Pattanás(ok)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Május elején végeztem a kúrával, mármint a roával, de nem hinnám, hogy beszedek még egy kúrányit. Mára szépen lenyugodott a bõröm. Na meg amire szerintem rájöttem, hogy én a roa alatt és elõtte is körömvirág szappant használtam, ami ilyen bio szarság és egy kicsit szárítja az arcot. Mikor elfogyott, kb nyár közepén, átálltam erre a babaszappanra és kezdett jobban zsírosodni az arcom. Most 2 napig nem mostam csak sima vízzel az arcom és mintha vagyis lenyugodott.
Amit mit ajánlok, no chips, no cukor, no fagyi, no csoki, no édesség. 3 napos diétát is beiktathatsz, amikor rengeteg vizet iszol, zöldséglevest, valami gyümölcsöt, csalántea és ennyi. Ételalergia vizsgálatra is elmehetsz. Mást nem tudok mondani. Amin én végig mentem azokon tök fölösleges átrágni magad. Azért írtam le ezeket, mert még ez a könnyebb út. Dobjál fel képe, de van egy olyan érzésem a leírtakról, hogy ugyanolyan pattanásaid vannak mint nekem voltak.
WOLF3x6: ahogy Senkkik írta, ceralip. 2000 Ft, ha soknak tartod maradhat a labello, annyira nem gáz az sem.
Elore is koszonom a valaszokat!
hoy ehh
sokat gondolkoztam, miylen olyan külsõ anyaggal kerülhet kapcsolatba az arcom, mely mérges gyulladt pattanásokat eredményezhet.
ugye ott van a párnám, amikor alszom...node, egyrészt tiszta pamut, és nem mindig az az oldala pattog ki az arcomnak, amelyiken alszom...aztán gondoltam a párnabélésre, ami libatoll...igenám, de általában a pattik nem éjjel, hanem nemközben jönnek rám...persze van hogy reggel úgy ébredek, hogy ott van..
aztán ott va na szobám levegõje, nos én minden este lefekvés elõtt szellõztetek, bejön a jó kis friss levegõ (nem városban lakom)...sztem az sem lehet...ráadásul rendszeresen takarítok, így a por sem lehet...
ÉS GONDOLTAM MÉGVALAMIRE...amit már évek óta "mûvelek" az arcommal...reggel, és este, amikor megmosom az arcom, mielõtt a tenyerembe a vizet az arcomhoz merném, a kezem jó erõsen beszappanozom, mert eddig mindig úgy gondoltam ,hogy az archoz csak tiszta kézzel lehet hozzáérni...persze le is szoktam öblíteni a szappant alaposan, DE mi van ha ez mégsem sikerült mindig? általában folyékony szappant használok, azok nem annyira zsírosak, de elõfordulhat, hogy hiába öblitem le a tenyerem, lehet még rajta szappanmaradék, mármint amit én nem is veszek észre, netán a szappan okén zsír vagy olaj vagy mittomén mi, ami így bejut a pórusaimba?
ti arcmosás elõtt megmossátok reggel és este a kezetek, vagy csak simán megmosakodtok?
egyáltalán van mindennek értelme, vagy csak spekuláció, és az hogy valami miatt eltömõdnek a sz9rtüszõim, ez inkább belsõ probléma? mármint a gennyes mérges pattanás oka?
az még hozzátartozik, hogy én azért termelem a faggyút, tehát ha reggel megmosakszom, és nem végzek izzadós munkát, akkor is fényes lesz a homlokom már 2 óra elteltével....ezért gondoltam ,hogy mivel a faggyútermelésem a homlokomon erõsebb az átlagnál, vmi eltömítheti a pórusaim..node mi...vagy ez hülyeség, és más lehet az oka?
majd töltök fel képet, hogy is néznek ki pontosan...
DE! - én szeretném megtalálni az okot...sajnos a bõrgyógyász ezt annyival elintézi, hogy felír vmi szart...de én tudni akarom, mi váltja ki
elsõ lépésként szeretnék allergiavizsgálatot..
