2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
-
#1984 én is zuhanyozás végén szoktam , fekete szappannal átmosni lemosni. -
bounty88 #1983 hülye kérdés, de nekem fontos. szal sztetek lehet némi különbség a sima csapvizes mosakodás között, tehát amikor este lefekvés előtta csap fölött megmosom az arcom, meg aközött, hogy a zuhanyzóban állva veretek rá vizet? csak azért kérdem, mert sztem az sem mindegy mennyire áztatja el az ember az arcbőrt, gondolom ha nagyon, kiszárad, ezáltal fokozódik a faggyútermelés, viszont ha csap fölött a kezemmel mosom az arcom akkor lehet hogy a pórusok nem tágulnak ki annyira és nem tisztitom le annyira az arcom, mint zuhanyzás közben...
sztetek? -
#1982 Igen van értelme szerintem mellőzni ezeket a dolgokat kaja terén! Nekem se volt vészes az arcom (mondjuk relatív mert szerintem vészes volt nagyon is) De nem kaptam ROA-t ezért is furcsállom, ha te azt mondod, hogy nem volt vészes, minek kellet ROA-val kezdeni, na mind1 nem én szedem :D (nem is célom) Úgy néz ki a tetra + dalacin rendbe hozza. :)
Egyébként egy Effaclar H nevezetű krémet szoktak erre ajánlani mármint az arcszárazságra. Gyógyszertárban lehet kapni.
-
F1re #1981 multkor voltam én is mondtam h irjon fel roát v vmi szart azt mondta nem kell az ide azt felirt nekem vmi rázo kénes ge.it -
pixelek #1980 Hello
Nekem nem volt vészesen durva arcom, elmentem bőrdokihoz, felirt roát+ zynerit + supplin. Ez volt kb egy hete. De most elkezdett eléggé száradni a bőröm a szájam körül meg az ajkaim meg az orrom :D Ti mit használtatok a száradás ellen? Am roábol 40 et szedek 17 év 65kiló.
Meg ezeket felirta és mondta h majd menjek vissza a vérképemmel. Ti tudjátok mi lehet kizáró ok?
A kajás témában meg a bördoki mondta hogy tejet ne igyak, az olajos magvakat mellőzöm, és igyekszem a csokit is mellőzni. Van értelme... -
jdavid5 #1979 Abból a szempontból, hogy nem látszanak annyira majd a foltok.. Mivel a Roátol hámlik az arcom igy jo ki is vagyok fehéredve. És világos bőrön kicsit ortopédul néz ki a sok piros izé.. -
#1978 és arra jó a szoli? :O -
F1re #1977 a piros foltokra johk a kénes rázokeverékek amit gyogyszertárba dobnak össze ilyen tejszerüt kell kérni -
red13 #1976 Hát a roa nagyon jól elmulasztja a piros foltokat, meg aztán ha nem jön ki több nincs mit nyomkodni és nem is lesz több folt.
Nekem is van még egy kis gondom ezekkel a rohadékokkal. :D Pontosan, hogy az arcom két oldalán szoktak még kijönni, de nem azok a rendes pattanások, tehát nem fáj, nincs benne genny, csak ilyen piros foltok. De 100% pattanások, viszont 1-2 nap alatt el is tűnnek. Van amikor csak 1-2 kicsi kijön, de van amikor nagyobb méretűek meg több. Mondjuk igaz nem annyira zavaróak mint a rendes pattanások. A másik meg az, hogy eddig a borotválkozásra gyanakodtam, mert általában a körül szokott kijönni, de nem hinném. Ugyanis amíg szedtem a roát nulla pattanás, irritáció volt a borotválkozástól. Úgy hogy nem tudom mi van, de a legrosszabb, hogy ezt is magamnak kéne kideríteni, ami szinte lehetetlen, hisz a orvosok szart sem csinálnak vele. :( -
jdavid5 #1975 Én a piros foltjaimra majd szolizni fogok ahogy lejár a kúrám. Utánna ahogy kibújik a nap mek napozni(H):D
Mondjuk nekem nem ilyen heg(forradás) van hanem sok piros folt. És sima. -
#1974 Engem is ezek basznak fel már :D:D ( de lekopogom! és addig örülök amíg csak piroskás hegek vannak , mert nagyon örülnék ha Roa nélkül megoldódna. Eddig úgy tűnik meg fog :) :S ,de nem akarom elkiabálni)
Amúgy hegek eltüntetésére vannak szépészeti beavatkozások, asszem az a neve, hogy mikrodermabrázió (asszem bőrcsiszolás). 7000-8000 forint 1 kezelés és 5 kezelés után nagyon szép és látható eredményt lehet elérni. Ez nem tapasztalat, csak mondta bőrgyógyász meg kozmetikus is és olvastam is, tehát elég valószinű.
