655
Gyűrűk ura: A gyűrűk szövetsége
  • Efreet
    gyöngykikötö, de lényegtelen...
  • mainruler
    A film nem nyert semmit a Golden Globe átadáson. Vélemények...
    Jé, most nézem, nem is amcsi. Meg nem is egy rakás nyálas fos. Akkor már értem, miért nem nyert...
  • Efreet
    http://lotr.repriserec.com/bonus_content_lor/secret/maincontent/site_ma/content_ms/secret.html
    Soundtrack Exclusive site.
  • Frenzy
    Ez nem egy ősrégi kaland-játék-kockázat könyvből való? Tuti láttam már valahol ezt a képet, de sajnos nem tudom, hogy hol ... :)
  • Waterhorse
    Mi tagadás a Troll tényleg úgy nézett ki mintha a Shrekbol szabadult volna.
    Hozzám közelebb áll ez az elképzelés, igaz ez egy Hegyi Troll, de sokkal humanoidabb és én mindig így képzeltem el a trollokat.
  • Efreet
    én láttam már tökéletes movie-t... :) nem is amerikanszkij :) és nem is nagyközönségnek való :)
  • mainruler
    Ki mondta, hogy moziban?? ;)
    Soha sem említettem, hogy egy rakás szar lenne a film, csak azt, hogy közel sem hibátlan. Ettől azonban még élvezhető, csak nem tökéletes. Sajna olyan movie még tényleg nincs, pedig reménykedtem, hogy ez az lesz, hát csak ennyi.
  • Efreet
    na... azért a matek... na mindegy, nem ide tartozik.
  • Waterhorse
    Látod-látod. Mégis beleverik a matekot az emberek fejébe, pedig semmi gyakorlati haszna nincs, mint ahogy Moria csarnokának se.
  • Waterhorse
    Teljesen ellentmondasz magadnak: "Egy rakás szar a film telis tele idétlen bugyuta hibákkal, de azért annyira el vagyok tole ájulva ugy megfogott, hogy képes vagyok többször is megnézni, mert nem tok mit kezdeni a pénzemmel!!" - Erre is van megoldás, add nekem!
  • Frenzy
    Csatakrol szolva, ugy remlik Jackson nyilatkozott valami olyasmit, hogy a DVD valtozatba beletesz olyan jeleneteket is, amik miatt nem kaphatott volna PG-13-at a film. O konkretan meg tobb csatajelenetet is igert (ha emlekezetem nem csal, mert ez mar jo ideje volt, hogy olvastam).
  • D3t0nat0r
    Csodás. Moderátor plz. javítsd ki majd a hibát :(

Itt a link helyesen: Deleted scenes from The Fellowship of the Ring
  • D3t0nat0r
    Nem ovlastam végig a topicot, ha már volt akkor bocs:

• Efreet
    egy nyílvesszö nyomán nem kezd el fröcsögni a vér :) gyakorlatilag 2 pont volt, ahol "lespórolták" a vért a filmböl, amúgy szép tisztán ki volt vagdosva, elsötétítve, stb... ahogy lent írta is Liquid... a PG13... nem a nézökkel van a gond, hanem a besorolási bizottsággal. Majd a Hullajó2-ben bepótolja a vért a kedves rendezö
  • Pheel
    LOL :)))))))
  • mainruler
    Mondjuk nekem nem volt bajom a vágásokkal, sokkal inkább azzal, hogy túl hosszú és túl sok csata van, a történet már szinte csak beleszabdal a csaták láncolatába, szóval szvsz kicsit lehetett volna rövidebbre fogni őket.

Másik dolog: Vér
    Nos, én nem vagyok az a kimondott Hullajó-rajongó (csak hogy az új-zélandi klasszikusoknál maradjunk...:D), mégis, engem nem zavart volna, ha van vér. Így szerintem kissé kevésbé élethű, és nem értem igazán ezt a nagy felhajtást a naturalisztikus megjelenítés körül: Az nem okoz életreszóló lelki törést a kölkökben, hogy látják becsapódni a nyilvesszőket az egyik főhős testébe, majd a földön fetrengve vonaglani a kíntól, a vér látványa pedig igen?? Kissé túlburjánzott a prüdéria mostanában, nem gondoljátok? Lassan megint vissza fogunk süppedni oda, hogy a csókjelenet már egyenesen közszeméremsértésnek fog minősülni... :)
  • Dikkma
    Múlt héten akartam megnézni, átraktuk mára, és ma sem jött össze. :((
    Talán jövő héten, addig a 4 cd-s svcd az asztalomon marad :o)
  • Efreet
    én megnéztem a HP-t is... nagyon nem tetszett... látványos jelenetek unalmas sora... legalábbis annak tünt.
  • NeoMaN
    herrypotter b+. beszarok :P LOL
  • Pheel
    Valahogy a hófehérke sincs rám már hatással, ez meg ugye az a kategória. Szal gyerekeknek írták.

