185
Játékfejlesztés \"3d gamestudio, darkbasic, the game factory, stb.\"
  • assa666
    #185
    hali azt szeretném kérdezni hogy amikor a the games factory 2be bent van 2 active picture és mind2 platform movementre van állítva, meglehet azt csinálni, hogy az 1iket nyilakkal a másikat pedig pl.: wasd-vel lehessen mozgatni ? ha lehet akkor hogy? help lécci 2 játékoshoz kéne
  • gombabácsi
    #184
    írtam a játékfejlesztési blogomba egy kis írást ami hasznos lehet azoknak akik (még) nem játékfejlesztők, vagy már próbálkoztak programozással, grafikával de ezek nem mentek nekik annyira:

    http://hcgamedev.blog.hu/2010/03/02/oldal_szakmak
  • rvn
    #183
    Hello! Valaki tud ebbena témában adni nekem valami jó anyagot? " A vga és a játékok kapcsolata.". megköszönném.
  • vear
    #182
    Ha ezt mind elolvasod, nem lesz időd programozni.

    Van néhány könyvem féláron eladó, némelyik a listán is szerepel.
  • blackgamer
    #181
    Game Development e-books and few useful SDKs , egy 5 gigás pack minden jóval
  • blackgamer
    #180
    játékfejlesztő verseny



    "Téma:
    Mint a verseny nevéből kitalálható, a téma a rombolás. Jobban nem fejtjük ki, semmi sem kötelező, mindenki úgy értelmezi ahogy akarja, de azért ne belemagyarázva legyen valami teljesen másba.

    Határidő:
    2008. december. 8. 08:08"
  • blackgamer
    #179
    Assembly game compok, elvileg már van eredmény is de arról nem tudok, tegnap lezajlott de nem néztem utána

    állítólag a magyar Function partyn is lesz game compo szeptemberben, akit érdekel az várja meg a kiírást
  • assa666
    #178
    vagy vmi másik játék készítő programot előre is köszi
  • assa666
    #177
    tud vki mondeni egy oldal ahol le lehet tölteni a the games factory 2-ő teljes verzióját?
  • blackgamer
    #176
    VII. Minigame verseny

    Határidő: 2008. Április 28. 8 óra
  • blackgamer
    #175
    idén is lesz Game Developers Forum májusban MOM Park, amire már tavaly is ki akartam menni, de a jegy rohadt drága 8000+áfa a diák
    ne szórakozzanak már, ennek így mi értelme?
  • blackgamer
    #174
    gamedev.net 6. alkalommal rendezi meg Four Elements nevű játékfejlesztő versenyét
    ha jól értem, 4 elemet ők megadnak amiknek a játékban szerepelni kell
    határidő: [b]2008. április 3.
  • feamatar
    #173
    ha saját játékot szeretnél, akkor egyedül nem fog menni, ahhoz csapat kell, és nagyon sok tudás...
    próbálkozhatsz egy már meglevő játékhoz total conversiont csinálni, ehhez egy már létező játék szerkesztőjét, scriptnyelvét kell ismerni, esetleg nem árt egy textúrázó és modellező emberke is...
  • blackgamer
    #172
    léteznek nyíltforrású stratégia játékok, esetleg érdemes azoknak a forrását bújni (konkrétat most nem tudok mondani)
  • CyrSyS
    #171
    Sziasztok!

    Lehet túlzást mondok de a vágyaimat így tudnám megfogalmazni:
    Starcraft jellegű játék készítéséhez milyen szoftverek kellenének és milyen tudás?
  • blackgamer
    #170
    Function 2007 játékfejlesztő compo

    Idei újdonságunk a versenyek körében a játékfejlesztő compo - a feladat egyszerű: készíts szórakoztató, egyszerű (vagy éppen bonyolult) számítógépes játékot, amivel a közönség party során játszhat!

