Pattanás(ok)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

érdekes nekem pont fordítva van
ha kijön a jóidõ, meleg, izzadás, és persze egész nap strand (de legalábbis szabad levegõ) akkor sokkal szebb lesz az arcom
bár én a tájékoztató ellenére továbbra is kenem magam isotrexinnel.. 😄 (elvileg nyáon nem ajánlott)
üdv. sztetek van köze a pattanások, de leginkább a mérges, vörös és kinyomhatatlan, viszont rettentesen fájó pattik kialakulásához a napozásnak, pontosabban a napfénynek, az izzadásnak, mozgásnak, és a friss és szabad levegõn való tartózkodásnak? csak mert érdewkes módon, amíg nem volt ez a nagy fülledt 30fokos meleg...2 hetente jöttek ilyen szarok a homlokomra...én akkor azt annak tudtam be, hogy keveset voltam kinn az udvaron, sokat gépeztem...gondoltam emiatt lehet...aztán msot basszus....itt a nagy meleg, minden nap kinnvoltam ebben a hõségben, a napon, izzadtam...gondoltam ez madj rendbeszedi az arcom...de nem....még durvább lett mint volt....a héten nem volt olyan nap, hogy ne jött volna rám mérges patti....

hogy van ez emberek? ha nem voltam napon és kinn, 2 hetente jöttek a mérges pattik, most meg hogy állandóan kinn vagyok naponta jönnek..érti valaki ezt?

Megnéztem: Búzakorpa a neve
Nekem muterom mondta, hogy egyek sok korpát. Nemtudom miaz, a fûrészporhoz hasonlítanám, ilyen növényi izé. AZt mondta, hogy a belek falárol leszedi az odatapadt dolgokat. Már egy ideje eszem fél pohár tejbe keverve. Nemtudom, hogy segített e valamit.
ezt a teat nekem kimondottan ugy ajanlottak h pattanas ellen es nekem most ugy is tunik h beválik !
nem olvasok vissza, de én már próbáltam méregtelenítõ teát annó...hónapokig nyomattam kiani zöldteát...semmi eredménye nem volt....ugye elvileg méregtelenítõ, sokat is kellett wc-re járnom miatta, de a pattanásaim ne mjöttek rendbe tõle....

a sex télleg joh rá de persze nem minden pattanásra mivel sok embernek nem csak a tesztoszteronok miatt vannak a pattanásai hanem bélben levõ akármik miatt ezért joh pl az a tea amit én beirtam
Utána nézek majd, de én meg arra gondoltam, hogy a sex kicsit lelövi benned a hormonokat😄 ezt csak én találtam ki, nem tudom hogy van e benne igazság
én ebben a sex dologban sem vagyok biztos...a sex jó ha az ember infulenzás, azt már hallottam, de gondoljatok bele, a szex horomokon is alapszik....hormonok befolyásoljá ka pattanást...szal mittuomén....hormontúltengés, túlzott tesztoszteron....nem vagyok biztos abban, hogy a sex a jó gyógyír erre....de már én is hallottam ezt

Ha nincs minden éjszakára nõ akkor marad a kezed..xD az is jo?😄
Jagumo
Am. Sokan mondják hogy a legjobb a pattanások kezelésére a sex, csak hát nem lehet éjjel-nappal kefélni fõleg 16 évesen... 😄DDDDDDD

Egyébként nem tudom mitõl jöhetnek ki neked, menj kozmetikushoz vagy bõrgyógyászhoz ha zavar 😊

Engem is 1 hete kezdett el zavarni, és kozmetikusnál is voltam most egész tûrhetõ meg felírt ilyen kenceficét ami remélem hat, de ha 1-1,5 hónap után nem látok semmi változást irány a bõrgyógyász 😊)

Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money

az elmúlt napokban szinte minden este azt vettem észre, hogy jött rám 1 mérges gyulladt pattanás....ami azért is érthetetlen, mert a napokban sokat voltam kinn, keveset benn...rendesen meg is izzadtam ebben a melegben, tehát folyt rólam a víz szó szerint...a szobámat szellõztetem, ágynemût gyakran cserélek....táplálkozásom rendben van, még a székletem is....sok vizet iszom, napi 3 litert, még sem értem mi a szartól jönnek akkor ki...oké hogy hormonok, de eddig ilyen ne mvolt hogy 3 nap egymás után mindig....arra gondolok, hogy jó dolog az izzadás a melegben és a napon, hisz így a mérgek a bõr alól kikerülnek...csakhogy ha az ember koszos kézzel törölgeti a homlokát, netán nem mossa le az izzadságot, vagy nem törli le, akkor azok újból eltömítik a pórusokat....van ebben ráció?
somdav95
énmeg ha rámjön akkor 5-6 XD mindenki azt hiszi hogy cukros vagyok, pedig nem 😄