DE!
mire kérjem? ételre? ruhaanyagra, porra, vagy mindenre? van olyan, hogy mindent néznek? aztán, kinél kérjem a beutalót? háziorvos vagy a bõrgyógyász? és egyáltalán, ad beutalót, ha azzal állítok be hozzá, hogy dokto úr za a problémám, hogy hetente több alkalommal ilyen mérges vörös gyulladt pattanások vagy mik jönnek rá, és ne mtudom mi lehet az oka....
jah és még vmi...kb. 6 éve a bal mellkasomban diagnosztizáltak egy elváltozást, nem rák, fura is lenne fáriaknál, de a zsírszövet megduzzadt, és a bal mellet nem csak hogy néha fáj, hanem hogy 3-4x nagyobb is mint a jobb....tudjátok, vakka kövér férfiak, akiknek szabályoswan csöcsük van, na nekem is majdnem vmi hasonló, és emlékszem, amikor ez kialakult nálam akkortájt jelentek meg a mérges vörös pattanások vagy kelések vagy mik...
lehet összefüggés?
segítsetek pls!!!
köszi elõre is
Szóval kel neki 4 hónap. Egyébként én is érzem, hogy már egyáltalán nem olyan zsíros az arcom mint a szedés elõtt szerencsére.
És baromira igazad van, ha már nekem is vége normális lesz, végre megtudhatom milyen az amikor az embernek nem kell szenvedni a dzsuvás arca miatt. Nem lesz para, hogy hosszú tartós foci után, az izzadságtól kipattog az arcom, meg nem lesz az, hogy fürdésnél vigyázni kell, nehogy felsértsek egyet is. Istenem, de várom már azt az idõt.
Egyébként ma reggelre a borotválkozástól egy csomó szõrtüszõ gyulladásom lett, ilyenkor ver még ki a víz. :D
Nekem sajnos ugyanúgy jönnek még elõ, holnap megyek vissza dokihoz, remélem már felír egy 10-essel többet, hátha hamarabb kezd el hatni és tényleg nekem is egyre kevesebb kezd el jönni.
Szalagavató nov 27. addig illene helyre rakni a pofámat már :(
Szerintetek addig már azért kifejti a hatását valamelyest ? Akkor lesz 4 és fél hónapja hogy szedem. Örülnék neki már.
2 hónap után ti mit tapasztaltatok ? javulás elkezdõdött, vagy még várni kellett vele ?
Köszi a választ.
Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money
szedjed tovább a gyógyszert. piros pöttyök nekem is voltak az arcom oldalán, de a kóra végefelé elkezdett halványodni, majd eltûntek azok is.
ne aggódj az is lerohad :D
Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
am semmi különlegessel nem kentem, csak amiket a pattanásokra is, tehát nem volt semmi csodaszerem hegekre :D mint ahogy a szólás is tartja: az idõ minden sebet begyógyít :)
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Nincs sok pattanásom, csak piros foltok az pofámon és azok a rusnyák... :D
azok hegek, és eltûnnek egy idõ után? de teljesen sose tûnnek el, egy nagyon pici kis heg mindig fog maradni ott? Vagy egy idõ után teljesen eltûnnek? Vagy valamit lehet velük csinálni? :D
Most elhatároztam ,hogy nem rncolom a homlokam, tükörbe is csak este ér reggel nézek, és talán az sem jó, hogy mosakodásnál mindig úgy pásztázom végig a fejem....lehet csak bekéne állni a tükör elé reggel meg este, egyetlen szempillantást vetni rá, aztán kész is, nem pedig négyzetmiliméterenként feltérképezni, hogy msot akkor hol és mi van, vagy alakult-e már ki vmi....
Sztetek?
Stressz valós ok?
Vá ne is mond, amikor csináltam a méregtelenítéseket, lúgosítást, candida diétát szinte mindent megvontam magamtól. Rémálom volt. 57 kg lefogytam, a roa szedése alatt felhíztam 10 kg. Már szarom le, persze nem eszek össze vissza, de ha valamit megkívánok az jöhet.
