Pattanás(ok)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valószínû, hogy vagy a borotvahabra vagy magára erre a mach 3-mas mûanyag szír szarokra. De ma beszereztem 1-2 cuccot borotválkozáshoz, meg a hagyományos pamacs+krém+penge+borotvára állok át.

Május elején végeztem a kúrával, mármint a roával, de nem hinnám, hogy beszedek még egy kúrányit. Mára szépen lenyugodott a bõröm. Na meg amire szerintem rájöttem, hogy én a roa alatt és elõtte is körömvirág szappant használtam, ami ilyen bio szarság és egy kicsit szárítja az arcot. Mikor elfogyott, kb nyár közepén, átálltam erre a babaszappanra és kezdett jobban zsírosodni az arcom. Most 2 napig nem mostam csak sima vízzel az arcom és mintha vagyis lenyugodott.

hh újabb adag roa? le is álltál már vele? amúgy a borotválkozáskor nem azért pattogsz ki, mert rosszul használod a pengét? felsérted a bõrt, és ott kipattog? régebben nekem is ez volt, aztán rájöttem ,hogy totál rosszul csinálom, most olyan borotvám van, aminek oylan a feje, hogy a penge szinte nem is érinti a bõrt...akkor meg max a borotva habra lehetsz allergiás....

Na most fogom szétkaparni magam. Az elmúlt másfél hétben elkezdett romlani az arcom. :( :( Oldalt a halántékomon kijött már vagy 6 nagyobb, és több kisebb, amik el is múltak, de foltot hagyva maguk után. Jelenleg egy nagyobb piros van. Lejjebb az arcomon is jönnek ki ilyen nagyon apróbb kis szarok. Borotválkozás után úgy néz ki a nyakam, hogy valami rettenet, iszonyatosan kipattogott. Kész, teljesen kivagyok. ha ez így folytatódik, megyek felíratni a roát, én már nem bírom ki még egyszer hogy pattanásos legyen az arcom.

bounty88: szûrtüszõk általában borotválkozás után gyulladnak be, az állon és az ádámcsutka vonalában. Amire te gondolsz azok a pólusok. Igen, eltömõdhet, nem is kell neki por, elég ha csak hozzányúlsz az arcodhoz vagy ha zsíros a T-vonalad(homlok és az orr rész)és persze ahogy írtad megy a faggyútermelés rendesen. Elmész suliba ugye reggel vagy dolgozni, mire hazaérsz gondolom tiszta zsír az arcod és kb ennyi már be is tömõdtek rendesen. Nekem nagyok a pólusaim, ami azt jelent, hogy közelrõl a tükörnél a szemem alatti rész és az orromon kisebb lyukak vannak(nem a fekete mitiszerekre gondolok). Amit a szappanos részre írtál teljesen hülyeség, anno én is ilyen marhaságokon agyaltam, akárcsak a párnás rész. Ezek semmik, alig van rá esélye, hogy alergiás legyél. Hidd el hogy azok az emberek akik nem pattanásosak egy csomóan nem is mosnak arcot szappannal, meg szarnak is az egészre. Vettem minden idióta szappant, sõt van még ilyen 10e Ft-os párnám is. :D Ha nagyon izgat ez a téma akkor két cuccot tudok ajánlani, ami nem fogja elmulasztani a gyulladt pattanásokat, de talán tisztább lesz az arcod és megnyugodhatsz, hogy nem fog eltömõdni a pólusok. Az egyik egy bõrradír. Igazából tökmindegy milyet, 1000 Ft körül van aszem egy rohadt nagy tubussal a Clean and Cleantõl. Ezt úgy kell használni, hogy fürdés után, közbe amikor már felpuhult az arcod, ezzel megdörzsölöd és leöblíted. A másik egy arctonik, szintén a clean and cleantõl. 6-700 Ft körül van, ezzel meg vattával letörlöd az arcod. Azért ajánlom ezt, mert fölösleges drága szarokat venni, nem lesz jobb.
Amit mit ajánlok, no chips, no cukor, no fagyi, no csoki, no édesség. 3 napos diétát is beiktathatsz, amikor rengeteg vizet iszol, zöldséglevest, valami gyümölcsöt, csalántea és ennyi. Ételalergia vizsgálatra is elmehetsz. Mást nem tudok mondani. Amin én végig mentem azokon tök fölösleges átrágni magad. Azért írtam le ezeket, mert még ez a könnyebb út. Dobjál fel képe, de van egy olyan érzésem a leírtakról, hogy ugyanolyan pattanásaid vannak mint nekem voltak.

