2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
-
benkoszabi #543 tanácsaim arcbőrre:D - figyeljetek! - egyetek sok-sok gyümölcsöt, de yolat is amiben vannak vitaminok, hosszu hajuak 3 napontam mossák a hajukat, de ha lehet 2 naponta, mert a zsirs haj rálóg a homlokdra, és attól pattis lehet....csak az oylat nyomjátok ki, ami már fehér.....és a körmötök legyen mindig szépen levágva/ápolva, mert a nagy és éles köröm felsérti az arcod, és heges leszel tőle....ne msoakodj szappanos vizzel, mert zsirositja a bőrt, a melegviz elég;) - naponta legalább 3szor, reggel, délben, este mosakodj.....ne tapogast az arcod mocskos kézzel....
és a srácoknál előfordul, hogy a borotválkozástól pattog ki, vagy maga a hab irritálja a bőrt...
legyetek sokat a friss levegőn....de csak ha már sebes az arcotok...
aztán, sokaknak nem tűnik fel, de atöbbség azért nem megy kozmetikushoz, mert kurva drága, egy kezelés nem is segit...és tanácsot kérni...hát manapság sztem a kozmetikus nem szivesen osztogat csak ugy tanácsot, mert azért ne mtud pénzt kérni:D - és iagza van, nekem nem lenne pofűám beállitani a kozmetikushoz, hogy megkérdezzem, mit javasol...marad a bőrgyógyász, tudnak adni oylan gyógyszert, ami hónapok alatt teljesen megszüntet mindnet, viszont mivel ez hormon tabletta, vmi mellékhatása biztos van..ergo kihullik a hajad, összemegy a fütyid, vagy mittomén... -
#542 nah de fajin nem is 30-31 hanem 29-30.. holnap mehetek :( -
#541 de egyébként akkor tényleg jó a nap neki? -
#540 na, igen ha nem negeded nyomkodni akkor nem biztos hogy sokat érsz vele... Nekem öszvissz 3-szor kellet elmennem utánn azt mondták annyira javult az arcom hogy többször szerinte el se kell menni... Annyiszor meg igazán ki lehet bírni!! (a változásért mindent!! ) -
#539 hát én a bőrgyógyásznak nem engedem hogy nyomkodjon, valami ismerősünk állítólag szóval remélem nemlesz baj.
a napozás tényleg sokat segít?
1-2nap alatt mennyit javul?:D -
Tom Tom #538 no nekem most lett tele a tököm a dologgal jövő héten elmegyek bőrgyógyászhoz.nekem is 30-31 lesz ilyen osztályos dolog de szerencsére nincsenek jó csajok nálunk szal annyira nem vészes:)De addig is napozok 1 órát tonizálok szappanozok arcradírozok maszkozok szal 3 nap múlva jobb lesz sokkal a mostaninál, de mostmár végleg meg akarom szüntetni ezért elmegyek bőrgyogyóhoz hátha tud valami fasza májkárosítót amivel elmúlnak a pofámról a dolgok. -
#537 Igazából én csak most nyár elején mentem el, és mostanra sokat javult az arcom.. (Ez az elítélős dolog meg nem tudom mennyire igaz, én nem tapasztaltam, majdnem 1 évvel vagyok idősebb nálad....) -
#536 csak azért írtam oda zárójelben hogy kozmetikus és bőrgyógyászon kívül, mert szerettem volna tudni hogy ezeken kívül milyen tanácsokat tudtok adni.
homeopátiás orvost sajnos nem ismerek, de majd utána nézek.
egyébként valamelyik elkövetkező nap megyek el kozmetikushoz, meglátom mit tanácsol. minél gyorsabban szeretném eltűntetni mert nagyon régóta van, és már teljesen kész ideg vagyok tőle.
osztálytárs ismerkedésnél így ismernek majd meg, és ahogy észrevettem az emberek el is ítélik az ilyen külsőt.
neked mennyi ideig tartott mire egy kicsit szebb változást értél el? -
#535 Kozmetikus és bőrgyógyász mért nem jöhet szóba? Nem kell félna (ha az a gond) énis féltem először, mégis túléltem és mára sokkal jobb lett az arcom.. (Esetleg homeopátiás orvoshoz menj el habár drága de az is biztos tud segíteni..)
