655
Gyűrűk ura: A gyűrűk szövetsége
-
#555 És veszi magának a bátorságot, hogy elorozza a neves, nagy és tényleg tehetséges színészek elöl a megérdemelt jutalmat. Jön ez a kókler és most már minden évben ö fogja uralni az Oscar-átadásokat, azér állítson már magán, egyszer még fejet hajtottam, de, hogy minden évben.
Nicole Kidman például teljes mértékben megérdemelte, ö tényleg egy elismert személyiség, de ha nosztalgiázni akarok felhozhatnám Tom Hanks nevét is.
De jó emeljenek föl egy kisembert az Oscar által, ha ennyire ez a vágyuk, de akkor ne ezt a rohadéjkot. -
#554 Ha már ennél a Russel Crow-nál tartunk a tavaji Galadiátor is valami botrányos egy film volt. -
#553 Igaz igaz -
#552 sajnos? engem mondjuk rohadtul nem érdekel, hogy mi mennyi díjat kap vagy jelölik-e egyáltalán, nem attól lesz egy film számomra jó vagy sem. -
#551 Sajnos ez az igazság. -
#550 gondolod hogy a filmek "jósága" alapján jár az oszi nekik vagy sem? háááááát... akkor elég elferdült ízlése van a bizottságnak :D -
#549 De most komolyan.
Milyen filmek azok, amiket azok minősítenek jónak, akik a titanikot is?
Persze vannak kivételek... -
#548 Vannak bizony :_) -
#547 Öszintén nem is érdekel. -
#546 Barátom szerint a Rossel Crow jó volt, de a rendezés nem annyira, mint a GyU.
Én nem láttam a Csod. elmét, szal nemtom, de kár, hogy nem Gyu kapta, viszont Terry Kókler ugye semmit nem kapott ? :-)
-
#545 Láttad már azt a senkifilmjét? -
#544 4 dijat is kapott?
Túlértékelték azt a tiz percet, amiben mozognak a szereplők abban a filmben. A többi 170 perc meg olyan, mint amikor a reklámokat felezett sebességel nézed meg. -
#543 4 dijat is kapott?
Túlértékelték azt a tiz percet, amiben mozognak a szereplők abban a filmben. A többi 170 perc meg olyan, mint amikor a reklámokat felezett sebességel nézed meg. -
#542 Nyugi vannak még itt hozzád hasonló ézékeny lelkületű emberek ;-)
-
#541 Hogy én hogy felháborodtam, hogy valami senkifilmje kapta a legjobb film díját.
De ha már följött a téma rég láttam a filmet, ideje lesz másodjára megnézni, de most már azzal akit szeretek. Ez lesz a teljes lelki beteljesülés, a film alapjában nagy lelki hatást gyakorolt rám, hát még így. Érzem, hogy sírni fogok, amikor elöször láttam haverokkal, akkor is nagynehezen köszködtem le a könnyeimet két ominózus jelenetnél, hát még ha ö ott fog mellettem ülni. Én már csak ilyen érzékeny lelkületü ember vagyok, ugassatok le érte:)
Aztán ott vannak a bakik amikre kiváncsi vagyok: A háttáérben elhúzó autó, Frodo felcsatolható lába meg a kiesett kontakt lencse. -
#540 Többet is kaphatott volna ! -
#539 4 díjat összeszedett...
VISUAL EFFECTS - THE LORD OF THE RINGS
CINEMATOGRAPHY - THE LORD OF THE RINGS
MUSIC (SCORE) - THE LORD OF THE RINGS
MAKEUP - THE LORD OF THE RINGS -
#537 3 link csak nektek, csak most.
http://www.uib.no/People/hnohf/
http://www.extra.hu/volgyzugoly/index.html
http://www.zone.ee/aurin/szakirodalom/exkulzivinterjugonczarpaddal.html
-
#534 ngy kiraj nagy jövö -
#530 Detto! -
#529 -
#528 kaptam mailban. (forward, forward, forward... gözömsincs ki alkotta) -
Frenzy #527 Ez nagyon jóóó ... :D
Ez honnan van? Saját találmány? -
#526 :-DDD
nagggyon ott van !
