2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
-
bounty88 #1864 namost akkor....én 3 valószínűsíthető okot tartok valószínűnek
az első kettő BELSŐ problémára enged következtetni...
- Ételallergia: ezt egy egyszerű allergia vizsgálattal ki lehet szűrni, nem lehetetlen sztem, hisz pl. a lisztérzékenyek is gyakran kipattognak
- Hormonális: na ezen csak belső gyógyszeres kezelés segít, mint a Roa
És mivel jelenleg munkanélküli vagyok, nincs betegbiztosításom, az első kettő kapásból kilőve egyenlőre, hisz TB nélkül dokihoz nem mehetek
Marad a 3. a KÜLSŐ:
- mégpedig vagy a szőrtüszők vagy a pólusok eltömődése, nézzük ezt most!
Én nagyjából már mindent kilőttem, hogy mitől tömődhetnek el a pólusok, de azért van itt valami, amiben ti is segíthettek, méghozzá a MOSAKODÁSOM. Ugyanis ha az ember rosszul vagy túl gyakran mosakszik, kiszárítja a bőrét, ami arra ösztökéli a szörtűszőket, hogy sok faggyút termeljenek..és a túlzott faggyútermelés ugye pattanásokhoz vezethet.
És ez nem hülyeség, úgy higgyétek el, hogy anno. napi 4x mosakodtam, mert állandóan fényes volt a homlokom, majd napo 3X, és msot napi 2X..de sztem azt is rosszul teszem? hogy miért?:
Reggel felkelek, az arcom átmosom langyos, de inkább kicsit hideg vízzel....sztem az sem számít, hogy az ember forró vízben mossa az arcát...mert ez is befolyásolhatja a faggyútermelést...
És este, meleg vízzel mosom át az arcom, hogy felpuhuljon, és könnyebben ki tudjam nyomni a pattikat...ezután leöblítem az arcom langyos vízzel, majd megfürdök, és egy kis langyos vízet veretek rá, és kész...
Sztetek van ezek között felesleges arcmosás? ugye reggel kell, meg este is....pattik kinyomása előtt sem árt, könnyebb kinyomni őket...ugyanakkor miután kinyomtam őket, átszoktam öblíteni az arcom...mit csinálok rosszul? esetleg felesleges a kinyomkodás helyett vízzel leöblítenem, meg még fürdésnél is, hane mcsak egy sima tonikkal áttörölni?
Csak az a baj, hogy évek óta nem használok iylen MESTERSÉGES arcápolókat, mint a lemosó vagy a tonik...meg azt gondoltam, hogy a sima melegvizes arcátmosás is szépen kitisztítja a pattikat....
-
#1863 Egy kérdés ugye a Roánál meg az ilyen gyógyszereknél a testsúly 120x osát kell mg-ban beszedni, cirka 7200 mg akkor nálam.
Az lenne a kérdés hogy ez mennyibe kerül? Tudom csak doki írhatja fel csak kíváncsi vok, neten néztem és valami 5000 forint a 10mg-os amibe 30 darab van, na most ez azt jelenti hogy ez 300mg és ebből kéne 24 doboz? az 24x5000 forint 120000 forint :D kicsit sokkalom :S De lehet hülyevagyok és vénnyel olcsóbb vagy én nem tudom :) :S -
#1862 Belső probléma olyan értelemben, hogy egészségügyileg ugyan nincs semmi bajod, de hormonháztartásod miatt mégis hajlamos vagy a pattanásosodásra. Sajnos külső kezeléssel legfeljebb csak enyhíteni lehet a tüneteket, megszüntetni nem. -
red13 #1861 Wescone: 7 hónapra jött ki ha jól emlékszem.
Egyébként amióta abbahagytam azzal a szappannal az arcmosást visszaállt a régi, sima állapotba és sehol egy pattanás vagy akármi.
bounty88: nekem a borotválkozástól lent a nyakam pattog ki, ahol az ádámcsutkám is van, de azok nem pattanások, hanem ilyen irritáció. Ha megfelelő borotvával borotválkozol, értsd ezalatt, hogy más nem használja, illetve azt a borotvát csak az arcodra használod akkor nem hinném hogy pattanásokat okozna.
