2144
Ti mit tesztek a pattanások ellen?
  • KaBuTo666
    saját pisádat.
  • tviktor91
    gecit.
  • F1re
    Mit ajánlotok ajakszárazságra ?
  • somdav95
    vagy búzatönköly fűnek a leve... leviszi két hét alatt az egészet (: persze a foltokhoz többi idő kell, de az más téma
  • lilyc
    Sziasztok!
    Évszázadoknak tűnő évek óta csatáztam a pattanásaimmal. Összel eljutottam egy kozmetikushoz. Az arcom iszonyatos állapotban volt, hatalmas dudorok nőttek rajta. Teljesen kétségbe voltam esve. Azt javasolta a kozmetikus, hogy borogassam dióleveles főzettel az arcomat naponta többször, ecseteljem szájvízzel, cickafarkfű teát igyak naponta többször és csipegessek néha élesztőt. Kicsit furcsának találtam a tanácsokat, de ez segített. Az arcom lassú, de látványos javuló tendenciát mutat, és nem érzem azt, mint előtte sok más dologgal, hogy pár nap után már nem használ. És a legjobb az egészben, hogy ezek természetes anyagok. Nincsenek csúnya mellékhatásai, mint a Roának :) Tudom ajánlani bárkinek, mert ezeket a dolgokat nem túl drágán be lehet szerezni, és egy kis odafigyeléssel csodával felér :)
  • Skynet85
    Hámlasztással lehet a heg mélységét csökkentetni azt hogy, mennyire nos azt a bördoki tudja megmondadni. A kozmetikus is tud ilyet bár elvileg az a legjobb ha ezt bőrdoki végzi. Az eljárás nem fájdalom mentes és csak öszi/téli hónapokban javalott ugyanis az arcbőröd felső rétegét eltávolítják kémiai úton savval, emiatt fényérzékennyé tesz. 1-2 heg miatt ezt biztos nem fogja javasolni a bőrdoki, az előbb említett kozmetikus dolog meg gyengus, inkább pénz kidobás...

A roa pattanás kezelésre van, heget gyógyszerrel nem lehet eltüntetni(nekem ezt mondták) és a hámlasztásos dolog is csak ,,enyhíti a tüneteket".
  • hasiii
    hi, az lenne a kérdésem, hogy az arcomon van pár ilyen "heg" féleség, igazából annyira nem feltűnő, csak bizonyos fényviszonyok mellett, gondolom mikor kinyomtam erősebben egy pattanást akkor maradt ott (tudom, nem kellett volna), kérdés hogy hogy lehet ezeket eltüntetni, valamint hogy a roától eltűnnek e ezek?! köszi
  • Skynet85
    bocs kb 10-szer szakítottak félbe mire megírtam látszik is, a lényeg remélem érthető...
  • Skynet85
    zynerit ha komolyan pattános vagy és nem a divat,, juj anyu nézd már ott egy pici fehér most mit csináljak így dizsi előtt" emberke vagyok semmit enm ér 1 év kenegetem vele a pofám túró, a másikról ne tok semmit. Ami hatáos az a wilfrafen roa és van még egy gyógyszer amit szedtem csak nem tom a nevét, a többi java részt oxi szintű alkoholos ecsetelő, ami akkor jó ha van 1 patid és rákened és örülsz hogy 1 nap mulva eltünik ami magától is ment volna:D
  • Scyllaa
    Üdv. Szeretném kikérni azok véleményét akik használták vagy tudnak valamit az akneroxid és a zynerit nevű gyógyszerekről. Mégpedig azért mert az egyiket meg akarom venni a 2 közül, de nem tudom hogy melyik lenne hatásosabb...a hátomon és a mellkhasomon is van pattanás már kb 4 éve voltam orvosnál is vele gyengébb szárító krémre adott receptet meg egy tablettát gyulladásra, nem segített...több mindennel is próbálkoztam, mint a legtöbben, de semmi különösebb változás.Szóval ezen 2 gyógyszer közül szeretnék választani, olvastam már róluk, de olyan emberek véleményét is ki szeretném kérni akik használták már...Akneroxidot javasolták, zyneritről hallottam. A válaszokat előre is kösz.
  • bruno18
    Átérzem a helyzeted='( Nah de mind1 csak ELŐRE :)
  • at16
    én is padlón vagyok ugyanazzal a szituval... a nagy szerelem. vége lett de nem tudom miért :( és ez a legrosszabb