    A szabályok a következőek:

    A játék tömörítve nem lehet nagyobb 16 megabyte-nál.
    A játék nem írhat a merevlemezre, csak a saját könyvtárán belül!
    Bár nem kötelező, javasoljuk, hogy legyen a játékban valamilyen több-játékos üzemmód is - ez általában sokkal szórakoztatóbb, és több embert von be a játékba. (Az, hogy ez hálózatos vagy helyi multiplayer, az mindegy.)
    A játékot ne kelljen telepíteni!
    A játékot neked kell a helyszínen bemutatni a közönségnek; ebből következik, hogy a többi kategóriával ellentétben ide nem fogadunk el e-mailben küldött nevezéseket. (Nem, mi nem fogjuk helyetted bemutatni. Előny továbbá, hogy ha kell, az orrod alá tudunk dugni egy mikrofont, amivel tudod kommentálni az eseményeket.)
    A bemutatásra kb. 3-4 percet kapsz. Természetesen nem fogjuk stopperrel mérni az idődet, de ha nem sikerül ennyi idő alatt bemutatni a játékod lényegét, az sajnos nem a mi hibánk lesz.
    A játék tetszőleges platformon futhat, de van néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni:

    A bemutatás után a játékokat a partyneten elérhetővé fogjuk tenni, hogy a közönség kipróbálhassa. Ha ezt az egzotikus platform miatt nem tudjuk megtenni, az valószínűleg nem tesz jót a szavazatoknak, mert az emberek nem tudják kipróbálni magát a játékmenetet.
    Ha a játékod olyan platformon fut, amit nehézkesebb bemutatni (pl. mert nincs szabványos videokimenete), akkor mindenképp szólj nekünk party előtt!
    Ha a platform valami miatt nem teszi lehetővé a fenti szabályok teljesítését (mert pl. nincs benne merevlemez vagy nem több-játékos üzemmódra lett tervezve), akkor megfelelő indoklás mellett természetesen kivételt teszünk.
    Téma
    Mivel a demoscene versenyek mindig is a korlátok által előhozott kreativitásról szóltak, ezért mi is úgy gondoltuk, hogy legyen egy kis csavar a történetben, és egy konkrét motívumot írtunk elő a játékoknak:

    A játék alapötletének szerves részét kell hogy képezze a kör vagy a gömb.

    Mit is jelent ez alapvetően? A lényeg az, hogy a játékban minél több és minél fontosabb szerepet töltsön be a fent említett motívum. Az mindegy, hogy milyen szerepről van szó - ez vonatkozhat a karakterekre, a játékeszközökre, a játéktérre, bármire; a lényeg, hogy minél több kör vagy gömb legyen része a játéknak.

    Hogy egy példát is említsünk, a Pac-Man pl. nem igazán felelne meg ennek a kritériumnak, mert egyedül a főszereplő és a kis bogyók hasonlítanak egy körre. Azonban ha pl. a Pac-Man alapvetően koncentrikus körökből álló pályán játszódna, az már sokkal közelebb állna a témához. Jó példa még pl. a Freestyle-féle egyszemélyes Pong is - ugyan az ütő nem kör alakú, de minden más a játékban igen.

    Ezt a szabályt nyilván nem fogjuk véresen komolyan venni, kivéve ha a játéknak látványosan semmi köze a koncepcióhoz - a lényeg, hogy a bemutatott játékokban legyen valami közös elem, amihez a közönség is tud viszonyítani.
  • feamatar
    #169
    snem ismerem darkbasicet, de gondolom becsületes programozási nyelv, és így tudsz írni rendező algoritmust benne, szóval szerintem azzal próbálkozz ;)
  • 4kos
    #168
    Hm valaki?
  • 4kos
    #167
    Hi nagyon kezdő vagyok szeretném megkérdezni hogy Darkbasic-ben melyik parancsal tudom egy számolás után sorba rendezni az eredményeket?
  • blackgamer
    #166
    sajnálom hogy végül nem mentem el rá,
    level up készített egy adást érdemes megnézni (tölthető innen), illetve az előző adás végén is van róla szó
  • blackgamer
    #165
    http://gdf-hu.com/
    A világszerte népszerű játékfejlesztői találkozók és konferenciák mintájára most első alkalommal Budapesten is megrendezésre kerül a Game Developers Forum.

