2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
  • Wescone
    Nem vagyok bőrgyógyász viszont szenvedtem eleget én is annak idején pattanásoktol igy tapasztaltam bőven e területen. Aval, hogy a Roa kezelés megkezdése elött a bőrgyógyászom leszögezte; az étrendnek nincs köze a pattanások kialakulásához - semmi újat nem mondott.
  • Wescone
    Célravezető lehet e kezelés a Te esetedben.
    Ha kitartó vagy érdemes - de nem lesz kellemes
  • Wescone
    A bőrgyógyászod egy dijazott ökör!
    A legtöbb közülük fél a Roa féle készítmények alkalmazásátol mert mellékhatásai vannak - pl. károsíthatják a májat. Igen, bizonyos egyéneknél tényleg előfordulhat (leginkább akkor ha az illető májbetegségben szenved, vagy hajlamos rá), de alaposan túl is van lihegve a dolog. A próbléma az, hogy elég ha 1000 egyén közül egy olyannak irják fel akinek komolyan árt esetleg, komoly következményei lehetnek úgy a páciensre-, mint az orvosra nézve. Nem szivesen alkalmazzák ezt a kezelési módot csak ha nagyon muszály, ill. amikor a páciens kéri, akkor viszont sokszor aval baltázzák el a dolgot, hogy kis mennyiséget irnak fel - igy falra hányt borsó az egész.

Hogy értsétek miröl is beszélek:

A pattanások a faggyúmirigyek túltengésének eredménye. Pubertás korra jellemző ez a túltengés ami idővel általában megszűnik, de sok ember esetében nem és ilyenkor lehet megoldás ez a kezelési mód.
    A Roa-, Iso stb. elsorvasztja a faggyúmirigyeket, legalábbis a nagyobbakat, de ahhoz, hogy ez a kezelési mód célravezető legyen húzamosabb ideig kell alkalmanként nagy mennyiséget a szervezetbe juttatni. Ha a faggyúmirigyek túlélik a kezelést, előbb-utóbb visszatérnek a pattanások.
  • bounty88
    tegnap este úgy feküdtem le, hogy az arcomon, pontosabban a homlokomon nem volt semmi, bár begyógyult pattanáson kívűl...reggel amikor felébredtem, megráncoltam a homlokom, éreztem hogy valami szúr, valami gáz van, gyorsan behúztam a tükör elé, és ott virított egy ár elszáradt pattanás mellett egy másik "dudor" - mondanom sem kell, kurva ideges lettem....

mi a szarért van az, hogy egy adott helyen sorakoznak a pattanások? nem a homlokom másik oldalán, hanem ott a másik pattanás mellett:S - pedig még nem is nyomkodtam ott semmit, hogy bármi is elterjedjen:S

amúgy nektek volt már olyan, hogy a pattanások hullámszerűen söpörtek végi az arcotokon...mert nálam a homlokomon kezdődött, a "hajvonal" alatt...onnan eltűntek, most a homlokom közepén vannak...de faszom nem tudom már miért
  • coq
    hát egy szó mint száz, már 12 éves korom óta pattanásos vagyok -most vagyok 17 de a hátamon, ami semmiféle kozmetikumot nem látott eltűntek a pattanások, nagyon ritkán jelenik meg egy-egy míg az arcomon amire már mindent kipróbáltam aknesol,dalacint,zynerit,isotrexin és még sorolhatnám ugyan úgy jelen vannak, és megkeserítik az életem, kb ilyen szinten, mint ennek a kislánynak, talán egy picivel több miteszer az orromon, ez durvának számít ? érdemes belevágni ilyen arccal egy roa vagy iso kúrába ?
  • Vendettahc
    64 kiló vagyok, a harmadik hónap végén voltam 2700 MG-nál. Na most nekem ugyebár elvileg 7200-at kéne beszedni, vagyis eddig az egyharmada van meg. Ezt mondtam is a dokimnak, aki azt mondta hogy most levisszük 20-ra két hónapon keresztül, mert most már jöhet a levezetés, és amúgy sem SZABAD teljesen elérni a 120-szorosat. Ekkor megkérdőjeleztem magamban, hogy de Doki, biztos elfog így múlni ?

Azóta kicsit félek. November utolsó napjaiban lesz a szalagavató is, örültem volna hogy ha már addigra szebb lesz az arcom. értem ezt azalatt hogy nem jön addig már elő a nyavalyások, de most három és fél hónap után még mindig ugyanúgy jönnek elő :( Bőrdokimmal nem akarom megbeszélni hogy írasson többet, mert úgy sem fog. Recept nélkül nem adják. Illegálisan beszerezni meg méregdrága.

