)
  • Pheel
    Bocsi amúgy, csak ki akartam próbálni, hogy tudok-e nagy betűkkel írni :))))))
  • Pheel

Hát ez tök jó :)
    Amúgy megint egyre inkább tetszik a film. Ha tudtam volna, hogy nincs vége, akkor valószínűleg nem idegesített volna fel ennyire a záróképsor és nem éreztem volna magam becsapva. Lehet mégiscsak moziban nézem meg a második részt? :)))))

• Ramza
    Én is hozzád hasonló fanatikus vagyok, ezért engedd meg, hogy egy dolgot hozzátegyek:
    Aragorn:
    "mert nem igazán azonosul a szereppel"

Erről a rendező ezt nyilatkozza (és nekem is ez volt a véleményem):
    "Vagy ott van Viggo Mortensen. Na ő igazi őrült, rajtam kívül ő élte bele magát legjobban és legegészségtelenebbül a forgatásba. Szinte végig Aragorn volt, nem Viggo, vadult tanult kardozni, le sem vette a jelmezét, sőt a szállodában állandó problémái voltak abból hogy aludni is a kardjával ment."

Ezen kívül többé-kevésbé egyetértek :)