    A Forum tematikája átfogóan mutatja be a játékfejlesztés legfontosabb fázisait, bepillantást engedve az iparág kulisszatitkaiba a játékok világa iránt érdeklődő nagyközönség számára, ugyanakkor lehetőséget biztosít a hazai és európai feljesztőcsapatok találkozására, a naprakész technikai és gazdasági lehetőségek közös feltérképezésére is, olyan aktuális kérdéseket helyezve előtérbe, mint például az MMO játékok fejlesztésének kérdései, a játékok köré épülő közösségek jelentősége és a cross-platform fejlesztés.

    Előadóink nemzetközileg is elismert szaktekintélyek, olyan hírneves cégek képviselői, mint – többek között – a Crytek, az IO Interctive vagy az Eidos Hungary.

    Az előadások nyelve magyar vagy angol. Az angolnyelvű előadásokhoz tolmácsolást biztosítunk.

    időpont: [b]2007. Május 19. szombat
  • feamatar
    #164
    Hi!!!!

    Nem tudja valaki mért nem jön be a jatekfejlesztes.hu ????
  • dzsuvajoe
    #163
    Vki tud adni serialt cracket v teljes games factoryt?
  • kitt2000
    #162
    SZia.Ezekre gondóltál(Construction destuction,Caterpillar construction tyoon)Én eszt a játékót szerintem még nem adta ki mert én sokkal más oldaláról mutatnám be(pl ha végig olvastad akkor kiderül hogy embert és gépet 3d szimulátórba a te szemszögéböl mutasa be az épitkezést menetét e sokkal más élmény lene én még ilyenel nem találkoztam)Mondókra pl ilyennel biztos nem találkoztál hogy a létezö össztes anyagot vegyök a (pl a beton ez a beton gyárba van elöb eszt össze kell keverni a eböl kerűl a mixerbe inen elszálitod a épitkezéshez ahól vár a betonszivatyú (amit te is kezelhetsz )eszt felkell álitani pl a tetöre ahol ajzatbeton kell és megkezded felfelé nyomni a betont a mixerböl)vegyünk még egyet felépitettél egy házat ez még nem fejezödikbe mert a kölön tornácra neked fel kell tenni az anyagókat hogy haladjón a belsö,kölsö(homlokzat) munka(pl vizcsövek,vilanyvezeték,vakolóanyag ami lehet(rendes,gépi),burkoló anyag(csembe,padlólap)festés,gerenda (tettönek) ami raklapon van de ezeket is elkell hozni a kereskedésröl és onan felemellni a szitre de gondolod hogy ezzel törmelékkel jár amit elkell távolitani egy kontinerel a szitröl az épitkezére ezután felkell raknód és irány a törmelék lerakó ez persze növekzik ugy hogy el kell majd durni idövel.Ha ismered az épitögépeket akkor tudod hogy rengeteg gép kell pl(találkoztál már a más játékba pl mixerel,betonszivatyúval,úthengerel,marótárcsával,láncköteles exkavátoral,toronydaruval,és mega gépel ami a nagyobb gyémántbányába dolgoznak... kb 30db -os ami a több fajtából áll egy géptipus PL(csúklós,3,4 tengelyes dömper változat ami a nagyobbak nem tartozik belle..stb ezeket szimulátorba irányitani mert szerinte nem .Néz meg hogy mit kell épiteni (sétaló utca ,bezinkút,fűggöhid,autópálya ,felűljáró, ..stb. ilyenne biztos nem ennél egy kicsit öszetebre gondoljál!Most mit kondolsz róla úgye egyetértűnk hogy ez más lenne sokal öszetebb mit a többi játék?
  • blackgamer
    #161
    létezik ilyen munkagép szimulátor, itt SG-n is van topicja, én még a demo-t próbáltam, sajnos viszont a nevére már nem emlékszem, szóval kérdezősködj chat-en, vagy egyéb topicokban
  • kitt2000
    #160
    Sziasztok. Egy olyan műfajt dolgozna fel ami szinte feledésbe merűl.Én egy nehézgép kezelöi szimulátort szeretnék amibe embert és gépeket irányitani 3D-es megvalósitásal készűlne.Egy kicsit böveben egy város fejlesztésében veszűk részt vagyis épitönk kölönbözö objektumokat(pl elkerűlö autópálya,csatornázás,felhökarcoló,forma 1-es pályát,bérházakat,felöljáró,villamos sin felújitás, sétáló utca ....stb épitönk)Vanak benne kölönbözö válalatok pl(útépités,beton üzem,bánya,magas épitö ipar,szálitás,darúzás...stb)itt tudnák elhelyezkedni dolgozni.Kapunk egy feladatott és onan nekünk kell kiszálitani,elszállitani az kölönbözö anyagót felépiteni alaptól a tetöig a tereprendezéstöl a átadásig.Tudnák fejleszteni a gépeket,tudásunkat,verenyrezni,gépek eszközeitt serélni(elsö,hátsó szereléket)..stb. Van még kiegészitö a játékhoz(pl gépkereskedés,tanintézet,lerakó hely(törmelék),épitöanyag kereskedés,..stb)És a kölönbözö emberek(ács,köművesek..stb)akik felépitik.A gépekröl anyi hogy a létezö öszes gépet kicsitöl a mega gépekig terjed(pl toronydarú,nagy dömper,exkavátor,mixer,wölfe..stb ig terjedne és irányitani lehetne.Akár a gépkezelöi tanfólyamnak is.Ezek még tervek ha érdekel valakitt az irjón! Hogy tetszik az ötletem mit kondoltok róla? ELnézést a helyes irás miatt ha van benne!
  • blackgamer
    #159
    ötleteidet ide is leírhatod, aztán valaki lehet lát benne fantáziát
  • BBird
    #158
    Lehetek gonosz? Ilyen helyesírással még a leveled sem olvasná el egy fejlesztő sem. ;-)
    játékót, tudók... brrr. :-)
  • [HUN]FaTaL
    #157
    :D
  • kitt2000
    #156
    SZiasztok.Megszeretném kérdezni hogy ha terveznék egy játékót(szimulátort)esetleg valamilyen fejlesztö csapat megcsinálná mert én nem tudók játékót programozni.Van olyan oldal ahol elmagyarázák hogy kell játékót késziteni?
  • Lazarus
    #155
    Haligali!