-
#525 akkor itt a teljes...
Egy mai hobbit meséje...
Nemrég meglátogatott egy barátom, aki hatalmas komputer-mágus, és sok titok tudója. Beszélgetés közben megemlítettem neki, hogy épp mostanában telepítettem egy Windows Rendszert. Megmutattam neki a telepítö CD-t is, amely tökéletesen kerek volt és csodálatosan fénylett. A barátom arca elsötétedett, amikor meglátta a korongot. Megdöbbenésemre kikapta a kezemböl, és mielött tiltakozhattam volna, behajította a mikrosütöbe, majd a maximumon bekapcsolta a grillezést. Rémülten ugrottam volna a mikróhoz, de a komputermágus visszatartott. Bennakadt lélegzettel figyeltem, ahogy a CD a mikró belsejében forog. A mágus hirtelen kivette, majd a kezembe nyomta:
-- Egészen hideg! Fogd!
A CD szemmel láthatóan sértetlen volt, hideg, és mintha megnött volna a súlya, ahogy a tenyeremen tartottam.
-- Tartsd fel! -- szólt a mágus. -- És nézd meg közelebbröl!
Szót fogadtam. Elöször semmi különöset nem láttam, de aztán mintha finom vonalak tüntek volna elö, valamiféle finom, apró betüs írás, amely a CD központi lyuka körül húzódott. A betük szemkápráztatóan ragyogtak, mégis messziröl, mint valami feneketlen kútból.
4F6E65204F5320746F2072756C65207468656D20616C6C2C204F6E65204F5320746
F2066696E64207468656D2CDA4F6E65204F5320746F206272696E67207468656D20
616C6C20616E6420696E20746865206461726B6E6573732062696E64207468656D
-- Nem tudom elolvasni ezeket a lángoló betüket - rebegtem remegö hangon.
-- Te nem -- bólintott a barátom --, de én igen. A szöveg hexadecimális kódban van írva, régies írással, de Microsoft nyelven, amit most nem akarok használni. De a Közös Nyelven nagyjából ennyit jelent:
Egy Rendszer mind felett, Egy Rendszer kegyetlen,
Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen.
E sorok csak részei egy versnek, amelyet már régóta ismer a Rendszergazda-tudomány:
Három Rendszert használjanak multik irodái,
Hét teremjen Szilícium Völgyének mélyében,
Kilencet a halandó dotkom cégek gépén csillantson a fény,
Egyet kínáljon a Sötét Gates, programozónyájat terelö,
Redmond éjfekete földjén, sürü árnyak mezején
Elhallgatott, majd lassan, mély hangon folytatta:
-- Ez itt a Nagy CD, az Egyetlen, a Windows eredeti forráskódját tartalmazó. A gazdája elveszítette, miáltal jócskán meggyengült a piaci befolyása. Rettenetesen vágyik rá -- de nem szabad visszakapnia.
Némán, mozdulatlanul ültem. Mintha a félelem roppant árnya nyújtotta volna felém hatalmas, licencszerzödést lobogtató kezét.
-- Ez a CD! -- dadogtam. -- De hát hogy a csudába került hozzám? -
#523 ja és ösi windows nyelven hexadecimalisan... -
#522 hihi :) azjóötlet :) kipróbálom... -
#521 jajj ezt olvastam mashol is de ott meg olyat is nekikeritettek hogy bedobta mikroba és utana olvasta a cdn ezt a feliratot :)
amugy szerintem kaxi -
Frenzy #520 Szerintem ez nagyon talált! Telibe' :-) -
#519 Tolkien után szabadon...
