Pattanás(ok)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egyáltalán nem baj, ennyin nem akadok fenn. 😊
Nem tudom, az "új" bõrgyógyász azt mondta, hogy már a napi 30 is sok, van olyan ismerõsöm, aki napi 10-et szed, de több mint egy éve folyamatosan.
A kúra úgy van kiszámolva, hogy van egy táblázat, hogy mekkora súlyhoz mennyit kell összesen beszedni, hogy végleges legyen a hatás. De eleve nem is szedhetnék napi 50-nél többet, mert súly szerint lehet szedni, és az én súlycsoportom, az 50-60 között (oké, pehelysúly) 50 mg a maximum, amit szedhetnék, de most (sokadszorra írom le, de muszáj) az új doki azt mondta, hogy mindegy mennyit szedek, ha használ, az idõtartam a fontosabb, de az esetek bizonyos százalékában akár 3-4-szer is e kell kezdeni szedni a bogyókat, attól függ mennyire problémás a bõr. Az, hogy mennyit kell beszedni egy kezelés alatt szintén a súly szerint számolta ki az orvos (még az elõzõ), megvan, hogy 6400 mg-ot kell beszedni a súlyhoz összesen, és úgy van elosztva. A számban nem vagyok biztos, lassan két éve kezdtem az elsõ kúrát.
A kapszulák vannak 20 és 10 mg-os kiszerelésben is, mindkettõ 30 db-os csomagban.
Wescone
Valóban, csakhogy mások kérdéseire, hozzászólásaira is válaszolok, úgyhogy már keverem a szezont a fazonnal. Elnézést a figyelmetlenségért.
Kissé kevésnek tûnik az adag amit szedsz. A korábbi 30 és a mostani 20 mg is. Ha jól tudom egy kapszula 20 mg isotretinoint tartalmaz. Ilyen kis dózis mellett nem csoda, hogy visszatértek a pattanásaid és szükség van egy második kúrára is. És ha nem tévesen írtad az értékeket, akkor már azon sem csodálkozom, hogy miért maradt el nálad a kellemetlen bõrszáradás. Amúgy mit nevezel teljes kúrának?

In Lak\'ech Ala K\'in

Az elõzõ kúra egy teljes volt, ahogy számolom 7 vagy 8 hónapig tartott. Azért kell újra szednem, mert nem volt hatásos, egy idõ után visszatértek a pattanások a kúra befejezése után, így muszáj volt az új bõrgyógyász szerint ismételni. Teljesen máshogy vélekedik a dolgokról, azt mondja, hogy lehet a kezelést késõbb is fenntartani, a bogyókat heti kétszer szedni és hasonlók, de csak ha teljesen eltûntek a pattanások. Szóval fogalmam sincs meddig fogom szedni, majd késõbb megmondja a doki, hogy hogyan álljak le, vagy át más dózisra. 😊
A hímnem képviselõje vagyok, de korábban írtam, hogy borotválkozom, szóval ha más nemnek a képviselõje lennék, akkor nagyon hormonzavaros lennék.<#circling>
Wescone
És még egy fontos kérdés: melyik nem képviselõje vagy?😊

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Mennyi ideig tartott az elözõ kúra és mennyi ideig fogod szedni most?
És egyáltalán; minek a második kúra?

In Lak\'ech Ala K\'in

Egy roa kúrán már túl vagyok, tudom, hogy hogy van, szóval túlélem, múltkor is jelentkeztek a "problémák", de tartottak kb egy hétig, aztán teljesen rendbejött az arcom, hogy estére kentem valamilyen krémmel, szóval egyáltalán nem aggódom, jártam roával kirándulásokon, megfordultam vele Egyiptomban is, 50 fokos, teljesen száraz és poros levegõvel (igaz a kezelés vége felé), de akkor már egyáltalán semmit sem kellett az arcomra kennem, annyira megszokta a bõröm a roát. Nem tudom, hogy mindenkinél alkalmazkodik-e a szervezete, én nem félek tõle, egyszer már végigcsináltam, akkor napi 30 mg-mal, most csak napi 20-szal, szóval kevesebbet is szedek, nem fogok most sem szétesni. <#wink>
Wescone
Jó tanács! Ha most kezdted a roa (Isotretinoin Hexal) kezelést, tarts magadnál napközben is szölõzsirt, ajakirt és egy doboz zsiros arckrémet. A balhé 2-3 hét után kezdõdik, egyik naprol a másikra jelentkezik. Nem fogja elkerülni a figyelmed.
Kellemes szenvedést! (A bõrgyógyászom mondta a kezelés elején. Késöbb rájöttem miért...)