WOLF3x6: ahogy Senkkik írta, ceralip. 2000 Ft, ha soknak tartod maradhat a labello, annyira nem gáz az sem.

Senkkik
Énis nemrég keztem a sotretet, nekem a ceralip nevû cuccot ajánlotta a doki. Ilyen labello szerü csak tubusból nyomhatós.

En is elkezdtem par hete a Sotret szedeset, meg csak 20mg-t, egyelore eleg az. Viszont a szam szarad rendesen, labello-n kivul ti mit hasznaltatok ez ellen?
Elore is koszonom a valaszokat!

hoy ehh

MÉG IDE:

sokat gondolkoztam, miylen olyan külsõ anyaggal kerülhet kapcsolatba az arcom, mely mérges gyulladt pattanásokat eredményezhet.
ugye ott van a párnám, amikor alszom...node, egyrészt tiszta pamut, és nem mindig az az oldala pattog ki az arcomnak, amelyiken alszom...aztán gondoltam a párnabélésre, ami libatoll...igenám, de általában a pattik nem éjjel, hanem nemközben jönnek rám...persze van hogy reggel úgy ébredek, hogy ott van..

aztán ott va na szobám levegõje, nos én minden este lefekvés elõtt szellõztetek, bejön a jó kis friss levegõ (nem városban lakom)...sztem az sem lehet...ráadásul rendszeresen takarítok, így a por sem lehet...

ÉS GONDOLTAM MÉGVALAMIRE...amit már évek óta "mûvelek" az arcommal...reggel, és este, amikor megmosom az arcom, mielõtt a tenyerembe a vizet az arcomhoz merném, a kezem jó erõsen beszappanozom, mert eddig mindig úgy gondoltam ,hogy az archoz csak tiszta kézzel lehet hozzáérni...persze le is szoktam öblíteni a szappant alaposan, DE mi van ha ez mégsem sikerült mindig? általában folyékony szappant használok, azok nem annyira zsírosak, de elõfordulhat, hogy hiába öblitem le a tenyerem, lehet még rajta szappanmaradék, mármint amit én nem is veszek észre, netán a szappan okén zsír vagy olaj vagy mittomén mi, ami így bejut a pórusaimba?

ti arcmosás elõtt megmossátok reggel és este a kezetek, vagy csak simán megmosakodtok?

egyáltalán van mindennek értelme, vagy csak spekuláció, és az hogy valami miatt eltömõdnek a sz9rtüszõim, ez inkább belsõ probléma? mármint a gennyes mérges pattanás oka?

én msot másra kezdtem el gondolni...mivan akkor, ha ezeket a pattanásokat, ezeket a nagy vörös izéket nem más okozza, mint a z eltömõdött pórusok, szõrtüszõk, esetleg szõrtüszõgyulladás? persze utána rögtön eszembe jutott, hogy hát mitõl tömõdne el? mi olyan tudná eltömíteni a pórusokat a homlokomon, és így ugye nem tudna ürülni a faggyú a bõrömön kersztül, hogy iylen kiütéseim legyenek? por? vagy netán allergiás vagyok az ágynemûhuzatomra, netán a párnám bélése, ami ha jól emlékszem toll asszem libatoll...vagy mi a szar? mi tömítheti el a pórusokat? általában tiszta az arcom, a homlokomhoz soha nem érek...nem végzek koszos munkát..szal ne mtudom

az még hozzátartozik, hogy én azért termelem a faggyút, tehát ha reggel megmosakszom, és nem végzek izzadós munkát, akkor is fényes lesz a homlokom már 2 óra elteltével....ezért gondoltam ,hogy mivel a faggyútermelésem a homlokomon erõsebb az átlagnál, vmi eltömítheti a pórusaim..node mi...vagy ez hülyeség, és más lehet az oka?

majd töltök fel képet, hogy is néznek ki pontosan...