Egy bőrradírt vehetsz, de nem hinném, hogy olyan nagyon sokat használna. Viszont egy szappant ajánlanék, ilyen szappanboltokban biztos mindenütt kapni. Úgy kell kérni, hogy körömvirág szappan. Narancssárga színe van, ez egy kicsit szárít, de amikor megmosakodtál vele, megtörölted az arcodat lehet érezni, hogy sokkal simább. Igaz nekem már alapból az, de amikor jöttek a pattanások akkor is sokkal jobb volt. -
bounty88 #1860 ez akkor most mit jelent? belső probléma, tehát a szervezetemmel nincs valami rendben, vagy egész egyszerűen ahogy olvastam, a pólusaim eltömődnek, és ezért gyulladnak be a pattik? ha az utolsó lehetőség a valószínűbb, hogy tehetek ellene? hogyan tehetek azellen, hogy a pólusaim ne tömődjenek el, ne legyenek gyulladt vöröses pattanásaim? valaki a bőrradírt javasolta...valóban használ? vagy van vmi speciális, bőrbarát szappan, ami nem tartalmaz zsírt meg semmi ártalmasat, hanem szépen át lehet vele mosni az arcbőrt?
LINK -
#1859 "DE! - én szeretném megtalálni az okot...sajnos a bőrgyógyász ezt annyival elintézi, hogy felír vmi szart...de én tudni akarom, mi váltja ki"
Itt nyomni! -
#1858 Csak érdekességképp:
Minden "Átlagember" ezt hiszi. -
#1857 "Egyáltalán van mindennek értelme, vagy csak spekuláció?" - többnyire spekuláció
"...az hogy valami miatt eltömődnek a sz9rtüszőim, ez inkább belső probléma..." - igen -
#1856 Hello! Megtudhatom mennyi ideig szedted a Roa-t? -
#1855 Hi!
"lehet nem volt elég neki a 3 hónap :("
Nem "lehet" - egészen biztos. -
bounty88 #1854 üdv. azt gondolom, hogy az állam, illetve oldalt az arcomnál és a nyakamnál is a borotválkozás miatt pattog ki..van ennek értelme? mert ugye ha az ember az arcát borotválja, nemigazán tudja megvágni és felsérteni ott a bőrt, mert az arc elég egyenletes felület...de az áll és a nyak már más tészta, ott már a borotvát is ügyesen kell forgatni....
szóval sztetek lehet a borotválkozás miatt pattis ott az állam és a nyakam? vagy a borotvahab? esetleg a penge? pengéről kerülnek me iylen mikromolukulák a bőrömbe amik irritálják, mert ugye a penge is kopik.
mert nem vérzek sehol, tehát nem vágom meg magam, az after shave, vagyis ilyen nivea gél sem csíp...akkor meg?
van valami taktika, hogy elkerüljem ott a borotválkozást? esetleg ahol nem pattis az arcom, borotválékozzak, a kényes helyeken meg használjak szakállvágó ollót? -
F1re #1853 ird be a hsz számát -
essential26 #1852 Hello!
ingyenes mintát tudok küldeni az arctisztító rendszerből bárkinek, amit én használok a pattanásaimra.
Ha részlet érdekel akkor olvasd el korábbi hozzászólásaimat.
Ingyenes mintáért lszives irj az alábbi mail cimre: [email protected] -
red13 #1851 Próbáld meg niveával kenni, a legkisebb fémdobozos 200ft körül van. -
Vendettahc #1850 Na akkor ezt a ceralipot én is megnézem.
Igen, ha ráadásul sebes, és ilyen dzsuvákat szedsz le, akkor fogj egy fél tabletta neomagnol-t, azt egy 3-4 deci liter vízbe, aztán géz darabokkal itasd olyan 10 percig a sebes részt. Utána a gézzel szedd le a szar pörköket, majd ezt ismételgesd egy hétig kb és jó lesz ;) -
WOLF3x6 #1849 Beszereztem ezt a ceralip cuccot, jofajta, nedvesen tartja a szam, de a szam sarka nagyon gaz. Allandoan ki van repedve, mar szinte sebes, nem tudom nagyra nyitni a szam. Erre a problemara tudnatok ajanlani valamit? -
red13 #1848 at16: a 3 hónap semmire sem elég. A testsúlyodnak a 120szorosát kell beszedned. Mindig emelve az adagot. Ez a kúra általában 6-7-8 hónapra jön ki, kinek mekkora a súlya és persze milyen adagokba írja fel a doktor. Külföldön, leginkább Angliában, Amerikában jóval nagyobb adagokat írnak fel az emberkéknek. Van, hogy havi 80 mg-ot is simán beszednek. Igaz ott szinte drasztikusan használ is mindenkinek. Ezen az oldalon, rengeteg kép vanhogy milyen volt az arcuk az embereknek a kezelés előtt és milyen lett, illetve a folyamatokról is dobnak fel képet.
