983
MS OFFICE
  • mágnes
    Sziasztok! Az a problémám, hogy egyes gépeken nem lehet megnyitni a doc fájlokat, amiket létrehozok. Hibaüzenet: "A program (Word) nem tudja olvasni ezt a dokumentumot, mivel az sérült lehet." Más gépeken gond nélkül meg lehet nyitni ugyanazokat a fájlokat és én is meg tudom nyitni őket a sajátomon. Jogtiszta 2007-es Wordöm van. Van erre ötletetek? Köszi előre is!
  • ijo
    köszi a választ..igen, ahogy mondod úgy megy, de régi office(2003)verzióban tudtam módosítani a csatolt file-t is, ezt akartam volna megoldani....Azért nem adom fel, próbálkozom:)
  • Örm
    Köszi a segítséget!
  • bon
    Találtam egy részletes leírást a műveleről, trükkös dolog, de nem vészes:
    "OLDALSZÁMOK ELHELYEZÉSE A FEKVŐ OLDALAK RÖVIDEBB ÉLÉN

Alaphelyzet: dokumentumunkban álló és fekvő tájolású oldalak követik egymást, az oldalszámok pedig még hiányoznak mindegyikről. (Ha az oldalszámot beillesztettük már az álló tájolásúnak megfelelő helyre, kezdhetünk a 2-es ponttal!) Program: Office 2007.

1) Valamelyik álló oldalon kattintsunk körülbelül az élőláb területére, és az így bejövő "Élőfej- és élőláb-eszközök" szalagon az "Oldalszám" menüre. Állítsuk be az oldalszám helyét úgy, ahogy azt az álló oldalakon látni kívánjuk!
    2) Az első fekvő oldalon kattintsunk körülbelül az élőláb területére, és az így bejövő "Élőfej- és élőláb-eszközök" szalag "Navigáció" nevű menüjében kapcsoljuk ki a "Csatolás az előzőhöz" – beállítást! (Ha az oldalszámot az oldal tetejére raktuk az előző pontban, akkor a kurzor az élőfej területén legyen e műveletnél!) Jelöljük ki a most még hosszabbik élen látható oldalszámot és töröljük ki! A még aktívan látszó "Élőfej- és élőláb-eszközök" szalagon kattintsunk ismét az "Oldalszám" menüre, de most az "Oldalmargón / Egyszerű szám" lehetőséget válasszuk!
    3) A fekvő lap oldalmargóján megjelenő oldalszámra kattintsunk duplán! A bejövő "Szövegdobozeszközök" "Szöveg" menüjében állítsuk a "Szövegirányt" vízszintesre, hogy az oldalszám a lapon vagy a kérdéses szakaszban a rövidebb oldalra legyen merőleges, valamint a "Kezdőlap" fülön csökkentsük a betűméretet az álló oldalon használtéra! (Valamiért ezt nagyobb mérettel adja be alapban…) A "Szövegdobozeszközök" "Méret" menüjében az "Elrendezés" fülön ez után válasszuk a "Speciális" lehetőséget, és adjuk meg az oldalszámnak (centiben, pontosan) azt a pozíciót a lapon, ami az álló oldaléhoz legjobban hasonlít, vagy, ha ez nem lehetséges, akkor azt, amit a fekvő oldalra szánt táblázatunk / térképünk, stb. megenged! Ha a számot pl. a rövidebb él alsó sarkában akarjuk látni, és a margóink olyan méretűek, mint az álló oldalakon, függőleges irányban tapasztalatom szerint kb. 17 cm-t kell megadni távolságnak, de ez függ tehát attól, hogy mi kerül a fekvő oldalra, azaz, hogy a szokásosnál (az álló oldalakéhoz képest) keskenyebb margókat kell-e hagynunk, vagy sem!