Remélem nem kell majd még egy kúra ez után. Már ha ennek vége lesz egyszer, mert ilyen ütemben még márciusban is szedni fogom :(
  • red13
    Csak a kérdésre nem válaszoltam. :D Egyszóval alapból van olyan hatása a roának, hogy a piros foltokat elmulasztja, de idővel, nem pár hónap alatt. Na meg nem nyomkodod az arcod, mert nincs mit és így nem is lesz újabb heg, folt.
  • red13
    Ez attól is függ hány kiló vagy. Én amikor szedtem 62 voltam. És erre szedtem 40mg-ot utolsó hónap(ok)ban 60mg-ot. Sajna sok bőrgyógyász teljesen hülye vagy csak nem akarja valamiért felírni. A lényeg, hogy 7-8 hónap alatt beszedd a testsúlyod 120 szorosát. Ha ez nem lesz meg, akkor ne sokat várjál, főleg így a 20mg-mal. Az is érdekes, hogy itt nagyon sok orvos mondja, hogy méreg stb, míg nyugaton felírják mint a huzat, mert tudják, hogy ez használ. Nézzél szét külföldi oldalakon, a Britteknél, Amerikában akár 80mg-ot is felírnak és olyan bababőrük lesz az embereknek tőle, mint álmukban. Erre itt a nagy okos orvosok szarakodnak és jobb ha vissza jársz mindig hozzájuk, hogy nem múlt el mi legyen. Ilyenkor felír xy kenőcsöt, majd ha az nem hat akkor egy másikat és így tovább.

Én azt mondom, hogy keressél másik orvost vagy mond meg ennek, hogy rá akarsz térni a 40-re. Így nincs értelme 20-al szarakodni. Bár ha vagy 45-50 kiló akkor igen.
  • Vendettahc
    Srácok, lehet buta kérdés, de azért felteszem. 3 hónapi 30 MG után, most meg napi 20-as adaggal a hegek pirossága alábbhagy majd egy idő után ?

Vagy kevés ez a 20 Mg de nagyon ? A dokim szerint nem súlyos már az arcom, ő ezért is akart visszavenni. De 3 hónap - és lassan még egy fél - telt el és ugyanúgy jönnek elő, múlnak el mint eddig. Szinte semmi változás :(:(
  • jdavid5
    De hidd el akármit csinálsz csak a gyógyszer fog segíteni. Nem vágom hogy van az hogy nem mehetsz el orvoshoz:D de biztos meglehet oldani
  • bounty88
    te valami bőrgyógyász vagy vagy valami vagy csak alapból vagy ilyen okos, mert én kb. úgy írtam be a google-ba a dolgokat, hogy *valami* allergia pattanás - nem kiütés, pattanás, és ezeket az oldalakat elolvasva a pattanás szó is rengetegszer szerepelt....nem a kiütés, a pattanás...
  • tot
    hehe Wescone-nál a pont :D!!
    amúgy meg roa kúra után is lehet nem lesz tökéletes az ember :P de aki átéli hogy milyen volt és lett :P ahhoz képest mérföldkő és az ha egy kettő kijön az meg egye fene de már akkor sem azok a hihetetlen óriás gyulladt izék szóval akárki akármit mond megéri
  • Wescone
    "lehet hogy közvetlen kiváltó oka nincs se a csokinak, vagy a fehérjedús táplálékoknak, node aki allergiás rájuk, azoknál okozhat kiütéseket..."

...De nem pattanásokat!
  • bounty88
    attól hogy itt néhányan elfogadják, hogy valamitől kiütésesek lesznek, és kifizetnek havonta egy csomó pénzt a gyógyszerekre, aztán vagy beválik, vagy nem, amellett meg még el is száradnak a napon..szal én nem vagyok hajlandó ezt így eltűrni..én igenis tudom, hogy nálam nem a hormonok okozzák, hanem van megmagyarázható oka..és én allergiára gyanakszom...méghozzá étel...és senki ne mondja azt, hogy a kajának semmi köze, mert ez egy nagy humbuk...lehet hogy közvetlen kiváltó oka nincs se a csokinak, vagy a fehérjedús táplálékoknak, node aki allergiás rájuk, azoknál okozhat kiütéseket....

