2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
  • benkoszabi
    hát én ne mtudom srácok hogy ti hova jártok orvoshoz, meg mikor jártok, de hogy fizetni a betegellátásért, meg a receptkiállitásért, meg a vizsgálatért nem kell az fix. legalábis ahol én lakom, ahogy én tudom, és ahogy nekem mondták, itt nem kell. ugy tudom ,hogy ha délután mész, akkor kell...mert uyge akkor már magánpraxisban használják a bőrgyógyászati rendelőket, illetve ha maszek bőrgyászhoz mégy...ebben az esetben tuti fizetni kell..de ha te reggel még normál rendelési időben odaállitasz a rendelőbe, az fix hogy nem kérhet pénzt azért mert megvizsgál és ir egy receptet. lehgalábbis álunk...
  • Marci0115
    már egyszer leirtam, ha csak 20mgot ir fel elsöre akkor kb plusz 3 ha scak roát ir fel,ha 40 mg az 6-7 ezer,ha 30 mg-t akkor 4-5 ezer
  • benkoszabi
    tehát 5 ezer a konzultáció, meg még a roa plussz 3 rugó a gyógyszertárba?
  • Marci0115
    nekem 3 ezer a vizsgálat:D
  • red13
    Konzultációért, hogy ő megvizsgál, felírja az adorr mennyiséget kell fizetni. Hagyományos bőrgyógyásznak olyan 5 ezer körül, de ha maszekba mész jóval több.
  • benkoszabi
    mivan? azért hogy megvizsgált? azért már miért kéne fizetni de bocs.....nincs már vizitdij ha jól tudom....meg miféle gyulladáscsökkentőt? ááá, nekem csak a gyógyszer kell...semmi egyéb..de ahhoz hogy ezt havonta finanszirozni tudja, el kell mennem nyárra dolgozni...hát felháboritó..hogy iylen drága ez a kis szar....
  • Marci0115
    figyu elöször mondjuk felir 1 dobozzal mer csak 20 mg kezdésnek, felir mellé még gyulladáscsökkentöt ha kell akkkor már 3500+1500+ hogy megvizsgált a doki,ha már 40 mgt kell szedned meg felir valami kenöcsöt akkor 7000+3000 kb +a doki hogy megvizsgált:D szal drága de megéri
  • benkoszabi
    érte. hát nekem nem súlyos....tehát nins vele teli az arcom....csak 4-5 darab van rajt..az viszont elég szar:S - 3000-3500ft? az rohadt drága....még egy hónapra is.....ha csak napi egyet kellene bevennem....amugy előfordulhat, hogy 2 naponta kell csak szednem? vagy 3 naponta? vagy ritkábban? vagy ezt mindennap kell szedni, és lehet nem is napi egy tablettát, hanem 2-t vagy 3-at? mégeccer mondom, nincs sok pattim, nem is vészes az arcom, csak az a 4-5 darab gennyes patti nagyon szar...meg kb. 75 kiló lehetek( hallottam hogy a súly is számit) - ezek alapján mennyit kellene szednem, milyen gyakorisággal, és meddig lehet elég egy dobozzal?
  • Viktorr
    Sziasztok!
    Nekem sajnos a hátam jöttek ki pattanások,nem tudom van e még valaki közületek aki iylen szerencsétlen mint én,hogy nyár előtt így beszívja...
    Nos aki ugyan ilyen cipőben jár,mivel kezeli a hátát?
  • wogo
    kb 3000-3500 Ft között van egy dobozzal, és 30 db található benne,
    bőrgyógyász fogja előirni,hogy mennyit kell bevenned egy nap,
    attól függően hogy mennyire súlyos a betegséged.
  • benkoszabi
    és amuyg a roa mennyibe kerül? mennyibe fog ez nekem fájni? ha mondjuk vagyok 75 kilóü, akkor az 75 gramm....és kell szedni állitólag hónapokon át..szal mégis egy doboz meddig elég? és mennyibe kerül egy doboz?
  • Marci0115
    szerintem inkább kérd meg hogy a roát ird irja fel, jah a nivea nálam is bevált, de mostmár valamiért nem szárad reggelente az arcom igy nemkell bekennem:D
    viszont vettem egy nivea 50 faktoros naptejet és eléggé fénylik töle az arcom:(
  • benkoszabi
    azt modnjátok meg nekem, hogy mi van akkor, ha a doki nem roát ir fel, hanem más cuccot, ami szintén gyógyszeres? jó az is, vagy meg kell neki mondani, hogy ha lehet, akkor legyen roa..?
  • red13
    Az biztos, hogy a kajának semmi köze hozzá. Én 15 kg fogytam ezmiatt, hogy csak zöldségeket ettem meg egyéb vitaminokat szedtem, méregtelenítettem, meg a sok ilyen szar teát ittam, na meg persze a drága cuccokat rendeltem többek között amcsiból.

