Allergia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
aha

Sephi
Na. Akkor kiderult nekem mi bajom is volt es a

Rhinocort Aqua

nevezetu orcseppek csodat muveltek. Ez a mostani nathara jo ami aug 15 es sept 20 kozott van.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

desigo
<#szomoru1><#szomoru1>
tigeroo
fuhh, ma ritkaszar napom volt😛 tegnap estére dugult be az orrom/fülem..
ma csak szipogok+ a szemem fáratt😛
ollie
Nekem egész pontosan:

Xysal, Nasonex és Opticrom

Egész jó beválnak, bár a kimerültség érzetet nem tudják eltüntetni.

desigo
Nekem tavaly jól bevállt a Telfast.Egy hónapig szedtem és teljesen tünetmentes voltam.Idén kb 2 hónapja szedem de full semmit nem használ.
Ma írt fel a dokinõ Aerius tablettát.Kíváncsi leszek rá.
Persze én is haszálok Nasonex orrsprayt,Spellalerg szemcseppet ha már nem bírom.
Most a három együtt sem ér semmit!
Tök gáz,hogy a dokinõ meg csak kísérletezik!
ollie
Xysal, egész jó, de mivel nagyon allergiás vagyok, használok még szemcseppet, orrsprayt és kalcium pezsgõtablettát is.

desigo
Ti mit szedtek ellene?
Én majd meg pusztulok olyan szarul vok
<#rinya><#rinya><#rinya>
Z
de elõbb regelni kéne allergiát

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

ollie
Szóljunk St-nek, hogy bannolja Allergiát...

Z
igen, valszeg...Alföldre nem is megyek, bár Bépesten is elég szar a helyzete az allergiásoknak.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Z
van benne szteroid, de a korszerû gyógyszerekben már minimális, annyi veszélyt jelent ránk, mint egy ebola vírussal fertõzött róka harapása...na jó ezt csak poén helyett mondtam. Szal minimális mennyiségû.

ollie
Valszeg azért, mert kevesebb pollen volt.

ollie
Vannak már egyéb gyógyszerek is, nem csak Zyrtec meg Claritine, kérj mást.

Stann
Én is Claritinet szedek. Ha folyamatosan szedem, végülis jó, de attól még simán rámjön néha, viszont ha 1-2 napig elfelejtem, utána érezhetõen szarabb. Az orvosom csak megemelte az adagomat. Annyit mondott még, hogy e a Szívre káros, a Zyrtrec meg a májra, úgyhogy 8. Néha én is bekómázok tõle, de hát ha este veszem be, nem gáz.

Amugy a szemcsepp-orrcseppekben tényleg szteroidok vannak, vagy konkrétan ez mit jelent? Szemcseppenk Opticromot haszmálok, az egész jó. Remélem nem zárnak ki miatta! 😊

Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?

Z
44...mondom idén alig jött még elõ! 😄D

Nekem a legszarabb hónap az augusztus allergia szempontjából. Eddig nagyon jól megvoltam augusztus közepéig, szinte nem is tüsszögtem. Erre most meg elõjött. És tavaly is ugyanúgy. Gyógyszert szedek rá, talán ezért is voltam tökéletesen jól, de most augusztus közepétõl mi a fene van, hogy bedurvult ez a tüsszögés, nem tudom.

ollie
Csak az a baj, hogy amíg vannak tünetek, addig egyre csak erõsödni fog az allergiád. Azt kell elérni gyógyszerekkel, hogy nem legyenek tüneteid, és akkor már nem fog erõsödni.

Z
én idén még egész jól bírom gyógysz@r nélkül. le is kopogtam

Z
lool, arra bezzeg nem vagytok allergiásak, mi? 😛P

CoolStuff
De van közötte vadkender is rendesen!😊)

Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair

ollie
Mondjuk az a gaz lehet parlagfû is.
Viszont ami leszomorító, hogy a hétvégén Abádszalókon (Tisza tó) voltam, és ott ill az úton oda töménytelen mennyiségû parlagfüvet láttam. Szóval a Tisza tavat nem ajánlom egy allergiásnak sem augusztusban. Annyi parlagfû volt, hogy nem hittem a szememnek. Õszintén mondom, hogy reménytelen a kiírtása. Végig az autóuta kmentén is nõ.