    Keresek elszánt Designereket, most megvalósíthatjátok amit mindig is akartatok :)

    Ha valami referenciát fel tudtok mutatni az jó lenne. Meg az is ha tudtok kézzel rajzolni.

    Ez egy PHP alapú körökre osztott izometrikus nézetű RPG lesz.

    Majd grafikus is kell ( Karakter, tárgyak, pályaelemek, interface) meg mapper és teszter. De először el kéne tervezni hogy mit is akarunk. lazarus[kukac]cia[pont]hu netspirit.srv.hu
  • Danny
    #154
    Telleg? Koszike mar toltom is...
  • Danny
    #153
    Hi! Nem tudnatok mondani egy olyan jatekot ami hasonlit a "Supreme Snowboard" nevu progira. Az annak idejen nagyon bejott, de XP-n nem mukodik. Jo lenne mar egy kis snowboard fikcsi
  • Lazarus
    #152
    jatekfejlesztes.srv.hu

    Itt van róla 2 tutorial
  • skristof
    #151
    keress rá a gugliban magyar lapok között... ennyi :P
  • Lazarus
    #146
    Egy teljeset még senki
  • Lazarus
    #144
    Éppen valami jobb gamemaker után keresgélek, de mindegyik vagy fizetős, vagy szutyok. Netes csapatba meg nem akarok belépni mert abból sose lesz semmi.
  • Lazarus
    #143
    a hármas hajó másodlagos tüzelése védőfalat csinál amin nem tudnak átmenni és átlőni, ha lő 1et akkor eltűnik a fal. Majd ki kell 1ensúlyozni őket
  • TheZsenyka
    #142
    A kettes halyó a legszimpibb, kicsit talán brutális a támadása (letesz egy fegyverplatformot ami aztán kiírt mindent)

    A hármas hajónál gondjaim voltak az irányítással, de ez valszeg a billkiosztás miatt volt. A másodlagos lövésére nem jöttem rá, mintha nem működne.

    A négyes-nek a lángjai jók. Azt hiszem az egyes meg a hármas hajóhoz képest a másik kettő elég erős.
  • Lazarus
    #141
    cncs32.dll