Pattanás(ok)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
am nem tudjatok ezeknek a cuccoknak pl Aknenormin van olyan hatása h összesek ? fogyok v iesmi ? mert én csak azért nem akarom szedni ezeket
Azért is írtam be hogy valami tanács hogy mit csináljak/necsináljak a kúra alatt. Elolvastam egy elég bõ betegtájékoztatót, de gondoltam titeket is megkérdezlek.
Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money
Ha drogériában akarsz venni, akkor a C&C, nagyon sokan ezt szokták venni. Ha valami természetest, akkor bio boltokat keress fel, de nem lesz olcsó dolog. Itt szét nézhetsz
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Oxy-t és Garnier tonikokat már próbáltam, C&C-t még nem....vagy inkább a gyógyszertárban kevertessek ki magamnak valami jó kis cuccost?
Nem tudom van-e értelme, de olyna tonik lenne jó, amiben azért vannak természetes alapanyagok, nem szeretek sok mesterséges szart az arcomra kenni, nem tudom hogy számít-e az valami,t ha van benne alkohol vagy nincs, mert nem szeretném ha leszárítaná az arcom....
persze vannak ilyen Avonos marhaságok...de azokat rendelni kell, én drogériában vagy gyógyszertárban kapható cuccra gondoltam...
szóval? mit próbáljak ki?
Oxy-t és Garnier tonikokat már próbáltam, C&C-t még nem....vagy inkább a gyógyszertárban kevertessek ki magamnak valami jó kis cuccost?
Nem tudom van-e értelme, de olyna tonik lenne jó, amiben azért vannak természetes alapanyagok, nem szeretek sok mesterséges szart az arcomra kenni, nem tudom hogy számít-e az valami,t ha van benne alkohol vagy nincs, mert nem szeretném ha leszárítaná az arcom....
persze vannak ilyen Avonos marhaságok...de azokat rendelni kell, én drogériában vagy gyógyszertárban kapható cuccra gondoltam...
szóval? mit próbáljak ki?
bounty88: nem kell túl bonyolítani a helyzetet. Este fürdésnél zuhanyzol vagy kádban fürdesz és gondolom meleg vízben. Bõven elegendõ ez nem kell semmi más. Reggel, este kell mosakodni, ha pedig elmész valahova több órán át és érzed hogy tiszta zsír az arcod akkor megmosakodsz. Én a meleg vizet ajánlom, hisz csak azzal jön le az izzadság, a kosz, zsírosság az arcodról. Utána persze lehet hideg vízzel, hogy összehúzza a pólusokat, mert ugye a meleg víz kitágítsa a hideg összehúzza. A nyomogatást bármennyire is irritál nem ajánlom, ha mégis akkor tiszta kézzel tiszta felületen végezd. Meg az is igaz ha nyomkodod, gyötröd a bõr alatt tovább terjed. Egy Ausztrál csaj vezet ilyen blogot ahol a pattanásokkal foglalkozik, itt olvastam hogy azért lesz nagy piros elõször a pattanás, mert a test odavezeti a vért, hogy levigye a gyulladást. Hogy ez mennyire igaz nem tudom, bár van benne valamennyi, mert ha megnézed amikor kijön egy nagy hatalmas piros lesz, majd pár nap múlva lejjebb megy, gennyes lesz és végül leszárad.
Belsõ probléma meg nagyon összetett, nem csak ételalergia okozhatja. Lehet elvan nagyon savasodva a szervezeted, bélgyulladás, immunrendszer, májgyulladás stb. Erre rájönni nagyon nehéz és hogy õszinte legyek nem sok esélyt adok hogy neked bármelyik is lenne, persze attól lehet. Nick nevedbõl ítélve, ha azért 88, mert akkor születtél akkor ugye már rég el múlt a kamaszkor, szerintem hormonális lehet, de kitudja.
És én sztem tökmind1 hogy mosod az arcod. Ne legyen dzsuvás azt csáá. A hormonjaiddal lehet ai izé mint sok más gyereknek. Ha ugy érzes menny el és irass fel ROát.
am amikor meg mosom az arcom nem tom mi a jobb ha utana kiszarad az arcom v ha kiszaradt arcomat bekenném börápoloval v vmivel h ne legyen száraz ? mert azt mondjatok ha száraz az arc az ösztönzi h zsirt termeljen
az elsõ kettõ BELSÕ problémára enged következtetni...
- Ételallergia: ezt egy egyszerû allergia vizsgálattal ki lehet szûrni, nem lehetetlen sztem, hisz pl. a lisztérzékenyek is gyakran kipattognak
- Hormonális: na ezen csak belsõ gyógyszeres kezelés segít, mint a Roa
És mivel jelenleg munkanélküli vagyok, nincs betegbiztosításom, az elsõ kettõ kapásból kilõve egyenlõre, hisz TB nélkül dokihoz nem mehetek
Marad a 3. a KÜLSÕ:
- mégpedig vagy a szõrtüszõk vagy a pólusok eltömõdése, nézzük ezt most!
Én nagyjából már mindent kilõttem, hogy mitõl tömõdhetnek el a pólusok, de azért van itt valami, amiben ti is segíthettek, méghozzá a MOSAKODÁSOM. Ugyanis ha az ember rosszul vagy túl gyakran mosakszik, kiszárítja a bõrét, ami arra ösztökéli a szörtûszõket, hogy sok faggyút termeljenek..és a túlzott faggyútermelés ugye pattanásokhoz vezethet.
