2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
  • tot
    Roa hmmm :P nos én is kb 2008 szeptemberébe kezdtem bele, akkor rémes volt a helyzet értsd itt hogy sok nagy pattanás ami összenőtt egybe hmm 8 hónapig szedtem utána 4 hónapig se mitesszer se pati :P örültem mint majom a farkának. Aztán csak csak visszajöttek de sokkal enyhébb mértékbe mint azelőtt de ilyen piros kis gyulladt folt szerűek jönnek mostanság elő amik nem gennyesednek be csak sokáig maradnak, mint egy kiütés féle meg pár pattanás de tűrhető.
    megéri bőr száj szárazságra készülj és fejfájásra ha szeded.
  • red13
    Szeva! Nos én 2008 októberében kezdtem el szedni a roát, első 4 hónapban szinte semmi javulás nem volt, néha rosszabb is lett, de aztán szinte 1 hét leforgása alatt kitisztult az arcom. A kúra vége felé egyetlen egy mitiszer és pattanás nem jött ki. Mellékhatások, száj és bőr szárasság, néha fájtak a ízületeim, illetve az utolsó másfél, 2 hónap amikor már 60mg-ot szedtem néha kibírhatatlan fejfájás gyötört. Valamikor 2009 májusában végeztem az egésszel. 2 hét alatt visszaállt a normális állagúvá az arcom, értsd ez alatt, hogy nem volt száraz, viszont akkor és most sincs közel sem olyan zsíros az arcom, mint régen. Hónapokig tökéletes volt az arcom, aztán olyan 2009 októberében kezdtek kijönni ilyen kis szarok, de szinte heti, de inkább kéthetente egy darab. Röhejesen jól éreztem magam a bőrömben. Idén valamikor február-március körül elkezdtek jobban előjönni ilyen piros foltok. Mivel nem hallottam mástól ilyet akik szedték a roát, gondolom valami kiütések, amik szintén marhára idegesítenek, de ez van.

Szóval én azt mondom mindenképpen vágj bele, igyál rengeteg vizet, meg figyelj oda a szárazságra. Nekem így több mint 1 év abbahagyása után kb. 80%-os javulás lett az eredménye. Kivizsgáltatom magam, aztán ha nem találok mást ami miatt ezek a kiütések, pattanás szerű szarságok jönnek, szeptemberben én is bele vágok egy újabb kúrába.
  • F1re
    én is így voltam csak nekem meg a vérképem volt szar :D

am engem megint lefog baxni a doki mert ma fogyott el a cucc és nem mentem vérvételre és csak jövőhét hétfőn tok menni dokihoz szal addig nem szedem és már 2x bax le emiatt :D
  • bruno18
    hehe :D Mind1 ez egy lelkiismeretes doki:D csak azt bánom hoyg az elözö dokim felirta 2 éve és nem szedtem be=/ pedig már régen tul lennék rajta (akkor még anyum nem engedte):D
  • F1re
    az a vicc h én még napozni is szoktam roa mellett :D
  • bruno18
    Köszönöm a gyors választ:)
    De sajnos a bördoki nyárra nem irja fel hanem majd szeptemberbe mert nyár ugye napss elvileg fénytöl olykor ovakodni kell sebaj még 3 honap .
    Nekem annyira nem vészes az arcom valamikor full nincs egy patim se de valamikor kijön vagy 10 db egyszerre:D szal ezt nem értem és vannak ilyen kis görcsök is néha amik nem látszodnak csak pirosak de fájni tudnak rendesen :)Még több tapasztalatot szeretnék roasoktol:) szal várom válaszokat:D
  • BlackWolf
    En 2 kurat csinaltam eloszor roaccutanbolszedtem be 1 kurat teljesen rendbehozta az arcomat csak a kis regi hegek maradtak , aztan 1 ev utan kb mar teljesen olyan volt mint a kura elott sot meg zsirosabb :S szep lassan kezdtek visszajonni kb a 4. honaptol , hogy abbahagytam. Aztan vartam korulbelul 1 evet es lenyomtam 1 Isotrex kurat is ennek mar korulbelul 2 eve azta itt ott neha borotvalkozastol begyulladnak a szortuszok par miteszer de 90% al szebb lett az arcborom mint azelott volt, es mar csak ilyen kis aprosag nemkell mindennap orakat alldogalni a tukorben :). Szoval szerintem megeri de termeszetesen felelos orvosi vizsgalatok es leletek mellett .
  • bruno18
    Sziasztok!Red és Tomtom-om a ti véleményetekre nagyon kiváncsi vagyok:)
    Én is már 5 éve szenvedek ezekkel a dögökkel:). Kiprobáltam én is nagyon sok mindent kenöcsöt , pattanás szárito dolgokat de bekell valjam nem segitett szinte semmit . Tehát a kérdésem most a Roaccutanosok-hoz szol: Mennyit javult a börötök? Voltak e közbe illetve utána valami hatásai? máj károsodás stb re gondolok .
    A leállás után milyen lett az arcotok? Jöttek azota ki ujjabb patik?
    Légyszives válaszoljatok előre is köszönöm:)
  • bruno18
    ..
  • partot
    Csá all,azt szeretném kérdezni hogy ti hogyan alkalmazzátok a tengeri sót pattanásra? és hogy mennyi idő míg elmulasztja azt? előre is köszi a válaszokat.
  • somdav95
    lehet.. aztán majd elkezd leszáradni, és egyre jobb lesz..