Más megoldás nem biztos hogy célravezető... -
#534 hello sziasztok.
nagyon régóta vannak pattanásaim, és őszintén elmondom h nem jó érzés a másik előtt feltűnni ilyen arcal.
pár nap múlva, azaz 30-31 ismerkedés lesz az új sulimban.
ettől is félek, hiszen eléggé pattanásos lettem :S
pontosabban az államon van, és akármit is teszek sosem múlik el. :(
mindent próbáltam már, most jelenleg úgy csinálom h van egy ilyen arcmosóm ami habból áll, azzal lemosom az arcom, aztán jön a tonic, és utána egy clean and clear pattanás elleni krém.
minden nap min. 2x megcsinálom, és nem múlt el szinte semmi. :(
eddig nemhazsnáltam a krémet, de azelőtt is ugyanilyen volt.
tehát szeretném kérni a nagy segítségeteket, hogy mit is tudnék tenni, (kozmetikus és bőrgyógyászon kívül) mert nem akarok minden nap így feltűnni az új osztálytársak előtt.:( 15 éves vagyok, előre is nagyon szépen köszönöm. -
benkoszabi #533 hé,az alkoholos tonik roncsolja a bőr szöveteit? mert ugye az alkohol erősen száritja a bőrt......maradandóan rocsol, vagy a őr regenerálódik? vagyis a felső hámréteg? -
#532 Az ár semmire sem garancia attól is függ menyire vagy pattanásos és, hogy mien típusú a pattanás én nekem annó nagyon csunya volt az arcom és msot is elég pattanásos. Annó szinte az összes felkenhetőő fellocsolható feltapasztható vackot magamra raktam semmi hasznuk nem volt sőőt az orvosi külsőő dolgonak sem ami használt a gyógyszer volt ami pár száz pénz voplt 1 hónap alatt rendbe vágta az arcom csak hát nem mid1 mert oylan aprócska mellék hatásai vannak, hogy kinyírja májad stb szal vmit vmiért. -
#531 hát nem feltétlen. De, ha ennyire zavar, miért nem mész el bőrgyógyászhoz? Ott felírnak általában vagy gyógyszart vagy vmi kenceficét:) Bár, nekem nem jött be a bőrdokis kence, mert szinte az egész arcomat leszedte... ehhh, am. sztem tökéletes megoldás nincsen... :S -
benkoszabi #530 és arról mi lenen a véleményetek, hogy áttérjek a természetes kencékre? mert ezekben elég osk mesterséges szinyok van, arra gondoltam, hogy azt használnám, amit pl. anyám, ő tonik helyett iylen teafaolvjos vmit használ, ami direkt erre van kitalálva. én csak azért nem használom, mert nem tudom ,hogy a természetes módszer felvehetei-e a versenyt a mesterségessel, mertha belegondolunk a mesterséhgesbe sok oylan anyagot beletesznek ami árt a bőrnek, viszont egyben használ is, gondolom egy ki ipari "méreg" is van benn....meg az ára...ugye a mesterséges olcsóbb, mint ez az avonos...az ár nagysága garancia a sikerre, sztetek? -
Tom Tom #529 hát nekem az oxy nem jött be, inkább clean and clear.avonos is asszem jó volt anno de elfogyott és azóta c and c -m van -
benkoszabi #528 mi a véleményetek az oxy termékcsaládról? mármint magáról a arclemosó gélről? mellé avonos alkoholos tonikot használok...vélemények a termékekről? - nekem amugy elég zsiros böröm van
-
#527 barátnőm elkezdett homeopátiás cuccot szedni, (anyja természetgyógyász) és nagyon szépen rendbejött az arca. Mindenesetre az ish lehet, hogy pont akkora nőtte ki a "problémát". De a D vitamin jót tesz a bőrödnek (ezért mondják sokan a szolit, hogy használ, mert ugyi fény) ezért nyáron tessék sokat napozni:P Nem tudom, Nekem spec. az avonos cuccok semmibe se jöttek be, de ahány börtipus, annyi fajta megoldás lehetséges. Szerintem viszont nem rossz cuccok a DM-nek a baleás termékei:) Nincs benne alkohol így a bőrt nem roncsolja:)
a stressz meg tényleg nem tesz jót a bőrnek... {vizsgaidőszak... ehhh:(}
örülj neki, hogy nem lány vagy, mert a lányok nagyrészének a menstruáció előtt/után az arcuk eléggé csúnya lesz... a hormonok^^ -
benkoszabi #526 igen, de ez annyiban igaz, hogyha gyulladás van aszervezetben, az kijöhet az arcon.....pl. foggyulladás, vagy lyukasfog....