Vendettahc: hát én az olyan pattanásokra amik "frissen" :D lettek kinyomva nem raktam alapozót, de ami ilyen heg vagy épp jött oda raktam egy kicsit. Igazából rühelltem mint a szart, nem tudom a nők hogy tudják az egész fejüket beteríteni vele. -
at16 #1847 szóval ha el is múltak a patik akkor is szedd tovább vagy 2-3 hónapot! :S -
at16 #1846 hát van egy rossz hírem :S
június elején hagytam abba a sotretet (3 hónapot szedtem) de mintha vissza akarnának jönni.
arcom bal oldalán most is van 2 kicsi. tegnap 3 kicsi volt.
nemtudom mi lesz ebből de ha megint előjön olyan sok akkor muszáj leszek megint elkezdeni. lehet nem volt elég neki a 3 hónap :( -
Vendettahc #1845 Nekem meg basszus tegnap volt egy hatalmas dög. Délután ért meg, marha nagy udvara volt, a homlokomon, úgy hogy megerőszakoltam, mire szépen ki is jött minden, lekentem, el kezdett nyugodni. Aztán este focin, megfeledkeztem róla, jött a beadás, fejelés, és csatt. Ahh, hazaérve azt látom hogy a fél homlokom vörös. Ma reggelre kcisit nyugisabb lett a helyzet, de nem bírtam magammal, és enyhén, egy kevéske alapozoval lefedtem. Mire ahazrtem, lemostam, már szerencsére kezdett múlni.
Tudom nem szabad használni púdert, alapozót, - mert csak jobban elmérgesíti a rohadékokat - de muszáj volt most. Ti használtatok a kúra alatt valamilyen cuccot, amivel eltakartátok az olyat, melyet nem lehetett egy nap alatt eltüntetni ? gondolok itt jelen esetben a fent elsorolt két cuccra. -
red13 #1844 Valószínű, hogy vagy a borotvahabra vagy magára erre a mach 3-mas műanyag szír szarokra. De ma beszereztem 1-2 cuccot borotválkozáshoz, meg a hagyományos pamacs+krém+penge+borotvára állok át.
Május elején végeztem a kúrával, mármint a roával, de nem hinnám, hogy beszedek még egy kúrányit. Mára szépen lenyugodott a bőröm. Na meg amire szerintem rájöttem, hogy én a roa alatt és előtte is körömvirág szappant használtam, ami ilyen bio szarság és egy kicsit szárítja az arcot. Mikor elfogyott, kb nyár közepén, átálltam erre a babaszappanra és kezdett jobban zsírosodni az arcom. Most 2 napig nem mostam csak sima vízzel az arcom és mintha vagyis lenyugodott. -
bounty88 #1843 hh újabb adag roa? le is álltál már vele? amúgy a borotválkozáskor nem azért pattogsz ki, mert rosszul használod a pengét? felsérted a bőrt, és ott kipattog? régebben nekem is ez volt, aztán rájöttem ,hogy totál rosszul csinálom, most olyan borotvám van, aminek oylan a feje, hogy a penge szinte nem is érinti a bőrt...akkor meg max a borotva habra lehetsz allergiás.... -
red13 #1842 Na most fogom szétkaparni magam. Az elmúlt másfél hétben elkezdett romlani az arcom. :( :( Oldalt a halántékomon kijött már vagy 6 nagyobb, és több kisebb, amik el is múltak, de foltot hagyva maguk után. Jelenleg egy nagyobb piros van. Lejjebb az arcomon is jönnek ki ilyen nagyon apróbb kis szarok. Borotválkozás után úgy néz ki a nyakam, hogy valami rettenet, iszonyatosan kipattogott. Kész, teljesen kivagyok. ha ez így folytatódik, megyek felíratni a roát, én már nem bírom ki még egyszer hogy pattanásos legyen az arcom. -