2 napja napi 3 liter körül iszom a vizet😄
somdav95
+ sok ásványvíz 😊

Szerintem az életmód is befolyásolhatja õket. Van benne valami. Ja és csoki felejtõs, meg minden édesség. Max kicsi mennyiségben . Egyetek sok gyümölcsöt és zöldséget.
somdav95
napfénytõl nekem van olyan hogy kijön a pattanás, télen viszont visszahúzódik... 😄 érdekes, basszus 😊

üdv. nekem is hol vannak, hol nincsenek pattanások az arcomon, tök kiszámíthatatlan, pedig már mindent kipróbáltam...sok szert, a roa kivételével mindenféle kencét..de semmit nem értek...most a langyos víz3hideg víz kombónál tartok....legalább nem lesznek tele mindenféle szarsággal a pórusaim...mindegy...

mit gondoltok arról, hogy nem csak a hormonok, hanem az életmód is befolyásolja a pattikat? pl. én arra gondolok, hogyha az ember sportol, izzad, akkor az izzadással a bõr alatt, a pórusokban felgyûlemlett szennyet kiizzadja magából....aztán a napfény jó idõben...vagyis hogy minimum annyit tartózkodni kinn a szabad elvegõn, mint benn....mozgás...sport...egészséges és változatos táplálkozás...
(legalább is azt mondta😄)
Hát vénnyel tehát ha bõrgyógyász írja fel akkor 1500 körül. Mellékesen csak! vénnyel adják.(vény recept mitomén😄 az a lap amit az orvos ad) Ha ugy érzed, hogy kismiska a krém akkor menny el bõrgyógyászhoz!
Énis elmentem és 3 hete szedem. Elsõ hetekbe roszabb lehet az arcod és 1 hónap után veszed észre, hogy kezd javulni. Sokat nem tudok errõl de olvass vissza itt bátran! Minden levan írva. at16 is a Sotretet szedte és 3 hónap után baba bõre lett.
Jagumo
és ez a Sotret mennyibe kerül? 😄 Mert ez a krém se olcsó... 50g 1700 fotinz és kb. 2 hétig jó... a kezelés meg min 4 hónap szóval... 😊

Majd ha nem hat ez a kenõcs kipróbálom azt 😊

Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money

vagyis nemigazán attól, hogy mennyire súlyos😄 de ha a hormonok ge.iznek vkiben akkor a kenõcs nem segít
Az attól függ mennyire súlyos. Van akinek a kenõcs simán rendberakja az arcát, de van akinek a gyógyszer kell. Ami vagy a Sotret vagy a Roaccutan. Én hiába kenegettem andó, baszott jó lenni. Végül annyira kivoltam tõle, hogy már gyógyszert szedek 3 hete. Most se jobb, de most kezd majd javulni.
rooney8
Nem minden esetben 😄 Nekem pl. dalacin szinte teljesen eltüntette õket...

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

pontosan

somdav95
krémek nem hatnak semmit.. belülrõl kell megszüntetni.

Jagumo
Most kezdtem el, ma kentem 1x szal gondolom nem ma fog hatni... 😄

Jagumo
Na ti mit? Mostanában nekem is nagyon sok van (korral jár) Most voltam kozmetikusnál és ilyen Akneroxid 5 krémet kenek a pofámra, de várom a javaslatokat 😊)

ja és cukrot tegyetek hozzá !!!!
jah és bioboltba lehet õket kapni ! meg gondolom még sok helyen 😄
rendes evõ kanálal kell összekeverni
1 pupos kanál zsurlofüü,citromfü levél,szuros gyöngyajakfü,orvosi zsájalevél,gyermekláncfü
mindenbol 1 pupos evökanál ezt össze keveritek aztan melegitetek lábasba 1-1,5 liter vizet kb abba beletesztek kb 1 félpupos evõkanálnyit a keverékböl és ezt egész nap isszátok szét osztva szal reggel delbe este minden 1 poharral es kb 1-2 hét és már látni is a változást !! nekem tök csunya volt az arcom semmit nem hatott de ez segit most csak sima pattiajim vannak egyenlore es nem ien gyulladt vörös és ebböl is kevés
azt nagyon megköszönném!
meregtelenito tearol jut eszembe h irtak nekem 1et pattanasra ! es nekem semmi nem hatott roa-t meg nem akartam szedni szal gondoltam kiprobalom es most ugy tunik szebb az arcom 😊 szal leirom majd nektek a receptet
inkább víz, de ha a tea amit iszol ilyen méregtelenítõ tea, akkor inkább az is jó

értem. Mondjuk nekem az is lehet a gond, hogy nagyon kicsi a dózis. 3 hete 2x 10mg kicsit kevéslem, pedig kellene az arcomra a nagy adag. Már most hétfõn elkelett vna mennem a bõrgyógyászhoz de beteg volt. Holnap megyek a hozzá, nagyon remélem hogy megemeli az adagomat.
Egyépként konkrétan vizet? vagy jó a tea is? mert igazából egész nap teán élek😄
ja meg igyál nagyon sok vizet! ásványvizet.