Félre ne érts! Tisztelem én Andersenéket is, csak már inkább majd a kölkömnek olvasok belőle...
  • Pheel
    A Harry Potterben volt vér? Nem láttam uis. :DDD
  • Coine
    Sztem senkinek nem hiányzott, így is jó volt a film.
  • Coine
    Nem tudom, nem én rendeztem a filmet...
  • Efreet
    nuku... ez egy ilyen nap. bocsi.
  • Efreet
    a nunu vér az oké, az így jó. de miért kellett agyonvagdosni???
  • Coine
    Jaja, ezért IS dícsérték a kritikusok a filmet : Rohadt jó csatajelenetek, nuku vér !
  • Efreet
    nagyon szépen le volt pucolva a harc vérellenesre, látszott. de... annyira zavaró volt. agyonvagdosva, ide-oda kapkodva...
  • liquid
    A harcok azért voltak ilyen gyorsan vágva, mert egyrészt kellett a PG-13 besoroláshoz (nem mutathattak mindent, a végén, az uruk-hai lefejezésével még így alaposan megzörgették a korhatáros lécet), másrészt meg ez a mai standard, imho a pergő vágások jól visszadták a harcok kaotikus forgatagát.
  • Coine
    Jah oké, én meg már másra gondoltam :)
  • Efreet
    a harcok túlzott mennyiségében egyetértünk. meg (ha már dramaturgia, és vérbentocsogás), hogy rettenetesen agyon volt vagdosva minden akciójelenet... egy kardcsapást miért kellett 3 kamerából leadni? már majdnem megközelítette a Romeo must Die végén a 2 perc alatt 97 képváltást (megszámoltuk, mert annyira rossz volt a film, hogy ezzel szórakoztunk haverral közben :) )
  • mainruler
    Nos, ha már a gyakásnál tartunk, azért a LOTR is egy kissé "új-zélandi vérben tocsogós" izűre sikeredett, legalább is a könyvhöz képest. Nincs ennyi és ilyen hosszú gyakás. Ráadásul az árnyalati különbségek is mellőzve lettek kissé...
    De elmondom mégegyszer: Ettől még tetszik a film, meg is fogom nézni még biztos jópárszor, de közel sem hibátlan.
  • mainruler
    A múmiát valóban élveztem. Az már annyira gyermeteg és bugyuta, hogy érdemes megnézni. Ilyen eszetlen baromságot nem találnak ki mindennap! Iszonyatosan silány történet, ostoba, bugyuta gegek...tényleg olyan igénytelen, hogy az már jó!
    Sztár(t)Vársz meg egy szar. Egyszer láttam DivX-en (hál' Istennek, megspóroltam a mozijegyet), iszonyú fos, hihetetlenül unalmas és óvodás szintű.
  • mainruler
    Dettó! :)))))))
    Közgázt leszámítva. És utálom a matekot. Semmi gyakorlati haszna sincs, nem igazán lehet vele megélni, ha mondjuk kiraknak egy hatalmas bazaltcsarnok közepére, hogy témánál maradjunk. :))
  • Pheel
    Regisztráld be magad!
  • Pheel
    Harry Potter! Te ki vagy? Ilyen néven még én is írkálhatnék sületlenségeket...
  • Coine
    Itt írtad, hogy régóta ismersz engem, honnan és te ki vagy ? :)
  • liquid
    Ah, bocs, a jelemlegi angol helyesírás szerint irtam... eredetileg természetesen faerie.
  • Efreet
    faerie vagy fey :) de egyetértek.
  • liquid
    Akkor ez bizony pármillió embernek az agyára ment. Imho csupán annyit próbálunk bizonygatni, hogy nem a mai "gyakós-patraszállós-bullettimeos" standardokkal kéne mérni egy olyan (mester)művet - és az amúgy igen korrekt megfilmesítését- ami az ALAPJA volt mindennek, amit ma fantasy-irodalomnak becézünk. Ennyi. Nehogy már azon vitatkozzunk, hogy a törpök miért építettek kilométeres csarnokokat... A LOTR tündérmese, legközelebb a kelta mitológiát fogjuk körberöhögni druidástul, elfestül, fairystül, mindenestül? Mert nem "logikus"?
  • Efreet
    nem. egy világról beszélünk, ami él, és létezik. (amúgy senki nem látta, hogy pontosan milyen magas is a barlang... ) :)))