CoolStuff
😊)

Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair

Z
áh, értem

bisztoss máss dolka akatt

Loál János
Abbahagyta a fórumozást.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

N.E.O.!!!
Én is valami szar gazra vagyok alergiás a patak túloldalán, ugyanis nem kaszálnak😞
1-2 óránként rámtör ilyen tüsszentési roham, a szemem könnyezik, és 3-4 zsebkendõt is telefújok, mire eláll. Egyszer tiszta takony lett a monitor

St megkérte, hogy távolítsam el a régit, úgyhogy most csak ilyen szar van:(

Z
még egy fontos dolog: ha tudsz, alvás elõtt moss mindig hajat. Nem kell samponnal, mert az vegyszer, csak annyira, hogy kimosd belõle a polleneket.

Z
jah, és nekem is beindult... 😞(

hova tûnt Coine? aki indította ezt a topikot?

Z
hát nemtom, de mindenképp menj el dokihoz, és lehetõleg új fajta orrsprayt vegyél, mert azokban asszem a más összetétel miatt kevesebb a hatóanyag...

Remélem arra a buszra ülsz majd, amelyiken a sofõr allergiás rá😊 És egy tüsszentéskor...
CoolStuff
Ma jutott eszembe, hogy szegény parlagfû kifog halni!😊
Védetté és dísznövénnyé kéne nyílváníttatni, szal kezdjünk aláírás gyûjtésbe!😄
Ezt nagyon pihent elmeállapotomban találtam ki, és gondoltam hátha megsajnálta más is kis barátunkat, aki " családjával együtt vidáman él itt, és senki nem bántotta" idáig!
Na csõ, csak ezt akartam!😛

A parlagfû virágzik ilyenkor...
Bõrpróbát nem végeztek nálad?

iko
uhh én is alergiás vagyok de nekem a clarintin némikép bevált a lényeg hogy este kell bevenni aztán meg már mindegy mennyire vagyok fáradt 😊...

spam. sry

És milyen tüneteid vannak? Milyen teszteket végeztek rajtad?
Sephi
Na ezt kapjatok ki.

6 eve mar minden augusztus 15 -odike utan kb szeptem,ber vegejik allergias vagyok valamire es majig nem tudott egy orvost sem adni valaszt hogy mire. Beszedtem egy csomo gyogyszert es semmi sem segitett... 😞

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Hagyd abba. Én is allergiás vagyok minden szarra, vagyis pontosabban atópiás bõrõm van, ami túlreagál mindent, allergia-szerûen.
A claritin a zyrtechez hasonlóan csak akkor ér valamit, ha hónapokig szeded, és feltelíted vele a szervezeted. Viszont annyi a mellékhatásuk, hogy a fene se szed be annyit. Ráadásul nekem nem is használtak. Az orvosok általában elõször ezt a két gyógyszert adják, majd amikor hónapok után kiderül hogy szart sem érnek, akkor kezdenek mással kísérletezni. Én is végigzongoráztam jó sokat.

Ha erõset akarsz, ami gyorsan használ is, akkor Semprex. Ez üt, de használ is gyorsan. Csak vérkép ellenõrzés mellett lehet csak szedni, de használ (viszont nem steroidos már). Ha valakinek komoly tünetei vannak, és hirtelen javulást akar, csak ez jöhet szóba.

Ha kevésbé erõset, akkor Pipolphen. Jelenleg ezt szedem, nem kell egyfolytában szedni, csak ha rádjön az allergia. Nagyon bekómásít, de más mellékhatása nemnagyon van (gyerekgyógyszer), és nem is kell sokat szedni belõle. Napi 1 este, és legalább jól is alszol 😊

Nekem egyébként csak nagyon ritkán jelentkezik asthmásan, 99%-ban a bõrömön jön ki minden... (melyik jobb?😊 Erre pedig Synalart kell kenni. Erõs, steroidos krém (a Flucinar utóda), nem szabad sokáig használni folyamatosan, de nagyon jól használ 1-2 napon belül.
Én kb. 96-óta szenvedek az allergiától. Elõször csak a szemem gyulladt be tavasszal, de az elmúlt években igazi kemény allergiás tüneteket produkálok. Eddig valamennyi haszna volt, mert kb. 6x voltam sorozáson, és mindig sikerült megúsznom a dolgot. Idén már azt hittem elfelejt az allergia, de másfél hete kitört rajtam is. De nagyon durván! Kedvenceim: parlagfû, feketeüröm, füvek😊, fák, kutya- ill., macskaször.

