2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
  • somdav95
    hanyast használtál ? 10-est?
  • Jagumo
    legalábbis nem szembetűnően!
  • Jagumo
    én is ezzel kezdtem, nekem nem hatott :/
  • pauz
    üdv

nekem az lenne a kérdésem, hogy nem pattanásos a bőr, viszont fénylik, szerintem hamar sírosodik. erre mit tudnátok ajánlani, hogy csillogjon, hanem matt legyen?
  • somdav95
    majd írj h milyen hatásai vannak nálad..
  • Doomista
    jah utánanéztem interneten, köszi, ezt én is kipróbálom :)
  • somdav95
    de, szárad a bőr, de csak pár napig csúnya, utána normálisan néz ki, szerintem ennyit megér :)
  • kakaoskalacs
    pár info igaz ez nem 10

http://www.pirulapatika.hu/210000680/betegtajekoztato/akneroxid_50_mg_g_gel
  • Doomista
    és nincs mellékhatás, stb ? száraz bőr ?
  • somdav95
    nenyomdd ki..
    am meg van egy Akneroxid 10 nevezetű gél, megy számomra mindössze néhány nap alatt, erős változást hozott, ajánlom mindenkinek :)
  • kakaoskalacs
    kinyomott pattanásra (olyan jellegu volt amikro már feszitette a börömet pupos volt kissé hozza nyultam és durrr ) , utanna mossak szappanos vizzel arcot? vagy clean and clear cuccal oblitsem? Üdv
  • pixelek
    Jólbeszél!! Had beszéljen!! :D

Egyetértek veled, viszont 2 hónapja kezdtem a Roa kúrát és szerintem szembetűnő a változás eléggé (nálam!) ( kop kop)
  • Jagumo
    hát nem tudom, nekem azért a gyógyszer rendbe tette az arcom :)
  • tot
    hali bár ha az ember hajlamos rá akkor ha fejére áll is elő fognak jönni csak ilyen roa meg egyebekkel el lehet nyomni egy időre az is biztos /nekem is így volt / de hát ez van kivizsgálás meg az esetek 90%-ban nem mutat ki semmit csak hogy ez természetes lehet nyugodtan 20-25 éves korig.
    Mondjuk az is biztos egy jó lépés ha nem basztatod őket mert csak jobban begyullad. Magyarul reggel egyszer arcmosás meg este és közbe meg leszarod. Nem tükör elé menni nézegetni mert akkor csak vakarás nyomkodás idegeskedés lesz belőle ami meg értelmetlen max még több lesz.
  • red13
    Hát figyeld, attól függ milyenek. Ha hasonlóak mint az orrodon akkor 100% hogy nem. Vannak ilyen nagyobb mélyebb mitiszerek, amiket könnyű is kinyomni, általában ezek akkor gyulladnak be ha elkezdi az ember bolygatni őket és rosszul kezeli le. Vannak ezek a fehér hólyag félék, vagyis bőrszínűek, ezeket úgymond whiteheads-nek hívják az angolok, ezek hasonlóak a mitiszerhez, csak zártak, tehát nincs fekete vége és szinte lehetetlen kinyomni őket. Ha mégis sikerül akkor ilyen fehér cucc jön ki belőle, de elég nehezen gyógyul. De hogy teljesen a kérdésedre válaszoljak, mérges vörös pattanás nem amitiszertől jön ki.

És hogy segítsek, mert eddig is próbáltam, felejts el minden kozmetikai, gyógyszertárban kapható szirszart, dobd ki a fenébe csak ártanak. A pattanás, főleg a gyulladtakat nem az arcodon, a bőrödön keresztül kell kezelni, szart sem ér. Belülről. Ez lehet akármilyen gyulladás a belsőszerveidbe, rossz vérkeringés, ételallergia, hormonális. Hogy ezeket mind ki tud ütni, el kell menni vizsgálatokra. Ha jól emlékszem azt mondtad nincs tb-éd fizetve. Menj el és igényeld meg, én most munkanélküli vagyok (sajnos) és 1 évre megtudtam igényelni, bárkinek megadják. Aztán kezdésként elmehetsz az SZTK-és bőrgyógyászhoz és kérhetsz tőle egy ételallergia vizsgálatot, már jobb is mint a sötétben kutatni és ha nem mutat ki semmit, egy dolog kilőve. És tovább szép sorjában. Sokkal könnyebb így hidd el, mint próbálgatni minden hülyeséget és idegeskedni, hogy semmi nem használ.

