2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
  • Vendettahc
    Na srácok kedden megyek vissza dokimhoz, és felírja immáron a negyedik hónapi adagot. Hihetetlen hogy repül az idő, mintha csak egy hete írtam volna hogy végre elkezdtem a kúrát :)

Eddig napi 30 MG-t nyomtam, azaz kedden leszek 2700-nál összesen, ami azt jelenti hogy még 4500 hátra van :S Remélem most már tényleg felemeli legalább 40 MG-re hogy minél hamarabb vége legyen.

Változás úgy nagyon még nincs sajnos, a hét közepétől ma estig valamiért teljesen tiszta volt az arcom, most este azonban már hármat is észleltem, az arcomon melyek közül kettőt meggyilkoltam, elhaláloztak, egyet meg nem bántok. A hátam meg egyszer szép, egyszer aláaknázott. Viszont ezt megint nem értem, kezdtem örülni a hét elején, hogy végre talán mostantól már nem is fognak jönni erre tessék. Szerintetek érdemes magamat beutaltatni egy ételallergia vizsgálatra ? Lehet hogy az is segítene ? Még van másfél hónap a szalagavatóig, addig nagyon örülnék ha már úgy ahogy rendbe jönne az arcom, bár a szüleim és ismerőseim szerint már így is sokat javult, de ez nekem még mindig nem elég. Sőt, szinte magamon alig veszem észre a javulást, pedig megfogadtam a múltkor a tanácsotokat, hogy ne stresszeljek azon, ha kijött egy új, tegyek rá azt jó lesz. Ez így is lett, de mégis előjönnek, szóval nálam tuti nem az a gond.
  • bounty88
    hát jah, tegnap estére megint jött egy, szinte pár mm-el alrébb....ahol asszem pár napja már volt egy, szal annak a helyére...de most nem piszkálom, megvárom még megérik..

meg ugye, ha kinyomsz egy pattanást, akkor nem isigazán a pattanást nyomkodod, hanem a körülötte lévő bőrterületre fejtesz ki nyomást...így is eltud terjedni ez a szar...
  • jdavid5
    Igen azért. És ha ilyesmit csinálsz akkor fertőtlenítsd le útána, de én azt ajánlom, hogy ilyeneket ne nyomkodj. Várd meg míg megérik(tom h kibírhatatlan) de sokkal jobban jársz. Régebben énis minden bizbazt kinyomtam, oylan kibaszot szar bőröm lett, h egy nyáron nem mentem ki sehova. Szerencsére Roa segített.(meg nem piszkáltam)
  • bounty88
    elég fura dolgokat tapasztaltam a 7en, amiről asszem már volt szó itt a topikban. szóval, volt a homlokomon, legfelül a hajam alatt 2, normál pattanásnak tűnő "kezdeményezés" - idegesített, ezért elkeztem nyomkodni őket...sikerült is kipréselni belőlük az anyagot...másnap estére pár miliméterrel alrébb már megint volt, majd megin és megint...tehát kb. egy oylan 2négyzetcentiméternyi helyen gyülekezett több patti....miért?

lehet az, hogy mivel amikor legelőször megnyomkodtam őket, bár sikerült kisajtolnom a cuccot belőlük, de mivel még nem voltak megérve, ezért a bőröm alatt a nyomkodás miatt elterjedtek..és ezért lett az a "terület" ilyen? mert tök érdekes, hogy sehol másutt nincs, csak ott azon a helyen...
  • rooney8
    az majd elmúlik egy idő után... nekem is az van/volt és az őspattanások már nem látszódnak :D
  • Jagumo
    tudja a faszom :D pirosak :D

nem kidudorodóak, nem bemélyedtek csak ott van :/ :D sima a bőr csak piroska...
  • Wescone
    A piros foltok milyen jellegüek?
  • Jagumo
    a Meglévő foltoknak is eltüntette egy részét?