In Lak\'ech Ala K\'in

nekem olyan volt h mondta akozmetikus h ne igyak tejet meg ne egyek tejterméket meg ne naon egyek csokit esetleg még mogyorót meg ilyen pisztácia meg ilyeneket is mellõzzem valamint igyak méregtelelítõ teákat jó sokat..plussz ha van akkor infraszauna .. meg adott egy kenõcsöt h amikor látom hogy balhé van akkor kennyek rá ennyi ..azóta nem naon van csak amikor elkezdem lesazrni

meramúgyénvilághírűvagyok,csakavilágnemtudrólam.....

Nem tudom, hogy mért kell mindenképp összekötni a májkárosodást és a roa szedését. Egyáltalán nem következménye a roa szedésének a májkárosodás, az egy lehetséges mellékhatás. Én is végighallgattam az orvos lebeszélõ monológját, elmentem egy másik bõrgyógyászhoz, azt mondta, hogy mindenképp ajánlja a roa szedését, legalább 1000, de egyre inkább közelít a 2000-hez azoknak a száma, akiket roával kezelt, de még egyetlen páciensénél sem jelentkezett mellékhatás.
Nekem Isotretinoin Hexal-t írt fel, ez ugyanazokat a hatóanyagokat tartalmazza, mint a roa, csak más a gyártója. Másfél hete szedem, de már látható a javulás, a közérzetemrõl nem is beszélve, ráadásul így a fürdõben a tükör elõtt töltött idõm a fogmosásra és borotválkozásra szorult, nem kell naponta többször tisztító zselé, tonik, teafaszappan, svédcsepp és minden egyéb az arcomra, amik hatástalannak bizonyultak, csak az elkeseredésem növelték. Nem mondom, hogy rohanjon mindenki roát követelni, de vannak olyan emberek, akiknek igenis csak az segít, és azért mert a szedése közben felléphet májkárosodás, nem jelenti azt, hogy a roa egyenlõ a májkárosodással. Ahogy az új bõrgyógyászom mondta, svájci cég, még a függöny leszakadását is képesek beírni a lehetséges mellékhatások közé, csak hogy semmi felelõsséget ne kelljen vállalniuk. Van több ismerõsöm is, aki szedte vagy szedi a roát, de egyiknek sem lett semmi gondja a májának, nem hiszem hogy nagyobb lenne a májkárosodás esélye a roa szedése alatt, mint hogy elüssön egy busz, ha az utcán jársz. Persze megtörténhet, fenn áll az esélye, de az utcára is kimegyünk és mielõtt átmennénk az úton körülnézünk. Nem véletlen van folyamatos vérképvizsgálat a szedése alatt, ha valami gond lenne, egybõl le lehet állni vele, mint mikor látod jönni a buszt, sem rohansz át az úton. Persze attól még vannak emberek, akiket elüt a busz, és olyanok is biztos vannak, akiknek károsodik a májuk, de mégis kimegyünk az utcára is és szedjük a roát is.
Wescone
Ha valóban meg akarsz szabadulni a pattanásoktol, kérd egy szakorvos véleményét, segítségét!