Most sem eszem hú de egészségtelenül, de soha nem is ettem. Egész életemben csak csirkét ettem, semmilyen más húst. Sosem voltam egy nagy édesség párti. Mostanába azt eszem ami jólesik. Sajtokat imádom és eszem is dögivel. Erre is mondják, hogy a tejtermékektől kijön, de semmi rosszabodást nem látok mint ami eddig is szokott lenni. Ha chips vagy valami csokit akarok enni akkor azt eszem vagy bármi más kaját.

Most ami itthon vannak krémek, szerek mindet elhasználom, mert már rosszul vagyok ha látom őket a polcokon. Ha ezek eltűnnek legalább nyugtom lesz XD és nem szedek semmit.

benkoszabi, ha elkezded a roát ajánlom ezt a fémdobozos kék nivea hidratáló krémet. Legjobb és a legolcsóbb. A legkisebb tégelyel 200valamennyi. Na meg labello-t. Így sztem elviselhető lesz a dolog.
  • benkoszabi
    a kajának tényleg semmi köze sincs hozzá! - legalábbis nálam...hogy miért? egy hete csak szénsavas üditőt iszom, rengeteg gyümit és zöldséget...semmi fűszereset..kihagytam a fagylaltot, a fekete erdő tortát...minden este ittam a méregtelenitő teát és javulás? hát persze hogy nincs.....és megin milyen pattik jöttek ki, naná hogy nem a sima fehérközepüek, hanem a nagy gyenneyesek, amik sajnso randák, ha kinyomod őket....és állandóan fáj a homlokom, amikor összeráncolom a szemöldököm, vagy msáhogy próbálok artikulálni..szal a kajának semmi köze...mondom..nagyon sterilül kajáltam a napokban...és ha javult is valamennyit..annyit nem, mint amire számítottam..ez sajna kevés...mindegy..nyárig még maradok igy..aztán junius 16ával elkezdem szedni a cuccot. nem érdekel ha szárít..mert már elegem van....
  • Marci0115
    mindenkinél máshogy hat
  • wogo
    nálam a roa-tól kb 4-5* annyi elöjött mint korábban ...
  • R0sc0
    gyerekek nem szabad enni sok fehérjét. Még gimis koromban volt ezzel problémám, elöször én is gyoszert szedtem (roakuttán vagy mi :)) de miután leálltam vele ujra előjöttek. Nem szabad sok húst, tojást csokit enni. Na meg persze a meki. gondoltam megosztom hello!
  • Marci0115
    aztmondják hogy elöször nagyon sok patti jön elö, hát nálam semennyivel nemlett több, másfél-két hét után már láttam a javulást, és fokozatosan javul, már csak foltok vannak de még szednem kell 2 honapig
  • benkoszabi
    és az első hetekben menynire nagyon terjednek el a pattik az arcon, mint ahogy irták picit lejjebb?
  • Marci0115
    jah mindenhol érzed hogy huzodik össze a böröd:D
  • benkoszabi
    ?
  • benkoszabi
    a roa száritó hatását hogy kel lelképzelni? csak az arcot száritja, vagy az egész testet? lábujjtól a háton át a kobakig? és akinek zsiros a bőre alapból? azt is ugyanugy száritja, vagy azt kevésbé?
  • Suxen
    Az első 2-3 hétben az isotretinoin alapú készítmények inkább növelik a pattanások számát, utána kezd el a mennyiség látványosan csökkenni.
  • wogo
    Hy mindenki,én 6 napja szedem a roat.Első nap teljessen kiszáritotta az arcomat de az utobbi 5 napban már elmaradt ez a hatás.Helyette viszont elég durván előhozta a pattanásokat.Ha vki már szedte ezt a gyógyszert és nála is ugyanilyan volt a helyzet az leirhatná hogy kb. még mennyi ideig fog tartani ez a mellékhatás.Thx.
  • Marci0115
    hát egy darabig biztos meglesznek:D
  • zotja
    az akneval mi a helyzet? megsüllyedt pár helyen az arcom... ez örökre igy marad? sose volt csak most pár helyen...
  • Senkkik
    "mitől jön ki leginkább?"
    na ez az amit nem nagyon lehet megmondani.. sokan mondják hogy a kajától de az én tapasztalatom szerint tökmind1 mit eszek ugyis tele lesz.. Tenni lehet vele ha elmész bőrgyógyászhoz, sok méregtelenítés is jót tehet, esetleg homeopátiás orvos..
  • vftsforever
    Hello! Az arcomon és a hátamon is van pár(10-20) pattanás, mit lehet tenni ellene, és mitől jön ki leginkább?
  • Senkkik
    nekem a homeopátiás kezd bevállni egyenéőre.. ( még csak 1 hete szedem de azóta csak 1 pati voolt...)
  • benkoszabi
    sztem meg csak a roa maradt számodra....és korántsem olyan vészes a dolog, mint ahogy azt sokan irják sztem....ősszel kell elkezdeni, amikor a nap már gyengéb....és szedheted 9 hónapon át....de van aki nyáron is szedte, és nem lett tőle fonnyadt:D
  • red13
    Ha a roát nem vesszük már minden szir szart kipróbáltam belsőleg is. Legutoljára a homeopátiás bizbaszt. Roát biztos nemfogok szedni, annyit nekem nem ér. Nem mehetek napra, szoláriumba, meg kenhetem naponta az arcom hidratáló krémel a számat meg labellózhatom orrba szájba.
    Külsőleg se használtam már régóta semmit. Most ezt a teafaloajos dolgot, de ez is mehet a többi szar közé.
  • benkoszabi
    sztem a te esetedben nem külső gyógymódot kéne alkalmazni, hanem belsőt..gyógyszeres kezelést!!
  • red13
    Én már a végét járom :D Most hétvégére megint telejöttem. 6db kijött rajtam. Azon agyaltam, lehet a sajtostefölöskecsapos lángos meg a túrós ganca miatt. De hát annyit méregtelenítettem meg vegáztam, hogy el is vetettem ezt a gondolatot. Egy biztos már nemsokáig birom.