nézzétek csak meg ezt a linket, nálam kb. ugyanezek a tünetek, és am ia vicc, hogy olvasom, hogy még az almára is lehet valaki allergiás...ami azért érdekes, mert naponta 3-4 almát simán bevágok...eszembe nem jutott volna, hogy attól is lehet...
    LINK

mellesleg mivel nincs munkám, nincs TB-m, orvoshoz nem mehetek, tehát marad a kísérletezgetés...
  • tot
    hehe lehet red bár nekem minden ismerősöm azt mondja óó mit akarok nem is rossz ez meg nincs is kb semmi csak én bennem is bennem van már a félsz azok után ahogy kinéztem anno hogy jaj csak még egyszer azt ne :)meg ilyenek
  • red13
    tot: akkor egy cipőben evezünk, olyan mintha nekem is jönnének vissza, de amikor kijön 1-2 piros folt max 2 nap múlva el is tűnik. Én még agyalok, hogy felírassam újra-e, lehet hogy most ez csak ilyen stresszes időszak vagy mittomén.
    Azzal egyet kell értenem, hogy nagyjából a kaja nem sokat befolyásol, csak ha valami allergiás vagy.

bounty88: ha valami ételre allergiás vagy, akkor el kell menni ételallergia vizsgálatra, hogy egyáltalán megtudd. Úgy hogy kísérletezel otthon nem sokra mész. Ugyancsak mondom ezt arra, hogy hogyan nyomod ki a pattanásokat, fertőtleníted vagy hogy mosol arcot. Egyik sem használ. Sem kenőcsök, lemosók se semmi.
  • F1re
    sör joh ellene :Dazt én is észrevettem :D
  • tot
    De egyet tudok :D mikor mindennap részeg voltam kb 2 hétig :D nap 8-10 sör akkor mindig elmúlik mind :D csak anyagilag ezt nem engedhetem meg magamnak most sajnos XD meg ZH időszak :D
  • tot
    Szia bounty ez a mit eszel dolog marhára mindegy.
    Én is kipróbáltam már mindenfélét ezt nem enni azt nem enni akkor sok vitamint enni meg sok gyümölcsöt meg stb... ez duma szart sem ér ha ki akar jönni ki fog jönni sajnos.
  • bounty88
    az addig oké hogy az étrendnek nicns köze a pattikhoz, de mi van az ételallergiával, ugyebár a mogyoró és a dió rengeteg terméken fel van tüntetve, mint allergén összetevők...aztán mi a helyzet a tejjel? mármint a fehérjeérzékenységgel, van olyan, valamint a glutén, vagyis a liszt...

csak azért kérdem, mert ahogy írtam, 5 napon keresztül ittam tejet, ettem sütiket, és minden finom édességet, semmi gond nem volt az arcommal 5 napon keresztül..aztán anyám csinált zsemlefelfújtat (rakottzsemle), amibe meg diót kell rakni..reszelt diót..na és aznap ahogy megettem ki is jöttek rajtam, azóta minden nap ettem ezt a kaját, minden este már ott voltak az arcomon a pattik...

lehetséges hogy a dió volna? mondjuk ez könnyen kiderül, ha most nem eszek napokig diós meg mogyorós kaját, és vagy pattis leszek vagy nem..dehát komoylan mondom, kevés reszelt dió volt benne...vagy aki igazán allergiás valamire, annak nagyon pici is "rosszul" eshet?
  • tot
    Sziasztok még nem nagyon írtam ide :P de azért régebben is olvasgattam :D na szóval nálam hasonló a helyzet kb hmm jó 4 éve küszködök ezekkel és már mondhatom öreg harcosnak az ügy terén magamat főleg hogy már úgy érzem azé majdnem 21 évesen eléggé túl vagyok azon a koron hogy ezeknek még lenniük kéne.
    Én is voltam túl sortret kúrán kb háromnegyed éve hagytam abba 8 hónap szedés után :P hát ez a háromnegyed év marha jó volt egész mostanáig :D egyszerűen rémes kezdek visszaesni olyanra mint volt.
    Szóval jó kis gyógyszer az a sok szar mellékhatás mellet is.
    És ha bőrgyógyász doki engedi előröl fogom megint kezdeni mert egyszerűen nem bírom elviselni már őket újra :P
  • Jagumo
    Hát azért van... (Csoki , Chips , Mogyoró stb...) növény olaj. Ezek csak ronthatnak a "helyzeten". Most nem azt mondom, ha nem eszel csokit elmúlnak a pattanások, de hatással van rá. Én most annak érdekében hogy elmúljanak betartom ezt a diétát, túlélem :D :/ :).

