2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
-
red13 #1824 Nekem nem hogy két hét múlva, de már két hónap múlva sem volt semmi javulás. Két hét alatt még azt sem tapasztaltam, hogy rosszabbodott volna, csak annyi hogy maradt ugyanolyan minden. -
Vendettahc #1823 Jajj de hülye vagyok, mit két hete, két hónapja :- ) -
Vendettahc #1822 Na kedden elvileg megyek vissza dokihoz, akkor lesz két hete hogy szedem a Sotret/roa párost :) Eddig sajnos még nem hatott, csak a mellékhatások jönnek mint az atom. Most már remélem felírja a napi 40 MG-ot a 30 helyett, hátha akkor el kezd már végre hatni.
2 hónap után ti mit tapasztaltatok ? javulás elkezdődött, vagy még várni kellett vele ?
Köszi a választ. -
red13 #1821 A roának van olyan hatása, hogy a kúra után elvileg eltünteti ezeket a piros foltokat, segít a gyógyulásban. Nekem a halántékomon, homlokomon egy sincs már. Oldalt az arcomon van, de szerintem ott a borotválkozás miatt is és az is alig látható.
-
#1820 Úrsiten, én szerdán megyek bőrgyógyászhoz :S Mit fog velem csinálni? :DDD -
jdavid5 #1819 Kössz a válaszokat:) Rem akkor hama lerohad:D Roaccutan<3 =megmentő= -
at16 #1818 szeva.
szedjed tovább a gyógyszert. piros pöttyök nekem is voltak az arcom oldalán, de a kóra végefelé elkezdett halványodni, majd eltűntek azok is.
ne aggódj az is lerohad :D -
#1817 szerintem várj, aztán ha nem tűnnek el akkor bőrgyógyászt vagy valaki okosat kérdezz meg :D -
jdavid5 #1816 Nekem pattanásnagyságúak azok a piros foltok. Sok sok és sima, nincs bemélyedve. Tehát az eddigi patiknak a nyomai. Azokat szeretném eltüntetni. -
#1815 tudom, nekem is olyan volt/van. mondjuk most hogy így a világosba is megnéztem, nem tudom eldönteni, hogy azok a pattanások miatt vannak, vagy alapból voltak :D de mondom, kb. akkorák mint egy miteszer, csak icipicit beljebb van és nem olyan fekete, hanem bőr színű :D -
jdavid5 #1814 Én az enyéimet nem hegeknek mondanám. Mert én nem látok semmiféle bemélyedést, csak sok piros folt. Az csunyítja el az arcom csak. Gondolkoztam a szolin de a gyógyszerezés alatt nem kellene, bár napozni rengeteget napozatm kura alatt amíg volt nap, és az csak segített. -
#1813 nekem kb. 1,5 éve vannak (vagyis mostanában már csak nagyon kevés (kopp-kopp :)) és az őspattanások hegei szinte már teljesen eltűntek (nagyon nagyon pici bemélyedés és nagyon nagyon picit sötétebb szín). jó, hogyha centiméterekről nézem, akkor azért látható, hogy ott valami bibi volt, de így távolról egyáltalán nem vészes :)
am semmi különlegessel nem kentem, csak amiket a pattanásokra is, tehát nem volt semmi csodaszerem hegekre :D mint ahogy a szólás is tartja: az idő minden sebet begyógyít :) -
#1812 na engem is ez basz fel!
Nincs sok pattanásom, csak piros foltok az pofámon és azok a rusnyák... :D
azok hegek, és eltűnnek egy idő után? de teljesen sose tűnnek el, egy nagyon pici kis heg mindig fog maradni ott? Vagy egy idő után teljesen eltűnnek? Vagy valamit lehet velük csinálni? :D -
jdavid5 #1811 Azoktól kérdezem akiknek vészes volt az arca, de már csak a helye van. Mit csináljak a piros foltokkal? at16!! te mit csináltál a kura után a piros helyekkel?? -
#1810 Nem tudom én inkább egy csajjal vagyok így akibe totál bele vagyok esve, és nem a pattanásokkal mert azok egyszerűen csak zavarnak (mondjuk az én helyzetem annyira nem kritikus de mondtam már, mihez képest nézve) én használom ezt a krémet ha nem hat (már pedig eddig nem nagyon tapasztaltam) akkor meg megyek bőrgyógyászhoz aztán az biztos kitalál valami okosat és 3-4 hónap múlva vagy 6 hónap mulva csak eltűnnek, én így állok hozzá. :)) :D -
bounty88 #1809 hát úgy hidd el, hogy nekem állandóan a pattanásokon jár az agyam, egyszerűen nem tudok megszabadulni a gondolattól és az érzéstől....mindig belenézek a tükörbe, ráncolo ma homlokam, hogy nem-e érzek-e már valamit, amiből majd patti lesz, filmet nézek ,de vagy 10 másodpercenként rájuk gondolok, csak eszembe jutnak.....hogy a faszba lehet nem rájuk gondolni és nem stresszelni? mert ha elhatározod, hogy nem ráncolod a homlokod, nem gondolsz rá, nem més za tükör elé, akkor is eszedbe juthat magától....hiába határozom el magamban, hogy most pedig nem fog érdekelni, leszarom, akkor is eszembe jut, és ha eszembe jut stresszelni kezdek miatta, ez iylen tudat alatti stressz, nem oylan, amikor vmi nem jön össze, felhúzod magad, és belebaszol egy öklöst az ajtóba...ez tudat alatti, és akkor is stresszel,sz, ha észre sem veszed.....
