655
Gyűrűk ura: A gyűrűk szövetsége
-
Ramza #407 Amúgy ajánlok mindenkinek a figyelmébe egy linket:
http://www.nepszava.hu/Archivum/2002/01/10/-frissitendo/kultura.htm#3
Na ittújságiró olyan színvonalas cikket ír a filmről, hogy még az író neve is "leíródik" kétszer: Talkien
Azon lehet vitatkozni, hogy olyan írja-e a cikket, aki ért is hozzá, de azon már kevésbé, hogy mennyire minőségi az, ha a szerkesztő, tördelő, meg mittudomén hány ember kezén keresztülmenő cikkben ez bennemarad. -
#406 "- Nem tudsz átjönni - mondta. Az orkok kövé meredtek, halálos csönd volt. - Én a Titkos Tüz szolgája vagyok, én táplálom Anor lángját. Nem tudsz átjönni. A Fekete Tüz nem segít neked, Udun lángja. Takarodj vissza a Sötétségbe! Át úgyse tudsz jönni.
A balrog nem válaszolt. A tüz mintha kihunyt volna benne, egyre feketébb lett..." -
Ramza #405 Efreet: tetszik a hasonlatod, csak félek, hogy az übertáp fantasykhez szokott emberek nem fognak egyétérteni :(
Mainruler: ok, beszéljünk a filmről. Te mi alapján állapítottad meg, hogy a Balrog "erősebb", mint Gandalf? Nagyobb volt? Félelmetesebb? :)
És leírhatnád konkrétan, hogy szerinted mit csináltak meg rosszul? Azt, hogy az első részben még nem lehet tudni Gandalf igazi valójáról? Na az lenne az igazi elrontás... -
#404 ez egy része csak a filmnek. nem lehet elöre mindent elmondani, csak sejtetni lehet. azt pedig a könyv is, és a film is megteszi. ha valaki nem csak az effektezést nézi, rengeteg dolog látszik már most is a filmben a villanásnyi jelenetekben, az arcokban, egy-egy elejtett mondatban... tudni kell hol látni. (Gandalf arca rengetegszer jelez valamit, mond dolgokat a Balrog-nak is, amikre az visszahököl...) nem akartam felhozni példaként, de olvastátok a Sárkánydárda Krónikákat? és ott Fizban dolgait? egy isten miért játszik bolondot? mert nem tehet meg önmaga mindent. Gandalf se foghatja a Gyürüt és teleportálhat a Végzet Hegyére, csak megpróbálhatja a szerinte helyes útra terelni a Szövetséget... -
#403 Ti itt folyamatosan a könyvről beszéltek.
De én a filmbeli jelenetekre utaltam, nem a könyvre!
Egy szóval sem mondtam, hogy a könyv rossz lenne, épp ellenkezőleg! A filmben csinálták meg rosszul a dolgot, ti meg itt állandóan a könyvvel példálóztok. Hát ne! Itt nem arról volt szó ugyanis... -
Ramza #400 Amúgy az ötletesen kifog borzasztó szófordulatot a pontos idejű omlasztásra mondtam. A többire pedig akkor találsz magyarázatot, ha olvasni is fogsz. -
Ramza #399 Igazán nem a stílusom leugatni, de....
Olvassál már el más Tolkien művet (mondjuk Szilmarilok) amiben BENNE VAN HOGY KI GANDALF ÉS SZARUMÁN!!! Aztán jöhet a "meséld valaki másnak" vakkantásod! -
#396 Ötletesen kifog rajta??
Példul, hogy a botjával felfogja a Balrog embernyi méretű szabjájának csapását??
Vagy, hogy kijelenti egy ősdémonnak: Itt nem jöhetsz át?? (s erre a "kis" démon megtorpan...)
Az, hogy a végén beomlasztotta alatta a sziklapárkányt, már csak a végén volt, addig mg persze simán feltartóztatta...