amúgy cink+E vitamin ( napi 1-1 tabletta) nem károsít, és nekem mintha kezdene helyre állni az arcom..

#2052: E vitamin elősegíti a bőr gyógyulásást.. bővebben itt olvasgass..
  • F1re
    1 hete kezdtem lassan a sotretet de olyan most mint ha jobban zsirosodna az arcom lehet ez ?
  • dolli89
    Sziasztok!

Valaki volt már valamilyen kezelésen, amivel a pattanások után visszamaradt foltokat halványították?
    Milyen lett az eredménye?
    Lehet napozni ezekkel a foltokkal?

Előre is köszönöm a választ! :)
  • krysz89
    Én nekem időnként előjön főleg ha sok édességet eszek, meg télen inkább, és duac gélt használok, receptre irható, de két alkalom (2 este lefekvés előtt bekened az arcod) és már látszik az eredmény 1-2 hét és el is múlik nekem mindenhol, gondolom személyfüggő ez de érdemes kiprobálni, a hagyományos kozmetikai cuccok nekem nem volt elég, nem múlt el tőlük.
  • tot
    hehh nekem így 21 éves koromra megint visszajöttek kb így egy évvel sortret kúra befejezése után de megint olyan hogy blőáá lehánynám magam legszívesebben szóval újra mehetek kardoskodni írják fel és kenje magára a szar diferinjét meg ilyesmit :D mert az lófaszt nem ér
  • Jagumo
    a tertát január közepe óta nem szedem, ezt csak úgy mellékesen. Szóval azért használt nem is kicsit! :)
  • Jagumo
    Na képzeljétek, tetra + dalacin "kúrán" voltam 3 hónapig tök jó volt. húsvétkor telezabáltam magam csokival , és kicsit elkezdetek visszajönni :((

Jövőhéten bőrgyógyász, nem akarom hogy az legyen mint múlt nyáron. Már tök szépen elhalványultak a hegek is, aztán most 1-2 kis köcsög belerondított ...
  • F1re

ma kezdtem el szedni a Sotretet 70-73 kg között szoktam ugrálni napi 30mg-ot írt fel
  • pixelek
    Nekem közepesen volt eldurvulva az arcbőröm, kb 2-3 évig. Sok mindent kipróbáltam, otthoni praktikák, különböző lemosók, de mondanom sem kell, alig használt valamit. Utána megelégeltem, elmentem bőrgyógyászhoz, gondolván, ő biztos okosabb mint én, hiszen ő ezt tanulta valahol elvileg. Felírt Roát, antibiotikumot+ megfelelő táplálkozási tanácsokat. Elkezdtem szedni, egy hónap után már látszott a változás, 2hónap után már nem is jöttek ki ujabb pattanások. Most kb 4 hónapnyi kezelés után, mondhatni hogy teljesen tiszta az arcom, eltekintve a nagyon halvány, piros foltoktól. Fél éve még az volt az álmom, hogy reggel mikor felébredek, és belenézek a tükörbe, csak egy tiszta arcot lássak. Szerencsére ez ma már minden nap így van (kop-kop). Én ajánlom mindenkinek hogy forduljon olyan emberhez, aki tényleg ért hozzá.