szia. hát nekem az elsõ hónap végén már nagyjából szép volt az arcom. persze a kis piros pöttyök még ott voltak nekem is. utána fokozatosan tüntek el.

at16. Neked a Sotret kúra alatt a harmadik héten már változott az arcod? Mert nekem nem igazán. Már nem azok a nagy gúgák jönnek ki, de ígyis sok van. Nekem inkább a két oldalt az arcomon jönnek ki, a szám, orrom körül ritkán. Sok piros pötty😞 Szeretném ha már segítene a gyógyszer.
Sotret 😊

ha visszaolvasol láthatod hogy nekem is az segített. 3 hónap alatt baba arcom lett...

olvass vissza

Sziasztok. 17 éves srác vagyok. Már olyan 14 éves korom óta gondok voltak az arcommal. Mind a mai napig vannak is sajnos. A homlokom, a halántékon, a szám körül, és az orrom is néha pattanásos, mitesszeres. A vicc az, hogy az arcom két oldala teljesen hibátln, gyönyörû, ezen a kozmetikusom és a doki is csodálkozott. Rendszerességgel járok kozmetikushoz, 1 hétig jó is, teljesen hibátlan az arcom, azonban a fent említett idõ után ismét ugyanolyan szétbombázott. A létezõ összes kenõcsöt kipróbáltam már, a Dalacin T-tõl kezdve, az izotrexin gélen át az Aloe Vera cuccokig mindent. De tavaly amikor utoljára voltam az sztk-s bõrdoki (80éves némber, a gerincemmel volt elfoglalva, nem pedig amivel kellett volna) nem engedte akkor még a belsõségi gyógyszert. Így lehet hogy az segíthet ? Most már mindegy is, két hét múlva megyek maszekhoz. Az lenne a kérdésem hogy szerintetek ha a doki felír nekem Sotretet, vagy egyéb kemény gyógyszert elmúlhat az arcomról a cucc ? Rengeteget olvastam a gyógyszerrõl, mellékhatásairól, és tapasztalatokról. Sok helyen Csodatevõnek hívják, máshol a mellékhatások miatt hordják le. Engem most már nem érdekel, inkább megveszem drága pénzért, ezt a szert ( mert ugye nem 5 forint), szenvedek egy keveset a melléhatásokkal ha úgy van, de jöjjön rendbe már az arcom. Barátaim szerint nem kéne vele foglalkoznom, mert nem vészes a helyzet annyira, de mégis, az önértékelésemnél rendkívül lehúz a tudat, hogy milyen az arcom. A szerencse az hogy nem mérges nagy állatok jönnek általában elõ, hanem kisebb, visszafogottabbak, de zavar nagyon. A hegekrõl meg ne is beszéljük.

Köszönöm elõre is a tanácsokat.
Visszaolvastam de csak most nyugodtam meg.
at16 köszi az infót.
ha visszaolvasnal

elsõ 1-2-3 hétben erõsödhetnek a gugák/pattanások. utána kezd csak enyhülni

(nyáron kedztem el szedni mert már egy vliág omlott bennem össze)
Csákó!
Én 2 hete szedem a Sotret nevezetû bogyókat és azóta csak durvább lett az arcom állapota.<#szomoru1><#confused> 16 éves vagyok és napi 2x10mg ot szedek be reggel és este. Aki szedte ezt a gyógyszert(vagy aki tud róla valamit) mondana pár szót, hogy neki hogy hatott elsõ hetekben?!
A válaszokat elõre is köszönöm.
Az sem baj különösebben. A szervezet és a bõr hozzá tud szokni, akkor kevésbé reagál érzékenyen ezekre. Az elsõ pár hónap a nagyon kritikus ezért nem szabad a nyári hónapok alatt kezdeni.
az fasza én tavasszal kezdtem........
Hát ezt nyáron nem nagyon szokták felírni csak ha valaki rááldozza a nyarat.Ha tényleg rendesen elkezded szedni hogy érjen is valamit akkor a napozást el lehet felejteni,standra még úgy nem mehetsz olyan brutális az UV. Egyszóval leégsz percek alatt mindegy hogy van rajtad krém vagy nincs mert olyan vékony lesz a bõröd.
Ezért szokták õsszel vagy télen elkezdeni.
ajánlott most a nyári szünetbe elkezdeni a sotret kezelést ?
akkor is kiírja az orvos, ha nem vagyok annyira vészesen most pattanásos? de néha olyan durva szintig megy ááá...
30 éves férfi vagyok,seggemen pattanások vannak,tudom hogy az izzadástól van probálok mindig vékony szellös rövidnadrágot hordani,szerencsére a munkahelyemen is lehet rövid nadrágba dolgozni.De csak nyáron vannak ilyen gondjaim.kenöcsök vagy pattanásra való arc szeszek jók erre a problémára???