mind1
    nem akarom elkiabálni de 4 bogyó van hátra a 28db-os Tetralysalból és mintha javulna az arcom :) hihetetlen, de tényleg . csak ne csalódjak ebben is :(
  • bruno18
    Dede :) Belsöleg se vagyok elveszve csak még most padlo van ..... Az első igai nagyszerelem miatt.... De csak kiheverem:) Előre csak előre:)
  • Doomista
    Mert ha a testedre, arcodra gyúrsz, akkor azért még ott az ész,agy is, amit nem írtál ki, pedig nem csak külsőleg kell megfelelned hanem belsőleg is ! Nem ??
  • bruno18
    Miért is?
    csak kérdeztem ....
    De tudod sokan mondtak már sokmindent. Hogy ez megy igy meg ugy használ mmint pl egy másik kenöcs v gyogyszer közbe szart se ért... AZért bocs h megmerem kérdezni .
  • Doomista
    Akkor az eszedre agyadra nem is gyúrsz ??
  • bruno18
    Sziasztok .
    Igy oktober elején , közepén végre felirták a roát ... 2 napja szedem de végre örülök h mostmár visszafele kell számolni. Remélem használni fog ,Sztetek?:D
    Mellette elkezdtem kondizni , mert kellett egy teljes belgyogyászati vizsgálat mert kicsit padlot fogtam a szakitás utáni idökben és vérképem is elég rossz lett='( De mostmár javulok kezdek normálisan enni söt...:D
    És elkezdtem kidolgozni testem + hozzá már csak az arcom hiányzik='(
    Szerintetek az is szép lesz és ha igen mennyi idö ????
  • red13
    Ezt a TETRALYSAL-t a Sotret/Roa kúra előtt szokták felíratni, egyfajta próbaképp, ha ez elmulasztja, akkor nem kell az erős antibiotikum. Nekem anno 4-5 éve írta fel a bőrgyógyász, szart sem ért.

Amit én ajánlani tudok, az a teljes allergia vizsgálat, belső szervi vizsgálat.
  • at16
    sziasztok!
    lehet emlékszik rám még valaki. én ajánlottam mindenkinek még anno a Sotret kúrát.

én 2008.október körül kezdtem el, és majd 7 hónapig szedtem. a végén azért hagytam abba mert szarrá szárította a számat. szép bőröm volt, egyszerűen csodaszép!
    most viszont jönnek vissza, persze már nem olyan mértékben mint annó, csak 2-3 piros +1-2 nagyobb fajta. viszont ez engem rohadtul zavar.

elmentem bőrdokihoz, felírt egy TETRALYSAL nevű gyógyszert. (bár én Sotretet szerettem volna, de lebeszélt róla mondván ilyen csekély pattanásosság esetén nem kell az a rohadt erős gyógyszer. mondtam ok, és felírta a Tetrát.

kérdésem a következő: kinek használt ez? egyáltalán használt e valamit is? ebbe nem isotrexin van vagy mi, mint a sotretben. ebbe valami antibiotikum. és tartok tőle hogy lószart se ér :(
    vélemény?
  • bruno18
    Hali.
    Pityu nyugi eltünik pár napon belül de randira ne menj vele:)
    Daemon tanácsom a következö: Lehet kapni só szappant miután lemosod arcod utána dörzsöld át vele az arcod tudom fájni fog meg mintha a smirglit huzogatnád de ha megszárad utána naon kiszáritja:D és Patid se lesz igaz utcára ne menj ki meg puszit se adj:)
  • DaemoonHunter
    A gyakori arctisztitas nalam nem valt be:
    Volt hogy napi 3x mostam meg az arcom, de csak rosszabb lett a dolog, ugyanis mosas utan rettentöen kiszarad az arcom, es ez van akkor is ha clean n clear cuccal törlöm le, akar csak napi egyszer is, de par oraval kesöbb mintha vedekezne az arcom 2x annyi zsirt termel, és szinte csillog a bőröm.
    Egyszerüen nem tudok mit tenni vele, meleg viz helyett gyakran mar hideget hasznalok arcmosashoz.
  • Balu Scene
    Szia Pityuszka!

Ne ess kétségbe, ha nem randira mész a pattanásoddal. Nagyobb baj akkor nem történhet. :D

Úgy nézhet ki a pattanásod, mint néhány hete az enyém. Így festhet? http://www.infohiany.info/katasztrofa-pattanas-randi/

Már semmi nem látszik belőle, de azért érdemes utókezelésként egy mélytisztítást végezni kozmetikusnál.