Csak az a baj nagyon hegesedik az arcom, ez idővel szépülni fog? (ha szedem a roát)
  • Wescone
    Egy pattanás kialakulhat (kifejlődhet) néhány óra alatt is, de sokszor napokig tart mire megérik.
    Az étrendnek semmi köze a pattanások kialakulásához!
  • benkoszabi
    reggel amikor langyos, egy kissé hideg vízzel átmosom az arcom, majd felnézek a tükörből, azt látom hogy tök jó, sima a bőrfelület, majd miután törölközőben megtörlöm az arcom, szintén...eddig oké, de amikor este, fürdés közben egy kis vizet, úgyanúgy langyos-hideg vizet veretek az arcomra, és miután végzek, és a tükör elé állok, majd megtörlöm az arcom, azt látom, hogy a homlokomon a bőr hámlik...miért? mitől más a reggeli fürdésem, amikor nem hámlik, és mitől hámlik este a fürdés után? a víz nem melegebb, nem is sokkal több...akkor meg miért hámlik fürdés után a homlokomon? vagyis nem hámlik, de olyan mintha ki lenne száradva, vagyis mintha hámlana...

és azért szar, mert azt gondolom, hogy mivel este így hámlik az arcom, ezek is eltömíthetik a pórusaim...sztetek ha este simán csak megmosakodnék mint reggel, tehát nem fürdés közben, az is ugyanolyan jó lenne? mondjuk azért a fürdővíz mégis jobban átjárja az arc pórusait, hisz azért állandóan veretem rá a vizet...

szteteK
  • F1re
    erről mi a véleményetek ? Clear Pores
  • bounty88
    ti mit gondoltok, mennyi idő kell egy pattanás kialakulásához, mondjuk hogyha valakinél a kaja hozza elő, vagy a stressz, vagy ha eltömődik a pórus, mennyi idő kell nem is addig amig megérik, mert az már mindegy, hanem amig fel nem fedezed a homlokodon azt, hogy itt bizony valami készül...

volt aki jó régen azt írta, hogy kell a pattanásoknak 2 hét, sztem ez kissé túlzás, sztem 24órán belül is ki tud alakulni, ha valami olyan "hatás" éri a szervezetet...de egyes esetekben még fél nap is nem?

csak azért kérdem, mert most megint jött a homlokom közepére egy:S - kurva ideges vagyok..és először a tejtartalmú ételekre gondoltam - DE!! - vagy már 5-6 napja ittam tejet, ettem tejtermékeket, nem volt semmi baja az arcomnak, erre ma reggelre már ott virított az homlokomon..kérdem én, ha régóta fogyasztottam tejtermékeket, nem kellett volna már előbb, az első napokban kijönnie? épp ezért gondolom, hogy talán nem is a tej volt az oka...
  • The Protector
    Szerintem így helyes.Bár nekem eléggé kevés pattanásom van.Régebben több volt most már annyira nem jellemző.Inkább mitesszerem szokott lenni.
    DE akkor egyértelműbben.Arcmosás,pattanások kinyomása,és arcszesszel vagy valami speciális szerrel kezeld le.Ennyi.Sztem nem kell több dolog.
  • jdavid5
    Ne nyúlj hozzá! AZt anyi. Igy jársz a legjobban egyépoként. Szerez be vmi szárítószart amit az éret patanásra nyomatsz és csak akkor tüntesd el onnan ha már folyik vagy elszáradt
  • red13
    Vendettahc:keressél fel másik orvost.

bounty88: az a helyes, ha hozzá sem nyúlsz. Kozmetikushoz is ha elmész hiába keni be az arcod minden szarral és szakszerűen nyomja ki őket, ugyanúgy jöhetnek ki pattanások a kinyomott mellett és gyulladhat is be. Nekem mindig így volt, és fórumokon is irkálták sokan.
  • bounty88
    már megint az van hogy feltettem egy egyszerű kérdést, amiben talán még a válasz is ebben van, és csak megerősítést kértem, erre megint jött 2 semmitmondó válasz...

egyrészt sztem hiába húznád szét a bőrt a patti körül, nem mennél vele semmire mivel a pattanást ki kell nyomni, benne van a nevében..
    másrészt pedig érett pattanásokról van szó

szal a kérdés mégeccer akkor:
    "az érett pattanásokkal mit kell kezdeni, hogyan kell velük bánni, hogy az szakszerű legyen, mondjuk este elmegyek fürödni, az arcomra is vertek meleg-langyos vizet, ettől a bőröm felpuhul, majd miután megtörölköztem, a felpuhult arcomon a pattikat könnyen ki tudom nyomni, és a végső lépés pedig egy vattával, tonikkal áttörölni? ez így helyes?"
  • Jagumo
    Pontosan, ez így van
  • Vendettahc
    Na srácok nem hogy nem növelte meg, de pont hogy csökkentette az adagot. Na mindegy.