amugy msot sikerült leküzdenem őket:) - kiváncsi leszek meddig marad aknamezőmentes a fejem:P -
#525 nekem kábé másfél éve van ez a dolog.. Elmentem bőrgyogyászhoz azt mondta lehet a mandulám miatt..(hogy gócz-os vagy mifene..) Elmentem homeopátiás doktorhoz azt álapítottam meg hogy a májam miat.. 8nem mossa át eléggé a mérget vagy valami..) Ugyhogy utánna kell járni nem biztos hogy elég pár kenőcs... -
Tom Tom #524 én most elkezdtem reggelente fokhagymás piriítóst enni 2 gerzd kb és napi 30-50 percet napozok 2 szer tonizálok naponta hajmaat két naoponta mosom
és ha sebes akkor svédcsepp + vatta.és már egész szép az arcom csak még a homlokom nem az igazi de alakul:)én egy hónap múlva leszek 17 és remélem én is megúszom majd mint a bátyám hogy csak 1-2 évig van aztán leáll a dolog. -
benkoszabi #523 ez elég érdekes téma...én is szenvedek ezektől:S:S
igaz nem annyira...régebben, ugy 3 hete alig volt az arcomon, ha volt is, este kinyomtam, reggelre hült helye maradt, msot meg..egy hete este kinyomom, arclemoso majd tonik, és reggelre megint ott van...kirpobálok mindent, ahsználok hintőport...mert az állitolag szárit..de semmi...
kezdem azt hinni, hogy a stressz miatt lehet...és egyre jobban erre hajaz a véleményem, ugyanis a magánéletem nem alakul a héten vmi jól...és hát valóban elésokat stresszelek, éjjelente sokat alszom...és ezen addig nem tudok túljutni, amig a problémák meg nem oldódnak...
amugy az alternativ gyógymodot érszesiteném előnyben...azt már hallottam ,hogy aki szoliba jár, annak egyszerűen eltűnnek a pattiai, csak hát én fiu létemre nem nagyon járok...:)
oxy arclemosó gélt használok este és reggel, naponta 4szer mosakodom kizárólag lanyos vizzel...este pedig avonos izével tonizálok, de nem nagyon akar bevállni...
amugy 19 éves vagyok...
szal nem tudom...vki irhatna vmit...rossz szereket használok? vagy valóban a stressz, esetleg egyek több oylan gyümölcsöt, amiben sok A vitamin van? vagy rossz ez az oxy arclemosó? vagy ahsználjak inkább az avonos tonik helyett vmi természeteset...? ugyértem oylat, ami természetes anyagokból készül? anyámnak pl. oylan arctisztitója van, amiben teafaolaj van...igaz hogy nem is került 800-ft-ba, csak 300ba.....de hát nem tudom..mindig ugy gondolom, hogy am ia drágább az a jobb...sztetek? -
Tom Tom #522 Nos nekem nem olyan ragyás az arcom meg semmi gennyes cucc mert azt kinyomkodom szal nem para de a piros cuccok ott maradnak és egy hét alatt múlnak csak el sajna.nos én ajánlom a reggel és este a dove szappanos alapos arclemosást utána meg valami tonikkal tisztítsátok ki.Én szemékly szerint clean and clear tonicot használok és egész jól bejön.ha nagyon sebes akkor én svédcseppes vattával szoktam bekenni az arcom nagymuter tanácsára és tényleg jó.nomeg igen, a nap és a sósvíz sokat segít.nameg a balaton is:)Szoktam még ilyen lehúzható maszkot is használni és az frankón kitisztítja a dolgokat.arcradírral eddig nemsok tapasztalatom akadt de akkor kegyetlenül égett a pofám tőle.De ennek ellenére mindig jönnek vissza napi 2-3 és a bőröm is gyorsan zsírosodik.
pl ha egy napig nem tudok arcot mosni olyan frankón és tonizálni akkor tuti hogy sok lesz akár 1 nap alatt is.
nomeg egyszer anyámmal vetettem valami jó cuccost ami megelőzi a zsírosodást meg minden.kb 2000 ftba fájt de pont hogy mégzsírosabb lett tőle a bőröm és mégtöbb pattanásom lett...
-
#521 hát ez nem túl bizalomgerjesztő...:) -
Suxen #520 Csak az esetek 90%-ában véglegesen, és pont abban a 10%-ban vagyok. 10 és 20 mg-os kiszerelésben lehet kapni, azt hiszem 20 vagy 30-as csomagban. Én napi 30-at szedtem, 20-at reggel, 10-et este. Persze fel és leszoktatással, szóval egy hétig szedtem napi 10-et, aztán napi 20-at, és csak a 3. héttől napi 30-at. Ugyanez visszafelé leszoktatáskor.