Ezt a hegekre érted, vagy mire? Nekem most az a bajom jó pár pattanás van az arcomon, de több piros folt is van, ezek egy idő után halványodnak, vagy mi lesz velüük? :D
  • Wescone
    Itt nyomni!
  • Jagumo
    Betegtájékoztatóban semmi ilyesmit nem írnak, szóval biztos nem. :)

Vannak ezek a mellékhatások hogy depi, étvágytalanság, meg ilyen gáz dolgok, de ezek 1 a millióhoz az esélye hogy jelentkeznek.
  • F1re
    garniernek johak az ajakzsirjai :D

am nem tudjatok ezeknek a cuccoknak pl Aknenormin van olyan hatása h összesek ? fogyok v iesmi ? mert én csak azért nem akarom szedni ezeket
  • red13
    Sok folyadékot igyál. Kenjed krémmel ahol kiszárad a bőröd és nagyjából ennyi. Meg amit az orvos mondott. A labellonál jobb krém szerintem a Ceralipet mondta.
  • Jagumo
    Na mikor elmentem bőrdokihoz (pár hete) egyből mondta hogy szerinte nem érdemes krémekkel próbálkozni, van egy gyógyszer ami nagyon hatásos és férfiaknál az általános mellékhatásokon kívül nem szokott problémát okozni. Kérdeztem Roaccutan? :D Mondja inkább Aknenormin mert az olcsóbb és ő azt szokta felírni, végül is mind1 a hatóanyag ugyan az. Most fogom elkezdeni a kúrát :) doki azt mondta hogy egy Effaclar H nevezetű krémmel kenjem az arcom mert kifog száradni, meg mondott még a Labellonál jobb krémet annak nem emlékszem a nevére, lehet tudtok mondani valamit.

Azért is írtam be hogy valami tanács hogy mit csináljak/necsináljak a kúra alatt. Elolvastam egy elég bő betegtájékoztatót, de gondoltam titeket is megkérdezlek.
  • red13
    bounty88: szerintem dobjál fel a bőrödről képet, hogy milyenek is jönnek ki. Mert ha borotválkozás után ilyen kis szarok, akkor lehet a borotválkozással van a gond és ott kéne valamit javítani. Viszont, ha homlok, halánték tájékán is jön, akkor nyilván nem a borotválkozástól. Bocs, de nem emlékszem már rá, hogy hol is jönnek ki neked. :D

Ha drogériában akarsz venni, akkor a C&C, nagyon sokan ezt szokták venni. Ha valami természetest, akkor bio boltokat keress fel, de nem lesz olcsó dolog. Itt szét nézhetsz
  • rooney8
    hát igen, csak receptre van... mást nem tudom, esetleg tini tonik?
  • bounty88
    jó, a dalacin-t hafgyjuk, mivel orvoshoz kell mennem vele, mivel kell hozzá recept, nekem meg nicns tb-m, szal így sansztalan...maradjunk a drogériákban és a gyógyszertárakban kapható tonikoknál....figyelem, nincsenek súlyos pattijaim, csak amit este kinyomok, az reggelre szépen halványodjon el..húzza össze vagy mittomén, fertőtlenítse ki...
  • bounty88
    és ez mit tud, hol kapható?
  • rooney8
  • bounty88
    hali. mi a jelenlegi "piacon" a legjobb tonik, feltéve ha létezik ilyen, avagy van-e egyáltalán lényeges különbség a termékek között?
    Oxy-t és Garnier tonikokat már próbáltam, C&C-t még nem....vagy inkább a gyógyszertárban kevertessek ki magamnak valami jó kis cuccost?