Hát ha csak a homlokodon van iylen nagy piros nem tudommi akkor probáld ki, hogy nem eszel 2 hétig csokit, se sok tejes cuccot, egyél sok gyümölcsöt és beszerezhetsz iuylen méregtelenítõ teát. Ha 2 hét diéta után jobbnak látod akkor valszeg ez lessz a gond.
Menj el háziorvosodhoz kérdezd meg tõle, ha jól tudom õ adja a beutalót. Megmondod hogy miért is akarsz elmenni és õ aszerint írja. Általában ételallergiára kell menni.

jó de nekem a helyzet nem olyna súlyos mint sokatok esetében..nekem mindig csak egy iylen gyulladt patti van a homlokomon, rosszab esetben 2-3....de az is hozzá tartozik, hogy 2naponta jönnek...és rohadt feltûnõek...erre is felírná az orvos a roa-t, vagy mivle nem az egész arcom kiütéses, ezért nem számítok a súlyos esetek közé?

Menj el bõrgyógyászhoz és irasd fel a Sotret-et vagy a Roaccutan-t. Én máig sem tudom miért jöttek ki azok a gecik a fejemen és hátamon amik elbaszták az egész nyaramat meg azelõtti idõszakot(nem mertem kimenni), de azt tudom, hogy a gyógyszer segített és (lekopogom)) most egy deka pattanásom nincs. A régieknek a piros helye csunyítja már csak el az arcom és rendbejöttem lelkileg is mert nem kell idegeskednem már emiatt.
üdv. na, most már kurvára elegem van az egészbõl..én amit emberileg lehetett mindent kipróbáltam....sztem kamu az is ,hogy a psort meg a mozgás javít vmit a helyzeten...sok kocka informatikus, akik egész nap a fülledt szobában ülnek a gép elõtt babaarccal...ugyanmár....

DE! - én szeretném megtalálni az okot...sajnos a bõrgyógyász ezt annyival elintézi, hogy felír vmi szart...de én tudni akarom, mi váltja ki

elsõ lépésként szeretnék allergiavizsgálatot..
DE!
mire kérjem? ételre? ruhaanyagra, porra, vagy mindenre? van olyan, hogy mindent néznek? aztán, kinél kérjem a beutalót? háziorvos vagy a bõrgyógyász? és egyáltalán, ad beutalót, ha azzal állítok be hozzá, hogy dokto úr za a problémám, hogy hetente több alkalommal ilyen mérges vörös gyulladt pattanások vagy mik jönnek rá, és ne mtudom mi lehet az oka....

jah és még vmi...kb. 6 éve a bal mellkasomban diagnosztizáltak egy elváltozást, nem rák, fura is lenne fáriaknál, de a zsírszövet megduzzadt, és a bal mellet nem csak hogy néha fáj, hanem hogy 3-4x nagyobb is mint a jobb....tudjátok, vakka kövér férfiak, akiknek szabályoswan csöcsük van, na nekem is majdnem vmi hasonló, és emlékszem, amikor ez kialakult nálam akkortájt jelentek meg a mérges vörös pattanások vagy kelések vagy mik...

lehet összefüggés?

segítsetek pls!!!
köszi elõre is

Értem.

Szóval kel neki 4 hónap. Egyébként én is érzem, hogy már egyáltalán nem olyan zsíros az arcom mint a szedés elõtt szerencsére.

És baromira igazad van, ha már nekem is vége normális lesz, végre megtudhatom milyen az amikor az embernek nem kell szenvedni a dzsuvás arca miatt. Nem lesz para, hogy hosszú tartós foci után, az izzadságtól kipattog az arcom, meg nem lesz az, hogy fürdésnél vigyázni kell, nehogy felsértsek egyet is. Istenem, de várom már azt az idõt.
Októberben kezdtem el szedni és olyan január vége fele ha jól emlékszem már elég szépen nézett ki. De utána már olyan volt mint az állom. Sok helyen írják, hogy bababõr lesz utána. Nos ez nem teljesen igaz, de pl nekem olyan a homlokom, orrom hogy tiszta zsíros és ha végig húzom ott a kezem akkor a kezem is fénylik azon a részen tõle. Na akkor ezt teljesen elmulasztotta, és olyan sima volt az arcom mindenütt, hogy élvezett volt fogdosni. :D Az arcmosás is lerövidült, mert elõtte egy csomószor le kellett öblíteni, szappannal is, amikor meg szedtem csak meglötyköltem, mint az átlag ember és f@sza is volt. Ekkor jöttem rá, hogy mennyit szívtam én vele, és hogy mennyiben más egy olyan embernek akinek soha nem volt vele gondja. Persze amikor abba hagytam, nem maradt ilyen az arcom, valamilyen szinten vissza állt a zsírosodás.