Három Rendszert használjanak multik irodái,
Hét teremjen Szilícium Völgyének mélyében,
Kilencet a halandó dotkom cégek gépén csillantson a fény,
Egyet kínáljon a Sötét Gates, programozónyájat terelö,
- Ez itt a Nagy CD, az Egyetlen, a Windows eredeti forráskódját tartalmazó. A gazdája elveszítette, miáltal jócskán meggyengült a piaci befolyása. Rettenetesen vágyik rá - de nem szabad visszakapnia.
(bocs...) -
#518 hehe neked is állandóan a bill en mászkál a macska?? ölembe fexik nézegeti a kurzort ahoyg mozog meg ha játzsom azt is... néha meg megprobál iri valamit:) nekem általában minden film tetszik!! az iylenek nem tetszenek hogy harcosok klubbja..az egy fos votl a film..sok barom verexik majd rájön hoyg csak képzelődik és nincs is brad pit..az egész tiszta dark film..koszos sötét helyeken folyik az egész..full szar a film!!! -
#517 -7 az a macskam volt :-)) -
#516 Spec nekem a Perl Harbor meg baromira nem tetszett. ( és elég sok ismerősöm van igy vele ) Ám LOTR az csúcs7 -
#515 hát nemtudom miért de egy haverom megnézte.. azt ondta hoyg ilyen fos filmet mé nem láto..és az a szép hogy a barátnője is ezt mondta..és nem rocker meg hasnlo..tejesen normális ember..a perl harbor baromira tetszett neki tehát érzelgős meg minden..de aszonta hogy végigszenvedte a filmet...hm... -
Frenzy #514 Én már nagyon nagyon régen olvastam A Babót (izé, szóval A Hobbit című könyv magyar fordítását :)) ) ... abban a hegyekben ugye manók fogták el őket, ha jól emlékszem, közben pedig ott a barlangokban orkok laktak. Jól emlékszem erre, tehát ott is félrefordítás, vagy nem? (manó <-> ork) -
Frenzy #513 Semmi, nekem nem volt bajom az Uruk-haikkal, csupán én eddig máshogy képzeltem el őket, így magamban, a "saját kis filmemben" :)) -
#512 igen... angolul meg goblin volt a dúnföldi.. és azt fordították lidércnek... -
#510 sokat táplálkozott a film a régi müvészeti albumokból és festményekböl... több jelenet direkt azért van onnan fényképezve, hogy tökéletesen egyezzen a festménnyel... jó volt végiglapozni az albumomat, és a képek nagy része visszaköszönt a filmböl. -
Frenzy #509 Szerintem amúgy felesleges vitatkozni azon, hogy ki hogyan látja ezeket a furcsa lényeket, mert szerintem az első kép nagyon is mérvadó lehet ... addig ugye csak elképzeled őket, de hiába van meg benned egy kép, mégis amikor először látod lerajzolva, esetleg filmen, netalántán renderelve, az azért elég mélyen hat rád (szerintem ... :)).
Hogy csak egy példát emlitsek, nézd meg az orkokat a Gyűrűk Ura filmben, aztán pedig pl. a Warcraft-ban (bár lehet rossz a példa, mert a Warcraftba eleve akartak valami mókásat rakni :). Mind a kettő ork ábrázolás, mégis szerintem elég messze állnak egymástól.
Na szóval a Gyűrűk Ura filmbeli troll lehetett volna kicsit "vadabb" ... de szerintem azért nem volt rossz :) - ami engem zavart, az az Uruk-Hai orkok voltak .. nem azt mondom, hogy nem tetszettek, - sőt! -, de a bennem eddig kialakult kép alapján kicsit mást vártam. Na de nem bánkódom miatta, hogy ilyen lett :)) -
#508 A gyikkirály szigetében van ez a kép, de a kaland-játék-kockázatban látható illusztrációk sokkal közekebb állnak az én szivemhez, persze ezt úgy kell elképzelni, hogy kb ugyanakkora a Troll mérete, mert ott is böszöm egy állatok voltak. Mindenesetre a természete jól ki lett találva.