Most elhatároztam ,hogy nem rncolom a homlokam, tükörbe is csak este ér reggel nézek, és talán az sem jó, hogy mosakodásnál mindig úgy pásztázom végig a fejem....lehet csak bekéne állni a tükör elé reggel meg este, egyetlen szempillantást vetni rá, aztán kész is, nem pedig négyzetmiliméterenként feltérképezni, hogy msot akkor hol és mi van, vagy alakult-e már ki vmi....
Sztetek?
Stressz valós ok? -
red13 #1808 Hagyd a fenébe ezeket a szirszar kenőcsöket. Főleg az ilyen garnier meg mittomén milyen kozmetikumokat, szart sem érnek. Én anno mindent kipróbáltam szinte, semmi nem hatott, járkáltam magyar, külföldi oldalakra ott is ugyanaz volt a véleményük ezekről a cuccokról.
Vá ne is mond, amikor csináltam a méregtelenítéseket, lúgosítást, candida diétát szinte mindent megvontam magamtól. Rémálom volt. 57 kg lefogytam, a roa szedése alatt felhíztam 10 kg. Már szarom le, persze nem eszek össze vissza, de ha valamit megkívánok az jöhet.
Hát ha a stressz miatt jönnének ki, akkor nekem tele lenne a búrám. :D De van benne valami, főleg ha állandóan a pattanáson jár az agyad, meg lesegeted a tükörbe. :D -
#1807 szerintem mindenkinek másra reagál a bőre... :)
Apám azt mondta ha már nagyon nem bírom befizet ez nyilvános házba... XDDDD
-
Vendettahc #1806 Lehet benne valami.
Mióta elkezdődött az iskola kijött 5 rohadék tetves. Szerencsére nem olyan óriásiak, de elkezdtem egyik nap stresszelni a továbbtanuláson, az érettségi, és egyéb dolgok miatt, és másnap már elő is jöttek .Szóval igaz lehet. Nekem egyébként a csipsztől jöttek még nagyon, 2 hónapja(!) nem ettem már, és szebb is valamivel az arcom. De ne tudjátok meg, milyen rossz nélküle. Mint a dohányosoknak a leszokás.
Lekentem őket egyénként Szalicilsavas alkohollal, és hát kell egy két-három nap míg el-eltünedeznek. Csak hatna már a Sotret.
más: Szerintetek a Garnier Pure SOS ceruza, ami elvileg 5(!) óra alatt legyilkolja a pattanást, de úgy hogy, estére nem is látni érdemes kipróbálni ? Vagy felejtsem el, úgy sem fog tőle elmúlni ?
köszi a választ előre is. -
bounty88 #1805 hát nemtom ti hogy vagytok vele, de én szerintem nekem a stressz és az idegesség maitt jönnek ki....
reggel úgy keltem fel, hogy tök jó napom lesz, kinn leszek a szabadban stb stb...erre már délben itt ragadtam a gép előtt, játszogattam, ami ugye stressz szül, főleg ha multizik az ember, és ideges mert nem jönnek össze a dolgok, ki mentem a tükör elé, már ott volt "2 újabb vendég"
Sztem nagyon sokat számít a mozgás, a szabad levegő sé a napfény, és a stresszmentesség... -
#1804 Hát én most 1.5 hónapja kezelem krémmel az arcom (akneroxid) meg ajánlották még az ezüst kolloidot is azt is használom, sok hatást nem érzékeltem, aztmondták ha 2 hónapon belül nem látok változást érdemes bőrgyógyászhoz fordulni, szal még ezt a 2 hetet kivárom aztán apummal elvitetem magam valami fasza bőrgyógyászhoz... Annyira azért nem vészes a helyzet nekem (mondjuk mihez képest viszonyítjuk), mert csak az arcom jobb oldala annak is leginkább a közepe és a halántékom, meg a homlokom közepe, de ott ha megyek erre-arra nem látszik mert vasalom a hajam és akkor szemig belóg és takarja meg a halántékomon se látszik ugyan-e miatt, de olvastam hogy hagyni kell lélegezni a bőr szal itthon hajpántot használok :)
de akár hogy is azért zavar... -
kuki muki #1803 Terveztem hogy elmegyek a laborvizsgálatra, viszont a bőrgyógyász szerint ritka hogy bármi probléma lenne, ezért nem is sürgetett annyira a vérvétellel.