Vegyük az én példámat, rengeteget ráköltöttem a pofámra, eredmény? Nem sok. A roa rendbehozta, de azóta megint jönnek. Jó nem nagy gyulladtak és csak az arcom két oldalán, és nyomogatni sem kell, de zavaró. Ugyanott leszek hónapok múlva, hogy az arcom két oldalán tele leszek piros foltokkal. De! Sok mindent kitudok zárni. Mivel mostanában, ezt értem úgy hogy már kb 1 éve elég sokszor fájogat a hasam, sőt jó pár évvel ezelőtt is mindig az volt, ha olyat ettem akkor egyből ment a hasam, görcsöltem. Innen vezetem arra, hogy lehet a beleimben gyulladás van. Viszont ha így lesz, akkor nyílt út van afelé, hogy teljesen "meggyúgyuljak" Van ilyen termográfiai vizsgálat, ami gyakorlatilag minden gyulladást, gócot és még jó sok dolgok megmutat a szervezetben, egy ilyenre elmegyek és ha pl. nem talál semmit, na akkor fogom azt mondani kitárt karokkal, hogy el kell fogadnom ez van. Ezt segítség képpen írtam le, hogy ne szarakodj olyan dolgokon, hogy hűű a gép előtt ültem ma egész nap és lehet ezért jöttek ki...
  • Jagumo
    nem hiszem , de ez csak az én véleményem :)
  • bounty88
    sztetek lehet mérges vörös pattim begyulladt mitesszertől?

én eddig a mitesszerekkel nem is foglalkoztam, soha nem is nézegettem őket a tükörben, nem is nyomkodtam őket..de ma azon agyaltam, hogy talán ezek gyulladnak be..van belőlük jó pár...
  • somdav95
    kurva hosszú hajam van, pattanás a homlokomon mégis kevés ( sőt már csak a foltok :S ) nem hiszem h az lenne a probléma..
  • benkoszabi
    tegnap estére a homlokomra odakerült egy iylen szar, és nem si tudom mitől..mármint voltam kinn szabadban, mozogtam, voltam friss levegőn, egész nap nem ettem semmi olyat...

aztán végülis arra jutottam, hogy a homlokomra lóg a hajam, bár nem hosszú, de mégis egy adott ponton rálóg a homlokomra, és pont ott jött ki..lehet összefüggés? irritálhatja a haj? de az az érdekes, hogy nem is nagyon lóg ám rá, pár szál...de mindig...meg amikor kijött rajtam, az nap sapka volt rajtam, a sapka meg ugye a homlokra lapítja a hajat...
  • Jagumo
    akneroxid, akne fug, nagyon sok van :)
  • red13
    Olyan krémet, kenőcsöt vegyél amiben benzoil peroxid van. Ilyen például a lubexyl.
  • benkoszabi
    "Érésben" lévő pattanás gyors eltüntetésére van vmi bevállt mód, kezelés, szer?
    Épp ma este vettem észre a tükörben, hogy a homlokom közepén "készülődik" vmi. Piroslik, kidomborodik ott a bőr, és ha picit megnyomom, fáj is.
    Vannak kozmetikumok, reklámozzák is őket, amik egy éjszaka alatt elszárítják ezeket? Ez igaz? mit érdemes kipróbálnom? Esetleg vmi házi módszer, vagy gyógyszerésszel kikevertetni valamit?
    Az nem jó, ha Babaszappant rakok a pattanásra, várok 1-2 percet míg rászárad, és lemosom? Az nem szárítja el?
  • pixelek
    Jahh, nekem is elég sokéig volt csúnya az arcbőrőm, sok mindent ki is probáltam, de hidd el a bőrgyógyász okosabb mint TE. Én egy hónapja kezdtem (Zynerit, Roa, Supplin) igaz eléggé keményen egyszerre, roábol 40mg, de vagy ez vagy nemtommi, de már látni a különbséget. Igaz nagyon kiszáritott, ugyhogy abbahagytam zyneritet, mostmár csak Roa van, ill lehet hogy az sem, mert azt mondta a bőrgyógyász, hogy a hinijárvány miatt jobb lenne hanyagolni 1-2 hétig.