Mintha azt is olvastam volna, hogy ha ISO-t szed az ember amellé nem ajánlatos, mert sérülékenyebb a bőrfelszín. -
Vendettahc #1973 Srácok. Nektek a hegeket mikor kezdte eltüntetni a cucc ? Az ilyen piros foltokra gondolok, amik már annyira nem virítanak, de észre lehet őket venni keményen ha nagyon rázoomol az ember.
-
#1972 Az van, hogy minden szervezet másként reagál a körülményekre, ingerekre. Lehetséges egyébként, hogy a homlokodon kevesebb az aktiv, gyulladásra hajlamos faggyúmirigy mint az arcod más területein.
Tény, hogy a hajszálak irritálhatják a bőrt mint ahogy sokminden más is. -
#1971 hülyeség, tényleg köze nincs hozzá, nekem is vasalt és belóg a szememig majdnem, de a homlokom kb teljesn tiszta -
#1970 Nekem meg nagy hosszú vasalt hajam van, és rálóg nagyon is, de pont ott van kevesebb pattanás.. na ilyenkor mivan ? :D -
Narusco #1969 hajad rálóg? nekem is vannak homlokomon néha, de nekem ott haj van és vszeg azért. -
#1968 Nem tudok válaszolni :/
Én ha kijön egy nagy pati ami már kinyomható, akkor sose nyomom mostanában csak húzom 2 fele és ha kijön kijön ha nem akkor nem gyilkolom (hál istennek egyre kevesebb jön bár most megint kijött 1 szal lekopogom)
Am. nekem is volt olyan nem is 1x, hogy kijött egy pl az államon utána rá 1 napra kijött mellette 2.. szal "elszaporodtak" rem. ilyen nem lesz már mert nagyon idegesített...
Ami engem aggaszt, az az, hogy van egy brutális nagy csomóm a bal szemem alatt... már több mint 1 hónapja... és 1x kozmetikus kinyomta, majd visszagyűlt, most már azért kicsit kisebb. Mondta a bőrgyógyász hogy ne baszkúráljam csak szedjem a gyógyszert és ha nem múlik el ki kell vágni vagy mi és az 15000 forint... Nem is a pénz zavar, hanem az hogy akkor az megint csúnya lesz még be nem gyógyul... Majd meglátom hogy hat a Terta+dalacin :) -
bounty88 #1967 nem, nem is fogok, én csak a kérdésemre szeretnék választ kapni, még mielőtt bárki a ROA-val jönne -
#1966 gyógyszerre gondoltam -
#1965 szedsz valamit? -
bounty88 #1964 na, a helyzet a következő. a homlokomon egymás mellett sorakoznak a pattanások. sehol másutt nincs pattanás a homlokomon, CSAK EGY ADOTT TERÜLETEN!!!!
mindig az van, hogy egymáshoz közel van 3 ÉRETT pattanás...óvatosan kinyomom őket, szinte nem is kell erőlködnöm, ahogy megnyomom, ki is fakad...majd szépen letonizálom, de másnap már megint van 3 újabb majdnem ugyanott...tehát ott a 3 kis barna, előző napi pötty, vagyis a varrat...és mivel picikék, ezért gyanítom, hogy jól nyomtam ki a pattanást, mert nem nyúztam meg a bőrt....de amellett már ott van rögtön 3 újabb....
MIÉRT???
mit csinálok rosszul?
ugye volt már erről szó, hogyha nem érett pattanást nyom ki az ember, vagy nagyon meggyötri, akkor "továbbterjedhet" - nade én ÉRETT pattikat nyomtam ki ÓVATOSAN - akkor meg miért?
hol rontom el? azt azért mégsem csinálhatom, hogy nem nyúlok hozzá, mert nem is az hogy idegesít, de nem szép 3 megérett pattanás, ami nagyon lassan vagy le sem szárad magától...
Lehet kinyomás előtt gőzölnöm kéne? nem tudom..valami olyan tanács kéne tőletek, hogy hogyan csináljam, hogy "ne terjedjen el máshova..."
nem is értem:( -
#1963 én ma vettem be az 1. kapszulát, majd meglátjuk :D a vérképem nekem jó ^^ már ottvan a dokinál csak még nem akart roával kezdeni -
Vendettahc #1962 Istenem miket írok, 220 MG te jó ég.