Megjegyzések:

1) Sajnos a fekvő oldalak rövidebb élén tehát - ha az oldalszám helyzete középen nem felel meg ízlésünknek, vagy az előző szakaszok formátumának -, az alsó vagy felső állású pozíciót nekünk kell belőnünk. A szám oldalmargóra helyezésekor ugyanis a programban nincs más felkínált lehetőség, csak a középső állás! (Vicc.) Megnyugtató azonban, hogy (még ha próbálgatnunk is kell) ez azért kivitelezhető.
    2) Ha néhány fekvő oldal után a dokumentumunkban ismét álló oldalak következnek, és a régi, lap alján elhelyezett számozást szeretnénk folytatni: az új szakasz valamelyik álló oldalán - mivel az oldalmargóra rakott számok az élőfejhez tartoznak - először az élőfej területére kattintva kapcsoljuk ki a "Csatolás az előzőhöz" - beállítást, hogy törléskor csak az új szakaszban töröljük ki az oldalmargóra rakott számokat! Ezután az új szakasz első álló oldalának élőlábán is nyomjuk ki ezt a kapcsolót, hogy az ne az előző, fekvő tájolású oldal (üres) élőlábát kövesse (illetve visszafelé se írja teli azt, ha oldalszámot írunk be ide), majd illesszük be az oldalszámot az itt kívánatos helyre, az 1-es pontban leírtaknak megfelelően."
  • Örm
    Valószínű, hogy én vagyok hülye, de nem értem. Beszúrtam egy oldaltörést amire beillesztettem a fekvő táblázatot. A jelenlegi oldal egyáltalán nem tartalmaz oldalszámot. Ha az oldalszámot alulra szúrom be akkor az előző oldalét folytatja, de nyomtatás és kötés után nem alul lesz hanem oldalt. Ha az oldalmargóra szúrom be akkor pedig alul lesz, de a szám fejjel lefelé fog elhelyezkedni. Esetleg letudnád írni nekem lépésről lépésre, hogy mit kell csinálni pontosan? Köszönöm!
  • bon
    Egy valami elfeljtettme leírni, csatolás az előzőhöz funkciót ki kell kapcsolni, mert különben törli az előtte lévő oldalszámokat is.
  • bon
    Nem, fekvő állapotva ki kell törlnia fejlécből vagy láblécből az oldalra vonatkozó oldalszámot és újra létrehoznia megfelelő helyen
  • Örm
    Ne haragudj, de ezt nem nagyon értem! A táblázat egy teljesen új oldalt foglal el. Miután beillesztettem fektetve a táblázatot vissza kell állítani az oldalt állóra és úgy létrehozni az oldalszámot?
  • bon
    A nem megfelelő helyen lévő oldaszámozást törlöd, és a megfelelő helyen és beállítással újra létrehozod. Oldalszám folytatását korábban lerítaknak megfelelőne kell beállítnai.
  • Örm
    Sikerült megoldanom, de jelentkezett egy másik probléma. A fektetett oldalon az oldalszámozás alul helyezkedik el, de bekötés után ezen a fektetett oldalon a jobb oldalon helyezkedne el. Azt, hogy tdom megcsinálni, hogy a fektetett oldalon a számozás az álló elrendezésnek megfeleően alul helyezkedjen el?
  • Örm
    Köszönöm szépen a választ! Ezt a szakasztörést a 2010-es worldben hol lehet beilleszteni?
  • bon
    1. pl. kisebb betűméret, kisebb cellaszélesség
    2. a word-ben folyamatos szakasztörést illesztesz be arra az oldalra, ahonnét fekvő oldalt szeretnél. Beilleszted a táblázatott, majd beilleszted az oldalszámot és az élő lábban kijelölve jobb gomb a számon formázás, oldalszámozás menüpont, a megjelenő ablakban az előző szakasz folytatását választod. Ha már nem kell fekvő oldal akkor újabb szakasztörés és átállítod állóra.
  • Örm
    Hello!
    Egy PhD dolgozat végére szeretnék táblázatokat beilleszteni, de a következő két problémába ütköztem:

1. A táblázat fektetve sem fér el teljesen egy lapon. A kérdésem az lenne, hogy tudom ezt a táblázatot még az excelben úgy megformázni, hogy egy lapra elférjen?

2. Az másik kérdésem az lenne, hogy tudom a lap mérethez igazított excel táblázatot fektetve beilleszeni a dolgozat végére úgy, hogy az oldalszámozás folytatólagos legyen és a számozás a lap alján helyezkedjen el?