A másik, én nem tudtam h nem szabad inni rá, most volt szallagavatóm, ittunk rendesen, dde én ugy vettem észre hogy nem fogott rajtam most úgy a pia mint máskor
  • Jagumo
    tényleg egyszerűbb lenne elmenni egy dokihoz úgyis felírná. Én is próbáltam csomó kenceficét de nem hatott, viszont most szedem a 2. doboz tetralysal-t és Dalacin-T oldattal kenem magam, és szinte teljesen rendbe hozta az arcom, csak a hegek maradtak de az majd ha nem tűnnek el tavaszra akkor elmegyek kezelésre, am 1 pattanásom sincs néha-néha kijön 1-1 apró pati , tényleg nagyon pici amit kinyomok fürdés után. Úgynéz ki nekem ez hatott, ezen a 2 gyógyszeren kívül még 2 havonta kozmetikus és minden este fekete szappanos arcmosás és figyelek arra hogy nagyon olajos cuccokat ne egyek, de most már néha csoki is lecsúszik :D
  • Vendettahc
    Menj már el Dokihoz és írasd már fel a Sotretet, hát nem igaz :)

Ahelyett hogy itt szenvedsz már fél éve, már rég szép lehetne az arcod. Hidd el, ha kipróbáltál mindent, mint én, akkor rajtad is csak a Sotret/Roa fog segíteni.

én most vagyok az ötödik hónapba és tényleg elkezdett hatni, ha kicsit későn is, de most már látni is legalább :) Örülök nagyon, tényleg hatásos cucc, de még csak most vagyok a kúra felénél 5 hónap után :S
  • bounty88

A zsíros bőrűekre minden esetben szabályszerűen jellemző a pattanásosság, mint a száraz bőrűekre?
    Nekem sajnos zsíros az arcbőröm, tehát ha reggel megmosakodom, 2 óra elteltével már fénylik a homlokom. A családban csak és kizárólag nekem, tudom, mert már megfigyelte, és senki homloka nem fénylett...

És, csak én küzdök pattanásokkal az egész családban...ez valóban összekapcsolható a zsíros bőrömmel, tehát a fokozott faggyútermeléssel? Ennek köze van a hormonokhoz?

ÉS van rá vmi gyógyír? Vagy csak a gyógyszer, ROA?
  • red13
    bounty88: hidratáló krémet ne használj, az csak ártani fog.
    Stressz. Ha stressz okozhatja, akkor az nem az a féle amit te leírtál, hanem a szorongás mondjuk a munkahely, suli miatt vagy egyéb dolgok iránt. De ez is olyan, hogy max készülsz vizsgákra vagy valami hasonló dolgokra és azon a napon kijön 1 vagy 2 oszt szevasz, nem tartósan.
    Allergia. Erre csak az a válaszom, hogy lehet, de nem valószínű. Én azt ajánlom inkább ne használj az arcodra semmit. Szappanból meg tökmindegy, de ajánlhatom a köröm virág szappant. Ez egy kicsit szárítja az arcot, de jó. Eltüntetni nem fogja, de legalább biztos lehetsz benne, hogy nem az a problem. Na meg aztán ha egy kicsit is használ már jó.