20 Mg akart lenni :) -
Vendettahc #1961 Hát Srácok három és majdnem fél hónap után - három hónap 30 MG, negyedik hónap már csak 20 - sajnos még mindig semmi radikális változás. Most este belenézve a tükörbe a homlokomon vagy 4 piros folt, nem gennyes fehérek, csak pirosak, de ezek is irritálnak. Olyan mintha most fejlődne, de éppen ellenkezőleg, most kezdenek múlni. de zavarnak. A nyakamon még mindig jönnek ilyen duzzadtak, azokkal nem tudok mit kezdeni. A hátam azért kezd szépülni. Nem mondom, az arcommal is már kezd valamit csinálni a gyógyszer, mert tényleg száraz teljesen a homlokom, nem olyan zsíros mint régen, de hogy még mindig jönnek az zavar egy csöppet. :( most még másfél hónap 220 MG, utána ilyenkor lehet még növelni az adagot, vagy most már csak levezetés lesz ?
Nov 27-ig szerintem nem fog javulni, úgy hogy most már leteszek a szalagavatói tiszta arcról, de karácsonyra már illene összeszednie magát az arcomnak, meg a gyógyszernek is. Ha nem, akkor nem érdekel mit mond a doki, utolsó hónapba magamtól beszedek 50 Mg-ét, vagy annyit hogy kijöjjön a testsúlyom 120 szorosa.
-
#1960 Úgy is jó jah...nekem mindig csipte, pedig nem tettem rá a megitatott vattakorongot...simán jól megitattam a vattakorongot azzal a "tonikkal", aztán többször rányomtam a kis sebre, de ezt CC-t én amúgy úgy is használom, hogy ha látom, hogy ki jön egy pattanás, akkor arra is kenek...igy vagy elmúlik, vagy szebben fog kinézni, na meg leszáritja...nah meg általában az egész pofámat megkenem vele, mert amúgy is a napi kosz rám ragad...minden nap zuhany + 2 arcmosás...meg most elkezdtem szedni egy multivitamint...amibe 27 természetes vitamin található, köztük vagy 7 féle B vitamin, mint tudjuk, a B vitamin is elvileg használható a pattanások ellen...szal én nem szedek semmi roát meg egyéb durva dolgot...alap hagyományos módszerek...amúgy is ebben a korban vagyok énis, majd kinövöm, csak picit rásegitek hogy még se nézzek ki ugy mint egy pestis beteg... -
F1re #1959 60-at:D -
bounty88 #1958 na, szal én is így csinálom, csak én úgy, hogy megfürdöm, fürdés közben langyos vízzel megmosom az arcom, ettől kicsit felpuhul, majd fürdés után nyomom ki természetesen az érett pattanást, ami kijön, azt általában papírzsebkendővel szoktam "felitatni" és jöhet a vattakorong + C&C tonik...
de hogyan kell rendesen tonizálni? hülye a kérdés, de mégsem..
ugyebár azt mindenki tudja, hogy azért nem szabad az arcunkat túlzottan átitatni, mert akkor a tonik is szárítani fogja az alkoholtartalom miatt...csak finoman, enyhén...
de azt hogy csináljam, hogy a kinyomott pattanást valóban fertőtlenítsem? mert sztem ha párszor a vattakorongot elhúzom felette, nem fertőtleníti igazán....ezért most azt csinálom, hogy ahol kinyomtam, ott egy picit pár másodpercig ott hagyom a vattakorongot, addig, még nem érzem, hogy csíp a tonik...mert ha csípi a sebet, azt jelenti hogy bejutott a bőr alá...