Mostmár valószínű hogy azzal kellett volna kezdeni. -
at16 #1802 hali.
mindenkinél az első 2-3 hétben rosszabbodik a helyzet. persze vannak kivételek akiknek nem.
ha annyira nagyon pirosodik/gyullad fáj az arcod akkor valszeg allergiás vagy a készítményre.
mielőtt felirta volna a doki a gyógyszert elküldött téged vérvételre? vagy csak felírta és csá?
vérvétellel kimutatható ha allergiás vagy vmelyik összetevőjére, és ha az vagy akkor nem írhatják fel. -
kuki muki #1801 Azok közül amit leírsz, sokmindent tapasztalok.
Viszont így az 5. naphoz érve annyira rossz a helyzet, hogy abba kell hagynom, és visszaállnom egy ideig az antibiotikumra, mert ezt a mostani állapotot (az arcom szó szerint tele, a gyulladás miatt hihetetlenül fáj és vörös, nameg mutatkozni is több mint szörnyű) sokáig nem bírnám. Nem tudok sajnos hónapokat várni a végeredménnyel, + félek hogy a bőröm teljesen elhegesedne. Szóval ez van, különösebben nem hibáztatom a bőrgyógyászt sem, mert leginkább én akartam szedni. -
red13 #1800 Én az első hónapban 20mg-ét szedtem. Ezalatt szinte semmi változást nem tapasztaltam, egy kis szárazság, de nem több. Követező hónapban már 40m-ot szedtem, amit már megéreztem. Elkezdett száradni a bőröm és a szám, de még mindig nem olyan vészesen. Viszont jöttek elő a gyulladt pattanások rendesen, főleg a homlokomon és a halántékomon, azok az igazi nagyok. Olyan 3-4. hónapban jött elő a brutál szárazság mindenütt. Elvékonyodott a bőröm, piros lett, fájtak az ízületeim, a hátam. 5. hónapig szedtem a 40mg-ot, aztán magamtól áttértem a 60 mg-ra. Gyorsan beakarom fejezni a kúrát, az orvos nem írta fel, de szartam rá, beszedtem. Úgy sem emlékezett rám, hogy most havonta vagy kéthetente jövök a cuccért. Így 6 és fél hónap alatt meglett a test súlyom 120szorosa, azaz 7200mg.
Amire figyelj oda az, hogy sok folyadékot igyál, lehetőleg ne szénsavasat. Én első két hónapban ezt nemigazán tartottam be és rohadt furcsa ízt éreztem a számban. Nagyon kellemetlen volt, aztán gondoltam lehet ez miatt van és elkezdtem vedelni a vizet. 5 nap alatt megszűnt.
Én a bőrömre niveát használtam, de csak nagyon keveset. Számra eleinte sima labellot, majd egy drága cuccot(2e Ft, Ceralip a neve). A karomra lábamra meg gyógyszertárba kikeverhető kenőcsöt, ez olyan 100Ft volt egy nagy 150ml tégellyel.
Ja és kitartás, nekem is mondták hogy hülye vagyok amiért szedem ezt a szart. Csak ők nem tudják hogy mennyit megszenvedtem én már ezek miatt a rohadt pattanások miatt. -
Vendettahc #1799 Neked egyébként mennyi ideig kellett szedned, és mely hónapokban, mennyi MG-ét ? -
Vendettahc #1798 Igen pont akartam írni én is, én ma másfél hónapja hogy szedem - napi 30 MG - és egyelőre semmi, az első két hétbe brutálisabb lett a helyzet, de a vicc az, hogy csak az egyik fele, az is a halántékomon. Ott nagyon, a másik meg teljesen tiszta. Nem vagyok szkeptikus, mert ha a mellékhatások ilyen intenzíven előjöttek, akkor a hatása sem maradhat el. Ma például muszáj volt leugrani patikába valami orrsprey-ért, mert hihetetlenül besebesedett belül, de mocskos mód, olyan szinten ha megnyomom az orrom bekönnyezek. Szóval a mellékhatások, amikkel nem kell orvoshoz fordulni elég neccesek annak ellenére. Az ajkam most már lehámlott, de a múlt héten ocsmány volt.
Abban bízom, hogy ha most még nem is, de a harmadik hónapban már javulásnak indul az arcom, meg a hátam. Nemsokára szalagavató, meg minden egyéb, örülnék ha már nyugodt szívvel tudnék mászkálni a suliban is.