Bocs a hosszú offért.
  • RikiTikiTévi
    Itt sokan csak a tüneti kezelésre gondolnak, miközben magát a problémát kellene kezelni, a tüneti kezelést (különösen a gyógyszerszedést) el lehetne felejteni. Sokaknál a pattanás meg a különböző bőrhibák a táplálkozásból következnek, és ez van annyira rejtett, hogy ne mutasson drasztikus tüneteket (mint pl. a laktózallergia vagy cukorbetegség). De érdemes az étel-intoleranciát tesztelni annak, aki ilyesmivel küzd. Itt egy eszköz (sztk laborba se kell menni!):
    http://food-detective.hu/
  • Jagumo
    a nagyon mélyek meg sose tűnnek el, de csak akkor látod őket ha belehajolsz a másik pofájába (vagy a tökörbe) szal nem látszódnak egyáltalán, de nekem már teljesen tűrhet. Most tavasszal egy kis szoli nyárra szinte tökéletes lesz :P :)
  • Jagumo
    tehát a hegek, menj el kezelésre ha annyia zavar. Vagy szoli akkor is ugye barna bőrön kevésbé látszik :)

Am. nekem 3 hónapja nem jönnek ki és még mindig látszanak halványan, 1-2 év még teljesen eltűnnek.
  • éjféligirl22
    A roa eltüntette a pattanások után maradt piros foltokat is?? És mennyi idő után?
  • bounty88
    Használhatok pattik kinyomásakor sterilizált tűt? Kozmetikus már csiálta velem, kibírtam, kezem nem remek, és persze csak éretteknél alkalmaznám a módszert.
    Mindezt azért, mert mindig lassan gyógyulnak a varratos sebek, már tökre unom, a tűvel meg nagyon pici sebet lehet ejteni, és a patti nem úgy szakad ki, nem lesz nagy lyuk, csak pici
  • elbandi92
    Üdv!

Lenne pár kérdésem remélem tudtok segíteni.Szerencsére kezdek kijönni a pattanásos korszakból a zynerit nevű antibiotikum enyhítette is az arcom.A szemem körüli kis fehér mitesszer szerű pontokkal van inkább a gondom nem tudom mit lehetne ellene tenni.Annyira nem látszanak de engem zavar a kozmetikus tűvel nyomkodta/szurkálta ki őket de hamar visszanőnek.Van esetleg másnak is ilyen panasza? Van erre megoldás?

Másik kérdésem az lenne h régi pattanások után maradtak piros foltok amik nemigazán akarnak múlni.Erre valami ötlet?

Előre is köszi a segítséget!
  • BlackWolf
    ez kicsit paraszt nem ?:D
  • MB Andor
    Pattanás elleni ellenszer
  • Jagumo
    igen
  • somdav95
    azok nemérnek smit
  • Doomista
    Amúgy pár napja látom tv-ben, hogy a garnier hirdet valami pattanások elleni golyós izét...valami ilyesmi...valaki kipróbálta/próbálja épp ?
  • somdav95
    nemszeretnéd h kibannoltassunk...
  • bcrics
    akkor jo nagy pattanást a zsírfejedre hulyegyerekXD
  • somdav95
    pattanások topik, elmehetsz :)
  • bcrics
    ÁÁ..utálom ezta szájbabaszot honfoglalo.hu...vezetek bazzmeg erre meg kiutik a bástyámat,,a kurvaéletbe..hol az igaszság..
  • somdav95
    mi?xddd
  • bcrics
    és mi a helyzet a fitymaszukulettel?
  • éjféligirl22
    A bőrgyógyász által felírt gyógyszerek általában mennyi idő múlva fejtik ki a hatásukat?
    Amúgy nem tud valaki egy jó bőrgyógyászt Debrecenben?? Fontos lenne!
  • somdav95
    békénhagyod
  • bounty88
    Érett pattikat hogyan kell kezelni RENDESEN?
    A homlokomon van pár már megérett, tehát fehérközepű patti. Kinyomni viszont nem merem, mert korábban rengeteg problémám volt amiatt, mivel hogy nem szakszerűen csináltam, és elfertőzödött, és mire a varrat lepottyant, már jött alatta a másik...

mit tegyek? Gőzölés, óvatosan ruhazseipvel kinyomás majd tonizálás?

Esetleg az is jó, ha nem csinálok semmit, elmúlik magától, elszárad, és így mivel én nem avatkoztam bele vissza se jön később?

Vagy van értelme, ha csak kenegetem valamivel, ami elvileg leszárítja...akkor is elmúlik magától?
  • tomcsa4
    Zsírosodás ellen arclemosót. 1 nap egyszer reggel arclemosóval lemosod és napközben ha van rá lehetőséged (suliban, munkahelyen a mosdóban) többször is.