In Lak\'ech Ala K\'in

Skynet85
igen! Ezt is csak doki írhatja fel.

nekem olyan bogyó.kenõcs kéne amit ha bemegyek a gyogyszertárba megtudom venni egybõl! van ilywen??? help

mcdrusza
amiket te szedtél, azt is csak kizárólag bõrgyógyász írhat fel?
Skynet85
Nah végre valaki aki nem rózsaszin ködbe burkolozva beszél a roaról, egyébként meg mindenki döntse el, májat szeretne, vagy szép lenni, ha a szépséghez úgy érzi neki mindenképp a a roara van szüksége akkor, nagy tulázssal a májáról picit már is lemond nagyon sulyos májkárosodást tud okozni fõleg, ha vki még bulizgat is mellette nem hiszem, hogy bárki is rekordot akar dönteni máj nagyobbodás terén ill a vérképed is megborúl tõle. de persze van aki a külsõleges mellék hatásokkal megussza az egészet.Ha mdien áron pirula akkor renget még nagyon hasznos gyogyi van pl wilprafent szedtem és nekem már a a pattanáson is pattanás volt és szépen rendbe tette igaz hegek vannak de nah, így jártam aztán fentartás ként teutant szedtem az is használt.

mcdrusza
mellékhatás?
arról tudok h asszem hámlik az arcod.
thx megnézem

Wescone
A Raccutant csak úgy nem adják oda senkinek. Sõt a bõrgyógyász megpróbál majd lebeszélni róla és valami alternativ kezelésmódot fog javasolni. Csak akkor fogja elõirni a roa kezelést ha próbálkoztál már másféle kezelésmóddal és az/azok nem segítettek, vagy tényleg nagyon csúnyának látja az arcod. A roa a legbrutálisabb gyógyszer azok közül melyeket valaha is szedtem, pattanások ellen a végsõ megoldás. Ha valaki azt hiszi, hogy naponta beszed néhány kapszulát és meg van oldva a próbléma az nagyon téved. A pattanások néhány hét alatt tényleg eltünnek, viszont a kezelés kellemetlenségekkel jár majd, nem is akármilyenekkel. Mielött felirja az orvos a roa-t teljes vérképet kér majd és az alapján itéli meg, hogy szedheted-e vagy nem.

In Lak\'ech Ala K\'in

mcdrusza
elõször is, nekem azt mondta kozmetikus, hogy ez már allergia.
szerdán kell felhívnom a kozmetikust, és addigra keres nekem egy jó bõrgyógyászt.
hogy fog ez zajlani bõrgyógyásznál?😛
megnézi csak így az arcom, és felír egy gyógyszert?
egyébként most azt mondta a kozmetikus, h használjam azt a krémet, amit csak patikában lehet kapni, a neve neogranormon.
ezzel állítólag a baba popsiát kenik, hogy ne dörzsölõdjön ki 😊
és arcra is azért kell hogy ne sebesedjen (dörzsölõdjön) ki.
azt mondta hozzá se nyúl most az arcomhoz, mert annyira csúnya már.
Csak az állam, szám körül jön ki, most lesz kivizsgálás h allergia-e, és lehet hogy valamelyik foram miatt van ez, bár jók a fogaim de minden lehetséges..
A Roaccutant-ot ugy adják oda nked ha elõtte vért vettek tõled ?

Wescone
Amit az alkohol-roa viszonyrol írtam az Bencének szólt.

In Lak\'ech Ala K\'in

nem iszok alkoholt! sportolok....

Wescone
Amúgy a Roa a májat terheli. Az alkohol úgyszintén és a máj terheltsége meglátszik a bõrön. Inkább mellözd az alkoholt a kezelés ideje alatt.

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Tapasztalataim szerint a fáradtság, izgatottság nagyon befolyásolja a pattanások aktivitását. Nem tiltott az alkohol roaccutan szedése esetén de ajánlatos mértékkel alkoholt fogyasztani. Hagyd ki az alkoholt egy buli alkalmával és figyeld meg utána ugyanolyan rossz állapotba kerül-e az arcod. Szerintem inkább a fáradság az oka. A füst tapasztalataim szerint nincs hatással az arcra.

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Zotja keress fel egy bõrgyógyászt. Ha megnyomtad és nem tisztult ki ne nyomkodd tovább, mert a sérült felület egyre nagyobb lesz és jobbik esetben foltos marad az arcod, rosszabb esetben még ragyás is.