Az eddig próbált gyógyszerek közül semmi nem használt. A Claritint pl. még szezon elõtt elkezdtem szedni (tavaly), de a fáradságon kívül semmi nem történt. A flixonase sem hatott nekem. Egyedül a Tobradex szemcsepp vált be, ami eltüntette a szemgyulladásom. Most kezdtem egy új gyógyszert – Xyzal – szedni, ami állítólag nagyon süti. A doki szerint hét közepére várhatom a hatását, majd meglátjuk...

SAntA_ClAus
Felhoztam a topicot...úgy érzem szükség lenne egy pár hasznos tanácsra.
Claritine-t szedek 2 napja...talán jó lesz...annyira nem folyik az orrom és a szemem sem viszket.
Van esetleg valami új gyógyszer(gyógynövény, aloe...) ami nem káros.
Claritine-nek mi a mellékhatásai? Szedi valaki már régóta? Nekem az augusztus a legkeményebb... illetve a szeptember eleje...
Remélem beválik a gyógyszer.

Orrspray-t milyet ajánlotok? Vibrocil esetleg?
ollie
de ha ezt írod akkor neked már nincs 😉

Én azt szedem (Claritine-t), és mondhatom, nekem bevált. Nem érzem, hogy mellékhatásai lennének szerencsére. Tüsszögés csak néha jön, szóval szinte tökéletes.:-))

Ezek szerint a Claritine nem annyira jó? Mármint mellékhatások tekintetében?

Frank99
Kálcium pezsgõtabletta...

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

A Flixonase orrspray is jó hatású.
Még annyit érdemes tudni hogy ha szakorvos igazolja (Tüdõgyógyász vagy allergiologus) a szénanáthát és az aszthmát akkor 90%-os támogatást kapsz a legtöbb amugy drága gyógyszerbõl. 6 havonta kell igazolás utána a házi orvos is felirhatja EÜ térkötre.
A lényeg hogy a gyógyszereket a szezon elõtt 2 héttel el kell kezdeni mert a hatás 2 hét alatt alakul ki. SAjna a szteroid a legjobb az alllergia ellen, ez hat, ha szemcsepp vagy orrspray formájában használod, vagy ha inhalálod (pl Pulmicort az asthmában) akkor a mellékhatás elhanyagolható. Viszont súlyosabb rohamban mindenképpen szükség van rá. Rövid ideig tartó kezelés szájon át vagy vénásan max 1-2 hét még nem alakít ki csontritkulást, másik komoly mellékhatás a gyomorfekély, ezért érdemes savvédõt is szedni, illetve a Kalium ürülést elõsegíti igy kalium is kell mellé adni . vagyis ilyen injectiot csak orvosi felügyelet mellett lehet alkalmazni..
_RudY_
Ez is szupi:
POLLENEK

