2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
  • jdavid5
    Én most szedem 8-9 hete és már sokkal jobban érzem igy magam. Nekem másfél honap után kezdett láccani a javulás. Nekem sose vt oylan az arcom mint szünet elején, szal engem baromira nem érdekeltek a mellékhatások. De megérte, és a szájszárasságon kivül nekem abszolut nincs semmi. Azért irják rá mert, a gyógyszerre lehet fogni a sok gondot, és ráirják, hogy ne lehesen pereskedni.
  • Jagumo
    És a Sotret mennyi idő alatt kezd el hatni? első 7-10 napban megerősödhetnek a patanások, és utána mikor láthetó hogy szeded? 1 hónap?
  • at16
    sotret mellé nem kell kozmetikus
    reggel/este meleg vizes arcmosás + a gyógyszer
  • at16
    ...a feggyúmirigyek termelődését szabályozza... ennyi.
    a cigarettától is meghalHATSZ ha 20 évig szívod...

mindennek van mellékhatása. ha meghalnál tőle , vagy nagyobb bajod lenne, nem árulnák a gyógyszertárba...

de mindenki saját maga dönti el hogy mit csinál az arcával, de megjegyzem: EZ 100% hogy hat! a többi krém/ tonik csak felületesen hat, a problémát a gyökerétől kell megszüntetni...

• REPS0L
    ez így van, rajtam ha mellékhatás is jönne ki, leszarnám, csak tűnjön el ez a sok szar az arcomról/hátamról... mondjuk annyira nem vészes, de azért elég feltűnő... sotret mellé kell kozmetikus?
  • F1re
    én nem szedem! de ezeket a mellékhatásokat h halál meg ienek azért irják rá mert vérbeli amcsi gyogyszer és amcsiknál meg mindenért perelnek ugye szal még olyan dolgokat is ráirnak aminek 1 a 10000000000 az esélye h megtörténik
  • Jagumo
    am. elolvastad a mellékhatásait??? :D Én elolvastam és én ilyen gyógyszert nem akarok beszedni...
  • at16
    igen, tilos napozni vagy hosszabb időn át a tűző napon dolgozni.
    de attól még ki mehetsz a házból :D
  • REPS0L
    aztmondták a sotret használata közben kerüljem a napot, na akkor hogy is van ez? :)
  • jdavid5
    Nekem szerencsére 3-4 napja a jobb felemen semmi se jött ki. Bal felemen meg csak egy foltba ahol am is több volt mnint kicsit arréb.
  • at16
    nem. már régóta nem jött egy sem.
    néha érzem csak mintha jönne egy, de másnapra nyoma se
  • jdavid5
    És patik még jönnek neked?
  • at16
    csak sajna ugyanugy zsírosodni fog a hajad , miután abbahagyod a gyógyszert :S
    nekem is ugyanolyan zsíros most mint a gyógyszer előtt.
  • jdavid5
    Én napi max 2 szer mosom mega pofám. Ha leizzadok nagyon és érzem h sós az arcom akkor meg leöblitgetem vizzel. Nekem most, hogy szedem a gyógyszert a hajam szinte alig zsirosodik:D Ha ithon vok és mnem kosolom össze akkor 1 hét után kezd zsírosodni. Régeben 2-3 naponta kelet msonom mert csúszott, meg fénylett:D
  • at16
    pontosan. nem szabad sűrűn arcot mosni. reggel és este melegvízzel és kész.

izzadással méregtelenít is a bőr. és 100% hogy nem attól jön ki a pattanás.
    bacilus csakis akkor keletkezhet izzadás során, ha nem tud elpárologni az izzadság.(pl: hónalj).
    de az arcodról simán elpárolog, vagy letörlöd egy darab ronggyal.
    ha nagyon izzadsz inkább töröljed le az izzadságot vmi ronngyal
  • bounty88
    Mit gondoltok, a gyakori, sűrű arcmosásnak/mosakodásnak van köze a vörös gyulladt pattik kialakulásához? úgy értem ,hogy ugye sokan azt mondják, nem szabad gyakran hajat mosni, sem sok sampont használni, mert ennek hatására a fejbőr sűrűbben termeli a faggyút, vagyis a haj zsíros lesz...na ebből vontam le a következtetést, hogyha én sokat mosakodom egy nap, akkor az arcom faggyútermelése is több lehet?

