2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
-
Mega22 #503 Ne csodálkozz....cselekedj!!!:D -
#502 -
Mega22 #501 nekem is van egyre tobb az arcomon....
A SZEXHIÁNY TESZI!!! -
#500 van egy az orcámon... -
#499 a külsőleges kezelés közül az antibiotikum kombó a legjobb, a zineryt, de ha az sem használ, roa kúra után, akkor ajánlanak egy második roa kúrát -
Suxen #498 Nekem a roacutan-t állami orvos írta fel, egy teljes kúrán át szedtem. Akkor hatásos volt, teljesen letisztult az arcom, de már fél éve abbahagytam, és fokozatosan visszatértek a pattanások, igaz, sokkal kevesebb, de még így is jelentős mennyiség. Azóta használtam tenutant (pár nap után hasmenésem lett tőle), differint, fucidint, zinerynt és most skinorent, de az orvos csak összevissza hümmög, eredmény meg nem látszik. -
#497 Nekem pl.: csak csokitól jönnek ki a pattanások... akkora fasság komolyan mondom, pedig én édesszájú vagyok :) -
#496 mit kell az ellen tenni, ha borotválkozás után, 1-2 napra rá ha nem borotválkozok ujra, ilyen szőrtüsző gyulladások vagy pattanások igy kijönnek rajtam ? nem sulyos csak idegesítő. arcszeszt használok. -
#495 HI,
akad olyan akinek a roa-t állami orvos írta fel? Én régebben szedtem (magánorvos írta fel), és most újra kellett. Úgy döntöttem elmegyek "állambácsihoz", de a bőrgyógyászaton elküldtek valami krémmel. Jah, és azt is hozzátették hogy ha kell, menjek vissza magánorvoshoz, vagy vegyem meg teljesáron (TB nélkül). Hát köszönöm szépen, ma sem csalódtam... -
#494 Oda is ragaszt a sok szőrből... :D -
Agunesu #493 És mi van, ha az orrodra nő pattanás? -
#492 Én megtaláltam a tuti módszert (csak fiúknél működik és egy bizonyos korhatár felett) nem borotválkozok és akkor nem látszik -
#491 Hello mindenki!!!
Én is amellett állok (ahogy visszaolvasgattam) hogy a táplálkozás az egyik fő kiváltó ok. (természetesen ez embertől függ, van akinek így, van akinek úgy... van akinek már egy tükörtojás is telivágja a fejét pattanással, van, akinek meg nem váloztat semmit...) a sok csoki, só, (pl mogyoró) vagy a sok olajos, zsíros ételtől (pl sültkrumpli) alakulhat ki a sok pattanás... -
SlayR #490 Február eleje óta szedem reggel és este reggel 10mgost este 20mgostde eláég jelentősen változtak a dolgok, de a mellékhatásokból megvotl a fejfájás, böszáradás, pikkelyeződés az elejébe kicsit durvább is lett az arcom de mostmár minden rendben -
Agunesu #489 Szia! Te mennyi ideig szedted a gyógyszert és milyen dózisban? Én három hónapig szedtem Roaccutant (20 mg/nap), most meg Isotretinoint szedek néhány napja szintén 20 mg-osat. (Az Aknenormin, Isotretinoin, Roaccutan, Sotret és Tretinak egyébként mind ugyanazt jelenti, csak más a nevük.) Viszont lassan 3,5 hónap eltelte után sem javult semmit a bőröm, csak ki van száradva és néhol berepedezik, hámlik. A bőrgyógyász is csak hümmögött, és azt mondta, hogy hiába nem hat, az adagot csökkenteni fogja következő hónaptól... Hát ezért baromira megéri szedni. Jó sokba kerül, de semmit nem ér. :S -
SlayR #488 Noh ezen a héten jár le az Aknenormin szedésem nagy nehezen kis fosás után úgydöntöttem, hogy szedni fogom..olvasgatva a mellékhatásait nem egykönnyű döntés volt de egy két kisebb mellékhatáson kívül semmi nemvoltabbólis csak azok amiket gyakorinak írt..igaz nem kimondott pattanás problémám hanem egy "kellemetes" betegségem votl amit Aknének hívnak, de így utólag örülök, hogy belementem elég kellemes a végeredmény még nem tökéletes de igencsak egy 95%os javulást értem el:) -
Agunesu #487 Hát ez nagyon jó kérdés. Külföldi fórumon olvastam olyat, hogy vki rendszeresen ivott mellette és semmi baja nem lett, meg olyat is, aki, ha ivott, rosszul lett meg többször elájult. Szóval bátraknak lehet kísérletezni. :D
De a gyógyszer szedését ne szakítsd meg napokra, mert akkor semmit sem ér a kúra! Ha másképpen reagálsz az alkoholra, mint egyébként, az nem azért lesz, mert aznap már vettél be gyógyszert, hanem, mert a Roa a májban alakít át valamit meg a vérzsír szintet megváltoztatja meg, és ezért nem úgy bomlik le az alkohol a szervezetedben, mint a gyógyszer szedése előtt. Ezen viszont nem "segít", ha kihagysz néhány napot. -
#486 huh nekem az lenne a kérdésem,h lehet el alkoholizálni a roacuttan szedése alatt?