red13 #1841 bounty88: szűrtüszők általában borotválkozás után gyulladnak be, az állon és az ádámcsutka vonalában. Amire te gondolsz azok a pólusok. Igen, eltömődhet, nem is kell neki por, elég ha csak hozzányúlsz az arcodhoz vagy ha zsíros a T-vonalad(homlok és az orr rész)és persze ahogy írtad megy a faggyútermelés rendesen. Elmész suliba ugye reggel vagy dolgozni, mire hazaérsz gondolom tiszta zsír az arcod és kb ennyi már be is tömődtek rendesen. Nekem nagyok a pólusaim, ami azt jelent, hogy közelről a tükörnél a szemem alatti rész és az orromon kisebb lyukak vannak(nem a fekete mitiszerekre gondolok). Amit a szappanos részre írtál teljesen hülyeség, anno én is ilyen marhaságokon agyaltam, akárcsak a párnás rész. Ezek semmik, alig van rá esélye, hogy alergiás legyél. Hidd el hogy azok az emberek akik nem pattanásosak egy csomóan nem is mosnak arcot szappannal, meg szarnak is az egészre. Vettem minden idióta szappant, sőt van még ilyen 10e Ft-os párnám is. :D Ha nagyon izgat ez a téma akkor két cuccot tudok ajánlani, ami nem fogja elmulasztani a gyulladt pattanásokat, de talán tisztább lesz az arcod és megnyugodhatsz, hogy nem fog eltömődni a pólusok. Az egyik egy bőrradír. Igazából tökmindegy milyet, 1000 Ft körül van aszem egy rohadt nagy tubussal a Clean and Cleantől. Ezt úgy kell használni, hogy fürdés után, közbe amikor már felpuhult az arcod, ezzel megdörzsölöd és leöblíted. A másik egy arctonik, szintén a clean and cleantől. 6-700 Ft körül van, ezzel meg vattával letörlöd az arcod. Azért ajánlom ezt, mert fölösleges drága szarokat venni, nem lesz jobb.
Amit mit ajánlok, no chips, no cukor, no fagyi, no csoki, no édesség. 3 napos diétát is beiktathatsz, amikor rengeteg vizet iszol, zöldséglevest, valami gyümölcsöt, csalántea és ennyi. Ételalergia vizsgálatra is elmehetsz. Mást nem tudok mondani. Amin én végig mentem azokon tök fölösleges átrágni magad. Azért írtam le ezeket, mert még ez a könnyebb út. Dobjál fel képe, de van egy olyan érzésem a leírtakról, hogy ugyanolyan pattanásaid vannak mint nekem voltak.
WOLF3x6: ahogy Senkkik írta, ceralip. 2000 Ft, ha soknak tartod maradhat a labello, annyira nem gáz az sem. -
#1840 Énis nemrég keztem a sotretet, nekem a ceralip nevű cuccot ajánlotta a doki. Ilyen labello szerü csak tubusból nyomhatós. -
WOLF3x6 #1839 En is elkezdtem par hete a Sotret szedeset, meg csak 20mg-t, egyelore eleg az. Viszont a szam szarad rendesen, labello-n kivul ti mit hasznaltatok ez ellen?
Elore is koszonom a valaszokat! -
bounty88 #1838 MÉG IDE:
sokat gondolkoztam, miylen olyan külső anyaggal kerülhet kapcsolatba az arcom, mely mérges gyulladt pattanásokat eredményezhet.
ugye ott van a párnám, amikor alszom...node, egyrészt tiszta pamut, és nem mindig az az oldala pattog ki az arcomnak, amelyiken alszom...aztán gondoltam a párnabélésre, ami libatoll...igenám, de általában a pattik nem éjjel, hanem nemközben jönnek rám...persze van hogy reggel úgy ébredek, hogy ott van..
aztán ott va na szobám levegője, nos én minden este lefekvés előtt szellőztetek, bejön a jó kis friss levegő (nem városban lakom)...sztem az sem lehet...ráadásul rendszeresen takarítok, így a por sem lehet...