úgy képzeljétek el, hogy naponta vagy 8X megmosom az arcom....ám ez annak tudható be, hogy meleg van, sokat vagyok kinn, és izzad az arcom, cseppekben folyik a homlokamról a víz, és mivel azt olvastam, hogy az IZZADSÁG MELEGÁGYA A BAKTÉRIUMOKNAK, és táptalajt nyújt a pattik kialakulásának, szóval ezért moson sűrűn az arcom...van hogy egy órán belül 2X is....

Szóval mi lehet az igazság? izzadás után mosakodás, mivel ugye a verítékben lehetnek bacilusok, vagy nem szabad sokat mosakodni, mivel sűrű lesz a faggyútermelés? egyáltalán jó az az arcnak, ha néha megizzad, és úgy hagyom? pl. ha észreveszem, hogy fénylik a homlokom, lemossam, vagy a bőrnek az a dolga hogy izzadjon, és én csak bekavarok, ha mindig leöblítem az arcom...??
  • jdavid5
    Miteszerek ellen elmész kozmetikushoz azt csá. arra nincs gogyszer. Krémek se szedik ki onnét... max kevesebb alakul tőle.
  • vivesz523
    Sziasztok! Az én arcom is pattis, mitesszeres volt, de mostanában kevésbé, ugyanis elkezdtem napozni és tényleg segít ahogy az előbb ,,jdavid5" is említette. + még ajánlani tudom a ,,Spiritus salicylatus" szeszt ami a gyulladt pattanásokra és a fekete mitesszerekre számomra egyaránt hatásos. Enyhén hámlasztó hatással bír. De egy nap csak egyszer-kétszer használjátok mert ha sokszor használjátok nagyon kiszárítja a bőrt és utánna mégjobban termelődik a zsír az arcunkon majd még több lesz a pattanás... Hozzátenném azt is ha mondjuk csak pár gyulladt pattanásotok van akkor csak ott kenjétek be, fölösleges oda kenni ahol tiszta a bőr, mert csak kiszárítja azt. Meg ha mondjuk egyik nap lesz egy nagyon nagy, gyulladt pattitok akkor egy vattapamacsra, vagy korongra cseppentsetek ebből a salicylatus szeszből és kb. 10 percig helyezzétek a pattanásra enyhén nyomással kísérve. Én Saspatikában szoktam megvásárolni, de szerintem sima gyógyszertárakban is kapható, de nem vagyok biztos benne. Most pontosan nem tudom mennyibe kerül, de mi is elég szegények vagyunk de anyukám mindig megveszi nekem ha elfogy. Akkor már inkább lemondok a chipsről meg a csokiról ami miatt szintén pattis leszek! :) De mielőtt megvásároljátok érdeklődjetek a patikusnál a fennállt mellékhatásokról és az esetleges allergiákról! + ne felejtsétek el a napozást tényleg jó rá!!! :) Ja, meg a kakaó... A múltkor 2db. kakaós palacsintát ettem és tiszta pattanás lettem. Ha valaki gyakran iszik kakaót és csúnya a bőre akkor függessze fel egy ideig a fogyasztását és figyelje a bőrét hátha kevésbé lesz pattis. Tudom, ahány ember annyi fajta bőrtípus de egy próbát azért megér. Tesóm pl. nem lesz tőle pattis ő chips-től lesz én meg attól nem annyira, de kísérletezni kell. :) Remélem tudtam segíteni, azoknak akik nagyon elvannak már keseredve a csúnya bőrük miatt. Üdv: Vivesz
  • F1re
    miteszer ellen joak a bolti miteszer eltavolito kenöcsök de am lehet h gyogyszertarba tudnak ra jobbat keverni kerdezd meg
  • kakaoskalacs
    Üdv! nalam annyira nem vészes a helyzet az orrom van tele fekete mitesszerekkel. Ezt lehet kezelni valamilyen krémmel? Vagy siman kozmetikus? (tablettát nem szeretnék szedni)
  • F1re
    az tuti segit !!! főleg ha még mellette vizbe is mész
  • jdavid5
    Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nem állom meg a napozást. Mindennap napozok 1 órát leaglább. Naptejjel kenem magam és annyi.(40 faktoros)
    Sztem ez is segít. Bár ez is egyéntől....
  • red13
    Nekem 3-4 hónap múlva kezdett el javulni az arcom. Első hónapban 20, utána 40 mg-ot szedtem. Bár gondolom ez egyén függő mikor kezd el javulni. Nekem már vagy 5 éve hogy pattanásaim voltak, lehet ezért volt olyan hosszú idő amíg hatott.
  • Vendettahc
    na kijavítottuk a tetoválást, hát annyi volt hogy jobban fájt most kicsit, de ezt betudom a nem teljesen begyógyult bőrnek.