Először több pattanás lesz, aztán olyan 1,5 hónap után már csökkenti a számukat, 3-4 hónap után pedig csak pár volt. Fél év után már úgy volt, hogy csak egy-egy jött elő, de az sem volt ronda, és viszonylag hamar lement. Szerintem csak bőrgyógyász engedélyével lehet szedni, de nekem is két hetet kellett várnom, hogy azt mondjam, igen (nincs gyakrabban orvos, pedig hiába tudtam az összes kockázatot, egyből tudtam azt is, hogy szedni akarom), elmondta a kockázatokat (látáskárosodást, májkárosodást okozhat, folyamatos vérvizsgálat mellett lehet szedni, nem lehet teherbe esni alatta (nem mintha nekem ilyenre az életben esélyem lenne ), a bőrt nagyon szárítja, kenni kell, de idővel hozzászokik az arc is, nekem legalább is pár hónap után nem volt akkor sem száraz, ha nem kentem.
De aztán vége lett a kezelésnek, a pattanások meg szépen visszatértek, igaz kevesebben, de mondom, csak a 10%-ban van így.
Szerintem hazugság, hogy nem szabad ezt meg azt enni, mert próbáltam mindent (na jó, a csokiról sosem mondtam le), de hiába, az sem segít. Szóval hiába nincs olajos mag, csipsz, sajt meg olajos és zsíros kaja, nekem az sem segített.
Visszasírom a roat, ha legközelebb megyek a dokihoz, követelni fogok egy második kúrát, nem érdekel, hogy milyen mellékhatásai lehetnek. -
#519 Hehe...visszaolvastam és rájöttem már :)
Annyi jött le, hogy ez egy olyan gyógyszer, ami végleg leszámol a pattanásokkal, de a mellékhatása, hogy kiszárítja a bőrt. Ja és a háziorvostól kell kérni. Még annyit szeretnék kérdezni, hogy mennyi idő alatt szünteti meg továbbá, hogy milyen dózisban kell szedni és, hogy milyen kiszerelésben?...
Köszi a választ!
-
#518 lehet, hogy bután fog hangzani a kérdés, de mi az a roa? :) -
litttled111 #517 Hello.használta már valamelyikötök az Elicina csigaproteint? -
inlinegirl #516 Hello! Énis szenvedek sajnos a pattikal.. Sokmindent kipróbáltam már de számomra a leghatásosabb módszer a kénszappan mely elég látványos változást mutatott... Kb 150 Ft ért meg lehet venni:D Egy próbár megér.
Cinga
-
#515 Anyádnak olyan az arca vagy neked?! -
#514 Pár év, és elmúlik. Én is kenegettem magam, sok mindent kipróbáltam (nem használtak), de végül magától múlt el. 20 évesen még ragyás voltam. :)
Legjobb szer szappan és víz, valami olyan, ami nem szárít túlságosan, de jól tisztít, esetleg kozmetikushoz ugorj be párszor.. -
Dorricaa #513 Nekem elég sok van!!Nekem anyám nem engedi h roát zabáljak mert h egésségtelen!!Milyen jó ´´szert´´tudtok amitől elmulnak a ragyák??Mert ez igy szörnyű h a fél ´´pofám´´tele van pattanásokkal!! -
#512 Amikor azt írom "edd mint a cukrot" nem úgy értem hogy ész nélkül zabáld. Arra gondoltam hogy ha valami *valóban*! hatásos szert keresel ragya ellen, akkor a roa. a legbrutkóbb esetben is megsegít
Felesleges minden szarra pazarolnod, szerintem ezért éri meg egyedül kiadni az árát. Leírom csak hogy mindenkinek egyértelmű legyen: szigorúan tartsd be az orvosod utasításaid, és nem kell májfunkcióra menned
Jah, és inkább ragyák nélkül halok meg, mint ragyákkal -
#511 Igyál sok rövidet, az is roncsolja a májat, de legalább szebb leszel tőle.
Ahogy a festős történetből is kiderül:
"tegyél magadba egy kis Unicumot, hogy jobban nézzél ki" -
#510 fasza lehet ragyák nélkül meghalni. :) -
#509 jahm, edd a roat aztán meg menj májfunkciót nézni jól dolog a roa csak épp kinyírja a májat... -
#508 Edd a Roa.-t mint a cukrot, és nem lesz semmi gondod A külső ecsetelések, meg a cuccok csak adalék, nem sokat érnek... -
#507 látom itt is aktivak vagytok :))
a szerelem már csak ilyen :) -
#506 (roberto0915)(mega22) -
Mega22 #505 ne a fejed nyald korbe hanem valami mást kellene szerintem*!!!:P -