ÉS GONDOLTAM MÉGVALAMIRE...amit már évek óta "művelek" az arcommal...reggel, és este, amikor megmosom az arcom, mielőtt a tenyerembe a vizet az arcomhoz merném, a kezem jó erősen beszappanozom, mert eddig mindig úgy gondoltam ,hogy az archoz csak tiszta kézzel lehet hozzáérni...persze le is szoktam öblíteni a szappant alaposan, DE mi van ha ez mégsem sikerült mindig? általában folyékony szappant használok, azok nem annyira zsírosak, de előfordulhat, hogy hiába öblitem le a tenyerem, lehet még rajta szappanmaradék, mármint amit én nem is veszek észre, netán a szappan okén zsír vagy olaj vagy mittomén mi, ami így bejut a pórusaimba?
ti arcmosás előtt megmossátok reggel és este a kezetek, vagy csak simán megmosakodtok?
egyáltalán van mindennek értelme, vagy csak spekuláció, és az hogy valami miatt eltömődnek a sz9rtüszőim, ez inkább belső probléma? mármint a gennyes mérges pattanás oka? -
bounty88 #1837 én msot másra kezdtem el gondolni...mivan akkor, ha ezeket a pattanásokat, ezeket a nagy vörös izéket nem más okozza, mint a z eltömődött pórusok, szőrtüszők, esetleg szőrtüszőgyulladás? persze utána rögtön eszembe jutott, hogy hát mitől tömődne el? mi olyan tudná eltömíteni a pórusokat a homlokomon, és így ugye nem tudna ürülni a faggyú a bőrömön kersztül, hogy iylen kiütéseim legyenek? por? vagy netán allergiás vagyok az ágyneműhuzatomra, netán a párnám bélése, ami ha jól emlékszem toll asszem libatoll...vagy mi a szar? mi tömítheti el a pórusokat? általában tiszta az arcom, a homlokomhoz soha nem érek...nem végzek koszos munkát..szal ne mtudom
az még hozzátartozik, hogy én azért termelem a faggyút, tehát ha reggel megmosakszom, és nem végzek izzadós munkát, akkor is fényes lesz a homlokom már 2 óra elteltével....ezért gondoltam ,hogy mivel a faggyútermelésem a homlokomon erősebb az átlagnál, vmi eltömítheti a pórusaim..node mi...vagy ez hülyeség, és más lehet az oka?
majd töltök fel képet, hogy is néznek ki pontosan... -
jdavid5 #1836 Hát ha csak a homlokodon van iylen nagy piros nem tudommi akkor probáld ki, hogy nem eszel 2 hétig csokit, se sok tejes cuccot, egyél sok gyümölcsöt és beszerezhetsz iuylen méregtelenítő teát. Ha 2 hét diéta után jobbnak látod akkor valszeg ez lessz a gond. -
red13 #1835 Menj el háziorvosodhoz kérdezd meg tőle, ha jól tudom ő adja a beutalót. Megmondod hogy miért is akarsz elmenni és ő aszerint írja. Általában ételallergiára kell menni. -
bounty88 #1834 jó de nekem a helyzet nem olyna súlyos mint sokatok esetében..nekem mindig csak egy iylen gyulladt patti van a homlokomon, rosszab esetben 2-3....de az is hozzá tartozik, hogy 2naponta jönnek...és rohadt feltűnőek...erre is felírná az orvos a roa-t, vagy mivle nem az egész arcom kiütéses, ezért nem számítok a súlyos esetek közé? -
jdavid5 #1833 Menj el bőrgyógyászhoz és irasd fel a Sotret-et vagy a Roaccutan-t. Én máig sem tudom miért jöttek ki azok a gecik a fejemen és hátamon amik elbaszták az egész nyaramat meg azelőtti időszakot(nem mertem kimenni), de azt tudom, hogy a gyógyszer segített és (lekopogom)) most egy deka pattanásom nincs. A régieknek a piros helye csunyítja már csak el az arcom és rendbejöttem lelkileg is mert nem kell idegeskednem már emiatt. -
bounty88 #1832 üdv. na, most már kurvára elegem van az egészből..én amit emberileg lehetett mindent kipróbáltam....sztem kamu az is ,hogy a psort meg a mozgás javít vmit a helyzeten...sok kocka informatikus, akik egész nap a fülledt szobában ülnek a gép előtt babaarccal...ugyanmár....
DE! - én szeretném megtalálni az okot...sajnos a bőrgyógyász ezt annyival elintézi, hogy felír vmi szart...de én tudni akarom, mi váltja ki
első lépésként szeretnék allergiavizsgálatot..