Lassan már csak 7 darab van, úgy hogy megyek vissza dokihoz, viszem a vérképet, azt remélem fölemeli az adagomat, hogy hamarabb eltűnjenek a mocskok.
  • jdavid5
    Na nekem most a hatodik hét körül kezdett el javulni. Már nyugodtabb vagyok. A bal felemen már nem jön ki csak ritkábban mint a jobbon. Rem nyár végére már megszűnnek kijönni.
  • icemankimi
    szaunázás és méz ennél jobb és egészségesebb nincsen!!!
  • Vendettahc
    Értem, köszi srácok, azért kipróbálom az alkoholos oldatot is.

Még egy kérdés. Ugyebár a gyógyszer szedése alatt a bőr eléggé elvékonyodik, nem szabad kozmetikushoz járni, valamint kerülni ekll az erős bőrradírozást. na most, én a gyógyszer szedése előtt két nappal varrattam magam az alkaromon. Eltelt két hét, ma szedtem be a 12. kapszulát. Azonban kell javítani a tetováláson, de félek hogy para lesz a bőrrel. Szerintetek nyugodtan varrathatom az alkaromat, nem lesz gond egyelőre ? Mert akkor ezt még megcsinálnám, a lábam tetoválását meg akkor a kúra utánra hagynám.
  • jdavid5
    Nekem a gyógyszer mellé mindíg Differin nevű kenőcsöt ad a doki. Este kenem be az arcom vele zuhany után.
    Holnap mek vissza megint, remélem emeli az adagom 40 mg ra.
  • at16
    hát nemhinném hogy az az alkoholos cucc jót tenne :S amúgy is száraz lesz a bőrös a gyógyszertől, az a cucc csak rátesz egy lapáttal.
    nekem direkt mondta az orvos mikor felírta sotretet, hogy hagyjam abba az arcom kenegetését amíg a gyógyszert szedem.

de ha felírta neked akkor szerintem úgy használd ahogy írtad. szal 10 napig a Bactrobannal, és csak utána a szalicilsavas oldattal.
    szalicilsavas oldatot meg csak napi 1x használd, mert az is szárít mint atom
  • Vendettahc
    Nekem most úgy van hogy reggel 20mg, este 10mg. Reggel Sotret, este Roa, mivel nem volt 10-es Sotret. Valószínűleg ha frankón tűri a szervezetem akkor többet kell majd szednem, én egy reggel 20, este 20-ra tippelek.

Azt szeretném tőletek kérdezni hogy kaptam két féle cuccot is a gyógyszer mellé. Az egyik a Bactroban kenőcs, amit 10 napig szabad használni, míg kaptam egy 2%-os szalicilsavas alkohol oldatot is. Azt este használjam csak zuhanyzás után, vagy egy nap többször is ? Mert már elfelejtettem mit mondott a doki, de úgy emlékszem hogy először 10 napig a Bactrobannal, utána emg az alkoholos cucc.

köszi előre is a választ.
  • at16
    hát én napi 2x20mg-ot szedtem be 2 hónapon keresztül.
    a 3dik hónapban vitte lejjebb az adagot a doki : reggel 10mg, este: 20mg-ra.