Azt mondta hogy mivel nálam nem súlyos a helyzet, ezért lehet visszavenni, és fokozatosan leveztni, így már csak napi 20 MG-ot szedek.

Na persze nekem a patikában félre volt rakva a Roa, így azt is beszerzem a sotret mellé megint, és én magamtól még egy hónapot lenyomok harmincat, utána már visszaállhatok 20-ra, de ezt a hónapot még befejezem ennyivel. Utána tőlem már csökkentheti.
  • Wescone
    Amikor megkínozol egy éretlen pattanást egyúttal a véredények (hajszál erek) is sérülnek igy a genny bekerül a véráramba amit az odébb szállít. Igy alakulnak, fejlődnek ki az eredeti (nyomkodott) pattanásnak közelében újabb pattanások.
  • Wescone
    Kis piros foltok nálam nem jelentkeztek igy hozzászólni sem tudok. Egyelöre ha fizikailag nem zavarnak próbáld őket figyelmen kivül hagyni. Ha mégsem lehetséges célszerű volna ismét felkeresned a bőrgyógyászod.
  • Wescone
    Az érett pattanásokat nem szabad nyomni - széthúzni kell őket, igy nem roncsolódik a bőr.
  • bounty88
    az érett pattanásokkal mit kell kezdeni, hogyan kell velük bánni, hogy az szakszerű legyen, mondjuk este elmegyek fürödni, az arcomra is vertek meleg-langyos vizet, ettől a bőröm felpuhul, majd miután megtörölköztem, a felpuhult arcomon a pattikat könnyen ki tudom nyomni, és a végső lépés pedig egy vattával, tonikkal áttörölni? ez így helyes?
  • red13
    Wescone: neked a roa szedés után mi volt a tapasztalat? Én 6 hónapja hagytam abba a kúrát, de úgy az 5. hónap után előkezdenek jönni ilyen kis piros foltok. Biztos pattanások, de nem duzzadtak, nem látni benne gennyt, ha hozzáérek ugyanolyan sima mint a bőröm, csak épen piros. Általában 1, másfél nap után elszoktak múlni, csak az utóbbi időben több szokott kijönni. Lehet pattanások jönnének ki, de a roa miatt visszaszorul vagy én nem tudom. Lehet ezek már az idegesség miatt jönnek ki. De mivel nagyon fehér a bőröm, ezért zavarni szokott, persze van amikor tök tiszta. De pl ma is felkellek, a szemem alatt, mindkét oldalon kijöttek. Tegnap a pajeszomnál vettem észre, de ma már semmi nincs ott.
  • Vendettahc
    17 esztendős vagyok, és azért igen csak szárad az arcom is. Már egyáltalán nem zsírosodik, viszont még mindig jönnek elő.

Az is igaz hogy biztos félt, bár inkább szednék többet csak múljon már el a fenébe.
  • Wescone
    Abbol amit leírtál az a véleményem, hogy pont a bőrgyógyászod túlzott óvatossága miatt nem fogsz megszabadulni a pattanásaidtol.
    Igaz, nem tudom mennyi idős vagy, de a 30 mg -os napi adag mindenképp kevésnek tünik, már csak azért is mert az arcbőr szárzságát egyáltalán nem említetted.
  • Vendettahc
    Mellesleg az alkoholos oldat igen keményen jó cucc. Igaz rettentően szárítja az ember bőrét, azonban egy nap alatt leszárítja a pokolgépeket, és egy kisebb törléssel lejönnek a bőrrel együtt, amit azután kenőccsel bekenve korrigálni lehet. Szóval ajánlatos cucc.

Viszont az ajkam elérte azt a szintet, mikor már nem elég a labello. Kénytelen vagyok Ceralipot szerezni. Hihetetlen hogy egész nap csak a bőrdarabokat szedem le az ajkamról, hihetetlen ocsmány tud lenni.