ez így jó? -
#1957 Marmint 600 ezer? :D -
F1re #1956 én is voltam pesten 1 dokinál ugyan ezt mondta csak nekem nem szabadot roát a szar vérképem miett és ugyan is dalacin+tetra és az orvossal 1ütt 60 ezret költöttünk az egészre és semmi hatása nem volt szal leszartam :D de roat meg iso-t nem akarok -
bounty88 #1955 de tudod, az az érem egyik oldala, hogy nem eszel bizonyos kajákat, mert lehet hozzá közük...de rohadt nehéz megállni, hogy amikor ott van a kakaós csiga, vagy a kakaó a hűtőben, a kinder tejszelet, a rétes, a francia krémes az asztalon...szal hogy meg sem kóstolod... -
#1954 Rájöttem akkora szarság ez az egész pattanásos cucc... Én úgy voltam 1. zavart és kozmetikusnál voltam párszor (nem hatott), majd krémek (nem hatott :D ), majd bőrgyógyász kaptam tőle Tetralysal-t + Dalacin T oldat, és nincs csoki meg ilyen fajta olajos cuccok, ennyi.. Máris javult az arcom! Doki mondta ha ez nem hat (1.5 hónapig szedem) akkor írja fel a Roát, mert nem vagyok még 18 , és ha ez hat akkor nem kell roával "szarozni". Legrosszabb esetben nem hat és akkor szedem a roát, mellesleg ez a tetralysal drágább mint a roa :D, de nem durvák a mellékhatások :) -
#1953 Ha ez igy van, nem a pattanásosodás a legfőbb problémád. -
#1952 hát ha én kakaót eszek másnap tele leszek, szóval még is van vmi köze nem? -
#1951 "faggyúmiriggyel tele van az egész arc...van az minden hol..."
Persze, hogy van, de nem mindenik hiperaktiv.
"a megérett pattanást nem szabad bolygatni, mert pár nap alatt magától kiürül, felszívódik...ez én így olvastam"
Légy akkor tűrelemmel és magadtol rájössz mi az igazság. -
#1950 Én nálam az a helyzet, hogy ha kijön egy pattanás az arcomon, mint ezen a héten, kicsit várok vele, mig nem látom, hogy 'érett', azaz ki tudom rendesen nyomni...kinyomom, megmosom forró vizzel, majd Clean & Clear arcszerrel megtisztitom a felületet...nálam ezek után sosem jött ki pattanás, mert végülis fertőtlenitettem...ez a szer bejut alá, ha kinyomtam,és marad egy nagyon pici lyuk, érthető. -
bounty88 #1949 bocs de tök ne mértem amit írtál..egyrészt nem egy helyen olvastam, hogy a megérett pattanást nem szabad bolygatni, mert pár nap alatt magától kiürül, felszívódik...ez én így olvastam, és tőletek csak megerősítésre volt szükségem...
másrészt azt írod, hogy "Ahol a faggyúmirigy - ott az esetleges pattanás" - faggyúmiriggyel tele van az egész arc...van az minden hol...
-
#1948 Amit nem "mondtam" korábban: NEM véletlen, hogy egy bizonyos helyen rendszeresen fejlődik ki pattanás több-kevesebb időközönként. Ahol a faggyúmirigy - ott az esetleges pattanás.
"ha nem nyúlok hozzá, felszívódik?"
Miután kifejlődött; NEM. Egy idő után betokosodik, megkeményedik - csak győzd kivárni. -
bounty88 #1947 nemrég volt itt téma, sőt azt hiszem én vetettem fel, hogy ha éretlen, vagy félig megérett pattanást nyomok ki, akkor nagy az esélye, hogy habár elsőre úgy tűnik, hogy sikerült elintéznem, de napokkal később a helyén új "nő", mert éretlen volt amikor még nekiálltam nyomkodni, és ezzel csak rontottam a helyzeten
na most nálam ez a helyzet...
a homlokomon volt egy hete egy pattanás, elég érettnek találtam, kinyomtam...tonikkal lekezeltem, maradt a helyén varrat, de elég szépen nézett ki...a varrat elkezdett lejönni, ahogy gyógyult a seb, és ahogy lepottyant a varrat, már is ott volt alatta a "következő" - tudtam hogy azért, mert nem "szakszerűen" jártam el - így most megvárom, míg magától eltűnik...
eltűnik? ha nem nyúlok hozzá, felszívódik? mert ki tudnám nyomni, fehér a közepe, szépen ki is pattanna, de félek, hogy ha kinyomom, pár nap múlva megint jön oda egy...elmúlik magától, és ha igen mennyi idő kell neki?
-
Vendettahc #1946 Hát remélem hogy akkor nekem azért segíteni fog a gyógyszer. Most még két hónapig 20 MG, utána meg nem tudom mit fog mondani, de ha ugyanúgy előjönnek még akkor is, ami azért 5 hónap után szerintem nem lenne illendő, akkor keresek egy másik orvost és feliratom újból, nagyobb mennyiségben, saját felelősségre, csak szabaduljak már meg a rohadt dögöktől mert már nagyon unom az állandó visszahúzódást, ha netán nem olyan éppen az arcom amilyennek szeretném. -
bounty88 #1945 amint lesz bejelentett munkám és bejelentett TB-m megyek is vizsgálatokra, kozmetikushoz meg bőrgyógyászhoz, de addig kisérletezgetnem kell....