És ez nem hülyeség, úgy higgyétek el, hogy anno. napi 4x mosakodtam, mert állandóan fényes volt a homlokom, majd napo 3X, és msot napi 2X..de sztem azt is rosszul teszem? hogy miért?:
Reggel felkelek, az arcom átmosom langyos, de inkább kicsit hideg vízzel....sztem az sem számít, hogy az ember forró vízben mossa az arcát...mert ez is befolyásolhatja a faggyútermelést...
És este, meleg vízzel mosom át az arcom, hogy felpuhuljon, és könnyebben ki tudjam nyomni a pattikat...ezután leöblítem az arcom langyos vízzel, majd megfürdök, és egy kis langyos vízet veretek rá, és kész...
Sztetek van ezek között felesleges arcmosás? ugye reggel kell, meg este is....pattik kinyomása elõtt sem árt, könnyebb kinyomni õket...ugyanakkor miután kinyomtam õket, átszoktam öblíteni az arcom...mit csinálok rosszul? esetleg felesleges a kinyomkodás helyett vízzel leöblítenem, meg még fürdésnél is, hane mcsak egy sima tonikkal áttörölni?
Csak az a baj, hogy évek óta nem használok iylen MESTERSÉGES arcápolókat, mint a lemosó vagy a tonik...meg azt gondoltam, hogy a sima melegvizes arcátmosás is szépen kitisztítja a pattikat....
Az lenne a kérdés hogy ez mennyibe kerül? Tudom csak doki írhatja fel csak kíváncsi vok, neten néztem és valami 5000 forint a 10mg-os amibe 30 darab van, na most ez azt jelenti hogy ez 300mg és ebbõl kéne 24 doboz? az 24x5000 forint 120000 forint 😄 kicsit sokkalom :S De lehet hülyevagyok és vénnyel olcsóbb vagy én nem tudom 😊 :S
In Lak\'ech Ala K\'in
Egyébként amióta abbahagytam azzal a szappannal az arcmosást visszaállt a régi, sima állapotba és sehol egy pattanás vagy akármi.
bounty88: nekem a borotválkozástól lent a nyakam pattog ki, ahol az ádámcsutkám is van, de azok nem pattanások, hanem ilyen irritáció. Ha megfelelõ borotvával borotválkozol, értsd ezalatt, hogy más nem használja, illetve azt a borotvát csak az arcodra használod akkor nem hinném hogy pattanásokat okozna.
Egy bõrradírt vehetsz, de nem hinném, hogy olyan nagyon sokat használna. Viszont egy szappant ajánlanék, ilyen szappanboltokban biztos mindenütt kapni. Úgy kell kérni, hogy körömvirág szappan. Narancssárga színe van, ez egy kicsit szárít, de amikor megmosakodtál vele, megtörölted az arcodat lehet érezni, hogy sokkal simább. Igaz nekem már alapból az, de amikor jöttek a pattanások akkor is sokkal jobb volt.
LINK
Itt nyomni!
In Lak\'ech Ala K\'in
"...az hogy valami miatt eltömõdnek a sz9rtüszõim, ez inkább belsõ probléma..." - igen
In Lak\'ech Ala K\'in
szóval sztetek lehet a borotválkozás miatt pattis ott az állam és a nyakam? vagy a borotvahab? esetleg a penge? pengérõl kerülnek me iylen mikromolukulák a bõrömbe amik irritálják, mert ugye a penge is kopik.
mert nem vérzek sehol, tehát nem vágom meg magam, az after shave, vagyis ilyen nivea gél sem csíp...akkor meg?
van valami taktika, hogy elkerüljem ott a borotválkozást? esetleg ahol nem pattis az arcom, borotválékozzak, a kényes helyeken meg használjak szakállvágó ollót?
ingyenes mintát tudok küldeni az arctisztító rendszerbõl bárkinek, amit én használok a pattanásaimra.
Ha részlet érdekel akkor olvasd el korábbi hozzászólásaimat.
Ingyenes mintáért lszives irj az alábbi mail cimre: [email protected]
Igen, ha ráadásul sebes, és ilyen dzsuvákat szedsz le, akkor fogj egy fél tabletta neomagnol-t, azt egy 3-4 deci liter vízbe, aztán géz darabokkal itasd olyan 10 percig a sebes részt. Utána a gézzel szedd le a szar pörköket, majd ezt ismételgesd egy hétig kb és jó lesz 😉
hoy ehh
Vendettahc: hát én az olyan pattanásokra amik "frissen" 😄 lettek kinyomva nem raktam alapozót, de ami ilyen heg vagy épp jött oda raktam egy kicsit. Igazából rühelltem mint a szart, nem tudom a nõk hogy tudják az egész fejüket beteríteni vele.
június elején hagytam abba a sotretet (3 hónapot szedtem) de mintha vissza akarnának jönni.
arcom bal oldalán most is van 2 kicsi. tegnap 3 kicsi volt.
nemtudom mi lesz ebbõl de ha megint elõjön olyan sok akkor muszáj leszek megint elkezdeni. lehet nem volt elég neki a 3 hónap 😞
Tudom nem szabad használni púdert, alapozót, - mert csak jobban elmérgesíti a rohadékokat - de muszáj volt most. Ti használtatok a kúra alatt valamilyen cuccot, amivel eltakartátok az olyat, melyet nem lehetett egy nap alatt eltüntetni ? gondolok itt jelen esetben a fent elsorolt két cuccra.