Most új szappant próbáltam be. Teafás vajas szappan. Az eladó aztmondta ez nagyon jó, plussz még rámsózott ugyancsak teafás folyadékot aminek a végén ilyen golyó van és így lehet bekenni az arcot. Eddig semmi javulás.

Homeopátiás dolgon már csak röhögni tudok, hogy ennek is bedőltem :D
  • Marci0115
    hát nekem tavaly nyáron eltünt az összes patti, csakhát utána visszajött, ezér szedem most a roát,hát ha akarsz menni strandra meg ilyen akkor sztem ne kezd el
  • Suxen
    Szerintem nyugodtan neki lehet állni nyáron is, csak kérd meg a bőrgyógyászt, hogy az arcra írjon fel hidratálót.
    Én nyáron voltam intenzív kúrával Egyiptomban, állandó napsütés, 50 fok, száraz levegő, de semmi különbséget nem éreztem, mint mikor itthon szedtem kora tavasszal.
  • benkoszabi
    és szted mennyivel lesz szebb, oké..nap...fény..sokat kell a szabadban lenni, mert a friss levegő és a napsugarak által továbbitott hasznos molekulák meg mittomén mik ugyebár..:D - de mégis mennyivel szebb arcra számitsak? csak ugy sacc per kábé..mert nekem mostanság iylen mérgesebb, dudorok jönnek ki:S - ezek mérséklődnek?
  • Marci0115
    nyáron amugyis szép lesz az arcod
  • benkoszabi
    és addig mcisináljak? ne menjek emberek közé meg strandra se?
  • Marci0115
    hát a mellékhatások 99% hogy nem fordul elö, énis szedem és csak a szám szárad ki, a máj meg a hajhullás elkerülhetö ha rendesen szeded, de mostmár ne ájj neki mer nyáron szenvedni fogsz, majd tavasszal vagy télen