Nem tudom van-e értelme, de olyna tonik lenne jó, amiben azért vannak természetes alapanyagok, nem szeretek sok mesterséges szart az arcomra kenni, nem tudom hogy számít-e az valami,t ha van benne alkohol vagy nincs, mert nem szeretném ha leszárítaná az arcom....

persze vannak ilyen Avonos marhaságok...de azokat rendelni kell, én drogériában vagy gyógyszertárban kapható cuccra gondoltam...

szóval? mit próbáljak ki?
  • rooney8
    nekem viszont igen... :) már amennyire, mert még karácsony körül abbahagytam, mert mondtam, hogy már király az arcom, aztán megint kezdtek előjönni, de ugye ha ezeket az antibiotikumos cuccokat abbahagyjuk, akkor utána már "immúnisak" leszünk rá (legalábbis azóta már nem használ annyira :( )
  • somdav95
    nekem nemhatott azse semmit. ink beletörődtem mert nemakarok hormonszarokat szedni.
  • rooney8
    azér nem... itt van pl. a dalacin, nekem tökre bevált (igaz, ez nem szünteti meg, de amíg tart ez a "pattanásos korszak" addig jó és így legalább nem veszel be ilyen hormon szarságokat, ami tönkre vágja a szervezeted :) )
  • bounty88
    de minek szedjek sotretet meg roat, hogyha apró pici pattijaim vannak? ember, azokra minek roa...ráadásul csak akkor jönnek ki, ha borotválkozom...mondom hogy a kérdésemre feleljetek kérek mindenkit
  • Wescone
    Abban a két sórban benne van a lényeg!
  • rooney8
    dalacin t
  • bounty88
    kérdésemre válaszoljatok!!!!!!! ezért vártam fél napot, hogy kapjak 2 sort:S
  • jdavid5
    ott a pont!!
  • somdav95
    tonik nemhat smit, meg mindenféle kis kenőcs szirszart felejts el, roa/sotret vagy törődj bele.
  • bounty88
    üdv. mi a jelenlegi "piacon" a legjobb tonik, feltéve ha létezik ilyen, avagy van-e egyáltalán lényeges különbség a termékek között?
    Oxy-t és Garnier tonikokat már próbáltam, C&C-t még nem....vagy inkább a gyógyszertárban kevertessek ki magamnak valami jó kis cuccost?

Nem tudom van-e értelme, de olyna tonik lenne jó, amiben azért vannak természetes alapanyagok, nem szeretek sok mesterséges szart az arcomra kenni, nem tudom hogy számít-e az valami,t ha van benne alkohol vagy nincs, mert nem szeretném ha leszárítaná az arcom....

persze vannak ilyen Avonos marhaságok...de azokat rendelni kell, én drogériában vagy gyógyszertárban kapható cuccra gondoltam...

szóval? mit próbáljak ki?
  • red13
    Bocy: 20mg-os 2500 Ft. Ha jól tudom már nincs ilyen hogy támogatás, meg csak vénnyel váltható ki.

bounty88: nem kell túl bonyolítani a helyzetet. Este fürdésnél zuhanyzol vagy kádban fürdesz és gondolom meleg vízben. Bőven elegendő ez nem kell semmi más. Reggel, este kell mosakodni, ha pedig elmész valahova több órán át és érzed hogy tiszta zsír az arcod akkor megmosakodsz. Én a meleg vizet ajánlom, hisz csak azzal jön le az izzadság, a kosz, zsírosság az arcodról. Utána persze lehet hideg vízzel, hogy összehúzza a pólusokat, mert ugye a meleg víz kitágítsa a hideg összehúzza. A nyomogatást bármennyire is irritál nem ajánlom, ha mégis akkor tiszta kézzel tiszta felületen végezd. Meg az is igaz ha nyomkodod, gyötröd a bőr alatt tovább terjed. Egy Ausztrál csaj vezet ilyen blogot ahol a pattanásokkal foglalkozik, itt olvastam hogy azért lesz nagy piros először a pattanás, mert a test odavezeti a vért, hogy levigye a gyulladást. Hogy ez mennyire igaz nem tudom, bár van benne valamennyi, mert ha megnézed amikor kijön egy nagy hatalmas piros lesz, majd pár nap múlva lejjebb megy, gennyes lesz és végül leszárad.