DE!
mire kérjem? ételre? ruhaanyagra, porra, vagy mindenre? van olyan, hogy mindent néznek? aztán, kinél kérjem a beutalót? háziorvos vagy a bőrgyógyász? és egyáltalán, ad beutalót, ha azzal állítok be hozzá, hogy dokto úr za a problémám, hogy hetente több alkalommal ilyen mérges vörös gyulladt pattanások vagy mik jönnek rá, és ne mtudom mi lehet az oka....
jah és még vmi...kb. 6 éve a bal mellkasomban diagnosztizáltak egy elváltozást, nem rák, fura is lenne fáriaknál, de a zsírszövet megduzzadt, és a bal mellet nem csak hogy néha fáj, hanem hogy 3-4x nagyobb is mint a jobb....tudjátok, vakka kövér férfiak, akiknek szabályoswan csöcsük van, na nekem is majdnem vmi hasonló, és emlékszem, amikor ez kialakult nálam akkortájt jelentek meg a mérges vörös pattanások vagy kelések vagy mik...
lehet összefüggés?
segítsetek pls!!!
köszi előre is -
Vendettahc #1831 Értem.
Szóval kel neki 4 hónap. Egyébként én is érzem, hogy már egyáltalán nem olyan zsíros az arcom mint a szedés előtt szerencsére.
És baromira igazad van, ha már nekem is vége normális lesz, végre megtudhatom milyen az amikor az embernek nem kell szenvedni a dzsuvás arca miatt. Nem lesz para, hogy hosszú tartós foci után, az izzadságtól kipattog az arcom, meg nem lesz az, hogy fürdésnél vigyázni kell, nehogy felsértsek egyet is. Istenem, de várom már azt az időt. -
red13 #1830 Októberben kezdtem el szedni és olyan január vége fele ha jól emlékszem már elég szépen nézett ki. De utána már olyan volt mint az állom. Sok helyen írják, hogy bababőr lesz utána. Nos ez nem teljesen igaz, de pl nekem olyan a homlokom, orrom hogy tiszta zsíros és ha végig húzom ott a kezem akkor a kezem is fénylik azon a részen tőle. Na akkor ezt teljesen elmulasztotta, és olyan sima volt az arcom mindenütt, hogy élvezett volt fogdosni. :D Az arcmosás is lerövidült, mert előtte egy csomószor le kellett öblíteni, szappannal is, amikor meg szedtem csak meglötyköltem, mint az átlag ember és f@sza is volt. Ekkor jöttem rá, hogy mennyit szívtam én vele, és hogy mennyiben más egy olyan embernek akinek soha nem volt vele gondja. Persze amikor abba hagytam, nem maradt ilyen az arcom, valamilyen szinten vissza állt a zsírosodás.
Egyébként ma reggelre a borotválkozástól egy csomó szőrtüsző gyulladásom lett, ilyenkor ver még ki a víz. :D -
Vendettahc #1829 Neked mikor kezdett látszani hogy bizony szeded ezt az atom cuccot, és radikálisan szebb lett az arcod ? -
Vendettahc #1828 Ahha értem ,köszi a választ.
Nekem sajnos ugyanúgy jönnek még elő, holnap megyek vissza dokihoz, remélem már felír egy 10-essel többet, hátha hamarabb kezd el hatni és tényleg nekem is egyre kevesebb kezd el jönni.
Szalagavató nov 27. addig illene helyre rakni a pofámat már :(
Szerintetek addig már azért kifejti a hatását valamelyest ? Akkor lesz 4 és fél hónapja hogy szedem. Örülnék neki már. -
jdavid5 #1827 Nekem szintén a homlokomon, halántékomon és az orrom területén semmi heg semmi folt. 2 oldalt vannak az arcomon -
jdavid5 #1826 Nekem a második hónap után kezdett javulni.. Akkoris ugy h 2 hétig nem nyultam az arcomhoz. alig birtam ki. Ott ékelődtek a patik de hagytam a gecibe had száradjon.(gondoltam minek gecizek vele ha helyére 2 jön ki) Amikor már 1-2 iszonyat megérett akkor apránként eltüntettem őket. és ugy vetem észre h hat h kevesebb jön ki. Ügyeltem mindíg a fertőtlenítésre. Hatása meglett. Most van 1 patim amit leszarok.. a többi már csak piros folt -
red13 #1825 már=még