Üdv: Balu Scene
  • pityuszka
    Sziasztok!
    Tegnap jelent meg rajtam, a homlokomon egy pattanás.
    Nagyon mélyen van, és ha megnyomom fáj, de kinyomni nem tudom,mert nagyon mélyen van,és sok bőr van még felette.
    Viszont olyan nagy, hogy látszik a homlokomon egy hatalmasnagy dudor miatta,mintha bevertem volna a fejem :S
    Mit csináljak? Mennyi idő amíg elmúlik?
    Lécci segítsetek!
    köszi előre is!
  • zs0f1
    ajänlom az aloe vera-t is,de nem mint kremben,hanem novenykent.csak felbe torod,aztan odakened ahova kell.nekem sokat segitett:)
  • davidka003
    600-700-800 de láttam már 1500-ért is.
  • Jagumo
    ennyi ? :D jó ez rám nem vonatkozik :D

Tehát rossman, és mennyibe kerül? :D
  • davidka003
    Ha gombás vagy akkor nagyon megugrik a gombásodás az élesztő miatt. Nem vicc.
  • Jagumo
    valami mellékhatás? :D
  • vivesz523
    Ja, és tényleg tök olcsó, még a legdágább fajta is megfizethető :D De mondom nem kell a legdrágább, jó az olcsóbb is ;)
  • vivesz523
    Én a sörélesztő tablettára esküszöm! Nagypn hatásos, naponta 3x 4 szemet szedek be. Szépen rendbe hozza a pattanások helyét, csökkenti a gyulladást és megelőzi az újabb pattik kialakulását. Nem kell a legdrágábbat megvenni, én a müllerben szoktam, ott nagyon olcsó és egy hatalmas dobozzal adnak. :D De Pingvin patikában is láttam már, Rossmann-ban de sztem DM-ben is lehet kapni.
    Ráadásul nem csak a pattikra jó hanem erősíti a körmöket és a hajat is.:)

Ha az elején nem is láttok változást tessék kitartóan szedni hátha hat. Nekem már az elején hatni kezdett, biztos függ attól is, hogy mennyire fészes a helyzet stb. Remélem tudtam segíteni! :)
  • red13
    Na megvolt az allergia teszt. Amire többek között allergiás vagyok és talán összefüggésbe hozhatóak a dolgok:
    hangyasav, szkorbinsav(E300-E304), tojásfehérje, tej, tejpor. Meg még egy jó pár növény, de azok felejtősek a téma szempontjából.
  • tot
    Igen eléggé szárad meg hát első kúra után előfordulhat még visszatér nekem is vissza vissza jövöget időnként most megint aztán van mikor 1-2 hónapra aztán nincs csak pár piros folt. De olyanok mint régen amik fájtak mint a fene nincsenek.
    De azért még gondolkodom egy második kúrán hogy olyan legyen mint a befejezést követő 3-4 hónapba :) aki nem éli át nem tudja milyen ez hogy öröm volt reggel felkelni simán vízzel arcmosás kész nincs egy féltonna újabb itt ott , nagy önbizalmat tud adni meg sokat javít az ember hangulatán utána már csak azért is megéri.
    Mondjuk eleinte romolhat az arc közbe nekem legalábbis első 2 hónapba rémessé vált, de aztán javult és eltűntek.
  • red13
    Eléggé száradt, de nagyon nem kentem semmivel. Néha niveával este és kész. De lehet az orvos fog is neked felírni ilyen a gyógyszertárba kikevert száraz bőr elleni krémet.
  • bruno18
    Wááá de várom már:D
    Akkor kiprobálom majd a borotválkozási utáni szereket amiket irtál
    Már várom szeptember elejét :D de nem a suli miatt=/XD
    Jah és nagyon száradt az arcod? Kented valamivel vagy hagytad szimplán?
  • red13
    Hát nem tudd meg milyen felemelő érzés volt eleinte, hogy reggel felkeltem, csak sima vízzel meglötyköltem az arcom, megtöröltem és látom, hogy full tiszta, bárhova ha mentem, bárkivel beszéltem nem kellett az arcommal foglalkoznom. Ezzel ellenben régen, amikor felkeltem szappannal kellett jól megmosni az arcom, mert tiszta zsír volt, és ugye utána a piros foltok, hegek fájtak is, meg ott voltak az aznapi újabb pattanás adagok. Marha jó volt így kezdeni mindig a sulit.

