Pattanás(ok)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
In Lak\'ech Ala K\'in
Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money
A gyógyszeren kívûl már mindent kipróbáltam a pattanások ellen, de mégsem vált be semmi, mi lehet a baj?
Volna pár dolog, ami szerintem a pattanások kialakulását okozhatja...mit gondoltok róluk?
- jelenleg C&C tonikot használok...és lehet paranoja, de azt vettem észre, hogy amióta használom, vagyis kb. egy hónapja, teli van pattikkal a homlokom...direkt azért vettem ,hogy eltûnjenek...lehet mégis inkább ártok vele az arcomnak, mint használnék?
- Este fürdés közben meleg vízet veretek az arcomra....talán a túl meleg és túl sok víz sem használ a faggyútermelésnek?
Mit gondoltok...nekem a tonikos dolog ma jutott eszembe, hogy lehet pont amiatt van...lehetséges? Vagy este túl meleg vízzel és túl sok vízzel mosakszom?
a kizáró ok elég sok minden lehet... amit bejelölt a doki hogy kér, azok közül ha 1 nem stimmel nem írja fel (legalábbis az enyém nem) Nekem még nem is írtak roát, de már vérképem a dokinál van, és minden stimmel.
Most pl ilyenekre emlékszem: Koleszterin , Vas , Össz. bilirubin , májfunkciók , meg még sok szar :D
Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money
Am. most jut el az agyamig, vérkép nélkül kaptál ROÁ-t? :D Az szép, laza az orvos... :D
Szerintem azt vedd számításba ha túl sokat abajgatod õket is csak rontasz a helyzeten egy a sok bõr kínozással kettõ azzal hogy idegesíteni fogod magad miatta :P és akkor a stressz is rásegíthet.
- a Baba szappan valóban alkalmas az arc tisztitására, lemosására? a Hagyományos szappan olajat tartalmaz, ráadásul rendkívûl zsírosak, de nekem már javasolták a Baba szappant..valóban jó?
- sztetek ha minden este tonizálom az arcom, még akkor is, ha nincs rajta "új" patti, azzal ártok a bõrömnek, használok, avagy semmilyen hatást nem érek el?
Arra gondolok, hogy fürdés közben megmosom az arcom, a meleg víz miatt kitágulnak a pórusok, így ha fürdés után rögtön tonizálok, a tonik be tud hatolni a pórusokba, kifertõtleníti azokat, talán ki is tisztítja...és ezzel megelõzöm a kialakulásukat...
Vagy ha minden este tonizálok, akkor ellentétes hatást érek el? Inkább elõsegíti a pattanások kialakulását?
(Amúgy ez a C&Q tonik amit most használok egyáltalán nem szárít, még mielõtt vki azt írná, hogyha nagyon szárítja a bõrt=faggyútermelés=pattanások...)
sztetek?
Egyébként egy Effaclar H nevezetû krémet szoktak erre ajánlani mármint az arcszárazságra. Gyógyszertárban lehet kapni.
Nekem nem volt vészesen durva arcom, elmentem bõrdokihoz, felirt roát+ zynerit + supplin. Ez volt kb egy hete. De most elkezdett eléggé száradni a bõröm a szájam körül meg az ajkaim meg az orrom :D Ti mit használtatok a száradás ellen? Am roábol 40 et szedek 17 év 65kiló.
Meg ezeket felirta és mondta h majd menjek vissza a vérképemmel. Ti tudjátok mi lehet kizáró ok?
A kajás témában meg a bördoki mondta hogy tejet ne igyak, az olajos magvakat mellõzöm, és igyekszem a csokit is mellõzni. Van értelme...
Nekem is van még egy kis gondom ezekkel a rohadékokkal. :D Pontosan, hogy az arcom két oldalán szoktak még kijönni, de nem azok a rendes pattanások, tehát nem fáj, nincs benne genny, csak ilyen piros foltok. De 100% pattanások, viszont 1-2 nap alatt el is tûnnek. Van amikor csak 1-2 kicsi kijön, de van amikor nagyobb méretûek meg több. Mondjuk igaz nem annyira zavaróak mint a rendes pattanások. A másik meg az, hogy eddig a borotválkozásra gyanakodtam, mert általában a körül szokott kijönni, de nem hinném. Ugyanis amíg szedtem a roát nulla pattanás, irritáció volt a borotválkozástól. Úgy hogy nem tudom mi van, de a legrosszabb, hogy ezt is magamnak kéne kideríteni, ami szinte lehetetlen, hisz a orvosok szart sem csinálnak vele. :(
Mondjuk nekem nem ilyen heg(forradás) van hanem sok piros folt. És sima.
Amúgy hegek eltüntetésére vannak szépészeti beavatkozások, asszem az a neve, hogy mikrodermabrázió (asszem bõrcsiszolás). 7000-8000 forint 1 kezelés és 5 kezelés után nagyon szép és látható eredményt lehet elérni. Ez nem tapasztalat, csak mondta bõrgyógyász meg kozmetikus is és olvastam is, tehát elég valószinû.
Mintha azt is olvastam volna, hogy ha ISO-t szed az ember amellé nem ajánlatos, mert sérülékenyebb a bõrfelszín.