másfél hete kezdtem, és szombaton szeretnék inni(mert retrobulit csak ugy tudom élvezni... :|:D:D:D) és azt kérdezném, h ha előtte nem veszem be kb 2nappal a gyogszert okozhat e bajt?
vagy csak ne egyek sokat és akkor kevesebb pia is elég?mert azért nem akarnám szét***ni a májam :}
megköszönnéma választ -
hopeter #485 :DSorry nem segiti hanem csökkenti -
hopeter #484 Sziasztok!
Az étel IS befolyásolhatja a pattanás ügyét, de csak kis mértékben. És ha egészségesebb ételeket fogyasztasz akkor alősegiti az új pattanások keletkezését. Kerüljétek a fűszeres ételeket. Minnél több gyümölcsöt probáljatok enni. De ettől nem tűnik el a pattanás!
Figyeljetek arra is, hogy ne kerüljön semmi az arcotokra, mert eltömödhet a pórus. Vigyázzatok, ha telefonáltok, mert a tisztitatlan telefonkagyló vagy bármi elősegiti.
Kétszer mossatok arcot naponta 1szer reggel és 1szer este, de ha úgy érzed arcot kell még mosnod akkor mosd.
Ezenlivűl fontos, hogy használj bőrtisztitó és bőrradirozó szereket. -
good charlotte #483 nem tudom már kiírta ebben a topikban hogy az ételnek is sok köze van aki azt írta az leírná hogy mit eszik vagyis mit lehet enni mennyit stb mert kipróbálom ja és a roac az nagyon jó hatású most vagyok kb a 4. hónapnál és egész szép a bőröm és még a májam se károsodott meg szal nem értem miért mondogatjátok pedig elemntünk ilyen vizsgálatra hogy jó e a májam és jó!!!! de azt a táplálékos módszert is kipróbálnám. THX -
Agunesu #482 Szerintem az. És a legszomorúbb, hogy a bőrgyógyászom szerint is.
Ha nem az én bőrömről lenne szó, természetesen nem paráznék miatta... -
#481 akkor szerintem még nem parás. :) -
Agunesu #480 "Hány éves vagy?"
Majdnem 21. -
#479 amikről én tudok, valóban nem hipp-hopp gyógymódok, talán csak az orvostudomány tud rövidtávú hatékony "tüneti" kezelést, de még az sem mindenkinek jön be.
Hány éves vagy? Szerintem 20-21-22 éves korig nem érdemes parázni. -
Agunesu #478 Hát ha már semmi más nem segít, akkor az ember megpróbálkozik a gyógyszerrel is. Mivel ilyen korban már külsőleg nem lehet gyógyítani a pattanásokat, csak belsőleg. Ahhoz márpedig gyógyszer kell.