Én majd hamarosan el megyek étel allergia vizsgálatra a szám miatt. De hátha a pattanásokra is kimutat valamit. Amiből a roa óta nem igazán jön, de idegesítenek az arcom két oldalán ezen a kis piros foltok amik előjönnek. Így újból olyan az arcom két oldala mint amikor heges volt. :S A fene sem érti mik lehetnek ezek, de biztos nem a borotválkozástól jönnek, mert kipróbáltam hogy szakállt növesztek és úgy is kijöttek simán. Igaz nem sok és nem nagyok, de engem pár az a pár is zavar.
  • bounty88
    én 2 év alatt sok szarságot kipróbáltam ,eddig a Zineryt volt a leghatásosabb, 3-4 hónapig használtam, igaz kurvára kellemetlen volt, meg utáltam minden hónapban receptért járkálni, de amíg használtam, tiszta volta homlokom..persze ez is csak a tünetek elhessegetésére volt jó, hisz amint abbahagytam, előjöttek

mit gondoltok ezekről a dolgokról?
    - STRESSZ? - valóban befolyásolhatja ez a pattanásokat? nem az idegeskedésre és a pattanások miatti stresszre gondolok...hanem inkább pl. amikor játszol a gép előtt, megfeledkezel magadról, és izzad a hónaljad is...vagy ha épp horrort nézel, és azt is végig izgulod...tök "leizzadsz" a végére...
    - ALLERGIA - mondjuk a "mesterséges" kozmetikumokra, mint pl. a tonik, amik televannak minden szarral...hiába van bennük eukaliptusz kivonat, ha van benne alkohol, parfum, mindenféle kémiai vegyi anyag...

• tot
    Nem tudom azt mondják hogy annyira nem szól bele mert a pattanás annál mélyebben keletkezik a bőrbe :P de a lényeg hogyha nem komedogén akkor elvileg nem okoz gondot. Míg roát használtam én is használtam :) és nem ártott:P.
    Bár roa újra esedékes lesz sajnos :P ugyanott tartok mint egy éve :D tiszta gáz majd 21 évesen így de mindegy :P most így majd nem ihatok rendszeresen alkoholt :S vagy szarok bele és :D rendszeresen iszok :D.
  • bounty88
    hidratálókrém....én sosem ahsználtam, akármennyire is ki volt száradva az arcom, mert ogye ezek a krémek általában eléggé zsírosak...és mindig attól tartottam ,hogy ha bekenem velük pl .a homlokom, eltömítik a pórusaim, és kipattogok tőlük..van ennek alapja, vagy biztonsággal lehet őket használni? ez a faggyútermelést is helyreállítja?
  • Wescone
    Kemény vagy ha a Roa mellé használsz Zynerit-et... vajon mitöl szárad a bőröd???
  • pixelek
    Nekem is nemrég Zyneritet adott a bőrdoki. Gondolom elolvastad a tájékoztatót és megcsináltad a keveréket meg rátetted azt a dugóizét. Am én este fürdés után vékonyan felpakolom az arcomra, és egy fél ora mulva már ugy rászárad v beszivodik v nemtom. Meg szerintem használj mellé hidratálokrémet, mert nekem vagy ez, vagy a ROA de vmi nagyon száritja a bőrömet....
  • bounty88
    valaki ismeri ezt a Zineryt nevű szert, és ha igen ,hogy kell rendesen alkalmazni, hogy az arcom beszívja, vagy le kell mosni? mert ha átkenem vele, nem szárad fel, nem is szívódik fel, hanem ott marad, és ha lefekszem este, a párnám is oylan lesz tőle...
  • Jagumo
    Menj el bőrgyógyászhoz, am. az étkezés is rá dobhat egy lapáttal, csoki , chips, növényi olaj, olajos magvak stb...