lehet hogy kevéssel kezdtél
  • jdavid5
    Sotrettal kezdtem és amint már írtam 3 hét után át kelet álnom Roára.
    Június közepén kezdtem, asszem 18.-20. a körül. 3 hétig napi 2x 10 mg ot szedtem, utána pedig 3x 10 mg-ot.
    1 hete láccik némi, de neked 1 hónap után szép volt az arcod(írtad), nekem a széphez nincs köze.
  • at16
    június elején kezdted?
    már kellene hogy látszódjon némi javulás...
    Roa vagy Sotret?
  • jdavid5
    Hát én Júniusba kezdtem el szedni, de még mindíg nem merek menni haverokkal bandázni, csajozni, bulizni. Bulimat is elhalasztottam aug végére, mert szutyok az arcom. Ha ilyen marad hó végére is akkor én kajakra nem tudom mit csinálok.:/
  • Vendettahc
    Ó hát akkor én még várhatok, nekem ma volt a másfél hét meg, szóval akkor augusztus vége fele kezd el talán szépülni a burám meg a hátam. Remélem így lesz. Nagyon örülnék már ha végre nyugodtabban járkálhatnék, mivel nem lenne dzsuvás az arcom.
  • jdavid5
    Még ne örülj előre, meg van rá az esély, hogy mostantól csak szebb lessz. De normális esetben még +1 hónap mire hatogat. Én most látom 1 hete h ritkulnak a ragyák az arcomon és már nem azok a baszottnagyok jönnek ki. A hátam is tűrhetőbb. Nekem talán már csak szebb lessz mostantól, de idő kérdése mikor fog renbejönni az arcom tőle. Én most szedem 6. hete.
  • Vendettahc
    Szevasztok.

Nos, ma volt a 10 napja hogy szedem a Sotretet/Roacuttant. Eddigi tapasztalataim: ajak száradás, de iszonyat módon, fül mögött a bőröm hámlik, néha fáj a fejem, ám más mellékhatás szerencsére nem jelentkezett egyelőre. A hátam ahogy írta tájékoztató és ahogy mondtátok csúnyább lent, de elég sokkal, viszont valamelyest kompenzálom a bactroban kenőccsel. Az arcom bőre is szárad rendesen, azonban most kijött egy-két nagyobb gyulladt senkiházi.

A kérdésem, hogy mivel ez volt a tizedik napom, innentől már várhatok valamely szintű javulást, vagy azzal még várhatok egy-két hetet, inkább egy hónapot ? Mit gondoltok ? Voltam vérvizsgálaton, az eredmény tökéletes, minden a referenciatartományon belül van, kíváncsi leszek majd 1 hónap múlva.

Köszi a választ előre is. Remélem hamarosan javulásnak indul az arcom és a hátam.
  • red13
    Nem vagy levegőn, pláne ha ez mellett nem is mozogsz, persze, simán jöhetnek. De hogy 100%-ig ez miatt legyenek kizárt.
  • bounty88
    skacok hülye kérdés, de sztetek van vmi köze a pattanások kialakulásához a sok számítógép előtt töltött időnek? úgyértem ,hogy ez is az életmódhoz kapcoslódik, és rám korábban jellemző volt, hog napi 6-7 órát simán a gép előtt ültem, és azért gondoltam ,hogy ez is lehet az oka, mert egyrészt ha valaki játszik, az agya kikapcsol, a játék hatására meg stresszbe is kerül, pl. engem is szokott verni a víz itt a gép előtt rendesen....meg ugye 2 órán ekresztül egy helyben ülni, bámulni magunk elé....az sem egészséges..persze ez nincs konkrétan hatással a kiütésekre de akkor is...
  • jdavid5
    lassan 5 hete szedem. Mellékhatások: szárad a szám és a szám körül az arcom. Ha emelek utánna fáj a hátam. Első hónapban sok pattanás jött ki. Most kezd enyhülni. Nem fája fejem, fáradt se vagyok annyira.
    Rem segitettem xD