Segítségeteket előre is köszönöm!
  • bon
    Emlékeim szeirnt, megnyitod levélből az excel, szerkesztésre engedélyezed, de ettől függetlenül más néven kell elmenteni, belementeni az email-be nem fog menni.
  • ijo
    Sziasztok!
    Az a kérdésem, meg lehet-e oldani mentés másként nélkül outlook-ban (office 2010), hogy az érkezett e-mail excel file-ját módosítsam. Ha jól emlékszem, előző office verzióban (bár lehet nem attól függött) sikerült, de most nem. Köszi a válaszokat előre is!
  • MociNet
    Hello!
    Olyan bajom van, hogy Word 2007-ben csináltam egy stílust és a számozást benn hagytam és most számozott lett a stílus. De én azt akarom, hogy ne foglalkozzon a számozással, vagyis független legyen tőle. Ha van számozás az adott helyen akkor a stílus hagyja meg és ellenkező esetben is. Most az az aktuális helyzet, hogy ha számozott a stílus akkor mindent számoz, ha meg nem akkor meg semmit se. :S
    Kösz!
  • gergely1991
    Talán a csere funkcióval,azthiszem bekezdés vagy formátumoknál, a keresésnél kiválasztod a oldaltörést a csere mezőt pedig hagyd üresen.
  • bon
    Oldaltörés mindig lesz és volt is. Olyat tudsz beállítani, hogy a fájl\nyomtatás\oldalbeálíltás menüpont oldal fülön beállítod, hogy hány oldal széles és magas legyen a nyomtatás, vagy %-ban megadod a kicsinyítést.
  • alfa20
    Sziasztok,

Egy kis segítséget szeretnék kérni,
    2010-es Offic-t használok, és sokszor kapok olyan táblát amiben benne van az oldaltörés, a Nézet menüben hiába állítom át Normálra akkor sem tudom kinyomtatni a teljes dokumentumot, teljesen, csak ha előbb Oldaltörés megtekintése-re váltok és ott beállítom. A kérdésem annyi lenne, hogyan tudom végleg törölni az oldaltöréseket?
    Segítséget előre is köszönöm!
  • me and a monkey
    Pali te vagy az?
  • bon
    Nem tudom melyik kellhet a dokumentmhoz, de itt van néhány link letöltöd és jobbgomb a betűtípuson és telepítés
  • Örm
    Cirill betű típust hogy lehet telepíteni? Doktorihoz feltétlenül szükségem lenne egy orosz szöveg megnyítására!
  • bon
    Gondolom a betűtípust feltelepítve.
  • Örm
    Hello!
    Cirill betűs szöveget, hogy lehet megnyítni?
  • Örm
    Köszi!
  • bon
    Excel: link

word-re egy msáik módszer: link

outlook: link
  • Örm
    Igen és az outlook-ra. Ez működik excellnél is? Köszi!
  • bon
    Feltételezem a word-re gondolsz: jobb gomb a norlám stíluson, módosítás beállítod a neked tetszőre, majd az ablak alján "a sablon alapú új dokumentumokban" opciót választva ok-ra kattintasz.
  • Örm
    Hello!
    Hogy lehet beállítani a 2010-es office-ban, hogy ha megnyitok egy új dokumentumok, akkor az alapértelmezett betűtípus a 12-es Times New Roman legyen? Köszönöm a segítséget!
  • bon
    pl. itt: link
  • bon
    Csinálsz egyet, az email fiókodhoz.
  • TomBond
    Köszi de kér valami liveid-t ami nekem nincs.
  • bon
    Ez esteben a Microsoft oldalálról: link
  • TomBond
    Lassan újra kéne rakni a gépem és olyan kérdésem volna, hogy honnan tudnék letölteni egy Office2010 Otthoni és diák verziót SP1-el. Lehetőleg eredeti Microsoft-os kéne mert eredetiben van meg de csak egy sorozatszámot kaptam.
  • lalakov
    Köszönöm.
  • bon
    TAlán ez műkődik: link
  • lalakov
    Menü beállításra.
  • bon
    Mire gondolsz pontosan, menü beállításokara vagy a térköz, betűtípus stb adatait tartalmazó normál.dot sablonra?
  • lalakov
    Meg tudná mondani nekem valaki, hogy az Office 2007-ben el lehet-e menteni a World, Excel beállításait?
  • aate
    Nem tudjátok az Office(Outlook) 2010-ben hol lehet beállítani hogy az alapértelmezett e-mail cím beérkezett üzenetei jelenjenek meg megnyitáskor?Vagy szabályt kell létre hozni ? Az outlook adatfájlok jelenik mindig meg. Eddig is ezt használtam most nem tudom mit állítottam el...De az adatfájlok mappa nem látszott most meg nem tudom elrejteni és az jön be elsőnek .