Korábban én is próbálkoztam mindenféle krémmel, kenőccsel, házi orvoslással, babonával, étrendváltoztatással, mindennel, amire azt mondták, attól egy csapásra jobb lesz. Hát nem lett, se egy csapásra, se később. Amikor látták, hogy semmi nem használ, akkor azt mondták, ne törődjek vele, majd kinövöm. Hát nem nőttem ki. Na most ezek után akkor mondd meg, mi a 100% biztos módszer arra, hogy rendbejöjjön a bőröm? Ha tudsz ilyet mondani, én szívesen lemondok a gyógyszerről. -
a zsírkereskedő #477 én tényleg nem értem miért a gyógyszerek a megoldások...
van olyasmi amit meg tud oldani az orvostudomány? nem nagyon
minden doki kurvaokos de mégis midenki beteg
mert elromlik a szervezet ha nem azt kapja amit kell-ez esetben tápanyagok
a tápanyaghiány egyet jelent a legyengüléssel -az pedig betegséget okoz
mitől leszel akkor beteg? na ennyit erről
ha használod a fejed rá kéne h gyere nem az újabb májroncsoló gyógyszer a megoldás
de a döntés nálatok van -
Agunesu #476 "De lehet ismét roa lesz havonta vérvétellel!"
Tőlem egyszer sem vettek vért! Meg is kérdeztem a bőrdokit, amikor felírta a gyógyszert, hogy fog-e (mert a tájékoztatón rajta van), de azt mondta, hogy nem fog. Hmm... -
Agunesu #475 Én is a ROÁt szedem két hónapja már. Nekem eddig csak romlott a helyzet. Kb. 13 éves korom óta nagyon csúnyán pattanásos volt a bőröm, aztán az utóbbi félévben kezdett elmúlni (most vagyok 20 éves), de azért még így is volt 1-2 pattanásom. Mielőtt elkezdtem szedni azonban már elég jó volt a helyzet, miután elkezdtem szedni megint csupa pattanás lett az arcom. Plusz most még száraz is a bőröm, hámlik és a szám is kicserepesedett. Semmi más mellékhatását nem észleltem azon kívül, hogy több pattanásom lett tőle és hámló bőröm. Remélem a féléves kúra végére azért javul a helyzet, mert különben meg arra fizettem ki egy csomó pénzt, hogy még rosszabb legyen... -
patiang #474 Hát néha történnek meglepik.:D -
Analízis #473 ha nőloény vagy,gyer én elmulasztom
kiskorság háttérben -
patiang #472 Hát sajna én is tele voltam ilyen fszságokkal. Útáltam is magam rendesen. Dokinál voltam, semmi. De van egy tanácsom, lehet, hogy segít. Vettem síma mosószappant, s azzal mosakodtam, nem ettem füstölt holmit, csak minimálisat, no meg áthaladtam a kamaszkoron.:)) -
Ronny #471 hát akkor Roa vagy életmódváltoztatás?:) -
#470 én is zyneritet használtam. Hát.. nem attól múlt el a ragya. :D -
Ronny #469 én Zyneritet és valami kenőcsöt kaptam, eddig elég jó. A mélyhámlasztást amúgy bárki kérheti a bőrdokinál, vagy csak nagyon indokolt esetben ő maga ajánlja? -
#468 Májkóma fasza...
Az nem mégtöbb pattanást eredményez??? Mármint ha a máj nem tudja földolgozni a cuccokat. -
#467 cimbora 454-es hozzászólásomban a közepén ott a Roacutan (ROA) néve írtam! 1 éves a kúra! én ma kezdtem el újra mert elegem van max beledöglök mert ez a gyógyszer rombolja a májat! ismerősöm májkómát kapott töle 1 hónap után !
Én 1 éven túl vagyok volt 1 év kihagyás most megint elkezdem! lesz ami lesz bele.....-ok -
#466 anyád szeret? -
#465 benzín + gyufa -
#464 A kólánál szerinted mit kíván a szervezet?
Cukor. 10 percre felpörget, mert gyorsan jut energiához a tested, azt hiszed jóllaktál, aztán fél óra múlva korog a gyomrod.
Én már nem hiszek abban, hogy azt jó megenni, amit épp kívánok.
Úgy látom nem olvastad el a tájékoztatót.. Elég necces, hogy lesz raktáron vese, vagy máj, amikor te leszel az ezerből az egy "lottonyertes".
Amúy ne hidd, hogy én nem voltam ragyás. Nagyon durván az voltam, és amiket most írtam, azokat nem tudatosan tanultam - én sem, hanem tapasztalat. Tehát magától elmúlt, és utólag tudok erre arra következtetni.