_RudY_
Ehh, így már talán jó a 3. cím:
ALLERGIA

_RudY_
33 éve vagyok allergiás, asztmás. Szénanátha szerencsére csak idõszakos, május közepétõl július közepéig tart. Fûfélék, néhány fafajta pollenje, macskaszõr stb., amik ebben az idõszakban padlóra tesznek. Rengeteg dolgot próbáltam már én is, többek közt azt a bizonyos injekciót is, amely teljesen tünetmentességet biztosít! Ezt ugyan kéz alatt szereztem, de amikor egy doki elmesélte a mellékhatásait azonnal leálltam. Az egyik legsúlyosabb - évek múlva jelentkezõ hatás -, hogy úgy fognak törni a csontjaim mint a ropi, éppen ezért nem is adják 50-60 év alatti betegeknek! Hülye voltam, megérdemlem, szerencsére csak 2-3 alkalommal használtam.
A legfontosabb eleve az allergia teszt, ahol pontosan kiderül mire is érzékeny a szervezet. Hiába pumpálnak tele az agytompító hatású, mellékvese károsító "gyógyszerekkel", ennyi erõvel vehetnél pár kg kokaint egy szimpatikus drogárustól is, hatása ua.
Alexease a dokik bizony jól mondják, sajnos a kezeletlen szénanátha egyenes következménye az asztma. Volt részem néhány rohamban, legyintettem rá, ennek eredménye a tüdõgálatom és az átszakadt hörgõfalak...ez ugyibár visszafordíthatalan :/
Az a borzalmas halálfélelem, ami egy asztmás rohamot kísér döbbentett rá arra, hogy hiába vagyok egy (185 centis, 105 kilós) bivalynak és sérthetelennek hitt valaki, mégis van törékeny pontom. Ezek a pillanatok rávezettek arra is, hogy legyen akármilyen rohadt, mocskos, tetves a világ, annyi minden jót nem csináltam még, és nagyon szeretek élni! Sajnos egy ilyen roham, ha nincs sürgõsen kezelve pillanatok alatt végzetes is lehet, hiszen nincs semmilyen elõjele! Elég gáz 30 év alatt így elpatkolni, mindezt azért, mert legyintettem a szénanáthára.
Lelkizés után néhány saját tapasztalat. + éve használom ezeket a szereket: Allice kapszula (tiszta vöröshagyma szójaolaj), Antipoll Forte cseppek (gyógynövények kivonata), Vibrocil orrzselé, Taleum szemcsepp. Ezek közül talán az orrzselének van egy kis mellékhatása, az összes többi készítménynek semmilyen sincs! Az említett idõszakban szinte teljesen tünetmentesen élek!
Van olyan ismerõs, aki ezeket szintén kipróbálta, de neki nem vált be, bár elég trehányan állt az egészhez. Másik ismerõs gyermekénél azonban olyan sikeres ez a kúra, hogy a szülei azóta is könnyes szemmel hálálkodnak.
Fontos, hogy rendszeres, folyamatos legyen a kúra,
és már jóval a szénanáthás tünetek elõtt el kell kezdeni az alkamazását. Éppen ezért is érdemes alaposan megismerni, hogy ki, mire allergiás. A szemcseppet azonban jobb feliratni (bár lehet kapni recept nélkül is), de egyáltalán nem biztos, hogy mindenki ugyanúgy használhatja!!!
Néhány hasznos cím:
ASZTMA SULI
ASZTMA
HREF="http://www.szulo.hu/eges/alle.htm">ALLERGIA
Használjátok a keresõket, sok hasznos infot lehet gyûjteni. Vigyázzatok magatokra és ne vegyétek félvállról, nem éri meg!

Alexease
Nekem is van ezerrel😞(( Extra szarul vagyok.
Probaltam mar minden szart a par ev alatt, de semmi sem volt jo igazan. Mellekhatas van rengeteg, es szinte evente kellene cserelni a gyogyszereket, mert megszokja a szervezet. Pluszban – lehet, hogy mint mellekhatas – Amidazofen allergias is lettem!!! Algopirin, Kalmopirin stb. Vagyis valamilyen gyanus gyogyszer, es mar nem csak pruszkolok, ha nem bedagad a fejem es megfulladok. Fasza. Azota nem szedek semmilyen gyogyszert allergiara. Persze, erre meg azt mondjak az orvosok, hogy emiatt meg asztmat fogok kapni. Ez meg faszabb!!!! Na ennyit errol, folyik a tokmanyom....
Efreet
ez az a dolog, ami hála a Fentieknek engem még elkerült... bár idén tavasszal éreztem magam furcsán, de nemtudom az volt-e.

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Coine
Én is testvér 😊

Én nekem ez van : Allergodil Nasenspray, nem rossz, naponta 2x kell fújni ha gond van.

Coine
kreolbõrû kisebbség ? ;-)))