Amikor Szarumán majdhogynem agyonverte, ő csak így könnyedén visszaver egy ősdémont...meséld valaki másnak! -
#395 úgy örültem, amikor a mágusbunyó nem nagy fireballozással ment... lebontják fél Orthanc-ot .) -
Ramza #394 Amúgy ne értsd félre: természetesen nem kötelező ismerni az előzményeket, az nem hibája senkinek (maximum pótolnmi kell :)
De aki kicsit másképpen értelmezi a fantasy-t, az próbálja megérteni: amikor ezek a művek születtek, akkor nem az odaküldök egy fireball-t stílus volt a divat. És a mágia sem annyira elterjedt Középföldén, hogy minden útszéli fogadóba jut egy 18-ik szintű varázsló! -
Ramza #393 redukciónálál = redukciójánál -
Ramza #392 "Csak egy pszichológiai mellékes"
Hát, szerintem itt a kognitív disszonancia redukciónálál sokkal inkább a felfokozott elvárások elve érvényesül :)
Az a baj, hogy mindenképpen be akarod bizonyítani, hogy ez a film iszonyatosan gagyi, és valójában nem tetszik a rajongóknak sem, csak vetítenek. Azt elhiszem, hogy neked nem tetszett, de más véleményéről hadd nyilatkozzon ő maga... -
Ramza #391 Na igen, Gandalfról és Szarumánról (és az erejükről, múltjukról) nem kellene úgy nyilatkozgatni, hogy valaki nem tudja az okokat, hogy miért is vannak ott, ahol :)
Amúgy a Balrogot nem "nyomja le": csak ötletesen kifog rajta. -
#390 Olvastad a könyveket? tedd meg... az, meg a Szilmarilok (nehéz olvasmány) sok mindent megmagyaráz. (ha rémlik, mennyiszer mosolyodik el egy-egy pillanatra, amikor pl. Völgyzugolyban Frodo elvállalja a Gyürühordozóságot, akkor sejthetsz valamit, az elején beszél Bilboról...) -
#389 Én csak ezt nem értem, hogy egy tipikus ősz szakállas, csúcsos süveges varázsló miért nem varázsol??? Mert hogy a "fényt csiholok a botommal" meg "lökdösöm a varázslótársam a botommal" nem az a kifejezett mágiahasználat, az biztos. Először legyőzi egy varázslótársa, aztán ő meg simán lenyom egy Balrog-ot...hát persze... -
#388 sokakat ismerek akik így voltak a HP-vel, és kevesebbeket akik így voltak a GYU-val. de lényegtelen. és senki 1 szóval nem írta, hogy anyáztál. (csak most) -
#386 Színes szinkronizált újZélandi vérbentocsogó... a sötét múlt.... -
#384 Jah, ki akarják cseszni G. Luki bácsit ;-) -
#383 ja, hogy az SW-sek aláírást gyüjtenek, hogy PeterJackson rendezze az ep3-at, és ne Lucas? :))) -
#382 Jó, zárjuk le. Csak finoman hölgyekurak, a HP-LOTR vita végnélküli, mert nem egy műfaj a kettő.
Legyen inkább LOTR vs. SW az hálásabb téma.. :-) -
#381 egyetértek, csak itt kezdett elszaladni a hintaló... azért szóltam. -
#380 De, EZZEL valóban ne zargassátok. Ha valaki anyázik, nyugodtan lehet szólni - szoktak is.
Az ilyen topikok alapvetően a (kultúrált) vitáról szólnak. Ameddig mindenki européer módjára viselkedik, nincs baj, had vitatkozzanak, ellenvélemény is van a világon. -
#379 nem egyszerübb ritkán zargatni? lerendezzük ezt itt, van neki fontosabb dolga is, mint a rendetlenkedöket pucolgatni. -
#378 Akkor St- a lényeg ugyanaz. -
#377 Dikkma nem moderálhat az általánosban. itt csak St az úr. -
#376 Frodóval nem értek egyet attól hogy a HP-ben gyerekek szerepelnek még nem biztos hogy inkább kisgyerekeknek szól... Én nem vagyok kisgyerek(mihez képest? :D) de nagyon tetszett a HP is.Az meg hülyeség hogy a LOTR-ra jobban fognak emlékezni mnt a HP-re ezt nem lehet eldönteni...
szerintem a HP ugyanolyan jó mint a LORT csak más műfaj a 2 film... -
#375 Hidd el, hogy Dikkma kolléga szeme mindent lát, ha anyázássá fajul a dolog ő közbelép, az ilyesmire ügyelni szoktunk volt. :-) -
#374 igen. -
#373 Kedves efreet, túl szigorú vagy szegény topiklátogatókkal...
-
#372 nem másoltam sehonnan. simán saját fejemböl. (tudom, hogy nem anyázás, engem különbenis nehéz megsérteni... szinte lehetetlen) -
#369 teccenek? örülök neki. -
#367 nem az oscarok meg az arany glóbuszok tesznek egy filmet jóvá vagy rosszá... még csak az se, hogy mennyien nézik meg. mindenkinek megvan róla a véleménye, de azt nem kell(ene) mások számára kötelezövé tenni. -
#366 Hát jah, de ma szerencsére nyugi van ;-) -
#365 +4 arany glóbusz is -
#364 jobb is... nagyon annak indult itt délután a dolog, és nem örültem volna neki... -
#363 Télleg ? :-))
Akkor bocsi a hangnemért, te ki vagy ? :) -
#362 Azért Gyűrűk Uránál vagy 3 Oscar jelölés is befigyel, de ez kit érdekel, a HP akkor is jobb.
Hát hoogyne. -
#360 engem nem érdekel a zindex, ez itt van, az meg ott. tessék normálisan BESZÉLGETNI, és nem falme-elni.
(bocsi itt a moderátorkodásért, de utálom a felesleges és céltalan anyázást) -
#358 Ugyan már, egy kis flame nem árt, látnátok hogy mi (volt) az indexen, amikor egy ifjonc lehülyézte a Tolkien-fanokat... :-) -
#357 akinek nem inge...