In Lak\'ech Ala K\'in

nekem olyan az arcom h nagy puklik vannak rajta amik lilás vöröses szinüek! és ha nyomd nagyon fáj és csak vér jön belõle 😞 😞 és nem mulik el semmitõl! ottvan az arcomon már vagy 4 hónapja elég nagy "folt" és lilás vöröses! kibaszott szar! csak mostanában jött ki! soha nem volt még ilyen! de ez nem mulik el 😞 help me

ha szeded lehet rá inni... kulcsfontosságú kérdés... viccen kívül... am má gonodlkoztam azon hogy ugye hétközben szép tiszta az arcom.. aztán elmegyek hétvégén valahova.. általában ott füst van meg iszunk is és utánna elég ragyi vagyok :S

Wescone
Hello mindenki! Nyolc (!) hónapja szedek Roaccutant. Most sajnos nincs idõm irkálni de ha van kérdésetek evel és egyébként pattanásokkal, mitesszerekkel kapcsolatosan csak rajta. Ha valaki tud mesélni róla az én vagyok.

In Lak\'ech Ala K\'in

mcdrusza
nah, voltam kozmetikusnál és azt mondta most nemnyúl hozzá, és felírta nekem azt a krémet (nevét fejbõl nemtudom) amit használjak addig, amíg jövõ héten el nem küld egy bõrgyógyászhoz.
de utána megnyomkod viszont. ez a legroszabb. 😛
mcdrusza
de nekem nemúgy van h csak az államon.
állam körül, azaz arcomon is vannak, de az államnál a legcsúnyább.
szerdán, azaz holnap megyek du. kozmetikushoz, meglátjuk mi sül ki belõle
szoli powa szomszéd ^^<#mf1>
zoltan93
ja és nem tud valaki valami modszert a miteszerek eltüntetésére?

zoltan93
a tesom az elment börgyógyászhoz felirt valami bogyot amitnapi 2x kellet bevennie és fél évig kellet szednie. be is vált csak van az a mellékhatása hogy nagyon kiszáritotta a bört és elkezdett hámlani.

én nekem nem olyan durva a helyzet nyáron szinte nem is volt a naptol de máskor sem sok. ha már olyan hogy naon durva akko kinyomom és bekenem egy Neogrammormon nevü krémmel és az 1 nagyon jó börnyugtató. de volt hogy kipróbáltam a vállamra ammi nem volt sebes csak puklik voltak rajta és esténként kenegettem vele és az is elmult pár nap alatt.

Szal naon tom ajánlani Neogrammormon-t és a sok arcmosást.

hát nekem elgem lett ezekbõl a kozmetukumokból és már csak gyógyszertáros cumót használok meg egykét avonos maszkot.javult rengeteget...
Tonik helyett patikai szalicilsavas alkholt használok és zyneritet a leszáradásukra.így kibírható de azért szeretném ha már vége lenne ennek az egész dolognak és ne kelljen estereggeldélben szórakoznom az arcommal.

Nem csak árban, minõségben is a többihez hasonló. Vagy segít, vagy nem. Egy hónap alatt kb fél csomaggal használtam el a gélbõl és a tonikból is, de nálam ennek sem volt eredménye, úgyhogy hagytam. De attól is függ, hogy milyen a bõröd és mennyi pattanásod van.
szóval garnier pure-rõl valakinek véleménye?
inkább írd le ide sztem az egyszerûbb.. szoliba énismennék szivesen csak kábé másnap mindeki kiröhögne 😄

hmm... sziasztok izé én msot voltam szoliban totál lejött az a pár patim is ami volt... tök faxxa 😄 amugy van valami gomba lötty amit anyum szokott csinálni ilyen kristály gomba.... nah szoval ezt megcsinálja van ehez recept is de tök kajakra komolyan bekentem este vele a fejem és regelre leszáradtak .... amik meg nem száradtak le hanem dudorok voltak azok meg vissza mentek megéri kiprobálni... jah meg simán a hintöpor is használ.. megéri kiprobálni aki akar vegyen fel msn-re meg adom a receptjét szivesen 😊(: [email protected]<#hawaii>
garnier pure termékcsaládról mi a véleményetek? árban a többihez hasonlo...a tonik és a gél-re lennék kivi. ha vkinek van tapasztalata irjon!
azért vannak a pattanások mer kötelezõ lenniük😄