Egyébként ma reggelre a borotválkozástól egy csomó szõrtüszõ gyulladásom lett, ilyenkor ver még ki a víz. :D

Neked mikor kezdett látszani hogy bizony szeded ezt az atom cuccot, és radikálisan szebb lett az arcod ?
Ahha értem ,köszi a választ.

Nekem sajnos ugyanúgy jönnek még elõ, holnap megyek vissza dokihoz, remélem már felír egy 10-essel többet, hátha hamarabb kezd el hatni és tényleg nekem is egyre kevesebb kezd el jönni.

Szalagavató nov 27. addig illene helyre rakni a pofámat már :(

Szerintetek addig már azért kifejti a hatását valamelyest ? Akkor lesz 4 és fél hónapja hogy szedem. Örülnék neki már.
Nekem szintén a homlokomon, halántékomon és az orrom területén semmi heg semmi folt. 2 oldalt vannak az arcomon
Nekem a második hónap után kezdett javulni.. Akkoris ugy h 2 hétig nem nyultam az arcomhoz. alig birtam ki. Ott ékelõdtek a patik de hagytam a gecibe had száradjon.(gondoltam minek gecizek vele ha helyére 2 jön ki) Amikor már 1-2 iszonyat megérett akkor apránként eltüntettem õket. és ugy vetem észre h hat h kevesebb jön ki. Ügyeltem mindíg a fertõtlenítésre. Hatása meglett. Most van 1 patim amit leszarok.. a többi már csak piros folt
már=még

Nekem nem hogy két hét múlva, de már két hónap múlva sem volt semmi javulás. Két hét alatt még azt sem tapasztaltam, hogy rosszabbodott volna, csak annyi hogy maradt ugyanolyan minden.

Jajj de hülye vagyok, mit két hete, két hónapja :- )
Na kedden elvileg megyek vissza dokihoz, akkor lesz két hete hogy szedem a Sotret/roa párost :) Eddig sajnos még nem hatott, csak a mellékhatások jönnek mint az atom. Most már remélem felírja a napi 40 MG-ot a 30 helyett, hátha akkor el kezd már végre hatni.

2 hónap után ti mit tapasztaltatok ? javulás elkezdõdött, vagy még várni kellett vele ?

Köszi a választ.
A roának van olyan hatása, hogy a kúra után elvileg eltünteti ezeket a piros foltokat, segít a gyógyulásban. Nekem a halántékomon, homlokomon egy sincs már. Oldalt az arcomon van, de szerintem ott a borotválkozás miatt is és az is alig látható.

Jagumo
Úrsiten, én szerdán megyek bõrgyógyászhoz :S Mit fog velem csinálni? :DDD

Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money

Kössz a válaszokat:) Rem akkor hama lerohad:D Roaccutan<3 =megmentõ=
szeva.
szedjed tovább a gyógyszert. piros pöttyök nekem is voltak az arcom oldalán, de a kóra végefelé elkezdett halványodni, majd eltûntek azok is.

ne aggódj az is lerohad :D

Jagumo
szerintem várj, aztán ha nem tûnnek el akkor bõrgyógyászt vagy valaki okosat kérdezz meg :D

Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money

Nekem pattanásnagyságúak azok a piros foltok. Sok sok és sima, nincs bemélyedve. Tehát az eddigi patiknak a nyomai. Azokat szeretném eltüntetni.
rooney8
tudom, nekem is olyan volt/van. mondjuk most hogy így a világosba is megnéztem, nem tudom eldönteni, hogy azok a pattanások miatt vannak, vagy alapból voltak :D de mondom, kb. akkorák mint egy miteszer, csak icipicit beljebb van és nem olyan fekete, hanem bõr színû :D