• benkoszabi
    üdv.
    A gyógyszeren kívűl már mindent kipróbáltam a pattanások ellen, de mégsem vált be semmi, mi lehet a baj?
    Volna pár dolog, ami szerintem a pattanások kialakulását okozhatja...mit gondoltok róluk?
    - jelenleg C&C tonikot használok...és lehet paranoja, de azt vettem észre, hogy amióta használom, vagyis kb. egy hónapja, teli van pattikkal a homlokom...direkt azért vettem ,hogy eltűnjenek...lehet mégis inkább ártok vele az arcomnak, mint használnék?
    - Este fürdés közben meleg vízet veretek az arcomra....talán a túl meleg és túl sok víz sem használ a faggyútermelésnek?

Mit gondoltok...nekem a tonikos dolog ma jutott eszembe, hogy lehet pont amiatt van...lehetséges? Vagy este túl meleg vízzel és túl sok vízzel mosakszom?
  • Jagumo
    jajj bocsi, nem láttam, hogy az enyémre válaszoltál :D

a kizáró ok elég sok minden lehet... amit bejelölt a doki hogy kér, azok közül ha 1 nem stimmel nem írja fel (legalábbis az enyém nem) Nekem még nem is írtak roát, de már vérképem a dokinál van, és minden stimmel.

Most pl ilyenekre emlékszem: Koleszterin , Vas , Össz. bilirubin , májfunkciók , meg még sok szar :D
  • Jagumo
    olvass, válaszoltam.

Am. most jut el az agyamig, vérkép nélkül kaptál ROÁ-t? :D Az szép, laza az orvos... :D
  • tot
    Szia benkoszabi hát nemtudom azt mondják hogy alapból nem célszerű ilyen lúgos szappannal arcot mosni mint baba szappan vagy bármelyik plusz van benne ugye lanolin vagy mi az elvileg javít a bőr szárazságon picit vagy ilyesmi de viszont comedo képző hatású lehet.Szóval én nem vagyok enne biztos jó ötlet szerintem meg ha minden este tonizálod az egészet csak több lesz szerintem :D régen én is sokat szaroztam ezekkel :D most is így hmm több mint fél évvel a roa kúra után de azt mondom most már olyan hogy nem hűű de szép de az hogy van pár de már nem olyan óriás gyulladtak azt meg leszarom:D van egy egyszerű megoldásom :D nem borotválkozom :D és akkor nem látszik annyira ha meg máshol van hát kalap kabát :D egyszer majd elmúlnak.
    Szerintem azt vedd számításba ha túl sokat abajgatod őket is csak rontasz a helyzeten egy a sok bőr kínozással kettő azzal hogy idegesíteni fogod magad miatta :P és akkor a stressz is rásegíthet.
  • benkoszabi
    üdv. 2 kérdésem volna hozzátok.
    - a Baba szappan valóban alkalmas az arc tisztitására, lemosására? a Hagyományos szappan olajat tartalmaz, ráadásul rendkívűl zsírosak, de nekem már javasolták a Baba szappant..valóban jó?

- sztetek ha minden este tonizálom az arcom, még akkor is, ha nincs rajta "új" patti, azzal ártok a bőrömnek, használok, avagy semmilyen hatást nem érek el?
    Arra gondolok, hogy fürdés közben megmosom az arcom, a meleg víz miatt kitágulnak a pórusok, így ha fürdés után rögtön tonizálok, a tonik be tud hatolni a pórusokba, kifertőtleníti azokat, talán ki is tisztítja...és ezzel megelőzöm a kialakulásukat...
    Vagy ha minden este tonizálok, akkor ellentétes hatást érek el? Inkább elősegíti a pattanások kialakulását?
    (Amúgy ez a C&Q tonik amit most használok egyáltalán nem szárít, még mielőtt vki azt írná, hogyha nagyon szárítja a bőrt=faggyútermelés=pattanások...)
  • pixelek
    Ezelőtt is voltam m,ár, akor supplint meg izotrexin-t irt fel, de nem sokat javitott, ezért adta most a Roát. A 4 hozzászolással előbbi vérképes kérdésemre aki tud válaszoljon pls...