Szóval kitartok, türelmes leszek, nem figyelek oda a haverokra, akik mondják hogy bolond vagyok hogy szedem, ők nem tudják milyen rossz érzés ez, mivel babapopsi tiszta az arcuk.
Szóval mindenkinek kitartás. -
red13 #1797 Lehet, hogy 3-4 hónapot is kell várni mire elmúlnak és hatni kezd. Nekem ennyit kellett. -
kuki muki #1796 Hát sok okosságot még nem tudok mondani. Betegtájékoztató szerint 7-10 napig romolhat (hogy mitől és miért nem tudom), úgyhogy csak ebben bízhatok. Elég rossz lenne visszatérni az antibiotikumhoz. -
#1795 meséld csak hogy hogy hat engem érdekel:D:D én most fogok bőrgyógyászhoz menni aztán majd felír valamit... :) -
kuki muki #1794 Hello, látom a Sotretről is esett szó.
Néhány napja szedem, 30 mg-os adagban. Az első pár napos tapasztalatom a szájszárazság, illetve 2-3 nap alatt elég durván súlyosbodott a helyzet - lényegében bevörösödött tőle az arcom, és majd 10 pattanás jelent meg, fáj is rendesen...úgyhogy egyelőre szkeptikus vagyok hogy pont ez a készítmény fog csodát tenni. -
Vendettahc #1793 Pont ezt akartam írni. Hogy az ajkam kicseszett mód szárad, és most kezdett el hámlani mint a gép, és vááá, de rossz :)
Amúgy meg már elkezdtem a második hónapot a kúrámnak, sőt már abból egy tízes le is ment, de egyelőre még semmi :(
Ugyanúgy jönnek ki, vagy éppen tűnnek el mint eddig, az alkoholos oldat rettentően szárítja az arcom, bőrdarabokat szedek le az orromról, satöbbi. Szóval a napi 30 MG lehet hogy még nem hatásos. De azért türelmes vagyok és várok.
Mellékhatásokból pedig semmi új nem jelentkezett, a szokásos bőr és ajakszáradtság, orrvérzés, és néha fáradékonyság meg enyhe fejfájás. Ennyi.
Ja és a tetoválás - lehet nem mindenkinél - kicsit kerülendő a kúra alatt, mert nekem a javítás majdhogynem jobban fájt mint az alap tetoválás varratása, ami még a kúra előtt volt. -
jdavid5 #1792 Nekem pl. most már lssan 3-4 napja nem jött ki patim.(lekopogom) Remélem mostantól beáll az arcom és csak jobb lesz mineél hamarabb. mert még a régi hegek itvanak. De már egészen sima a pofám.
Eddig meg vok elégedvbe gyogyszerrel, nem bántam meg h szedtem. Meg ha most ki is jönne vmi akkor sokkal hamarabb begogyul. -
at16 #1791 kozmetikushoz én is jártam előtte. szó szerint kinyírt. vagy ezer pattanást nyomott ki, nem bírtam már a végefelé annyi volt.
1-1,5 hétig rendben is volt az arcom nagyjából. de utána egyből visszajöttek, az összes.
elmentem dokihoz, felírta Sotretet, azt szedtem.
3hónap alatt rendbehozta az arcom. a szám eléggé ki volt száradva már a 3.hónap végén. már nem hámlott csak száraz volt.
igen hámlani is fog, ilyen kis darabkákban fog leválni az ajkaidról a bőr. nem fáj, nem vérzik, de ha megpróbálod lehúzni beszakad, és akkor marha szépen fogsz kinézni XD
teljesen tiszta lett tőle az arcom. -
F1re #1790 régen irtatok 1 hámlaszto gyogyszert mi volt a neve ?:P -
#1789 és teljesen tiszta lett tőle az arcod? :O :) -
#1788 Jó, most vagyok úgy vele hogy gecire leszarom a összes kibaszott mellékhatását akármelyik gyógyszernek csak tünjenek már l végre!!! :DDDDDDD
Meg a faszom fog elmenni kozmetikushoz állandóan... napokban elkell mennem bőrgyógyászhoz :) -
BlackWolf #1787 en nemhasznaltam naptejet szarra egett a pofam :D szoval a naptej kell csak en raj voltam es minek ? aztan 1 hetig egett hamlott es olyanvolt mintha alandoan el lennek pirulva.. de naptejjel laza csak ilyenkor nagyon vekony a borreteg es vigyazni kell am -
jdavid5 #1786 Én is sokat vagyok azt nincs belőle baj. Asse tom mé nem szabad napra meni. Anyi h délbe ne legyé kint. meg ha soakt vagy kint hazsnálj naptejet
bár én délbe napoztam gyogyszer melet. azis segitsen -
#1785 áh, én nyáron rengeteget vagyok napon nem tudnám szedni... :D