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Én az enyéimet nem hegeknek mondanám. Mert én nem látok semmiféle bemélyedést, csak sok piros folt. Az csunyítja el az arcom csak. Gondolkoztam a szolin de a gyógyszerezés alatt nem kellene, bár napozni rengeteget napozatm kura alatt amíg volt nap, és az csak segített.
rooney8
nekem kb. 1,5 éve vannak (vagyis mostanában már csak nagyon kevés (kopp-kopp :)) és az õspattanások hegei szinte már teljesen eltûntek (nagyon nagyon pici bemélyedés és nagyon nagyon picit sötétebb szín). jó, hogyha centiméterekrõl nézem, akkor azért látható, hogy ott valami bibi volt, de így távolról egyáltalán nem vészes :)
am semmi különlegessel nem kentem, csak amiket a pattanásokra is, tehát nem volt semmi csodaszerem hegekre :D mint ahogy a szólás is tartja: az idõ minden sebet begyógyít :)

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Jagumo
na engem is ez basz fel!

Nincs sok pattanásom, csak piros foltok az pofámon és azok a rusnyák... :D

azok hegek, és eltûnnek egy idõ után? de teljesen sose tûnnek el, egy nagyon pici kis heg mindig fog maradni ott? Vagy egy idõ után teljesen eltûnnek? Vagy valamit lehet velük csinálni? :D

Azoktól kérdezem akiknek vészes volt az arca, de már csak a helye van. Mit csináljak a piros foltokkal? at16!! te mit csináltál a kura után a piros helyekkel??
Jagumo
Nem tudom én inkább egy csajjal vagyok így akibe totál bele vagyok esve, és nem a pattanásokkal mert azok egyszerûen csak zavarnak (mondjuk az én helyzetem annyira nem kritikus de mondtam már, mihez képest nézve) én használom ezt a krémet ha nem hat (már pedig eddig nem nagyon tapasztaltam) akkor meg megyek bõrgyógyászhoz aztán az biztos kitalál valami okosat és 3-4 hónap múlva vagy 6 hónap mulva csak eltûnnek, én így állok hozzá. :)) :D

hát úgy hidd el, hogy nekem állandóan a pattanásokon jár az agyam, egyszerûen nem tudok megszabadulni a gondolattól és az érzéstõl....mindig belenézek a tükörbe, ráncolo ma homlokam, hogy nem-e érzek-e már valamit, amibõl majd patti lesz, filmet nézek ,de vagy 10 másodpercenként rájuk gondolok, csak eszembe jutnak.....hogy a faszba lehet nem rájuk gondolni és nem stresszelni? mert ha elhatározod, hogy nem ráncolod a homlokod, nem gondolsz rá, nem més za tükör elé, akkor is eszedbe juthat magától....hiába határozom el magamban, hogy most pedig nem fog érdekelni, leszarom, akkor is eszembe jut, és ha eszembe jut stresszelni kezdek miatta, ez iylen tudat alatti stressz, nem oylan, amikor vmi nem jön össze, felhúzod magad, és belebaszol egy öklöst az ajtóba...ez tudat alatti, és akkor is stresszel,sz, ha észre sem veszed.....

Most elhatároztam ,hogy nem rncolom a homlokam, tükörbe is csak este ér reggel nézek, és talán az sem jó, hogy mosakodásnál mindig úgy pásztázom végig a fejem....lehet csak bekéne állni a tükör elé reggel meg este, egyetlen szempillantást vetni rá, aztán kész is, nem pedig négyzetmiliméterenként feltérképezni, hogy msot akkor hol és mi van, vagy alakult-e már ki vmi....

Sztetek?

Stressz valós ok?

Hagyd a fenébe ezeket a szirszar kenõcsöket. Fõleg az ilyen garnier meg mittomén milyen kozmetikumokat, szart sem érnek. Én anno mindent kipróbáltam szinte, semmi nem hatott, járkáltam magyar, külföldi oldalakra ott is ugyanaz volt a véleményük ezekrõl a cuccokról.

Vá ne is mond, amikor csináltam a méregtelenítéseket, lúgosítást, candida diétát szinte mindent megvontam magamtól. Rémálom volt. 57 kg lefogytam, a roa szedése alatt felhíztam 10 kg. Már szarom le, persze nem eszek össze vissza, de ha valamit megkívánok az jöhet.