Belső probléma meg nagyon összetett, nem csak ételalergia okozhatja. Lehet elvan nagyon savasodva a szervezeted, bélgyulladás, immunrendszer, májgyulladás stb. Erre rájönni nagyon nehéz és hogy őszinte legyek nem sok esélyt adok hogy neked bármelyik is lenne, persze attól lehet. Nick nevedből ítélve, ha azért 88, mert akkor születtél akkor ugye már rég el múlt a kamaszkor, szerintem hormonális lehet, de kitudja.
  • jdavid5
    lehet. me mikor még kurva pattanásos voltam akkor 1x kinyomtam minden és másnapra több mint a fele visszajött.:S Ugy kezdődött el a ajvulás h nem nyultam hozzá 2 hétig 1 1ujjal sem. elkezdtek száradni meg rohadni lefele. és azokaz eltüntettem amik már szinte folytak
  • F1re
    nem ott lesz patti ahova ráfolyik hanem amikor nyomod ki a bör alatt összebaszod a cuccot és szét megy máshova is már amikor kinyomjuk a pattanást akkor elbaxuk a dolgot :S
  • jdavid5
    Ha kinyomtad a rohadékokat utánna fertőtlenítsd le. Nekem is ez volt az egyik problem. És ne hagy, hogy a leve szétkenődjön mert akkor otislessz.
    És én sztem tökmind1 hogy mosod az arcod. Ne legyen dzsuvás azt csáá. A hormonjaiddal lehet ai izé mint sok más gyereknek. Ha ugy érzes menny el és irass fel ROát.
  • jdavid5
    Sgc és 1500 ft ért vezsem a doboz 10 es Roákat.
  • F1re
    én most vettem boltba sörélesztöt kiprobálom hátha az jooh nekem

am amikor meg mosom az arcom nem tom mi a jobb ha utana kiszarad az arcom v ha kiszaradt arcomat bekenném börápoloval v vmivel h ne legyen száraz ? mert azt mondjatok ha száraz az arc az ösztönzi h zsirt termeljen
  • Bocy
    de már ez is sokkal jobban hangzik! 4100x12 az 48000 forint össze vissz, és nem egyszerre kell kifizetni, szal az már belefér :D majdnem a harmada amit én számoltam :D
  • Bocy
    értem, ha 50% támogatást kapnék rá az bőven elég lenne nekem, és ugye az Aknenorminnak is ugyan az a hatóanyaga, most megnéztem gyógyszerkódex-ben és, 5476 forint teljes áron a 20mg-os, Támogatott ára 4100 forint, és ez a "EÜ támogatásra adható: igen; EÜ ár: 1986 Ft" ez fingom sincs mi, ez az EÜ támogatás :S :D de így csak 2000 forint lenne:D
  • BlackWolf
    ez attól függ mennyire durva a helyzet van aki több támogatást kap rá van aki kevesebbet én magán praxisra jártam valami 50% os támogatást kaptam rá emlékeim szerint így volt 1 20 mg aknenormin 4000-4500 forint 1 dobozzal az unokatestvérem viszont aki a helyi kórházba járt és képes volt kivárni a sort meg az igénytelenséget ami itt megy neki azt hiszem valami 1500-2000 forint összegért válthatta ki dobozonként bár ő sotretet szedett..
  • Bocy
    Pls aki tud erre válaszoljon :) #1863!
  • BlackWolf
    nemtudom neked milyen súlyos az arcod de arcmosással sose fogod megoldani ezt a problémát és a sima víz szerintem nem elegendő nem tisztítja ki úgy a pórusokat ahogy kellene.. Ha elkezdesz Roat szedni utána kialakul a normális állapot mikor nincs mit nyomkodni na erre kéne törekedni mert szerintem az esetek 1%-ában vezethető vissza a pattanásos arcbőr külső nem megfelelő kezelésre..