Borotválkozás után meg körömvirág krém vagy zselé, a naturlandos. Nekem bevált, arcszeszt meg hasonló kozmetikai szirszarokat kerülöm távolról.
  • bruno18
    Hát nem hinném hogy higénia :) Én is ismerek olyanokat akik kb fürdeni sefürdenek mégis szép az arcuk bezzeg én aki napi 2 szer is lefürdök (vagy többször)arcmosás is megtörténik mindig , borotválkozás után arcesz mégis kipattogok . Hazsnáltam már arra is annyi mindent hogy az hihetetlen niveátol kezdve . Szerintem is belső probléma amugy azk a gyulladt csomok valszeg attol vannak hogy nem hagyom hogy kijöjjöenek mert nyomkodom tudom nem szabad de fáj és irritál h pff hogy nézhetek ki .
    Barátnőmtől kérdezem mindig hogy milyen az arcom mondja h szép tiszta ö nem lát semmit erre én :de lol most néztem magam a tükörbe és láttam hogy teli vagyok közelröl kis apro pöttyökkel nem pattanások csak kis pöttyök és ha azokat is kinyomom akkor ilyen cérna vékony szerü fehér cucc jön ki belöle =/
    Nem baj .Agusztus(szeptember)de várom már:D de lehet h a karácsonyt méginkább . Milyen jó lenne már ugy felkelni hogy érzem nem gáz a fejem és nem kell lehajtanom a fejem + nem kell elfordulnom ha jön velem valaki szembe:)
    Köszi red megint csak a választ:D Bizom benned^^
  • red13
    bruno18: ha szeptember elején kezded, legyen akármilyen a szervezeted karácsonyra pattanásmentes bőr garantált. :) Nekem is olyan gyulladt csomók voltak, főleg a homlokomon, eltüntette mindet és egy sem jött vissza azóta. Szerencsére nem is emlékszem már rá milyen.

BlackWolf: valahogy én sem hinném, hogy utó/mellék hatása, inkább csak még nem hagyja rendesen kijönni őket, vagy csak ilyen enyhék. Augusztus végén minden bizonnyal belekezdek még egy kúrába. Ismerek/ismertem olyan embereket akik egész életükbe szartak a higiéniára, nem mostak kezet stb. és baba arcuk volt. Én sok éves tapasztalatból annyit tudok mondani, hogy vagy valami belső probléma, gyulladás, vagy hormonális.
  • BlackWolf
    Nemhinnem(hogy ez uto\mellekhatas) nekem az 1. kura utan visszajottek a pattanasok\miteszerek kb 1evre felig meddig, de atalakult a borom szerkezete is valamennyire , ha meg mindig problemas az arcbor erdemes belekezdeni egy 2. kuraba es talan 1 masik fajta gyogyszerbe mert hatoanyagra ugyanaz elvileg csak ugye mas gyartja le.. (eztmondjak) proba szerencse csak az orvosi vizitet\vizsgalatokat nemszabad elmulasztani.Nekem is sok ilyen kis gyulladt piros foltom volt regen amik fajtak es ereztem hogy van alatta valami begyules.. nemvagyok orvos de szerintem ez ugyanaz hogy bedugul a tuszo zsirral es elzarodik aztan vagy felszivodik vagy ki kell nyomni 1 ido utan esetleg ugye betokosodik ..:K Ha igyvan akkor gyogyszer mert ez belso problema inkabb , lehetnek higeniai okai is de aki ilyen pattanasos , hogy mar gyogyszert szed . Nemhinnem , hogy hagyja az arcat zsirosodni mint 1 kisgyerek a homokozoba.
  • bruno18
    Köszi a válaszokat red töled főképp elfogom kezdeni majd szeptemberbe agusztusba elmek vérvétel és szeptembertől.
    Az ilyen nagyobb patik ami olyan h nem látszodik de ilyen csomos az egész az is eltünik ugye? mert azok nagyon tudnak fájni =(
    Remélem ha szeptemberbe elkezdem karácsonyra jó lesz:)
    Köszi a válaszokat még1szer:)
  • red13
    "de ilyen piros kis gyulladt folt szerűek jönnek mostanság elő amik nem gennyesednek be csak sokáig maradnak, mint egy kiütés féle"

Na ezt jó hogy leírtad, előrébb vagyok, akkor ezek szerint lehet ez is a roa utóhatása? Vagy annyira "lecsillapította" a pattanásokat, hogy nagyon nehezen jönne ki és csak ilyen gyulladt foltok jelentkeznek? Mert ha ezek nem lennének, az igazi pattanások olyan elenyészőek, hogy ügyet sem vetek rá amikor kijön egy.