Hát ha a stressz miatt jönnének ki, akkor nekem tele lenne a búrám. :D De van benne valami, fõleg ha állandóan a pattanáson jár az agyad, meg lesegeted a tükörbe. :D
Apám azt mondta ha már nagyon nem bírom befizet ez nyilvános házba... XDDDD
Mióta elkezdõdött az iskola kijött 5 rohadék tetves. Szerencsére nem olyan óriásiak, de elkezdtem egyik nap stresszelni a továbbtanuláson, az érettségi, és egyéb dolgok miatt, és másnap már elõ is jöttek .Szóval igaz lehet. Nekem egyébként a csipsztõl jöttek még nagyon, 2 hónapja(!) nem ettem már, és szebb is valamivel az arcom. De ne tudjátok meg, milyen rossz nélküle. Mint a dohányosoknak a leszokás.
Lekentem õket egyénként Szalicilsavas alkohollal, és hát kell egy két-három nap míg el-eltünedeznek. Csak hatna már a Sotret.
más: Szerintetek a Garnier Pure SOS ceruza, ami elvileg 5(!) óra alatt legyilkolja a pattanást, de úgy hogy, estére nem is látni érdemes kipróbálni ? Vagy felejtsem el, úgy sem fog tõle elmúlni ?
köszi a választ elõre is.
reggel úgy keltem fel, hogy tök jó napom lesz, kinn leszek a szabadban stb stb...erre már délben itt ragadtam a gép elõtt, játszogattam, ami ugye stressz szül, fõleg ha multizik az ember, és ideges mert nem jönnek össze a dolgok, ki mentem a tükör elé, már ott volt "2 újabb vendég"
Sztem nagyon sokat számít a mozgás, a szabad levegõ sé a napfény, és a stresszmentesség...
de akár hogy is azért zavar...
Mostmár valószínû hogy azzal kellett volna kezdeni.
mindenkinél az elsõ 2-3 hétben rosszabbodik a helyzet. persze vannak kivételek akiknek nem.
ha annyira nagyon pirosodik/gyullad fáj az arcod akkor valszeg allergiás vagy a készítményre.
mielõtt felirta volna a doki a gyógyszert elküldött téged vérvételre? vagy csak felírta és csá?
vérvétellel kimutatható ha allergiás vagy vmelyik összetevõjére, és ha az vagy akkor nem írhatják fel.
Viszont így az 5. naphoz érve annyira rossz a helyzet, hogy abba kell hagynom, és visszaállnom egy ideig az antibiotikumra, mert ezt a mostani állapotot (az arcom szó szerint tele, a gyulladás miatt hihetetlenül fáj és vörös, nameg mutatkozni is több mint szörnyû) sokáig nem bírnám. Nem tudok sajnos hónapokat várni a végeredménnyel, + félek hogy a bõröm teljesen elhegesedne. Szóval ez van, különösebben nem hibáztatom a bõrgyógyászt sem, mert leginkább én akartam szedni.
Amire figyelj oda az, hogy sok folyadékot igyál, lehetõleg ne szénsavasat. Én elsõ két hónapban ezt nemigazán tartottam be és rohadt furcsa ízt éreztem a számban. Nagyon kellemetlen volt, aztán gondoltam lehet ez miatt van és elkezdtem vedelni a vizet. 5 nap alatt megszûnt.
Én a bõrömre niveát használtam, de csak nagyon keveset. Számra eleinte sima labellot, majd egy drága cuccot(2e Ft, Ceralip a neve). A karomra lábamra meg gyógyszertárba kikeverhetõ kenõcsöt, ez olyan 100Ft volt egy nagy 150ml tégellyel.
Ja és kitartás, nekem is mondták hogy hülye vagyok amiért szedem ezt a szart. Csak õk nem tudják hogy mennyit megszenvedtem én már ezek miatt a rohadt pattanások miatt.
Abban bízom, hogy ha most még nem is, de a harmadik hónapban már javulásnak indul az arcom, meg a hátam. Nemsokára szalagavató, meg minden egyéb, örülnék ha már nyugodt szívvel tudnék mászkálni a suliban is.
Szóval kitartok, türelmes leszek, nem figyelek oda a haverokra, akik mondják hogy bolond vagyok hogy szedem, õk nem tudják milyen rossz érzés ez, mivel babapopsi tiszta az arcuk.
Szóval mindenkinek kitartás.