Tény, hogy a hajszálak irritálhatják a bõrt mint ahogy sokminden más is.
In Lak\'ech Ala K\'in
Én ha kijön egy nagy pati ami már kinyomható, akkor sose nyomom mostanában csak húzom 2 fele és ha kijön kijön ha nem akkor nem gyilkolom (hál istennek egyre kevesebb jön bár most megint kijött 1 szal lekopogom)
Am. nekem is volt olyan nem is 1x, hogy kijött egy pl az államon utána rá 1 napra kijött mellette 2.. szal "elszaporodtak" rem. ilyen nem lesz már mert nagyon idegesített...
Ami engem aggaszt, az az, hogy van egy brutális nagy csomóm a bal szemem alatt... már több mint 1 hónapja... és 1x kozmetikus kinyomta, majd visszagyûlt, most már azért kicsit kisebb. Mondta a bõrgyógyász hogy ne baszkúráljam csak szedjem a gyógyszert és ha nem múlik el ki kell vágni vagy mi és az 15000 forint... Nem is a pénz zavar, hanem az hogy akkor az megint csúnya lesz még be nem gyógyul... Majd meglátom hogy hat a Terta+dalacin :)
mindig az van, hogy egymáshoz közel van 3 ÉRETT pattanás...óvatosan kinyomom õket, szinte nem is kell erõlködnöm, ahogy megnyomom, ki is fakad...majd szépen letonizálom, de másnap már megint van 3 újabb majdnem ugyanott...tehát ott a 3 kis barna, elõzõ napi pötty, vagyis a varrat...és mivel picikék, ezért gyanítom, hogy jól nyomtam ki a pattanást, mert nem nyúztam meg a bõrt....de amellett már ott van rögtön 3 újabb....
MIÉRT???
mit csinálok rosszul?
ugye volt már errõl szó, hogyha nem érett pattanást nyom ki az ember, vagy nagyon meggyötri, akkor "továbbterjedhet" - nade én ÉRETT pattikat nyomtam ki ÓVATOSAN - akkor meg miért?
hol rontom el? azt azért mégsem csinálhatom, hogy nem nyúlok hozzá, mert nem is az hogy idegesít, de nem szép 3 megérett pattanás, ami nagyon lassan vagy le sem szárad magától...
Lehet kinyomás elõtt gõzölnöm kéne? nem tudom..valami olyan tanács kéne tõletek, hogy hogyan csináljam, hogy "ne terjedjen el máshova..."
nem is értem:(
20 Mg akart lenni :)
Nov 27-ig szerintem nem fog javulni, úgy hogy most már leteszek a szalagavatói tiszta arcról, de karácsonyra már illene összeszednie magát az arcomnak, meg a gyógyszernek is. Ha nem, akkor nem érdekel mit mond a doki, utolsó hónapba magamtól beszedek 50 Mg-ét, vagy annyit hogy kijöjjön a testsúlyom 120 szorosa.
Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.
de hogyan kell rendesen tonizálni? hülye a kérdés, de mégsem..
ugyebár azt mindenki tudja, hogy azért nem szabad az arcunkat túlzottan átitatni, mert akkor a tonik is szárítani fogja az alkoholtartalom miatt...csak finoman, enyhén...
de azt hogy csináljam, hogy a kinyomott pattanást valóban fertõtlenítsem? mert sztem ha párszor a vattakorongot elhúzom felette, nem fertõtleníti igazán....ezért most azt csinálom, hogy ahol kinyomtam, ott egy picit pár másodpercig ott hagyom a vattakorongot, addig, még nem érzem, hogy csíp a tonik...mert ha csípi a sebet, azt jelenti hogy bejutott a bõr alá...
ez így jó?
Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.
"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.” Peppino Prisco
Persze, hogy van, de nem mindenik hiperaktiv.
"a megérett pattanást nem szabad bolygatni, mert pár nap alatt magától kiürül, felszívódik...ez én így olvastam"
Légy akkor tûrelemmel és magadtol rájössz mi az igazság.
In Lak\'ech Ala K\'in
másrészt azt írod, hogy "Ahol a faggyúmirigy - ott az esetleges pattanás" - faggyúmiriggyel tele van az egész arc...van az minden hol...
"ha nem nyúlok hozzá, felszívódik?"
Miután kifejlõdött; NEM. Egy idõ után betokosodik, megkeményedik - csak gyõzd kivárni.
In Lak\'ech Ala K\'in
na most nálam ez a helyzet...
a homlokomon volt egy hete egy pattanás, elég érettnek találtam, kinyomtam...tonikkal lekezeltem, maradt a helyén varrat, de elég szépen nézett ki...a varrat elkezdett lejönni, ahogy gyógyult a seb, és ahogy lepottyant a varrat, már is ott volt alatta a "következõ" - tudtam hogy azért, mert nem "szakszerûen" jártam el - így most megvárom, míg magától eltûnik...
eltûnik? ha nem nyúlok hozzá, felszívódik? mert ki tudnám nyomni, fehér a közepe, szépen ki is pattanna, de félek, hogy ha kinyomom, pár nap múlva megint jön oda egy...elmúlik magától, és ha igen mennyi idõ kell neki?