Hát ha a stressz miatt jönnének ki, akkor nekem tele lenne a búrám. :D De van benne valami, fõleg ha állandóan a pattanáson jár az agyad, meg lesegeted a tükörbe. :D

Jagumo
szerintem mindenkinek másra reagál a bõre... :)

Apám azt mondta ha már nagyon nem bírom befizet ez nyilvános házba... XDDDD

Lehet benne valami.

Mióta elkezdõdött az iskola kijött 5 rohadék tetves. Szerencsére nem olyan óriásiak, de elkezdtem egyik nap stresszelni a továbbtanuláson, az érettségi, és egyéb dolgok miatt, és másnap már elõ is jöttek .Szóval igaz lehet. Nekem egyébként a csipsztõl jöttek még nagyon, 2 hónapja(!) nem ettem már, és szebb is valamivel az arcom. De ne tudjátok meg, milyen rossz nélküle. Mint a dohányosoknak a leszokás.

Lekentem õket egyénként Szalicilsavas alkohollal, és hát kell egy két-három nap míg el-eltünedeznek. Csak hatna már a Sotret.

más: Szerintetek a Garnier Pure SOS ceruza, ami elvileg 5(!) óra alatt legyilkolja a pattanást, de úgy hogy, estére nem is látni érdemes kipróbálni ? Vagy felejtsem el, úgy sem fog tõle elmúlni ?

köszi a választ elõre is.
hát nemtom ti hogy vagytok vele, de én szerintem nekem a stressz és az idegesség maitt jönnek ki....

reggel úgy keltem fel, hogy tök jó napom lesz, kinn leszek a szabadban stb stb...erre már délben itt ragadtam a gép elõtt, játszogattam, ami ugye stressz szül, fõleg ha multizik az ember, és ideges mert nem jönnek össze a dolgok, ki mentem a tükör elé, már ott volt "2 újabb vendég"

Sztem nagyon sokat számít a mozgás, a szabad levegõ sé a napfény, és a stresszmentesség...

Jagumo
Hát én most 1.5 hónapja kezelem krémmel az arcom (akneroxid) meg ajánlották még az ezüst kolloidot is azt is használom, sok hatást nem érzékeltem, aztmondták ha 2 hónapon belül nem látok változást érdemes bõrgyógyászhoz fordulni, szal még ezt a 2 hetet kivárom aztán apummal elvitetem magam valami fasza bõrgyógyászhoz... Annyira azért nem vészes a helyzet nekem (mondjuk mihez képest viszonyítjuk), mert csak az arcom jobb oldala annak is leginkább a közepe és a halántékom, meg a homlokom közepe, de ott ha megyek erre-arra nem látszik mert vasalom a hajam és akkor szemig belóg és takarja meg a halántékomon se látszik ugyan-e miatt, de olvastam hogy hagyni kell lélegezni a bõr szal itthon hajpántot használok :)

de akár hogy is azért zavar...

Terveztem hogy elmegyek a laborvizsgálatra, viszont a bõrgyógyász szerint ritka hogy bármi probléma lenne, ezért nem is sürgetett annyira a vérvétellel.
Mostmár valószínû hogy azzal kellett volna kezdeni.

hali.

mindenkinél az elsõ 2-3 hétben rosszabbodik a helyzet. persze vannak kivételek akiknek nem.
ha annyira nagyon pirosodik/gyullad fáj az arcod akkor valszeg allergiás vagy a készítményre.
mielõtt felirta volna a doki a gyógyszert elküldött téged vérvételre? vagy csak felírta és csá?
vérvétellel kimutatható ha allergiás vagy vmelyik összetevõjére, és ha az vagy akkor nem írhatják fel.

Azok közül amit leírsz, sokmindent tapasztalok.
Viszont így az 5. naphoz érve annyira rossz a helyzet, hogy abba kell hagynom, és visszaállnom egy ideig az antibiotikumra, mert ezt a mostani állapotot (az arcom szó szerint tele, a gyulladás miatt hihetetlenül fáj és vörös, nameg mutatkozni is több mint szörnyû) sokáig nem bírnám. Nem tudok sajnos hónapokat várni a végeredménnyel, + félek hogy a bõröm teljesen elhegesedne. Szóval ez van, különösebben nem hibáztatom a bõrgyógyászt sem, mert leginkább én akartam szedni.