Msi 915P Neo2 v2, Intel Pentium 4 3ghz, Asus EAX550, 512mb ddr2 ram

Magnumrolcsi
Kicsit visszább olvastam, hogy azért is lehetnek pattanások mert a szervezet nem tudja magát méregteleníteni teljesen. Méregtelenítõ teával(pontos nevét nem tudom)meg lehet oldani?

biztos van magyarorszáégon is én majd fogok még venni mert most csakegy fél adaggal van és ott nem kellett hozzá vény szal jódolog ez.majd ajánlom haveroknak is mert nekem ez tényleg nagyon bejött😄D

fuhú most voltam erdélyben és ott bementünk patikába és ott a magyar patikus ajánlott valamit ami fél nap alatt a borzalmas pofámból csinált egy tûrhetõt majd mostanra már alig látszik valami.
A szer elég drága sztem 2500 ft-nyi lei volt és a neve zyneryt és nekem faszán bejött.Bár erõsen szárít de azt megoldom krémmel.
Külsõleges így a májat se szedi szét asszem.

nekem is csak a hátamon meg az arcomon vannak pattanások de kitérdekel😄

Msi 915P Neo2 v2, Intel Pentium 4 3ghz, Asus EAX550, 512mb ddr2 ram

Mr_no_NaMe
Én is szenvedek ezektõl a szaroktól. Régen televolt a hátam meg az arcom, olyannyira hogy már undorodtam belenézni a tükörbe. Elkezdtem roázni és fél év múlva már csak piros volt meg hegek. Elmentünk nyaralni horváthba, napozás, sósvíz stb és 1 hét alatt olyan szépen rendbejött a hátam és az arcom mintha soha nem lett volna ilyen problémám. De most megin jönnek vissza rám ezek a szarok...napi 4szer mosok arcot. Bár ahogy észrevettem borotválkozás után nagyon megemelkedik a számuk. Pedig arcmosás, hidegvíz, arcszesz minden van és mégis...kevés olyan dolog van amit ennél a jelenségnél jobban utálnék..sõt szerintem nincs is más.
Most azt fogom hogy: kozmetikus, szoli, csokievés felfüggesztés, borotválkozás megoldása valahogy.
Remélem ennyi elég lesz ahhoz, hogy visszajöjjön a horváthországi arcom :S
Az a Roaccutan de azt csak orvosi receptre lehet venni .. + a mellekhatasok utana kell olvasni , meg ha csak az alladon van arra nemnagyon irjak ki a roa-t , na mondjuk ki lehet iratni csak ugy dragabb mert nemkapod meg ra azt a tamogatast mint akinek szukseges , aknes az arca vagy nagyon csunya .

mcdrusza
nekem szinte csak az államon van, de ott nem kevés.
fáj is rendesen.
mi a gyógyszer neve amit bõrgyógyász szokott ajánlani?
patikába lehet-e venni?
fogkrémmel én is próbálkoztam.....azt mondták leszáritja, hát fogtam és mindig bekentem lefekvéskor, reggel meg zöld fejjel és ragacsos párnával ébredtem, mondanom sem kellett, nem használt semmit...amugy a legtöbb embernél ez nem a tinédzserkor miatt vann...nálam pl.....nem az van, hogy állandóan pattanásos....ma reggelre pl. a nyakamon lett jópár, azelött egy darab nem volt rajtma, szal ezt biztos más befolyásolja...
az yo
zmeor
ha adhatok egy jó tanácsot!
nekem bevállt a hátamra, meg az arcomra is..

tesco fogkrém

nem poénból írtam. télleg mûködik... legalább is nálam..egy próbát megér
2 nap és szép

leszarom a konfigod...

mcdrusza
😄
igazából valami ismerõsünk a kozmetikus, lehet pénzt sem kér.
gyógyszert hát.. lehet inkább válasszam bõrgyógyászt kozmetikus helyett?
nemismerem milyen gyógyszerek vannak, mellékhatás legyen akármi csak tûnjenek el ezek az idegesítõ fájó pattanások.