Én az elsõ hónapban 20mg-ét szedtem. Ezalatt szinte semmi változást nem tapasztaltam, egy kis szárazság, de nem több. Követezõ hónapban már 40m-ot szedtem, amit már megéreztem. Elkezdett száradni a bõröm és a szám, de még mindig nem olyan vészesen. Viszont jöttek elõ a gyulladt pattanások rendesen, fõleg a homlokomon és a halántékomon, azok az igazi nagyok. Olyan 3-4. hónapban jött elõ a brutál szárazság mindenütt. Elvékonyodott a bõröm, piros lett, fájtak az ízületeim, a hátam. 5. hónapig szedtem a 40mg-ot, aztán magamtól áttértem a 60 mg-ra. Gyorsan beakarom fejezni a kúrát, az orvos nem írta fel, de szartam rá, beszedtem. Úgy sem emlékezett rám, hogy most havonta vagy kéthetente jövök a cuccért. Így 6 és fél hónap alatt meglett a test súlyom 120szorosa, azaz 7200mg.

Amire figyelj oda az, hogy sok folyadékot igyál, lehetõleg ne szénsavasat. Én elsõ két hónapban ezt nemigazán tartottam be és rohadt furcsa ízt éreztem a számban. Nagyon kellemetlen volt, aztán gondoltam lehet ez miatt van és elkezdtem vedelni a vizet. 5 nap alatt megszûnt.

Én a bõrömre niveát használtam, de csak nagyon keveset. Számra eleinte sima labellot, majd egy drága cuccot(2e Ft, Ceralip a neve). A karomra lábamra meg gyógyszertárba kikeverhetõ kenõcsöt, ez olyan 100Ft volt egy nagy 150ml tégellyel.

Ja és kitartás, nekem is mondták hogy hülye vagyok amiért szedem ezt a szart. Csak õk nem tudják hogy mennyit megszenvedtem én már ezek miatt a rohadt pattanások miatt.

Neked egyébként mennyi ideig kellett szedned, és mely hónapokban, mennyi MG-ét ?
Igen pont akartam írni én is, én ma másfél hónapja hogy szedem - napi 30 MG - és egyelõre semmi, az elsõ két hétbe brutálisabb lett a helyzet, de a vicc az, hogy csak az egyik fele, az is a halántékomon. Ott nagyon, a másik meg teljesen tiszta. Nem vagyok szkeptikus, mert ha a mellékhatások ilyen intenzíven elõjöttek, akkor a hatása sem maradhat el. Ma például muszáj volt leugrani patikába valami orrsprey-ért, mert hihetetlenül besebesedett belül, de mocskos mód, olyan szinten ha megnyomom az orrom bekönnyezek. Szóval a mellékhatások, amikkel nem kell orvoshoz fordulni elég neccesek annak ellenére. Az ajkam most már lehámlott, de a múlt héten ocsmány volt.

Abban bízom, hogy ha most még nem is, de a harmadik hónapban már javulásnak indul az arcom, meg a hátam. Nemsokára szalagavató, meg minden egyéb, örülnék ha már nyugodt szívvel tudnék mászkálni a suliban is.

Szóval kitartok, türelmes leszek, nem figyelek oda a haverokra, akik mondják hogy bolond vagyok hogy szedem, õk nem tudják milyen rossz érzés ez, mivel babapopsi tiszta az arcuk.

Szóval mindenkinek kitartás.
Lehet, hogy 3-4 hónapot is kell várni mire elmúlnak és hatni kezd. Nekem ennyit kellett.

Hát sok okosságot még nem tudok mondani. Betegtájékoztató szerint 7-10 napig romolhat (hogy mitõl és miért nem tudom), úgyhogy csak ebben bízhatok. Elég rossz lenne visszatérni az antibiotikumhoz.

Jagumo
meséld csak hogy hogy hat engem érdekel:D:D én most fogok bõrgyógyászhoz menni aztán majd felír valamit... :)